• lilladun

    förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.

    Stort lycka till i dag camille!
    Snorklan, man ska aldrig sluta hoppas! men jag förstår känslan..
    Nu är det verkligen mycket på g :)
    Hejja hejja :)

  • lilladun

    Jag kan bara läsa och föreställa mig era situationer.
    Har ju inte så mycket att komma med i det hela mer än att lyssna och lära av er.. har ju förmodligen liknande situationer framför mig.
    På började primolut-nor i går för att om 14 dagar få spolas på nytt och sen få komma igång hoppas jag..

    Ja denna eviga tanke "kan jag göra något åt det så gör jag det!" -vikten, -träningen, -konstlad mat, -stress osv.. Kunde man bara få ett exakt besked så skulle man ju gå all in..

    Ställde mig på vågen i dag och det va bra att jag gjorde, i sin egna värd trodde jag verkligen att jag skulle väga minst 4kg mer än vad jag gjorde. det gjorde att man kunde slappna av lite med obehagskänslan av att ha lagt på sig...

    Jag bor i Helsingborg sen 7år tillbaka innan dess Växjö och kommer ifrån Göteborg i grunden.

    ÅÅÅ vad jag längtar att få komma igång med behandlingen. Å så spännande att få följa er!

  • lilladun

    Fick någon av er domningar  eller stickningar när ni åt Prelut-nor? Jag åkte in till akuten i natt då jag sedan några dagar tyckt det varit konstigt att armar, skinkan mm har kunnat "somna" (domna av) i natt domnade läpparna och tungan på mig, kändes som en tandläkarbedövning.
    De hittade inga fel på sjukhuset och misstänkte att det kunde ha å göra med svullnad som klämmer nerver (lät väldigt logiskt i alla fall) pgav hormonerna.
    Har dessutom kissat ovanligt mycket och ofta (3g i natt)... Känner någon av er igen detta?
    säkert inget farligt men man blir ju lite nojig.

  • lilladun

    hittade inga fel.. men har känt surret och domningarna även till och från i dag. Men kommer att fortsätta kuren ut då min gynläkare  inte trodde att det hade med tabletterna att göra..

    Bra där Camille med viktökningen :) hur upplever du akupunkturen?

    Snorklan  fick du några "domningskänningar" av Prelut-nor?

    Var ligger ni i era behandlingar nu???

  • lilladun

    Hej Tjejer!

    Snorklan: va tråkigt att det inte blev något nu... Men som ni nämnt så är det ju skönt och positivt att få starta från egen blödning nu..

    Ja alla dessa bebisar som just nu pluppar upp överallt känns det som! har 3 gravida på jobb, har två nära vänner, sambons kusin samt svägerska som är nyförlöst.. Precis som ni säger så känns det som att man liksom inte får vara med på något sätt..

    I morgon är det dags för ny spolning, MÅÅÅÅSTE funka denna gång. Sen får jag förhoppningsvis komma igång på sprutor jag med.. vet ni hur snart efter man kan starta?

    Camille och Snorklan: Hur tar ni sprutorna, gör ni det själva eller hjälper era män er??
    Haha jag känner mig lite fjompig med att sätta spruta i mig själv,, haha.. kommer säkert ta minst en halv timma att våga sticka sig själv.

    Ja det e helt otroligt med livmodertransplantationen.. Känner sig glad att man trotts allt lever i ett land där vi har sån fantastik forskning som kan göra omöjligt till verklighet där vi kan få så mycket hjälp som vi får.

    Jag vet att vi alla kommer att lyckas på ett eller annat sätt men hur och när vet vi inte. Vist hade det varit skönt att få veta att om 2 år då är du gravid, då hade man kunna nöja sig med det på något vis och kunnat leva mer i nuet. Nu går man runt i en ständig ovishet och tänker ihjäl sig över saker...

  • lilladun

    åå snorklan fy va tråkigt. vad innebär detta nu då? går chystan tillbaka nu när du avbryter? Hur går ni vidare härifrån?

    Förstår att du är ledsen. Och det måste man få vara.
    Håll ut, komihåg att det måste finns mycket tråkigt för att något ska bli helt fantastisk sen..

  • lilladun

    Jag är också nyfiken på hur IVFen går till?!

    Ja det där med att hålla masken på jobbet kan vara fruktansvärt jobbigt när man ska vara energifull, glad och sprudlande (KÄNNER SIG JU INTE DIREKT SÅ VISSA DAGAR)
    Jag har faktiskt suttit kvar i bilen vissa dagar innan jag ska gå in för att samla mig lite.. Har funderat på att gå hem "sjuk" någon dag när det känns riktigt jobbigt.(men har ännu aldrig gjort det) det har gått bra ändå så länge allt går i ett.
     På något sätt känns det inte som en giltig anledning.. Men jag har intalat mig själv att det är bättre att gå hem än att få en gråtattack på jobbet i något olämpligt läge..

