• Anonym (T)

    varför kan man inte släppa ilskan mot förlossningspersonal en månad efter förlossning?

    Cornellia skrev 2014-04-10 11:19:16 följande:


    Vad har deras miss kostat dig?

    Sen tror ju jag att det finns anledningar till att dom agerade som dom gjorde, jag tror ju personligen inte att det var en "miss" eller att dom gjorde det för att vara elaka.


    På vilket sätt menar du att dom utsatte dig för övergrepp?


    Men om det fanns en anledning så är det väl i så fall väldigt enkelt att berätta den för TS? 
    så är ju saken ur världen, men nej, till och med vissa som hon snackat med håller med om att dom gjort fel och att så ska det inte gå till.. 

    TS kan nog svara själv, men jag kan gissa, smärta och rädsla
    om hon hade fått det hon bad om, när hon bad om det, så hade hon sluppit smärta och rädsla
    det, faktiskt, betyder väldigt mycket för en del

    TS

    Jag födde mitt första barn för 5 veckor sen
    jag upplevde förlossningen som hemsk och traumatisk, trots lustgas och epidural
    men det som stör mig mest är att dom inte har nämnt eller skrivit upp i min förlossningsjournal/journal
    att jag fick en stört blödning efter förlossningen när jag skulle gå på toaletten
    blev en stor pöl med blod på golvet, en sköterska larma, barnmorskor kom springandes och gav mig en brutal livmodermassage som troligen räddade mitt liv
    det står inte om det någonstans!?
    dessutom blev jag lämnad helt ensam i ungefär 20min efter förlossningen, larmknappen var långt bort från mig och ingen direkt sa något, utan dom alla bara gick (min sambo var med våran son hos barnläkaren då) 
    så min son var hos barnläkaren för att han hade fått bajsigt fostervatten i lungorna, jag visste inte om han mådde bra eller vad, jag hade just varit med om det mest smärtsamma och äckligaste upplevelsen i mitt liv och så var jag helt ensam.. 
    INTE OKEJ!
  • Anonym (T)
    pappapappa12 skrev 2014-04-10 14:03:37 följande:
    Får man fråga TS utan att du tar illa upp: Varför är det så hysteriskt viktigt med maximal smärtlindring? Av min ringa erfarenhet är det bättre att läsa på om smärtan, förstå den och omfamna den. Utan epidural mm så är risken att gå sönder betydligt mindre också.
    hahahaha! bästa

    man kan läsa, förstå och omfamna den så mycket man vill och kan, man kan försöka allt man bara kan, men det hjälper inte alla eller alltid ändå, tyvärr

    den där smärtlindringen kan vara skillnaden mellan att få en förlossningsdepression/psykos/PTSD/hemsk förlossning med dödsångest
    och faktiskt uppleva förlossningen som okej eller kanske i bästa fall jävligt bra
  • Anonym (T)
    Anonym (1) skrev 2014-04-10 21:45:10 följande:
    Det låter som att du har haft en normal förlossning. Ganska precis som min första var. Det låter som att du tar ut din ilska för att det gjorde ont på personalen. Det är ju faktiskt inte säkert att det skulle ha gjort så mycket mindre ont om du hade fått den där sista bedövningen. Vid min ena förlossning fick jag all bedövning som fanns, men det gjorde ofattbart ont ändå. Den andra förlossningen hade jag ingen bedövning alls och det gjorde lika ont. Det är också viktigt att veta att smärta inte är farligt, och att den smärta man upplevt inte spelar någon roll alls så länge barnet är friskt. Hoppas du lyckas bearbeta traumat.
    Smärta kan visst vara farligt.. och jo, smärtan spelar visst roll!
    kan du inte förstå det, förstår du nog inte alls vad TS eller dom andra kvinnorna snackar om, även om du nu tror det. 
  • Anonym (T)
    Anonym (Kontroll) skrev 2014-04-11 11:09:24 följande:

    Så att försöka acceptera att det gjorde vad de bedömde var bäst för dig och barnet är inte ett alternativ? Trots att upplevelsen av förlossningen inte blev som du tänkt? Att barnmorskorna gjorde det för att "straffa" dig låter i mina ögon helt orimligt.

    Förstår inte vad du menar med machokultur i samband med förlossning...? I enlighet med den kunskap som finns idag så använder man bedövning efter vad man anser bäst för barnet i kombination med mamman. Inte för att det är "vackert med smärta vid förlossning".
    Naiv minst sagt..hoppas du får behålla den föreställningen och inte råkar ut för verkligheten..
  • Anonym (T)
    Anonym (Kontroll) skrev 2014-04-11 12:34:36 följande:

    Ok. Så du tycker att du som outbildad ska har första ordet när det gäller din behandling? Är det vad  du tror är bäst för dig och ditt barn så ok... Jag har inte sagt att de inte kan göra fel, men att vilja ha sådan total kontroll över sin förlossning så att man förväntar sig att personalen ska följa de instruktioner som man har fått till varje punkt tror jag inte är det bästa.

    Jag har inte synpunkter på just TS-fall för hur ska jag kunna ha det utan vara insatt och utbildad barnmorsa. Mina synpunkter var på det fokus som finns på att alltid ha total kontroll på läget.
    outbildad?
    tack men jag är utbildad och kan mycket väl uttala mig både privat och utbildat om förlossningar. 

    du tror mycket du, om andras upplevelser och förlossningar, det tror inte jag är det bästa
    uppenbart läser du inte det TS skriver heller. 
  • Anonym (T)
    Anonym (trebarnsmamma,28) skrev 2014-04-11 12:35:31 följande:
    Håller med. Man blir helt matt.
    Jag undrar hur väl rustade de här hysteriska och neurotiska kvinnorna är för föräldraskapet, vilket ju som bekant är en värld av ständig oro och ovisshet i vilken man ofta INTE kan ha full kontroll över vad som komma skall.

