• lilladun

    förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.

    Känner mig deppig och ledsen..
    har sedan 7 månader tillbaka slutat med p-piller sedan jag och min sambo vill bli gravida.. Har sedan jag slutat med p-piller inte haft endast en mens direkt efter avslutet därefter inget mer. Har en bakgrund med ätstörningar och extrem lite fett på kroppen under ca 8 år tillbaka.. jag har försökt att våga "ätapå" lite.. Idrottar dock fortfarande på elitnivå (dansar och styrketränar på heltid), har ökat lite i vikt och känner att jag som icke gravid inte vill lägga på mig mer.. (har ett normalt BMI) men fortfarande mycket lite hull...

    Jag fick i går gå till gyn (äntligen) för att få redan ut min uteblivna mens. Gynekologen sa att min värden (blodprover) och att den gynekologiska undersökningen såg bra ut förutom att jag hade extremt tunn slemhinna vilket han menade på var ett tydligt täcken på att jag inte producerar tillräckligt med hormon.

    Han ville att jag skulle om jag förstod honom rätt äta mer, träna mindre.. typ.. Och jag ska nu yterliggare göra mitt bästa för att trotsa mitt egna psyke (och den kropp som jag dagligen får så fin feedback på av många andra som ser mig som ett super tränat ideal) 

    Låter säkert löjligt men det känns jäääääätte jobbigt att gå in för detta.. och garanterat kommer få höra av folk omkring mig att jag blivit tyngre, rundare osv vilket också kommer att gå ut över min karrier.. 

    Jag vet att detta är ett måste, men det känns så otroligt jobbigt!!!!! NÅGON SOM VARIT, ÄR i LIKNANDE SITS?
    Jag vill så gärna kunna komma vidare i livet, när jag väl är gravid. Just nu känns en graviditet så långt borta.

  • Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.
  • Camille

    snorklan:
    Vad bra att ni står i IVF-kön! Hur lång väntetid är det hos er? 
    Hur känns det med sprutorna?
    Jag hämtade ut en hel kasse med sprutor på apoteket igår.. nu börjar det kännas verkligt att det snart är dags.
    Fick reda på igår att en av mina närmaste vänner är gravid med sitt andra barn. Är ju såklart glad för hennes skull men samtidigt kändes det så orättvist när hon klämde ur sig att "den här gången var det planerat så det känns bra".. tänk om man bara kunde kolla i kalendern och bestämma att ja nu passar det med barn och så blir man gravid...
    jaja, får hoppas att jag blir gravid nu också. Då är det ju toppen att ha en nära vän som är gravid samtidigt =)

  • snorklan
    Camille skrev 2014-10-03 21:29:07 följande:

    snorklan:
    Vad bra att ni står i IVF-kön! Hur lång väntetid är det hos er? 
    Hur känns det med sprutorna?
    Jag hämtade ut en hel kasse med sprutor på apoteket igår.. nu börjar det kännas verkligt att det snart är dags.
    Fick reda på igår att en av mina närmaste vänner är gravid med sitt andra barn. Är ju såklart glad för hennes skull men samtidigt kändes det så orättvist när hon klämde ur sig att "den här gången var det planerat så det känns bra".. tänk om man bara kunde kolla i kalendern och bestämma att ja nu passar det med barn och så blir man gravid...
    jaja, får hoppas att jag blir gravid nu också. Då är det ju toppen att ha en nära vän som är gravid samtidigt =)


    Jag vet faktiskt inte hur lång IVF kön är, ett par månader tror jag. Men det finns ju vårdgaranti på 3 månader, så vi tänkte ringa och höra efter hur det ser ut. Om man har tur får man ju komma till något privat ställe inom den tiden. Vi har på egen hand bokat in ett privat besök på en IVF klinik, om den här gången "inte tar sig" så vill vi nog köra IVF nästa cykel..... Bättre att vara förberedd tänker jag. 

    Det går bra med sprutorna! Som tidigare försiktig dos i början, tar 50E per dag nu och första VUL är på onsdag kommande vecka. Räknar med att det inte har hänt så mycket då, och att vi då kommer höja dosen. Lite orolig för cysta igen, det var ju det som hände min andra omgång, när vi körde på direkt efter en stimulering. 

