• FridaPe

    26 år och försökt bli gravid i 7 månader (första barnet)!

    Plasmid skrev 2014-05-26 21:48:26 följande:
    Vad tråkigt att höra! Men bra att du är positiv! Jag håller tummarna för er alla i tråden!

    När mensen kom till mig förra veckan ringde jag gyn och berättade läget och var där på undersökning idag. Mannen slapp för honom har jag kollat själv redan ????
    Domen blev PCO-äggstockar. Är på cykeldag tio och tror hon sa 18 äggblåsor på högra äggstocken och 15 hon kunde räkna på andra. Någonstans har jag ändå känt det här på mig och anat det men stämmer i övrigt inte in på en typiskt PCO-patient. Vi får se vad mina hormonprover visar om ca tio dagar.
    Hon tyckte dock att vi ska försöka under sommaren och händer det inget går vi vidare i höst. Men hon sa åt mig flera gånger att låta bli ägglossningsstickor och bara njuta av varandra spontant när vi vill.
    Det var på sätt och vis chockerande men även lite bra med en förklaring och ska man välja infertilitetsproblem så är ju PCO den bästa för jäklar vilken äggreserv jag har! ????
    Okej du ringde dit! Jaså hur har ni kollat mannen!? Hur känns det nu när du fått reda på detta med PCO? Jag känner väldigt LITE till vad det egentligen är så du får jättegärna förklara. Och hur har det varit för dig, har du haft några symptom som du nu kan koppla ihop med PCO, du skriver ju att du känt detta på dig? Vad jag förstår kan man ha oregelbunden mens då man inte har/ har oregelbunden ägglossning... men mer vet jag inte? Så berätta jag är nyfiken! Har man svårare att bli gravid för att inget ägg mognar, eftersom de är så många, eller vad handlar det om? Men absolut, ägg har du ju i alla fall så du behöver absolut inte oroa dig på den fronten :) 

    Jag har gjort en gynundersökning för någon månad sen med anledning av att jag va orolig att det tog sådan tid att bli gravid osv, då gjorde gynekologen bla. ultraljud och kollade på mina äggstockar. Allt såg bra ut sa hon. Detta var precis innan ägglossning sa hon då äggblåsan var stor, men min fundering är - hade hon kunnat se ifall jag hade tex. PCO eller hur undersöker man det (förutom hormonprov)?
  • FridaPe
    VeronikaG skrev 2014-05-27 11:02:10 följande:
    Team2: jag är 29 år

    FridaPe:
    Nja det blir väl samma, kommer använda äl test men ska även köpa ett spermietest och kolla.
    Vi ska även ha mindre sex. Vi brukar ha minst 1 gång dagligen alltid men nu ska vi försöka med var annan dag och vid äl 3 dagar i rad.
    Vet ej om det är bra men vi ska prova?
    Ah testa! De första 3 månaderna hade vi nog varje dag i 1 vecka runt ÄL, sen körde vi varannan dag i 3 månader ungefär, och nu kör vi på varje dag 1 vecka runt ÄL igen, och precis vid ÄL har vi tom. haft 2 ggr/dag ibland... så jag tycker man ska testa på lite olika varianter för sin egen skull, man vet aldrig vad som funkar bäst för en utan man måste testa sig fram :)
  • FridaPe
    Cm skrev 2014-05-28 09:07:45 följande:
    Dom där tipsen måste man ju testa :) men måste fråga er, vad är bisolvon? :)
    Bisolvon är ju en slemlösande receptfri hostmedicin... det finns både i flytande form och i tablettform. De som hävdar att det fungerar menar att man ska börja ta maxdos from. 1 mensdagen, både tjejen och killen, och så ska man fortsätta tills man har ägglossning. Då slutar man. Man menar på att den slemlösande effekten kan göra att spermierna tar sig fram lättare :) 
  • FridaPe
    eagle87 skrev 2014-05-28 02:57:42 följande:
    Vi har kört på sperm meets egg metoden, googla på den. De finns även en tråd här på familjelivs, den heter typ en superbra metod jag ska testa. Du hittar den under planerar barn. Jag tror på den o hoppas de funkar :) har bestämt att jag får testa tidigt denna månad så aa hoppas :) kul att du är positiv :) hur känner din sambo?
    Gjorde precis det, och det känns lite som att det är den vi kör varje månad! Fast vi kanske inte börjar att ha sex så tidigt som dag 8 efter mens, har inte funnits någon anledning då jag vanligtvis har ÄL dag 15-17. Men man kan så klart försöka :) Var i månaden är du nu haha? Själv är jag på dag 5 efter mens! Så den är snart förbi. Min sambo tycker det känns helt ok, men jag märker på honom att det börjar bli lite påfrestande... vi tänker nog mycket på det båda! Din sambo, hur känner han?
  • FridaPe
    Nmg skrev 2014-05-27 21:39:31 följande:
    ja jag håller verkligen tummarna... segt bara att allt är bra men det händer inget.. :( hur går det för er?
    Jag fick ju mens för 5 dagar sen, så nu är den snart över för denna månaden :) Just nu tänker jag inte så mycket på graviditetsgrejen, men så brukar det väl vara de 2 första veckorna efter mens! 
  • FridaPe
    Team2 skrev 2014-05-27 19:25:12 följande:
    VeronikaG: jag är 28, snaaart 29 faktiskt...

