Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    ngn medial här? min son ser spöken

    Var lite försiktig med det där. Visst, en del människor tror att vissa kan kommunicera med spöken/andar. Men just barn med Asperger kan vara rätt så känsliga. Inte bara när det gäller sånt, utan tyvärr så får en del också psykos. Jag jobbar med såna barn/ungdomar och vi har haft ungefär 4 eller 5 under dem senaste åren som faktiskt hört röster och/eller sett saker också. 

    Det betyder förstås inte att det måste vara så för din son. Men det finns en förhöjd risk och du bör vara försiktig. Du måste ju inte ta honom till BUP och tillsammans prata om det, men kanske kan du få råd av dem? Det är nog inte första gången de hör något sånt. Om du känner att du tycker han kan väl få vara medial om han nu är det - avväg bara att du dels inte bekräftar det han upplever för långt - om du förstår vad jag menar? Jag menar, man vill ju inte avfärda det som ens barn hör, ser, känner. Men man vill inte heller intala dem att det verkligen är så, om det kanske bara är en fas eller en rädsla. 

    Det är ju också det - om han är rädd för det, så är det ju inte heller så positivt. Och om du tror att det han upplever är på riktigt - jag avfärdar inte det helt. Man vet aldrig. Men, han är 11 år. Det brukar vara yngre barn. Jag skulle åtminstone försöka få råd från barnpsykiatrin. 

Svar på tråden ngn medial här? min son ser spöken