• realist14

    "Jag tycker Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti"

    Anonym (nazisvin) skrev 2014-06-22 10:04:13 följande:

    Och visar man medmänsklighet och humanism och sunda värderingar som våra förfäder slogs för skulle gälla så blir man kallad pk.
    I så fall är jag så gärna pk.
    Idag har man svängt begreppet så det som tidigare stod för empati, solidaritet, människors lika värde etc, etc, det där som vi tidigare så noga värnat om, har idag kidnappats av fascister, nazister och rasister och skambelagts, för tycker man så då är man pk, då ska man skämmas.
    Det är förstås ett sätt att urholka dom gamla värdena och jag tänker inte ställa upp på den retoriken för att tillfredsställa fascistiska krafter.
    Men så får man väl inte säga för dom är man väl pk

    Äsch då.
    Det måste finnas ett mellanting eller hur. Någon som törs vara saklig och som inser att humanitet kan vara kvalitet och inte bara kvantitet, tex.

    Som vågar kritisera och ställa krav, också.

    PK kan jag kasta ur mig när det blir jolmigt och självförnekande och man bara tror att man själv är den som måste anstränga sig och aldrig någonsin förväntar sig det av den grupp man företräder.
    Vilket ger en lite nedlåtande syn på människors förmåga och, gissar jag, tankar på det egna egot som varande den som "minsann" alltid gör rätt.

    Lite som forna tiders hemmafruar som böjde rygg för "husfridens skull".
    Och som inte kom på tanken att säga ifrån istället.

    Man kan vara både human och realistisik i ett, faktiskt.


  • realist14
    Jeaninne skrev 2014-06-22 10:34:03 följande:
    Jo, och PK-tanternas "empati" och "humanism" gäller ju alltid bara de grupper som är inne för tillfället. De skiter i hur det har blivit för alla andra svaga grupper i samhället, som har fått det sämre p.g.a. invandringens kostnader. Våra gamla, sjuka, psykiskt sjuka, missbrukare, utvecklingsstörda, dagisbarn, skolbarn, barn med särskilda behov, utmattade ensamma mammor, utmattade handikappföräldrar... ALLA dessa får betala priset.
    Så är det, därför kan jag inte ha full respekt för de som är för pk och bara åker med massan i senaste "inne-åsikten".

    Se bara på nubbarna i marken i London som skulle hindra uteliggare att sova på vissa platser, =folkstorm.

    När våra egna bänkar gjordes om av samma skäl för länge sedan var den inte någon som knystade. Inte i den omfattningen iallafall.
  • realist14
    Jeaninne skrev 2014-06-22 11:03:31 följande:
    Nä, här tigs det ihjäl att det finns ett stort antal svenska (och en mindre grupp äldre finländare) uteliggare. De är inte en PK-skyddad grupp, och därför får de leva som djur...

    Jag har läst om hur fruktansvärt illa behandlade de blir av ordningsmakten t.ex., som regelmässigt hivar ut dem som en säck potatis och ger dem en spark också inte sällan, när de hittat någonstans att sova i värmen för natten... De anmäler inte, för deras självkänsla är så i botten att de inte längre väntar sig annat... och ingen skulle ta en anmälan från dem på allvar ändå.

    Om ett par poliser skulle behandla en rom så, för att få ut honom från en galleria där han sitter och tigger exempelvis, skulle det däremot explodera av hat på sociala media, och polismännen skulle få sparken!
    Ja det har ju hänt...och tongångarna beskrev det som någonting helt annat än det man sen fick se på videon. Lite uppförstorat skulle man kunna säga.
    Och de behöver inte ens anmäla, det gör så gärna media själv eller andra, åt dem.

  • realist14
    FDFMGA skrev 2014-06-22 11:26:44 följande:
     Jag förstår att du tror att du vet vilka "PK-tanterna" skiter i.
    Vad menar du med "tror" i det fallet. Det är väl bara att vara lite vaken och titta på sociala medier och höra hur tongångarna är och vilka grupper som får mest uppmärksamhet. Och vilka som man inte pratar om- alls.
  • realist14
    FDFMGA skrev 2014-06-22 19:54:15 följande:
    Vanligt folk är väl en abstraktion, men jag ser mig som en representant för de som inte tror att invandringen är roten till allt ont eller att den håller på att dränera Sveriges ekonomi.

    Problemet för sverigedemokrater är att väldigt många av dessa tror att detta är en låtsad inställning, något de brukar beskriva som "bara pk".

