• FridaPe

    26 år och försökt bli gravid i 7 månader (första barnet)!

    Team2 skrev 2014-06-13 17:56:23 följande:



    Jag förstår dig! Det är jättejobbigt när mensen kommer igen o igen o igen... Och hoppet är visserligen det sista som överger oss, men ibland är det svårt att hålla hoppet uppe... Vi har funderat ett tag nu på ett större boende, vi också, dock inte gjort slag i saken än och det kanske är lika bra att vänta ett tag till! Men kämpa på, det måste vi alla göra! Har fått tid för undersökning nu men inte förren i augusti för de fanns inga tider innan dess. Så som vanligt nu då, vänta vänta vänta...
    Ska ni kolla er genom landstinget eller? Hoppas du kan slappna av mer nu på sommaren iaf när du vet att ni får hjälp om det behövs!
  • FridaPe
    Plasmid skrev 2014-06-16 13:19:19 följande:
    Oj, nu har jag varit borta härifrån ett tag. Haft så mycket med både jobb och fritid men det är ju kul! :)
    Fick mens i lördags igen, kort cykel denna månad och idag har jag tagit andra hormonprover, ska få svar på de i mitten på juli. Ska via min äggreserv och typ gradera pcon lite och sen får vi se.
    Vi kör på som tidigare ändå och hoppas på det bästa...
    Jag har känt efter extra den här månaden och jag har ont i magen rätt ofta faktiskt, bara att jag vant mig och är smärttålig redan så det gör nog att jag inte brytt mig så mycket. Men som du skrev så finns det ju många olika grader av PCO och jag har garanterat inte en grövre.
    Hur går det för er? Åkte din man bort precis vid ägglossning?
    Det är faktiskt skönt när man har mycket för sig, man kan inte bara leva i en bebisbubbla det blir extremt jobbigt i längden! Okej vad spännande att ni är igång med massa undersökningar, jag håller tummarna att allt ändå ser ok ut. Håll oss uppdaterade! Mina ägglossningsstickor tog slut denna månaden innan själva ÄL, men jag tror faktiskt den var på måndag för jag hade känningar då. Var helt inställd att den skulle komma på onsdag, men då kände jag mig helt normal i magen.. detta innebär förhoppningsvis att det räckte med sex lördag och söndag :)

    Vi har skickat in remiss nu till landstinget, det tar ca. 3 månader innan man blir kallad och då har vi ju försökt ganska exakt 12 månader. Efter att vi skickade in så kände jag faktiskt ett lugn och jag har kunnat släppa lite på det! Känns ändå väldigt skönt... på ett sätt har jag släppt tanken på att vi ska bli spontant gravida, och jag kan tycka det är skönt att inte behöva hoppas så otroligt mycket varje månad! Jag hade en extremt jobbig period när vi passerade 6/7 månader där, ju mer tid det går efter det desto mer accepterar jag tanken att det verkar vara lite svårare för oss än andra, befriande är det ju faktiskt. 
  • FridaPe
    Plasmid skrev 2014-06-16 18:15:51 följande:
    Ja det är jättebra, det är det sköna med sommaren, man har så fullt upp! :)
    Har ni skickat remiss själva? Går man inte via typ familjeläkare hos er eller hur har ni gjort?
    Jag förstår hur du känner, jag blev rätt nere och ledsen efter första läkarbesöket men har accepterat att vi har svårare än andra att bli gravida. Dock har jag inte slutat hoppas än att det ska gå med som mest hjälp av hormoner, helst helt spontant.
    Vi får njuta av sommaren och hoppas att det hjälper bebisverkstan! Har ni några semesterplaner? :)
    Man kan skicka in en egenremiss till Sahlgrenska så det gjorde vi, man kan gå in på deras hemsida och skriva ut den så det var ju väldigt enkelt :) 

    Det låter sunt, det är svårt men man får försöka att inte förvänta sig det värsta... de flesta dagar på en månad tänker i alla fall jag att jag är hoppfull och att det löser sig, ibland kommer det några dagar när man tappar det MEN man kan ju inte låta några dagar ha en sån stor påverkan på hela ens månad! :) Ah men precis njuta av ledigheten och ladda inför hösten, jag tror den blir händelserik för oss alla :) Vi har 1 vecka i juli som vi ska utomlands, annars har vi inte velat binda upp oss på allt för mycket utan vi vill ta det lite som det kommer! Vad har ni själva för planer?
  • FridaPe
    Nmg skrev 2014-06-16 21:45:59 följande:
    tack för de värmande orden, då kanske man hoppas lite igen... smile1.gif
    gjorde ett ÄL test idag (clearblue med dubbel hormonindikator) och den visade en tom ring igår och en fast smile idag alltså maximal fertiltet. konstigt när det bara går från det ena till det andra annars brukar jag ja blinkande smileys emellan.

