Inlägg från: oOOo oOOo |Visa alla inlägg
  • oOOo  oOOo

    Varför hatar folk MP?

    FDFMGA skrev 2016-07-06 18:12:54 följande:
    Jag kan gärna förklara 
    Mm, jag kan förklara. se det som en god gärning, när du nu lägger ner så mycket tid på FL så är det ju synd att det blir pannkaka av alla dina inlägg. 

    Det här med kausalitet och och korrelation, när du tänker så här 

    "Till exempel trodde jag initialt att det faktum att ledningen för SD var ute på stan och viftade med järnrör, babblade om horor och babbar och gav sig på kvinnor verbalt och fysiskt inte skulle innebära att SD vann nya anhängare, så jag fick ompröva min inställning till vad som lockar med ett högerpopulistiskt budskap med rasistiska inslag."

    Den implikationen håller inte. Eftersom korrelationen järnrörsviftande och ökande väljarantal behöver inte betyda att järnrörsviftandet orsakade uppgången. Det kunde mycket väl vara så att järnrörsviftandet var negativt men andra händelser bidrog med uppgången(som ju också Anton påpekade med att saken kan vara något mer komplicerad än vad du mäktade med).

    Nu var jag ju övertydlig, och logiken är inte svårare än vad normala 15 åringar klarar av att förstå så jag hoppas för din egen skull att det klarnar något för dig. 

    Lycka till och ha en fin sommar Solig
  • oOOo  oOOo
    FDFMGA skrev 2016-07-06 20:41:17 följande:
    Helt korrekt,
    Ja.
    FDFMGA skrev 2016-07-06 20:41:17 följande:
    Där får man lämna din skolbok och resonera sig fram till vad som är rimligt.
    Det kan man göra. Och komma fram till olika slutsatser. Och när någon som tex Anton här inte höll med dig så är din reaktion att han "missade tavlan", sköt "fullständigt bom" osv som om din uppfattning är oantastlig. 
    Nu är den ju oftast inte det utan helt enkelt fakta filtrerade genom dig  som då blir därefter. 

    Tänk om du hade försökt förstå vad Anton menade istället för att delge dina senaste youtube klipp, du kanske hade lärt dig något.

    Fint att du tog dig tid att lära dig om kausalitet och korrelation, det kommer du ha nytta av tror jag.


  • oOOo  oOOo
    FDFMGA skrev 2016-07-06 21:44:47 följande:
    Jo, jag läste att Anton vaknade upp med morgonstånd, att han anser att MP är det sämsta partiet, att han inte förstod vad jag skrivit, att han  inter längre kallar sig socialdemokrat, att Celine tagit sig an hans morgomstund, att han postade en bil på någon som fått en yxa i huvudet och sen en "före tandläkaren"-bild på sig själv.

    Nej, jag tycker inte att Anton är särskilt träffsäker mer än att han är riktigt duktig på att framstå som en Ranelid-kopia.

    Hoppas jag inte glömt något väsentligt. Jovisst, det var en kniv eller något slags knivredskap han visade upp i före tandläkar-bilden.

    Jag tror alltså att jag förstod Anton väldigt väl. Åtminstone framstod han exakt som jag uppfattat honom tidigare och den här gången utgav han sig inte ens för att vara socialdemokrat.

    Trevligt, tycker jag.

    Några invändningar mot min beskrivning?
    Tja, du missade de väsentliga och fokuserade helt på person som vanligt. Men man får vara nöjd med det lilla, du kan ju inte lära dig allt på en dag. 
  • oOOo  oOOo
    FDFMGA skrev 2016-07-06 23:43:38 följande:
    Ja, ni som värnar om den norsk-islänska gränsen har en annan syn på vad som är väsentligt än jag.
    På tal om "de här kretsarna där man liksom odlar intellektuell ohederlighet eller ren och skär dumhet med detta evinnerliga exempelsamlande."
    FDFMGA skrev 2016-07-06 23:43:38 följande:
    Det tycker jag är väsentligt att påpeka.
    Det beror på att du helt enkelt tillhör den där kretsen "där man liksom odlar intellektuell ohederlighet eller ren och skär dumhet "
  • oOOo  oOOo
    FDFMGA skrev 2016-07-11 22:49:02 följande:
     "höhö, vadå växthuseffekt".
    Jo, jag har förstått att du är troende. En nyttig idiot.
  • oOOo  oOOo
    FDFMGA skrev 2016-07-11 23:09:44 följande:
    Har man kunskaper så handlar det inte om tro utan vetenskap.
    Då är det kunskap du saknar.
  • oOOo  oOOo
    FDFMGA skrev 2016-07-12 08:48:18 följande:
    Du menar att jag inte har känner till självklarheter som att Norge gränsar till Island eller att människan inte påverkar klimatet.
    Nej, jag menar att du bara är en i raden av alla människor som är rädda för förändring och lyssnar på domedagsprofetior. Och likt andra troende som får sin tro ifrågasatt reagerar du med att tramsa.