    Och som du kan se av resultatet av den här omröstningen har vanligt folk en uppfattning om sverigedemokrater som innebär att man anser dem vara rasister. 
    Till viss del har de rätt i det ändå eftersom det är ett väldigt lågt tak i dessa frågor och extremt stigmatiserat.

    Hur kul är det att få rasist-stämpel så fort man säger det allra minsta negativa?


  • realist14
    Anonym (självklart) skrev 2014-06-23 10:47:55 följande:

    SD försöker naturligtvis omdefinera både sig själva och hjälpligt hålla en balans mot det man historiskt definierar som rasism.

    Tack vare en förvånansvärt skicklig retorik har man lyckats lura relativt många människor att det inte är rasism man bygger sin politik på utan "omtanke" och "oro" för sitt kära moderland.

    Förr var retoriken inriktad på att "de tar våra jobb" men det blev knepigt att då hävda att de var en kostnad så man har slutat påstå att invandrare tar våra jobb, nu är de istället parasiter som inte jobbar.

    Kärnan i retoriken och framgången i att värva väljare är dock fortfarande förenklingen av verklighetsbeskrivningarna.

    Det är som kattmynta för "vanligt folk" som inte orkar läsa onödigt komplicerade texter, ledare och debattartiklar. Man vill ha ett parti som talar i enkla oneliners, som säger "hur det är".
    Genom att dessutom måla upp hotbilder och motbilder som (ibland) är komplicerade att vederlägga garderar man sig mot att dessa "lätta" väljare går till botten med förenklade "fakta" och söker sanning.
    Har man en gång låtit sig övertygas om att SD är "sanningsbärare" som slåss mot pk-maffian som tydligen av någon outgrundlig anledning vill förstöra Sverige.. ja, då släpper man allt kritiskt tänkande och hänger på, jublar och (rent symboliskt) sträcker ut högerarmen när flocken gör så.

    Ett exempel på retorik och påståenden  som får SD-sekten att mumla, nicka och säga "JUST DET!" är ett uttalande en bit upp:

    (inte ordagrant men innebörden):
    Det är inte pk att kritisera romer som tigger men "vanliga" (dvs. svenska/finska) uteliggare/hemlösa/tiggare bryr man sig inte om. Dessa skiter vi i och låter vara..

    Detta är ett försöka att framställa "etablissemanget" som svenskfientliga, av någon anledning skulle alltså uppskattningsvis 85% av sveriges befolkning aktivt motarbeta svenskar för att vi "älskar romer" mer.. Så till den grad att vi ger en massa pengar till romer men misshandlar övriga hemlösa/uteliggare.
    Detta är inte bara inofficiellt utan sanktioneras av politiska företrädare.

    ok, vad är då belägg/bevis för detta:
    - Det finns inga ledarartiklar som talar om att vi ska försöka förbättra, ta hand om och värna om våra "egna" uteliggare/tiggare/hemlösa.

    Sånt här får SD-sektens medlemmar att "gilla", hålla med, jubla och nöjt konstatera: "Fan vad bra, sånt här vågar ingen annan prata om."
    Hur många av dessa ägnar ens en tanke åt att kolla hur det ligger till?
    - Troligen konstaterar man (lite snabbt) att man aldrig läst en sån artikel och därmed är det bevisat. Case closed!

    Bra jobbat propagandaminister Göring!

    Problemet är att det nu finns möjlighet att ta reda på fakta och det tar inte många minuter att hitta tusentals (ja 1000-tals) artiklar och ledarinlägg som lyfter problemet, som pekar på hur omänskligt vi behandlar våra hemlösa och att det behövs en nationell samling för att solidariskt hjälpa dessa människor som har det svårt.

    Det är en ren lögn och 100% bullshit att det skulle finnas nån slags politisk enögdhet som vill värna romer men inte övriga uteliggare/tiggare/hemlösa..

    Däremot låter sånt jättebra när man vill få SD-sekten att jubla..

    Min fråga till dig som ev. känner igen dig (några stycken här som köpte lögnen - helt okritiskt): 
    Känner du dig inte lite lurad när någon spelar på dina känslor, din rädsla och din (troligen) relativt svaga sociala/ekonomiska situation?

    De ljuger för att få dig upprörd - så att du kan lägga en röst och ge dem makt.