    hur går det för er?
    Okej ibland kanske det kan gå sådär väldigt snabbt, men det är ingen fara för ägglossning sker väl i regel som absolut tidigast 12 timmar efter det där så ingen panik! :) Jorå det går bra här, har BIM på måndag tror jag... nu är man lite sådär nyfiken som man alltid är när BIM närmar sig men jag känner mig lugn! Har tidigare i tråden skrivit att jag de senaste 5 månaderna fått väldigt ont i brösten mellan ÄL och BIM men denna månaden är det ingenting där, så konstigt!
  • FridaPe
    eagle87 skrev 2014-06-16 22:54:35 följande:
    Tänkte jag kan uppdatera här, jag har tagit klamydia prov o ska ta blodprov efter äl för o se progestron nivåer o andra hormonerna. Min man har fått en liten behållare för sperma prov o ja ska få ett brev om när han ska lämna de. Osen ska vi bli kallade när Alla svar har kommit. Vi har varit i Sverige över helgen. Han åkte idag o ja ska åka på torsdag. Så svårt för jag vill stanna här längre, så skönt o slippa vara ensam vara med kompisar o familj. Problemet är att jag har ägglossning i Helgen så jag vill verkligen inte missa de. Men så surt o åka tillbaka oså tar de ändå inte sig. De klart jag vill åka tillbaka för att jag saknar han men förutom de finns de ingen mer anledning. Blä va jobbigt. Innan. Ni frågar om han kan tänka sej flytta hit så är svaret nej :(
    Okej när har du ÄL då? Tar man då blodprov för att se om det verkligen släppt ett ägg? Hur länge ungefär tar processen innan ni tagit alla prover? Förstår att det är jobbigt, om du tycker det är värt kanske det kan vara skönt att för en månad slippa fundera... men jag förstår om det kanske skapar ännu mer ångest att ni inte försökt och att du därför känner att du måste åka. Vi själva hade ju en liknande situation denna månaden, min sambo skulle vara bortrest i en annan stad under ÄL, jag funderade ju till och med på att ta ut en semesterdag och åka med honom... men sen kom jag fram till att jag överlever ändå, blev ingen semester för min del :) Hur länge har ni bott i England?
  • FridaPe
    eagle87 skrev 2014-06-19 01:35:34 följande:
    Jag har en intervju nu på fredag så jag åker ändå imorgon. Hoppas jag får jobbet så kanske jag trivs bättre o har annat o tänka på. Har äl på söndag tror jag ska börja testa på fredag. Han har bott där hela sitt liv o jag sen i oktober. Jag älskar verkligen att leva med honom men tycker vi bor i en tråkig Stad o hatar hans familj. Har pratat lite mer med syrran o berättat hur jag känner när hon pratar om hennes graviditet, hon va totalt oförstående o prata om mig bakom ryggen till min man o fick mig att framstå som en elak människa som inte glädjs åt andra o hon har börjat prata mer om graviditeten nu. Suck.

    När har du bim? Är de fortfarande jobbigt att vänta mellan äl eller bim? Skulle vara så kul med ett plus i tråden. Har träffat en barndoms kompis i Sverige o en kusin båda gravida. Kusinen blev på första försöket. Hann inte ens få en mens. Är inte avundsjuk men man undrar ju varför de så orättvist.
    Lycka till med intervjun! :) Tror absolut att ett jobb kan göra att man släpper tanken något. Tråkigt med henne, hon borde kanske ha mer förståelse... men du får söka stöttning hos din man om inte hon fattar, du har ju gjort vad du kan nu. Det låter väldigt omoget från hennes sida att inte kunna respektera dina känslor tycker jag i alla fall. Jag har BIM på måndag, om 4 dagar dvs. Nja det går helt ok, denna månaden kändes som att vi gjorde några halvdana försök så hoppas inte allt för mycket, men lite hoppas man ju speciellt när man inbillar sig att man haft pyttelite molande värk idag! Har inte hunnit tänka så mycket på det annars, har mycket på jobbet så jobbar över en hel del... då hinner man knappast engagera sig lika mycket i bebisbubblan. Helgen kommer gå fort nu också i och med midsommar, så snart kommer väl mensen i vanlig ordning! Hur mår du själv, hur går det och hur känns det? :)
  • FridaPe
    Plasmid skrev 2014-06-21 11:19:47 följande:
    Jaha, vad intressant att det är så olika i landet :) Skönt att remissen kommit iväg, då är det ju bollen i rullning så att säga :)

    Var åker ni utomlands? Mysigt med semesterresa!

    Vi jobbar kommande vecka sen har vi en ledig vecka ihop men då ska vi åka på släktbesök. Sen jobbar jag några veckor och sen är vi lediga tillsammans igen men då har vi inte mycket inplanerat... Känns skönt att vara hemma, vi bor i hus så det finns alltid massor att göra :)
    Känns jätteskönt, nu kan vi slappna av något :)!

