Inlägg från: Knitting Angel |Visa alla inlägg
  • Knitting Angel

    Snart 3 och vill kunna läsa. Hur göra?

    Har en dotter på snart tre som vill kunna läsa för lillebror när han tittat ut. Hur kan man göra för att lära henne att läsa då hon jättegärna vill. Hon känner igen de flesta bokstäverna av de stora bokstäverna men inte lika många av de små. Ljudningsmässigt vet jag inte vad hon kan men hon kan skriva bokstäverna F, O, Q, A, M, W, I, J, U, Ö, Å, Ä. Kan hända att det finns några till hon kan skriva som jag missat. Funderar på hur jag ska gå vidare så hon lär sig läs då hon gärna vill det och älskar att hålla på med bokstäver.


  • Svar på tråden Snart 3 och vill kunna läsa. Hur göra?
  • Knitting Angel

    Tack för tipsen men nu till ytterligare en fråga:) hur får man henne att "läsa" från vänster till höger och inte tvärt om? Envis som hon är vill hon "läsa" på fel håll.

  • Knitting Angel

    Tack för tipsen. Kom på att om jag pekar lite mer när jag läser för tösen så kanske det sätter sig med automatik utan att jag tragglar, har ju bara läst och inte pekat när jag läser ett ord för henne. Hon ska ju tycka det är kul men blir irriterad när hon inte får rätt på saker och ting och tänkte att jag kanske kunde göra något som kan få polletten att trilla ner utan att hon upplever det jobbigt eller påträngande. Något som indirekt kan göra det tydligare för henne. Kom på att om hon skriver av ord så kanske det kommer med automatik för hon vet ju att man skriver från vänster till höger och inte tvärt om.

Svar på tråden Snart 3 och vill kunna läsa. Hur göra?