    Jag förstår att det känns jättejobbigt med nära vän som är gravid. Jag fasar själv för de beskeden hela tiden, är helt nojjig och tror jämt att folk är gravida. Nu har så pass många barn att det börjar kännas som att det är en klubb man inte riktigt får vara med i, fast man vill. Jag är trött på livet som "ung vuxen utan barn" och vill bara ta nästa steg i livet. 
  • Camille

    Hade precis skrivit ett inlägg så hängde sig nätet.. Får försöka på nytt här..

    Hoppas du slipper cystbildning och att ultraljudet ser bra ut på onsdag snorklan!
    Klokt att vara lite förberedd på IVF. Vilken privatklinik har ni bokat besök på?

    Ja det känns verkligen som att vännerna har en egen klubb som man står utanför. Men men snart får vi också vara med! Läste om den där livmoderstransplantationen som lyckats på Sahlgrenska nu och tänkte att kan man lyckas med en sådan sak då sjutton ska vi väl kunna lyckas få barn såsmåningom också!

  • snorklan

    Tack för pepp Camille! Jag tänkte också när jag läste om den där transplantationen, att herregud vad skönt att den biten verkar vara OK iaf! Det är ju ganska hög "hit rate" på fertilitetsbehandling/IVF när man tänker efter, men det är ju svårt att applicera det på en själv.....

  • lilladun

    Hej Tjejer!

    Snorklan: va tråkigt att det inte blev något nu... Men som ni nämnt så är det ju skönt och positivt att få starta från egen blödning nu..

    Ja alla dessa bebisar som just nu pluppar upp överallt känns det som! har 3 gravida på jobb, har två nära vänner, sambons kusin samt svägerska som är nyförlöst.. Precis som ni säger så känns det som att man liksom inte får vara med på något sätt..

    I morgon är det dags för ny spolning, MÅÅÅÅSTE funka denna gång. Sen får jag förhoppningsvis komma igång på sprutor jag med.. vet ni hur snart efter man kan starta?

    Camille och Snorklan: Hur tar ni sprutorna, gör ni det själva eller hjälper era män er??
    Haha jag känner mig lite fjompig med att sätta spruta i mig själv,, haha.. kommer säkert ta minst en halv timma att våga sticka sig själv.

    Ja det e helt otroligt med livmodertransplantationen.. Känner sig glad att man trotts allt lever i ett land där vi har sån fantastik forskning som kan göra omöjligt till verklighet där vi kan få så mycket hjälp som vi får.

    Jag vet att vi alla kommer att lyckas på ett eller annat sätt men hur och när vet vi inte. Vist hade det varit skönt att få veta att om 2 år då är du gravid, då hade man kunna nöja sig med det på något vis och kunnat leva mer i nuet. Nu går man runt i en ständig ovishet och tänker ihjäl sig över saker...

  • lilladun

    åå snorklan fy va tråkigt. vad innebär detta nu då? går chystan tillbaka nu när du avbryter? Hur går ni vidare härifrån?

    Förstår att du är ledsen. Och det måste man få vara.
    Håll ut, komihåg att det måste finns mycket tråkigt för att något ska bli helt fantastisk sen..

  • snorklan

    Tack lilladun. Nu går vi vidare till IVF. Har besök bokat på mottagning där om 2v ca.

    Är så fruktansvärt ledsen och besviken, försöker hålla masken på jobbet.

    Är det imorgon det är dax för spolning? Håller alla mina tummar för dig!

  • Camille

    Åh vad trist snorklan :( förstår att du känner dig besviken! Tillåt dig att få vara ledsen och besviken så att du inte bara lägger locket på.. Bra att ni har en tid för IVF snart.

    Lilladun: lycka till med spolningen imorgon!
    Jag har tagit första sprutan nu. Tar sprutorna själv, tycker att det känns lättare än att lämna över ansvaret till någon annan.
    Tyckte det var lite obehagligt första gången men nu är det helt ok med sprutorna tycker jag.

    Ja tänk om man visste när man skulle få barn.. Skulle vara så mycket lättare att stå ut med väntan då..

Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.