• FridaPe

    26 år och försökt bli gravid i 7 månader (första barnet)!

    maddec88 skrev 2014-06-25 19:25:47 följande:

    Hejsan! Jag hoppar in här i tråden också. Känner mig ganska deppig, det vill aldrig bli något + på stickan. Rådet man får är tänk inte så mycket på det, lättare sagt än gjort dock :/ Jag hade inte räknat med att det skulle vara så här tufft att skaffa barn :/


    Välkommen :) Tror vi alla här kan känna igen oss i den känslan att det aldrig blir ett plus! Jag tror inte att en tanke gör det vare sig lättare eller svårare att bli gravid, så kan man inte sluta tänka på det tycker jag inte att man ska oroa sig över att det ska bli svårare att bli gravid pga. stress, det stämmer inte! Hur länge har ni försökt att skaffa barn? Har du testat några speciella grejer för att "underlätta", typ huskurer osv eller hur har ni gjort :)?
  • FridaPe
    JosefinGranqvist89 skrev 2014-06-25 19:41:26 följande:

    Kanske inte kommet med det mest peppand inlägget men är 24år och jag och sambon har försökt i fyra år. Fick domen i mars 2012 att jag i princip kan glömma att få barn på egen hand, men i väntan på vårt första ivf försök så har vi nu plussat och väntar vårt första barn som vi bakat helt själva.

    Så mina peppande ord blir att ge inte upp men glöm samtidigt inte av att leva och njuta av livet. Så länge ni inte börjar närma er 40 så har ni god tid på er! (Och självklar kan man få barn efter 40 också men då är det lite mer panik kanske).


    Vad häftigt, grattis till er! Känns roligt att höra att det kan lösa sig så bra för vissa! Får man fråga varför de sa att ni inte skulle kunna få egna barn? 
  • FridaPe
    JosefinGranqvist89 skrev 2014-06-28 16:22:31 följande:
    Har sällan/aldrig ägglossning enligt läkaren. Fick prova pergotime och enligt prover fick jag ägglossning men inget hände (va inne på ultraljud och mätte äggblåsorna en gång och vid det tillfället va ingen tillräckligt stor för att släppa). Så vi blev hänvisade till ivf istället, skulle börjat i oktober men pga att våran relation börja knaka rejält så sköt vi upp det och nu när vi väntar på ny tid så funkade maskineriet tydligen. Ingen är lyckligare än jag! Efter år av att känna sig misslyckad och otaliga depressioner pga barnlöshet så är det skönt att något äntligen fungerade (-: nu hoppas vi bara att få se ett hjärta slå och ett friskt barn på ultraljudet i augusti!
    Åh vilken underbar historia, tack för att du delar med dig :) Stort lycka till! :)
  • FridaPe
    lucylight skrev 2014-06-30 19:29:07 följande:

    Missat en hel del ser jag! Några pluss eller kämpas det på?

    Vi är färdiga med vår utredning nu och remiss har skickats inför ivf i höst! Känns så himla skönt :)

    Dock inga egentliga fel hittade, jag har väldigt bra äggproduktion och min sambo hade mycket mer spermier än normalt, dock på gränsen till lite lite slöa. Hon tyckte ändå att vi skulle få ivf eftersom vi försökt så länge (vi har innan detta år när vi aktivt försökt inte haft skydd på 4 år, bara kört "säkra perioder") och att hans spermier va på gränsen!

    Lycka till tjejer, här längtar vi näästan till hösten nu! ;)


    Inget plus här!

    Nämen vad spännande, det måste ändå kännas bra att komma igång! Förstår att du längtar :) Hur länge tog fertilitetsutredningen? Var gjorde ni den någonstans? Du har säkert skrivit detta innan men mitt minne är inte det bästa... :) Jag tror ni kommer bli gravida väldigt snabbt, det är inget fel på er (han har kanske lite slöa spermier men det påverkar ju inte ivf) så jag tror ni har mycket goda chanser att lyckas väldigt snabbt med ivf :) Så roligt!
  • FridaPe
    eagle87 skrev 2014-07-03 16:00:59 följande:

    Hej har inte skrivit här på ett tag. Har bim den 9 juli. Har inga symptom förutom väldigt ömma bröst. Lämnade blodprov för några dagar sen och läkaren ringde nyss o sa att allt ser bra ut :) han kan se att ägglossning har skett. Tyvärr kan dem inte se graviditet på de blodprovet även om de vill. Mannen har tid den 1 augusti för han spermprov. Ska bli så skönt o få besked. Hoppas Såklsrt att jag e gravid nu. Hur går de för er andra?