    Nyfiken på akupunkturen... är lite sugen på att prova..
    Hur lever ni annars? upplever ni er själva som stressade?
    Vad är era bästa "ta det lugnt tips"?

  • lilladun
    snorklan skrev 2014-10-09 10:02:47 följande:

    Hej

    Tänker på dig idag Lilladun! Berätta hur det har gått!

    Ja jag vet inte hur man ska göra för att kunna ta det lugnt. Jag upplever mig helt klart som stressad. Jag är nog just nu mest stressad av att det är något jag gör som gör att jag inte blir gravid, att jag fortfarande äter för dåligt, väger för lite, tränar för mycket. Det gör att träningen (som ju egentligen är min bästa avkoppling!) inte alls blir lika avkopplande som jag vill. Har försökt byta ut pass mot lugnare pass, jag kör ingen cardio öht, hade tankar på att gå på yoga x2/v, men det blev stressigt att hinna till passet, så nu blir det iaf x1 v. Det tycker jag är bra. Jag försöker också verkligen varva ner i soffan hemma på kvällen. Mitt jobb är ganska intensivt som det är....

    Jag väntar på telefonsamtal från IVF kliniken idag, behöver besked om när jag ska börja ta Primolut. Jag som är så otålig vill ju förstås optimera så gott jag kan, och inte behöva ta primolut mer än en gång till (någonsin i livet!!)


    Precis alla de där frågorna: tränar jag för mycket? sköter jag inte maten? osv. gnager verkligen i en.
    Träningen är ju precis som du säger det bästa man vet och ett sett att koppla bort så mycket annat och på så vis ett sett att koppla av.

    Spolningen gick bra i går! phuu... en riktig lättnad! tydligen ligger min livmoder lite snett uppåt och förmodligen därför det kom fel förra gången.

    Har nu fått tid för att få veta hur jag ska börja använda sprutorna på tisdag! Längtar :) (vet det låter knasigt, men ni et ju hur det r när man har kommit över ett "hinder")

    Snorklan:
    Förstår det som att du inte mådde särskilt bra på primolut, min gynläkare sa att det va samma som provera (men hon skrev ut den till mig för att hon är van att skriva ut just den). 
    Det var första gången jag fick Primolut nu innan spolningen.
    Jag mådde mycket bättre på provera som min vanliga gyn skrivit ut åt mig för att framkalla blödning innan pergotime.

    Du kan inte få provera istället?? förstod ju på min läkare att det va samma sak.


  • lilladun
    Camille skrev 2014-10-11 16:13:55 följande:

    Lilladun: Skönt att du har spolningen gjord nu! Vilka sprutor blir det du ska börja med nästa vecka?

    IVF: stimuleringen för min del går enligt kort protokoll. Dvs. ingen nässpray för att nedreglera kroppens egna hormoner (skulle gissa att det borde bli fallet för er också) kroppens hormoner är ju redan så låga när man inte har någon egen menstruation.
    Så jag fick börja med sprutor (menopur) direkt. De första dagarna har jag tagit en spruta per kväll. Imorgon börjar jag med ytterligare e (orgalutran) som ska dämpa stimuleringen. Orgalutransprutan är ganska obehaglig då den svider och ömmar efter att man tagit den.
    På onsdag blir det ultaljud och då får jag veta hur många dagar till jag ska ta sprutor innan det är dags för ovitrelle och utplock.

    Åh, jag känner mig också förvirrad kring om jag är stressad eller inte. Precis som ni så funderar jag hela tiden kring om jag tränar för mycket, äter tillräckligt osv...


    Orgalutransputa låter ju lite läskig, de tar man alltså bara om man ska plocka ut ägg? eller?

    Vet ingenting om hur det kommer gå till efter tisdag. vet bara att jag ska få information om hur jag ska komma igång med sprutorna. Hur brukar det gå till? i hur många dagar brukar man ta injektionerna? tar man någon mer spruta sen?
  • lilladun
    Camille skrev 2014-10-13 20:53:30 följande:

    Lilladun: ska du till kliniken imorgon för genomgång av sprutorna?
    Ja olgalutransprutorna är inget kul. Tror bara de används vid IVF. Det är nog väldigt individuellt hur många dagar man tar sprutor.

    Jag har varit yr, illamående och väldigt svullen idag så jag ringde kliniken och fick ultraljudet flyttat från ons till imorgon!


    Camille: fy va tråkigt med illamående å så.. men Ultraljud i dag! såååå spännande!
     å jag ska på genomgång i dag.. Hoppas verkligen att jag kan få börja på en gång.
    Vi får skriva igen å höras om hur det har gått.

    Brukar du må så dåligt av dina sprutor??
Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.