    Från din länk
    "Det brådskar nämligen: tidsfönstret inom vilket vi med rimlig säkerhet kan begränsa temperaturhöjningarna och deras effekter håller snabbt på att stängas"

    Sådant här trams är typiskt för domedagsprofeter och låtsar professorer i politisk pseudovetenskap.
  • oOOo  oOOo
    FDFMGA skrev 2016-07-12 09:48:48 följande:
    Mm, i stort sett alla klimatforskare anser att det är ont om tid.
    Domedagsprofeter som går politiska ärenden. Sorgligt att det finns så många infantila människor som inte kan tänka själv. 

    Sedan finns det ju precis som du säger en del som inte finansieras av politiker som mycket riktigt påpekar att mycket av vad klimatforskare sysslar med är ren "cargo cult science" med politiska förtecken. 

    Miljönissarna lider av samma förnuftstorka ang klimatet som vänstern när det handlar om ekonomi, de har fastnat i barnstadiet.

    Du behöver inte vara så rädd för förändring. Det finns vissa som helt enkelt alltid är rädda för förändring, säkerligen är det många av de 46,8 procenten som röstade emot EU 1994 som nu gnäller högst ang brexit
  • oOOo  oOOo
    FDFMGA skrev 2016-07-12 10:48:08 följande:
    MP vänder sig knappast till personer som mentalt plaskar omkring i ett fåfängt sökande efter gränsen mellan Norge och Island, inte heller till personer som ser klimathotet som en domedagsprofetia.
    Nej, MP vänder sig likt andra populister till okunniga rädda väljare som låter sin rädsla styra. Sedan har de sin svans av "nyttiga idioter" som du som är som ett lakmuspapper för mediasanktionerade åsikter, patetiskt är vad det är.
    Flash Gordon skrev 2016-07-12 10:48:46 följande:
    Men nu skulle de visst bli "visionära realister" istället. 
    Mer skrämselpropaganda antar jag
  • oOOo  oOOo
    Flash Gordon skrev 2016-07-12 11:06:49 följande:
    Skämskudde när hon försöker mästra reportern och det är hon som har fel ..
    Ännu en i raden av arroganta okunniga miljönissar. Ser ut som den där attityden är symptomatiskt för dessa "sanningssägare" Drömmer
  • oOOo  oOOo
    KillBill skrev 2016-08-21 13:16:38 följande:
    fof.se/artikel/basta-opinionsinstitutet-utset...
    "Om man tänker sig att medelvärdet av dessa sammanfaller med den faktiska opinionen så kan man räkna ut hur långt enskilda mätningar kommer från medelvärdet."

    Då kan man fråga sig, varför skulle man det? Om det finns ett systemfel i mätningarna kommer man bara komma fram till att det institut som ringar in systemfelet bäst är bäst. Vill man verkligen ta reda på vilket institut som förutspår bäst så låter det väl rimligare att titta på hur de verkligen lyckats förutspå.

    Så utifrån premisserna ser artikeln bra ut men premisserna låter inte särkilt vettiga, snarare som de är valda för att lyckas påvisa något. 
  • oOOo  oOOo

    Det är inte helt orimligt att MP(likt F!) blir ett nyttigt parti och suger åt sig dummerjönsarnas röster
    Resultatet blir förmodligen att ett par hundratusen dummerjönsröster blir helt meningslösa. Alternativ demokrati kanske man kan kalla det Drömmer

  • oOOo  oOOo
    KillBill skrev 2017-05-03 16:01:21 följande:
    Miljöpartiet ska ta mig tusan ha cred för att de stoppade detta vansinniga avtal som allianspolitikerna ville teckna med onemed (företaget som Stockholm läns landsting köpt strumpor av för 6 000 kronor paret).