    Inte nog med detta utan de bygger hela sin "sanning" på att det finns ett "vi" och ett "dom" som på något oundvikligt sätt måste leda till katastrof om man bjuder in, lär känna varandra, lär av varandra och utvecklas sida vid sida.

    Självklart är SD ett rasistiskt parti.
    Man bör absolut rösta på dem - om man är rasist.
    Jag tror faktiskt att SD är det bästa av de rasistiska partierna, SP och några andra är inte särskilt kompetenta politiskt och kommer inte lyckas förändra.

    Ge SD din röst om du på sikt vill rensa Sverige från utlänningar, begränsa utbyte, stänga gränser så mycket det går. Om du tror på att vi klarar oss bäst själva och kan ställa oss utanför den globalisering som inte "angår oss". En social, kulturell och ekonomisk inavel som ska få får ekonomi och välfärd att blomstra.


    Ok, om jag då skriver en tråd om att jag tycker att invandringen borde begränsas, så blir jag lite med automatik rasist i sååå mångas ögon, utan att det ens tar reda på varför och hur jag tänker.
    Det kan komma hur dumma och irreleventa kommentarer som helst om sådant jag inte ens påstått, och för att citera din egen text så gör pk-ligan exakt det du skriver, Mumlar nickar och säger: JUST DET, ( aha en rasist, nej en NAZIST måste det vara)
    Så det beteendet kan du nog tillskriva fler människor än just den grupp som ev röstar på SD.

    Jag har heller inte sett att någon skriver att man "helt skiter i"- våra egna, men det kan däremot kännas som att de kommer i skymundan eftersom deras röst inte representeras lika högljutt och har aldrig gjorts. Jag har rätt mycket kontakter på sociala medier och det är inte många som någonsin berättat om sina insatser för gamla och/eller hemlösa svenskar. Inte ens har de köpt en situation stockholm alla gånger.
    Hur ofta man ger till tiggarna gör man däremot stor sak av...så vad tycker du man ska dra för slutsatser ??? Att de har fått samma fokus!?

    Det blev heller ingen stor sak när vi gjorde om parksoffor så det inte gick att sova i dem, men när london har nubbar i marken för att mota bort tiggare ja då blir det folkstorm. Vad ska man dra för slutsatser?????

    Har heller inte sett så många inslag av direkt rasism på diskussionssidor där detta debatteras. Givetvis finns sådant, men den stora mängden folk skiter i härkomst och hudfärg, men är j-igt trötta på vissa beteenden, vilket i min värld iallafall är en HELT ANNAN SAK.
  • realist14
    Anonym (nazisvin) skrev 2014-06-23 16:02:07 följande:
    Hur kul är det att få en pk-stämpel så fort man säger det allra minsta positiva?
    Tja, vad är värst. Pk är det väl hyfsat många som till och med skryter med att de är, inte sååå jäkla många som  gillar en rasist-stämpel.


  • realist14
    Anonym (självklart) skrev 2014-06-23 16:05:27 följande:
    Och detta skriver du som svar på mitt inlägg?
    Ja som svar på detta:
    "Ett exempel på retorik och påståenden  som får SD-sekten att mumla, nicka och säga "JUST DET!"

    Det blev väl lite samma sak, det vi båda beskrev med lite olika exempel.

    Jag är fullt på det klara med SD,s problem och håller med dig i mycket av det du skriver. och det är synd att inte andra partier helt sonika bara tar frågan om invandringen och har den debatten lika rak som de trots allt har. Vips skulle de ta över de flesta av deras röster.
  • realist14
    Anonym (nazisvin) skrev 2014-06-23 16:13:50 följande:
    Spela roll, det är vare sig upp till dig eller mig hur människor ska uppleva ord.
    Poängen du missar är att det handlar om den som fäller omdömet och hur lätt det är att gnälla om det ena men själv använda det andra utan att tänka två sekunder.
    Vaddå uppleva ord. Nu vet du lika väl som jag att det är rätt tydligt vad ordet rasist står för, ingen jäkel som "upplever" det på något annat sätt än negativt.