    Hej! Oj vad skönt att veta att det ser bra ut. Okej så långt fram det tar lite tid, men efter sommaren då vet ni alltså mer. Har ni gjort några andra tester/ prover osv?

    Så spännande, brukar du ha så ömma bröst?
  • FridaPe
    eagle87 skrev 2014-07-05 03:22:28 följande:

    Ljusljus bruna flytningar som jag alltid får några dagAr innan mens så ja de väll bara ge upp för denna gång. Undrar verkligen hur de kommer kännas den gång man plussar.


    Vad tråkigt! Hoppas det går bra med dig ändå.
  • FridaPe
    lucylight skrev 2014-07-05 22:20:51 följande:
    Den tog en månad cirka! Men det va mest för att vi inte fick tid som passa ihop med jobbet för vårt återbesök :) vi gjorde den ju privat så tror det gick lite fortare, kostade 4000kr. Vi gjorde den på ivf-kliniken i Stockholm, mittemot st: görans :) Hoppas även på att få komma dit till vår ivf!
    4000kr är inte mycket pengar tycker jag med tanke på alla undersökningar man får göra inom ramen för det! Ivf kan jag tänka mig är något dyrare, hur kommer det sig att ni inte gör ivf gratis genom landstinget? Det är ju vårdgaranti som gäller!
  • FridaPe
    Plasmid skrev 2014-07-07 09:27:09 följande:

    Nu är vi tillbaka i verkligheten igen efter lite semester.

    Enligt appen är jag på BIM -5 idag, den räknar dock på 28 dagars cykel så det kan ju variera lite. Känner mig helt som vanligt, har haft lite ont i nedre delen av magen under morgonen men det är ju heller inget ovanligt för mig. Hoppas att det tar sig snart! Om mensen kommer som vanligt köper vi hem ägglossningsstickor och kör en sväng med de igen. Någon som har tips på märke och var man köper? Har bara köpt på Apoteket förut.

    Vad kul det vore om någon av oss i tråden plussar snart! Det är verkligen dags tycker jag!


    Jag har köpt på billiga-tester.se, där kan man köpa clearblue till ett billigare pris än på apoteket men också såna jättebilliga stickor tex. 21 st för 200kr, man kan köpa färre också så klart! Jag har alltid köpt de billigare, fungerar bra för mig. 

    Ja verkligen hade varit så häftigt om någon gjorde det, vi har ju alla skrivit med varandra i några månader, man vet hur alla kämpar på, så man skulle bli väldigt glad för varandras skull :)
  • FridaPe
    eagle87 skrev 2014-07-07 17:48:00 följande:

    Hmm nervös just nu. Har bim imorn. Fick ljusbruna flytningar 3 dagar sen. Vanligtvis kommer de en dag innan bim. Sen idag är de helt borta. Har ont i brösten o magen. Testade idag såg ngt svagt men vet ej om de spök eller antydan på pluss. Åh hoppas!!!!!!!


    Hoppas hoppas hoppas!!!! Hade varit så häftigt med ett plus!
  • FridaPe
    Team2 skrev 2014-07-07 19:56:56 följande:

    Jag har också köpt mina äl-tester på billigatester. Finns ju rätt många att välja på där. Själv har jag bestämt att inte testa denna cykeln... Får se hur det går bara...


    Jag har inte heller testat nu, jobbigt för mitt kontrollbehov men tror helt klart detta kan vara nyttigt. Tror att alla mina skumma symptom, när jag varit skengravid, faktiskt hängt ihop med att jag haft stenkoll på ÄL osv. Nu när jag inte har koll tänker jag att kroppen inte heller kan bli sådär galen, annars är det kanske lätt att man triggar sig själv. Får utvärdera om det funkar om en vecka eller två, TROR jag har ÄL idag :)
Svar på tråden 26 år och försökt bli gravid i 7 månader (första barnet)!