    Plasmid: jag undrar också, som FridaPe, hur det känns nu när ni vet? Och vad ska ni göra nu efter detta då?

    Jag började med äl-testerna idag, är dag 12 för mig. Har en ganska lång cykel och tror inte att äl kommer riktigt än, men är ju bra att hålla koll. Det låter positivt att man kan göra nåt åt om det är äl som krånglar, som du skrev FridaPe, men som det är nu så vet jag ju inte egentligen. Har haft cykler då äl-testerna gett ganska höga utslag men har inte blivit gravid ändå så det kanske inte är det enda felet. Kanske ska ringa gyn snart jag också...
    Annars är det jobbigt just nu då så många runtomkring oss är gravida eller får barn, och då inte bara nr1 utan även nr2. Och så får vi kämpa och kämpa och kämpa utan att det händer någonting. Det är även jobbigt då jag verkligen trodde jag skulle vara gravid denna sommaren, det var nästan som ett mål, och nu märker jag att även min man börjar bli påverkad av det faktum att vi försökt i nio månader nu utan resultat. Och det är jobbigt att se att han är ledsen också...
    Hoppas ni andra är bra på att hålla huvudet över vattenytan!
    Ingen ägglossning på g :)? Nej, men samtidigt sägs det väl att snittet för att bli gravid om man prickar ägglossning, och om båda är friska, är 7 månader... utifrån det håller jag tummarna för alla oss. Fortfarande kan allt vara i sin ordning! Förstår det, det gör att man längtar ännu mer. Känns orättvist många gånger, men jag tror verkligen att det är er tur snart! Samma här, trodde jag skulle vara gravid som senast denna våren, men man får försöka att anpassa sig till situationen och bara tänka om... men det är inte alltid så lätt i praktiken att anpassa sig till att inte bli gravid när man vill. Hur blir din man påverkad, hur märker du det?
  • FridaPe
    Plasmid skrev 2014-05-28 21:44:44 följande:
    Jag ringde familjeläkaren och fick tid hos en jättebra gynekolog där. Mannen har jag kollat själv genom min utbildning/jobb...
    Än har vi ju "bara" fått reda på att jag har äggstockar av PCO typ. Gynekologen kunde räkna 18 vs 15 äggblåsor på cykeldag tio mot en normal ägglossning där ett fåtal folliklar ses. Enkelt kan man säga att vid en normal menstruationscykel påbörjar några äggfolliklar utvecklingen och en tar över och utvecklas ordentligt för att sedan lossa mha hormon. Vid PCO påbörjar många fler folliklar utvecklingen men det leder ändå inte alltid till ägglossning eftersom de rätta hormonerna saknas eller förekommer i för låga nivåer. Man ser på ultraljud hur äggstockarna ser ut och diagnostiserar äggstock av PCO typ så. Sedan tar man även hormonprover för att ytterligare ställa diagnos och se hur det ligger till med dem.
    Alltså vet jag inte om jag faktiskt ägglossar eller inte. Att jag väldigt ofta har ont i magen beror troligtvis på all aktivitet i äggstockarna. Jag kan inte använda ägglossningstest då de kan ge falskt positivt svar av samma orsak som ovan.
    De symptom jag kan koppla ihop är mina enorma känslostormar som jag lever med, en cykel som varierar mellan 26-32 dagar (dock hyffsat stabil runt 30 dagar) ofta förekommande ont i magen, något hårigare ben än andra kvinnor, att jag har haft konstiga insulinprover, viss tendens till acne även nu, samt mätt och fått svar på något förhöjt testosteron för några år sedan. Även att alla i min familj blir gravida av att titta på en karl medan jag aldrig, ens av misstag, blivit gravid trots tidigare slarv med preventivmedel och nu ihärdiga försök...
    Jag är inte och har aldrig varit överviktig eller har androgyna / manligare drag vilket har gjort att jag inte trott PCO själv.
    Det finns dock chans att bli gravid på naturlig väg, vilket är vad vi helst vill så klart, det är även vad gynekologen vill eftersom kvinnor med PCO löper högre risk för överstimulering samt att alla behandlingar är en kostnad. Men än vet vi ju inte, det kanske räcker med tillskott av hormoner?
    Det känns skönt att antagligen ha ett svar på varför det inte gått hittills, även om det samtidigt känns jobbigt att få höra att chanserna att det ska gå är lägre. Jag försöker att inte ta ut något och inte tänka så mycket innan vi har fått resten av svaren. Vi ska fortsätta försöka hemma över sommaren. Har det inte gett resultat till hösten ska vi ta ställning till då hur vi går vidare. Så jag hänger kvar här och fortsätter hoppas varje månad ;)
    Oj vilken bra förklaring, tack för det, intressant att lite mer förstå vad det är för någonting. Du verkar ju väldigt påläst, vad är det du jobbar med/läser till är jag nyfiken på :)? 

