• mullemeck

    Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!

    Jag har precis fått reda på att jag är gravid med vårt tredje barn. Är bara i vecka 5. Men joho så kul med ett syskon till!!

    Storasyskonen är snart 4 och 2 och de kommer att vara lite dryga 4.5 och 2.5 när bebisen kommer. Beräknat 8/2 2015. Fler som väntar tredje???

  • Svar på tråden Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!
  • Soccermom
    Edvina skrev 2014-08-12 07:09:31 följande:

    Soccermom: Skönt med ett lyckat kub!! Jobbigt med blödningen!! Som sagt, jag har blödit vid tre av mina graviditeter utan att det varit ngn fara. Så det behöver verkligen inte vara ngn fara! Men ring din bm om du är orolig.


    Ja det är nog ingen fara, verkar inte komma mer just nu heller :)

    Lycka till på KUB darkisen! Jag känner som du, att det borde vara lättare, Mann borde vara coolare - men är inte det ????
  • Emms1984

    Va på rul igår och vi väntar en frisk liten busig pojke :) Ska bli roligt med en pojke i familjen med men givetvis hade en flicka till varit lika välkommen :) Bf blev flyttat två dagar från den 10/1 till den 12/1.

    Hade en operation med magen (tarmarna) inbokat den 27 augusti men pga av att jag redan nu har fått mycket sammandragningar och sådana som gör ont så att jag till och med vaknar av dem på natten så blir den inte av då risken finns att det hela startar tidigare, helt för tidigt enligt läkare på specialistmödravården. Skulle dock kontakta kirurgen idag och de höll med att någon operation ska jag inte gå igenom utan nu blir det vila så mycket jag kan så att bebisen inte kommer tidigare. Något tecken på uvi har jag inte enligt odling. Någon annan som har mycket sammandragningar redan och som gör ont?

  • Emms1984
    darkisen skrev 2014-08-12 07:30:39 följande:

    Åh jag har kub om två timmar och jag är såå nervös. Trodde detta skulle bli lättare för varje barn men det blir bara värre och värre tror jag


    Lycka till!
  • Stampe

    Kan man hoppa in här? Väntar nr3 den 23/1 har en pojke på 12 och en flicka på 10 så detta blir en riktig sladdis. Vi tycket alla att det ska bli så mysigt.

    Har redan fått se det lilla livet 3ggr på inskr v9 sen var vi på kub och då var det precis på gränsen med stl på bebis att dem kunde mäta så fick en ny tid en vecka senare och då gick allt bra. Nu väntar vi på Rul som är väldigt sent tycker jag.. är i v20 då (19+2) lång väntan dit. Är i v16+3 idag. Har inte kollat könet de andra ggr men ska göra det denna ggn mest för barnens skull. Vi har redan beställt vagn då jag tvunget vill ha emmaljungas sportchassi med teleskophandtag och det tillverkas ej 2015. Och det fanns endast 1 kvar i butiken så vi slog till. Resten av vagnen är 2015 års modell och levereras förs v45 så skönt att slippa ta hem vagnen så här tidigt. Oj det blev ett långt inlägg.. Håller tummarna för dig mullemeck att allt är bra när ni får svaret.

  • Kamilla79

    Hoppar in i den här tråden :) väntar barn nr 3 - en sladdas där syskonen är 7,5 och snart 9 år. Jag är 11+0 idag och vi är såå förväntasfulla!!!

    Läste ikapp lite i tråden och ni är många som verkar göra KUB test, jag blir 35 år i september och anses här vara för ung för att behöva ta tester...hmm de drar gränsen vid 35 tror jag men jag har ju inte fyllt än så då hamnar jag liksom på den säkra sidan...fast frågan är ju vad man gör med provsvaret efter ett test, hur resonerade ni andra?

  • darkisen

    Nu har vi varit på kub å allt såg bra ut. Fick tårar i ögonen när jag såg att det faktiskt låg en liten bebis där. Kan inte fatta att jag (typ) slapp illamåendet denna gång (kommer väl senare bara för det, haha) fick jättebra siffror också så nu kanske vi vågar börja berätta för folk

  • pingeming

    Hej alla nya och grattis till era graviditeter :)

    Tråkigt för dig kamilla79 och er alla andra som inte fått göra kub, vårat landsting erbjuder alla det och har även börjat erbjuda ett tidigt ul istället bara om man inte vill kolla downs mm.

    Va kul att allt såg bra ut darkisen :D

  • mullemeck

    Välkommen ni som är nya! 

    Jag är "bara" 32 men här i Lund där jag går på mödravård har de dragit gränsen för KUB vid 30. Jag gjorde inte  med mina andra barn men nu kände jag att det var ett måste. Varför vet jag inte men det var bara en känsla jag hade.

    Igår fick vi svar från läkaren. Han ringde när jag var i parken och lekte med barnen. De har hittat en extra kromosom nr 18, alltså trisomi 18 (edwards syndrom) i cellerna de tog på mitt moderkaksprov. MEN de vet inte om det är barnet eller moderkakan som har trisomi 18. HELT SJUKT!!! Jag trodde väntan var över. Om bebis har trisomi 18 kommer vi att avbryta graviditeten då det här syndromet väldigt sällan är förenligt med liv. Men vad som händer om moderkakan har detta vet jag inte. Läkaren sa att det var väldigt ovanligt. Han ville inte säga mer än så och jag frågade vad jag skulle ställa in mig på men han visste inte. Han har inte fått mer info än jag från gen-labbet. Så nu får vi vääääänta tills den fullständiga analysen är färdig någon gång i nästa vecka. För då kan de förhoppningsvis se hur det ser ut.
    Som ni förstår håller man ju på att gå upp i linningen här hemma och dagarna sniglar sig fram. Jag vill veta nu!!!!

  • Edvina

    Mullemeck: Men vilket jobbig situation ni hamnade i nu då... Förstår att det måste kännas ovisst och vilket konstigt resultat?! Har aldrig hört om liknande.... Jag håller tummarna för att ditt barn är friskt!!!

  • Edvina

    Grattis till lyckade kub och rul ni som varit på det!! Jag blev erbjuden kub eftersom jag fyllt 35år. Jag gjorde det för att få en sannolikhetssiffra att utgå ifrån. Hade resultatet varit dåligt hade jag gått vidare med fvp/mkp. Nu var det bra och jag hoppas på det även om det inte är ngn garanti även med bra siffror. Dessutom ville jag se barnet med ul.

Svar på tråden Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!