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/strumpavt...
    Alltid lika sorgligt att se när politiker försöker styra verksamheter Drömmer
  • oOOo  oOOo
    Flash Gordon skrev 2017-05-04 22:46:04 följande:
    Sedan var det iofs en lögn det där om strumporna men hey, låt oss inte vara så noga med detaljerna.
    Haha, visst, alltid kul med skattekramare som inte kan få rätt på sina tankar

    Hur som helst hade det varit en ickefråga om ett (helt igenom) privat företag slösade bort sina pengar. Ja, kanske hatmedia som aftonbladet kanske hade gnällt ändå men det beror ju på att de inte kan ens begripa det där med privat ägande
  • oOOo  oOOo
    Flash Gordon skrev 2017-05-05 09:20:43 följande:
    Jag tycker nog mest det är sorgligt med den fördumning av debatten den typer av lögnaktiga påståenden bidrar till.
    Vad som är lögn och vad som är undanhållande av fakta kan man tvista om men visst är undanhållande av fakta ett stort problem inte minst inom media.
    Flash Gordon skrev 2017-05-05 09:20:43 följande:
    Å andra sidan var det åratal sedan det fanns en ärlig debatt om någonting från den sidan.
    Åratal är ett understatement. Politik handlar inte om ärlighet, snarare tvärtom.
    Men visst kan man tycka att politikerjargongen kunde man vara utan på ett diskussionsforum. 
    Flash Gordon skrev 2017-05-05 09:20:43 följande:
    Men varför vara noga med detaljerna när man kan få det att framstå som om att landstinget betalar 6000 för strumporna (som i "alla strumpor")?

    Visst skall detaljerna. Men just denna fråga ser jag som en ickefråga. Problematiken är att den är skattefinansierad. Accepterar man skattefinansierad verksamhet(som det förvisso finns fördelar med) så följer ineffektiviteten. Oavsett om det är sant eller inte att just detta med strumporna är ett tecken på ineffektivitet är det intressant att diskussionen uppstår alls, speciellt från förespråkare för skattefinansierad och politikerstyrd verksamhet. Men har man en planekonomisk grundtanke så faller det sig väl naturligt att diskutera hur mycket något bör kosta.
  • oOOo  oOOo
    Flash Gordon skrev 2017-05-05 13:16:03 följande:
    Jag tycker nog det är, kanske inte fullt ett decennium, men åtminstone en 5-6 år sedan som "tonen" i debatten kantrade.

    Du är myckat mer nyanserad än vad jag är, kudos till dig för det
    Flash Gordon skrev 2017-05-05 13:16:03 följande:
    Ungefär då när de förment seriösa debattörerna i media helt enkelt bara sket i allt och började bete sig som idioter på nätet - varpå de legitimiserade motsvarande idiotier bland vanligt folk i andra nät-forum.

    Att som nu använda bröstcanceropererade och folk som lider av diverse ödem som slagträ för att försöka få landstingsledningen i Stockholm att se dumma ut.
    Håller med.
  • oOOo  oOOo
    KillBill skrev 2017-05-24 12:03:31 följande:

     När politikerna teknade avtalet  trodde de att kostnaden skulle uppgår till 500 miljoner kronor på 5 år men redan år 1 uppgick kostnaden för inköpen till 465 miljoner kronor.


    Haha, och när skall det gå upp för folk att politiker inte skall hålla på med sådant de inte klarar av .-D
  • oOOo  oOOo
    KillBill skrev 2017-05-24 13:34:43 följande:

    Tack och lov finns det många politiker som till skillnad från allianspolitikerna i Stockholm har visat sig vara duktiga på att sätta upp krav och realistiska mål vid upphandling av privata leverantörer och utförare och det kommer att bli ännu bättre nu när regeringen har fått igenom ny lagstiftning som gör det möjligt att ställa arbetsrättsliga krav vid offentlig upphandling.


    Det verkar otroligt men vänsterpolitiker är än sämre
  • oOOo  oOOo
    KillBill skrev 2017-05-24 14:44:44 följande:

    Jag är ledsen att förstöra din glädje men om du hade läst den länk som du refererar till hade du funnit att den inte handlar om offentligt upphandling utan om något annat,  Pinsamt, men om du anstränger dig mer nästa gång du länkar så kommer det förhoppningsvis att gå bättre för dig.


    Politiker suger inte bara på offentlig upphandling  

    Offentlig upphandling är bara ett litet subset av vad politiker suger på.

    Frågan är om de ens förstår politik eller om de bara låtsas.
    Men sålänge det finns sådana som du kommer de förstår undan med det
Svar på tråden Varför hatar folk MP?