    Och ja, jag har egen erfarenhet av både katastrofsnitt, prematurbarn och sjuka barn och har ändå fött vaginalt efter det helt på eget önskemål. Gick alldeles utmärkt. Utan "förlossningsbrev", det ni.
    Naaw vad gulligt att du är orolig
    men ingen fara, vi är bättre mammor än vad ni "know it all" om andras upplevelser och förlossningar, någonsin kan bli :)

    men guuu vad duktig du är då! duktig flicka.. 
  • Anonym (T)
    Anonym (Kontroll) skrev 2014-04-11 12:46:08 följande:
    Nu menade jag ju förstås inte bara dig utan det jag skrev var en generellt iaktagelse hur verkar vara numera. Vad får dig att påstå att jag inte läser vad TS skriver? Jag skrev just att jag inte kunde uttala mig om hennes fall specifikt eftersom jag inte var insatt. Och varför så spydig??
    och vad har "generell iakttagelse" något att göra med TS tråd då? 
    så vida du inte menar att hon är en av dom? 

    om du läst, så hade du vetat och fattat att det inte gäller TS

    Spydig? 
    kan ju fråga dig (och dom andra) varför du måste diskutera något som inte är relevant för tråden? 
    varför ni tjatar och skriver om och om igen, om något som inte gäller eller hände i TS fall
    tröttsamt 
  • Anonym (T)
    Anonym (Läkare) skrev 2014-04-11 14:04:46 följande:

    Enormt höga skaderisker? Nej!
    allt du har att säga om det?
    "Nej!"?
    vad sägs om, Helly har rätt, och alla kvinnor som lever med skadorna från förlossningarna, BM och läkare kan också instämma i att det hon skrivit stämmer, du har fel med ditt nej, frågan är om det beror på att du skiter i kvinnorna eller okunskap?
    vad är du ens för läkare? 
  • Anonym (T)
    Anonym (Läkare) skrev 2014-04-11 14:58:33 följande:

    De flesta förlossningar förlöper normalt. Visst finns det risker med komplikationer, men de är inte enormt höga. Att föda barn är en normal företeelse.
    jo, det är ju fullt normalt med lite bristningar som läker fel, urinläckage i flera månader efter, smärta vid sex och sånt, fullt nooormaaaalt
    skador är skador, alla får inte allvarliga, men i princip alla får något, risken är enormt hög

    faktiskt så är dagens förlossningar inte en normal företeelse, det är historiskt inte normalt att barnens huvuden är så stora, föda på sjukhus eller att så många överlever och därför kan föda barn trots att dom inte skulle ha klarat det utan hjälp och på så vis föra vidare för små bäcken m.m

    det är fortfarande väldigt vanligt att kvinnor dör när dom föder barn, kanske inte i sverige (istället får dom skador) men runt om i världen dör otroligt många, oavsett hur "naturligt" det är att föda barn
  • Anonym (T)
    pappapappa12 skrev 2014-04-12 02:56:49 följande:

    Fyfan, låter sjukt läskigt! Varför gör de så? Vad händer om man inte sätter igång såna som går över tiden. Jag menar, barnet kommer ju ut nån gång?! Värkstimulerande är djävulens påfund!
    Jo barnet kommer ut någon gång, på något sätt.. bara det att det är inte säkert att barnet eller mamman lever då.. 

    moderkakan har ett bäst före datum, den slutar till slut att fungera om det går för lång tid, vissa kommer aldrig igång själva så istället dör barnet för att moderkakan slutar fungera, sen kanske det kommer igång, när det är redan kört
    eller så börjar mamman bli sjuk för att barnet börjar förmultna i hennes kropp och troligen dör hon.. 
    (hände i den där dokumentären i flera delar, om fattigdom i världen som någon välgörenhetsorganisation gjorde och visade på svt? just det avsnittet handlade om hur det gick för en beroende på vart man var född, hur stor chans det var att överleva och hur ens liv sen fortsatte för kvinnorna som födde barn) 

    utan värkstimulerande hade troligen inte jag kommit igång
    för vissa är värkstimulerande (eller kejsarsnitt) räddningen
  • Anonym (T)
    Helly skrev 2014-04-18 10:13:36 följande:
    Och din åsikt är ungefär lika vettig som att förespråka att man ska laga hål i tänderna utan bedövning, med motivationen att du har hållit din fru i handen när hon lagade två tänder utan bedövning. Om du presenterar en sådan åsikt, kan du inte förvänta dig annat än att folk säger åt dig hur dum den är. 
    dina jämförelser och förklaringar är så jävla klockrena Helly, uppskattar verkligen sättet du skriver på, så skönt med en vettig människa här!
    var har du varit hela mitt FL liv liksom!? Skrattande

    Nu har jag upptäckt att jag har ett framfall.. jävligt nice, NOT
    ska på kontroll den 25e nu men dom kommer väl bara säga att jag ska knipa (vilket jag gör!) vänta och att det är heeelt nooormaaalt att en del av slidan hänger ut genom hålet..
Svar på tråden varför kan man inte släppa ilskan mot förlossningspersonal en månad efter förlossning?