    Visst, det har blivit en pajkastning i ämnet och "båda sidor" är lika snabba på att kasta ur sig stämpeln, men som sagt, skillnad på det ena och det andra ordet.
  • realist14
    tobbe01 skrev 2014-06-23 16:24:42 följande:
    Ja VIPS!!! Vi får väl se när valet närmar sig i höst vad som händer. Vissa verkar tro att de som är tveksamma till invandringen (som den ser ut idag) är några svartalfer som tillber Jimmie Åkesson men tyvärr så enkelt är det inte.
    Förr när man inte hade tandläkare så fick man gå till bysmeden. Betydde inte att det var ett extremt optimalt, men det var vad som fanns att tillgå om man ville få hjälp med tandvärken.
  • realist14
    Anonym (nazisvin) skrev 2014-06-24 11:45:42 följande:
    Nu blandar du äpplen med päron här.
    Du kan inte göra dig till tolkningsföreträdare för andra.
    För en del är det säkert skitjobbigt att bli kallad för rasist,
    Andra bryr sig inte, det finns ju dom som helt oförblommerat skryter med sin rasism.
    Och likadant är det med alla andra epitet vi kan lägga på varandra.
    Så att komma och prata om vilket ord som är värst, det är ju bara tramsigt.
    Jag har sett väldigt många som reagerar negativt men extremt få om ens någon som tackar för den tveksamma komplimangen rasist, så ja, jag drar slutsatser utifrån det. Gå runt på stan och fråga 1000 pers om de skulle tycka det var positivt så får du se hur många jasvar du skrapar ihop.

  • Meddelande borttaget
  • realist14
    Anonym (nazisvin) skrev 2014-06-24 14:58:15 följande:

    Spekulation.
    Dessutom om du nu skulle ha rätt i ditt antagande så säger det fortfarande ingenting om hur en enskild individ uppfattar ordet och du kan fortfarande inte göra dig till talesman för andra.

    Jag skriver till dig som jag skrev till Tobbe, jag vill gärna läsa dina motargument mot det som anonym självklart skrev.
    Du har ju efterlyst en sansad nyanserad debatt, nu när du får ett sånt inlägg, så blir du tyst,
    Du får gärna utveckla det istället för att käbbla om ord
    Här har du din chans, vart är dina argument?
    Ja visst, om det är så att jag behöver höra mig för med ALLA i hela landet innan jag får dra någon slutsats, då kan jag ju inte ha någon åsikt om det eller om något. Underförstått när jag skriver, om jag missar att förtydliga det, så gäller det "många" ....har aldrig och kommer aldrig påstå att någonting, oasvett samtalsämne, gäller ALLA, vore bara fånigt att tro något sådant.

    Sorry, vad har jag missat att svara på???


  • realist14
    Anonym (nazisvin) skrev 2014-06-24 15:29:31 följande:
    Åsikter kan du ha, när det gäller dig själv, du kan aldrig tala för nån annan än dig själv, det är korrekt.

    Läs anonym självklarts inlägg, vilka jag fann väldigt insiktsfulla och klarsynta, just därför vore det intressant att få höra den "andra sidans" synpunkter och gärna utvecklat varför du tycker som du gör.
    Jag vet ju att du kan diskutera sakligt, det har jag läst när du gör, så just därför vore det än mer intressant, att få även dina synpunkter.
    I det fall jag hört och sett många uttrycka en sak kan jag väl ändå utgå från att det är fler än bara jag ensam som tycker det. Vore väl konstigt annars.

    Ok, jag ska läsa igen, men vilken anonym menar du? Har du ngt nummer på inlägget? Jobbar samtidigt så jag är inte helt fokuserad och vet inte vad jag missat.
  • realist14
    Anonym (nazisvin) skrev 2014-06-24 15:52:49 följande:
    Det är jag som är otydlig, men nicket jag syftar på kallar sig anonym (självklart)
    Första inlägget tror jag har nummer 146, jag såg sen att du hade svarat åtminstone en gång, men jag läser gärna mer.
    Japp, har svarat ( 149+160)


  • realist14
    A
    Din sista mening förstår jag bara som att jag uppenbarligen stör din sinnesro, i en annan tråd insunierar du att Digestive skulle vara jag och här antyder du att realist och jag skulle vara samma person.

    Varför skulle vi vara samma??
    'Och vilket värde har det att skriva från två nick?? För att bevisa att man minsann inte är ensam om sin åsikt??? Haha., Ja då ska man ju ha skrivit en del udda saker då......


     

  • realist14
    Anonym (nazisvin) skrev 2014-06-24 16:30:35 följande:
    Jadu, beats me.
    Fattar det inte heller,men något måste man ju ta till antar jag. Glad

    Vad det gäller generaliseringar och antaganden om andra baserat på egna erfarenheter är jag mot det, då jag sett så mycket skit komma ur sånt.
    Det är generaliseringar om andra som ger oss fördomar.
    Det är fördomar som ger oss diskrimineringar och förtryck.
    Det är diskrimineringar och förtryck som ger oss krig och våld.
    Och modern heter generalisering.