    Har du ont i magen hela månaden, eller har du bara väldigt kraftig mensvärk? När man har läst runt kring infertilitetsproblem så har jag förstått att ägglossningsproblem är det absolut vanligaste, utifrån det tänker jag att du har väldigt goda chanser att, om ni behöver hjälp, då också bli gravid. Om det är det absolut vanligaste problemet måste ju också sjukvården vara duktiga på detta och väldigt vana på att behandla. Alla vill självklart bli gravida på naturlig väg, men om jag själv hade fått reda på att jag hade problem med ägglossning hade jag nog ändå försökt se det positivt pga. det jag skrev ovan. Om det så att säga bara är det som krånglar har man ju jättegoda förutsättningar för att bli gravid... så jag håller verkligen tummarna för er att det löser sig på något sätt. Och klart ni ska fortsätta försöka, om det är något svårare att bli gravid med PCO så innebär det ju verkligen inte att det inte går, så man man måste kämpa på! :) Vi får hänga kvar här båda två och följa varandra, och se hur detta utvecklar sig för oss... det är spännande!
  • FridaPe
    Cm skrev 2014-05-29 13:07:43 följande:
    Okej jag tyckte att jag kände igen det :) får prova det med då! Känns som man måste testa alla tips å trix om man någonsin ska få till det :p fast mitt problem verkar vara att min äl inte alls verkar vara regelbunden eller om jag ens har någon den här månaden..har tempat varje morgon men den ligger ganska stadigt på 36.6 - 36.7
    Gör de! :) Vilken dag är du på idag då?
  • FridaPe
    Cm skrev 2014-05-29 18:56:31 följande:
    Enligt min app ska bim va på måndag så det blir väll bim -4..när tror ni man kan testa som tidigast? :) hur går det för dig?
    Clearblue är väl 4 dagar som tidigast? Men om man väntar 2 dagar innan BIM är det drygt 90% chans att det visar positivt, om man är gravid. 3 dagar innan är det 80% någonting, googla för exakta siffror om du är nyfiken :)
  • FridaPe
    eagle87 skrev 2014-05-29 17:44:22 följande:
    hej, jag är på äl +5, spännande att följa varandra, hoppas verkligen vi får ett plus snart. kommer som sagt bli väldigt ledsen denna månad. jag berättade igår till min man att det känns jättejobbigt att hans syster är gravid. vi var hemma hos dem häromdan o dem hade köpt baby blå färg som dem ska måla baby rummet i. Måste tyvärr hem till dem idag igen för att de firar 10 års bröllopsdag så måste ge ett kort och en present. 

    önskar bara jag får mitt plus så vi också kan planera framtiden o bli en egen familj. jag känner än så länge inget annorlunda. har du något nytt du ska testa nu i juni? kanske lättare o tänka mindre på de nu när de sommar.?
    Hur gick det för dig igår då? Okej men kan du prata med din man om känslorna, förstår han att du tycker det är jobbigt att hon är gravid?

    Nja, vi har ätit Bisolvon i 6 dagar nu, men vi har slarvat så ibland har vi tagit två tabletter per dag, ibland en osv. Men nu tänkte jag vi skulle skärpa oss fram till ÄL och ta 3 st varje dag :) Det dumma denna månaden är att min sambo ev. är bortrest när jag har ÄL... vi kanske har tur och att ÄL kommer tidigare än snittet, men troligtvis kommer vi missa det. Så då får man hoppas att det räcker att ha sex 2-3 dagar innan ÄL. Men blir det så att vi missar måste jag säga att det kommer svida!!! Så tråkigt att missa, det är ju en hel månad vi snackar om! Och ja, jag tycker i alla fall att det är lättare att fokusera på annat nu när det är sommar! :) Men du verkar ju nästan tycka juni är den månad då du fokuserar mest på det?
Svar på tråden 26 år och försökt bli gravid i 7 månader (första barnet)!