    Vi åker till Italien, det ska bli så underbart! Jag har ju delat med mig till er här när livet känts lite kasst och måste säga att jag just nu är i en bra period, trots att vi kämpar med att bli gravida. Mitt och sambons förhållande känns bättre än på länge (vi har inte haft problem men man kan ju ändå ha det lite uppochner) och nu är semestern här inom några veckor, så trots att vi inte är gravida trivs jag bra med livet! Hur har ni det :)? Det låter roligt med släktbesök, åker ni långt då? Hus ja då förstår jag att ni har det fullt upp, måste vara helt underbart med ett eget hus och att kunna fixa och greja! För oss som bor i en storstad är det lite av en dröm att köpa hus med tanke på priserna, det får bli längre fram om några år!
  • FridaPe
    Team2 skrev 2014-06-22 09:37:04 följande:

    Jaha... Fick min mens som beräknat på midsommarafton... Hur jä*la kul var det... Trodde nog att det tagit sig då mina äl-tester varit positiva denna månaden, men icke... :( Nu tror jag verkligen att något är fel, va förresten elfte försöket nu, inte tionde som jag skrev innan... Det är hopplöst det här... Hur går det för dig FridaPe? Och ni andra?


    Näe vad tråkigt! Kämpa på, även om de visar positivt kan det ta en stund innan det sätter sig så ge inte upp, det behöver absolut inte vara något fel. En kollega berättade för mig att hon och hennes man med deras första barn höll på i exakt 12 månader innan hon blev gravid, hon hade sökt hjälp och allt och skulle sätta igång utredning och hela den biten men hon blev alltså gravid på egen hand. Hon hade grejat med ÄL-test hela året och hade dessutom ägglossning hela året, så det kan ta ett tag ändå. Så nya tag i juli! :)

    Jag vet inte hur det går för mig... jag tog faktiskt ett gravtest tidigt imorse som visade negativt... då tog jag på dag 29 och min cykel är 30-32 dagar normalt så det var i det tidigaste laget. Saken är den att jag i torsdags hela dagen var lite skum i magen, hade en väldigt diskret dov smärta som försvann innan jag la mig. Fredag vaknade jag av att jag hade ont mitt på där livmodern sitter, en tydlig smärta som inte direkt var jobbig men den kändes ändå typ lite pulserande. Detta försvann på fredagkväll dvs. ca 12 timmar senare och jag var helt fri från symptom till lördag kväll. Efter 18 någon gång fram till kanske 20 fick jag vad som kändes som mensvärk, varken mer eller mindre ont alltså väldigt tydligt och ganska ont. Var helt hundra på att mensen skulle komma, även fast jag aldrig får mens på kvällen. Men den kom så klart inte, och därför tog jag ett test söndagmorgon... jag blev så klart fundersam då detta med mensvärk aldrig hänt mig utan att jag får mens inom 6 timmar. Idag har jag faktiskt inte känt något så tydligt utan dagen kan nog jämföras med hur det kändes i torsdags, lite skumt men helt klart att det är något som känns av då och då. dagarna innan mens. 

    Vad är er analys av detta? Jag hoppas så klart att jag kan vara gravid, men jag tror inte jag är det då vi denna månaden halvhjärtat försökte känns det som i och med att min sambo var bortrest runt ÄL så jag har verkligen varit väldigt lugn med förväntningarna. Dessutom har jag under dessa 9 månader av försök verkligen haft alla världens symptom/ varit skengravid så jag är rätt härdad på den fronten, men måste säga att detta med mensvärk och ingen mens är något nytt. 

    Vill sammanfatta detta inlägg med att ni med allra största sannolikhet kan vänta er ett inlägg imorgon, senast tisdag, där jag skriver att mensen har kommit och att alla dessa symptom förmodligen är mina nya mens-symptom! :)
  • FridaPe

    Fick mens igår! Väldigt konstigt med alla symptom faktiskt, hade liksom mensvärk igårmorse (precis som i lördags) som försvann helt vid kanske 10 på morgonen sen på kvällen får jag plötsligt mens från ingenstans, helt utan mensvärk. Fattar ingenting ärligt talat, måste ha varit skengravid för ni vet ju hur det är säkert, mensvärken brukar ju ändå kännas typ lika varje månad, och jag har ALLTID mensvärk precis innan jag får mens, vi snackar liksom att mens kommer inom 1 timme från att mensvärken startat... men struntsamma, min kropp är helt sjukt olikt sig nu när vi försöker få barn, allt jag trodde jag visste om den verkar liksom inte längre stämma! Har någon av er samma upplevelse med er själva?

    Vet inte varför men jag tog det i alla fall väldigt bra att mensen kom, så jag är inte nere eller så utan ser ljust på juli månad :)

    Hur går det för er andra?

  • FridaPe
    Team2 skrev 2014-06-25 16:01:43 följande:



    Så skönt att du känner dig uppåt trots mensen, bra jobbat! Men jag känner igen mig i det där att man inte riktigt känner igen sin kropp... Så är det för mig också. Själv tror jag att jag skippar äl-tester o så denna gången, ska försöka få till det ändå... Orkar liksom inte...
    Samma här, jag tror också jag skippar! Dock gillar jag att ha exakt koll på när man har BIM, har man inte stickorna kan det ju variera ett par dagar, men det spelar kanske ingen större roll ändå :)
Svar på tråden 26 år och försökt bli gravid i 7 månader (första barnet)!