    Vi känner inte andra i regel på den nivån, vi vet inte deras förflutna, vi vet inte deras motiv, vi känner inte deras levnadsomständigheter
    Det är bara dom vi känner väldig, väldigt väl som vi kan veta sånt om, om ens då.
    Därför säger jag att man kan bara tala för sig själv.

    Jag är kvinna och jag gillar inte surströmming, det betyder inte att kvinnor inte gillar surströmming.
    Det betyder bara att jag inte gillar surströmming.
    Ser du min poäng?
    Självklart har du rätt i det, och om jag gillar eller anser något, så utgår jag inte med automatik från att varken "många" eller "alla" gör det..givetvis. Sådan jäkla hybris har jag inte

    Men om jag hör en sak extremt ofta...så ja då törs jag utgå från att det är fler som tycker så....
    Och om jag då stannar vid det...och inte börjar irra iväg om att ALLA gör/tycker, så är jag ju inte ute och cyklar, utan har bara tagit till mig av mångas ord.
    Förstår  inte vad för skit det ska kunna komma ur det.


  • realist14
    Anonym (***) skrev 2014-06-24 17:10:50 följande:
    Med tanke på att du startat en tråd som heter "akta er för tiggare", så lyckas du inte ordentligt. Men du skulle väl aldrig erkänna att du drar alla över en kam? Fast du bedyrade i tråden att det bara gällde denna tiggare du hört talas om, så menar du ju ändå alla, eftersom du skrev så i din rubrik. Annars hade du ju bara varnat för just denna tiggare i just denna stad, eller hur?
    Det blir lite ogörligt att akta sig för "specifika" tiggare i det fallet.

    Jag kan inte skaffa fram bilder på alla som bevisligen är tiggare, be fok att printa ut dem för att ha dem i fickan och bläddra i innan de agerar.

    Såklart man får vara uppmärksam på alla med det beteendet som jag beskrev i den tråden, när de närmar sig, hur ska man annars göra menar du?

    Varna för den specifikt...jo eller hur.
    Hur tror du tongångarna hade gått om jag slitit upp mobilen och tagit en bild och lagt ut...oj oj....

    Så hur fasen ska man uttrycka det då och hur ska man göra. Det där med tiggare är ju så superkänsligt nu så det går ju liksom inte att öht antyda något negativt..

    Jag lade fokus på beteendet, antar att det är hyfsat vanligt när de stjäls, vilket jag också fått bekräftat i lite olika artiklar då det varnats.
    Och det var som sagt alla med det beteendet jag varnade för, inte bara den jag just såg givetvis..eftersom det inte hade varit möjligt utan en bild.

  • realist14
    Anonym (***) skrev 2014-06-24 17:37:59 följande:
    Varför inte bara varna för tjuvar? Varför måste du specificera dom?

    Du hade invändningar när någon bytte ut tiggare mot tonåringar, men det är ju samma sak, eller hur? Men du tillhör ju dom som gärna pekar ut folk med nationalitet och hudfärg.
    Tjuvar i största allmänhet? Ja vad hade det hjälpt? Allt från inbrottstjuvar till ficktjuvar....???

    Detta beteende från tiggare har resuterat i att många blivit av med mobiler på uteserveringar, är väl inget att hyckla om det. Det är inte min privata lilla åsikt/tolkning utan något som det som sagt stått om i olika artiklar flera gånger.
    Själv har jag sett det mer än en gång.

    Ja det var en som sett en tonåring en gång sno en mobil, jag minns det. Hade kunnat köpa den jämförelsen om jag inte hade läst om detta problem med mobilstölderna så mycket och inte hört talas om det öht och inte sett det själv mer än denna enda gång.
    Men nu var det ju som sagt inte så...så då blev jämförelsen lite fånig.
    Är väl inget som blir till ett stort problem förrän det upprepas flera gånger.

    Upplevde nog den och några andras kommentarer mer som att - ok problemet finns, men vi får fasen inte prata om det.

    Slutligen- nämde i den tråden inget om nationalitet- eller hudfärg.
    Om du tolkar in ordet "tiggare" i annat än vad jag utryckligen skrev, så är det nog du som övertolkar...men det är ok, det brukar vara så när det ämnet ska avhandlas
Svar på tråden "Jag tycker Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti"