• soffipropp1987

    Junibebisar 2014

    Hej! Tänkte att det skulle va kul med en tråd för oss som fått våra bebisar i Juni.
    Min bebis kom 20 Juni på midsommarafton.
    En tråd att utbyta glädje och eventuella problem som andra kanske har bra lösningar på?

  • Svar på tråden Junibebisar 2014
  • Asjak

    Nica men stackars er, fruktansvärt när det blir så :(

    Hoppas att hon snart tycker att det är jättekul med förskola!

    Här går det bra, sista dagen idag som jag är med, ska bli spännandd att se hur hon klarar det själv, och hur mamman klarar det.... :)

  • nica

    De är inte de roligaste, men vi bestämde att ta de lugnt med inskolningen men nästa vecka ska vi försöka så hon går "på riktigt ' så hoppas jag att de blir bra

    Idag är jag ledigt från jobbet så då ska jag passa på att köpa lite kläder till mina små trollungar

    Hösten närmar sig med stormsteg :-/

    Har redan beställt vinterkläder till barnen var 3 för 2 och då jag har 3 barn passade jag på

  • Asjak

    Nica haha fy jag tycker det är dyrt till ett barn :)

    Har köpt massa kläder, regnkläder,stövlar, vindjacka mm.

    Men måste köpa vinterkläder och skor,vantar, mössa, hejdå pengarna :)

  • Kela1981

    Varit i Ullared idag och shoppat loss på ytterkläder och skor så nu är garderoben laddad inför hösten :) Fy vad kul det är att köpa grejer till sessan :P

  • nica

    Ska ev till ullared nästa söndag, fanns de mycket?

    Blir dyrt att köpa kläder till 3 barn...regnkläder till lillan köpte vi på p.o.p för de var svårt att hitta små regnkläder.

    Vilken storlek har era små nu? Min har 74/80 men 74 börjar som smått att bli för litet :-P

  • Kela1981
    nica skrev 2015-08-27 22:12:35 följande:

    Ska ev till ullared nästa söndag, fanns de mycket? smile1.gif

    Blir dyrt att köpa kläder till 3 barn...regnkläder till lillan köpte vi på p.o.p för de var svårt att hitta små regnkläder.

    Vilken storlek har era små nu? Min har 74/80 men 74 börjar som smått att bli för litet :-P


    Ja jag tyckte det fanns jättemycket. Köpte bara storlek 80 för Alice har än så länge fullt sjå med att fylla ut 74 så 80 blir nog lagom i höst/vinter. Köpte skor för hela hösten och vintern, regnställ, vinterjacka, mössor, vantar och så klart vanliga kläder också. Dom hade rätt bra utbud på jeans och byxor. Jag har köpt ett par regnkläder på Kappahl men även 74/80 drunknar hon i :( Har dock inte hittat mindre så vi får väl vika upp tills hon växer i dom :) Skoboo hade ok med skor fast Alice har fortfarande stl 20 och det fanns det inte så gott om men köpte en del 21 som hon kan växa i :)
    Lycka till i Ullared :)

    På måndag börjar jag jobba igen och det ska bli jätteroligt. Lite intressant också att se hur vardagen blir med barn på dagis och så ;)
  • soffipropp1987

    Fanns det någon bra overall på Gekås? Jag ska dit på tisdag och köpa alla vinterkläder.
    Nu har våran vardag satt igång ordentligt! Jag har börjat skolan och L har börjat förskolan. Jag känner att han ändå är såpass lite att han inte ska behöva vara heltid på förskolan. Pappan är hemma en dag i veckan och jag hämtar så fort det ges tillfälle. Fungerar än så länge men snart så kan jag inte hämta direkt efter lunch för det är en hel del att göra i skolan.
    Hur går det för alla er andra? Har ni fått in vardagsrutinerna? :)

  • Asjak

    Ni som shoppar ytterkläder på gekås, håller dom kyla,vind och regn bra?

    Vi har tänkt köpa dyrare ytterkläder så vi är säkra på att hon inte fryser,vi har vart väldigt noga med skor till henne så hon har "fotriktiga" skor.

    Missförstå mig inte som att jag skryter, är inte min mening,jag bara tänker på när ja själv köper ytterkläder.

    Jag ska på jobb intervju på tisdag och får jag det så är det heltid och jag lämnar då dottern på förskolan och pappan går ner till 75% och slutar 2 timmar tidigare på dagarna för att kunna hämta henne tidigare.

    Kela hur går syskon försöken?

  • Kela1981

    Jag har en syster som har köpt overaller på Gekås tidigare och sa att dom håller superbra så jag handlade till henne denna gången också.
    Skorna har jag också varit mer noga med men Skobon som ligger på Gekås har märkesdojjor också så jag handlade Lejon skor till Alice till vintern där.

    Syskonförsöken går sådär :/ Har gått tre dagar över beräknad mens men testen visar negativt :( Tänkte testa i morgon bitti igen. Har bara testat på kvällen innan. Vet inte om det gör nån skillnad.

  • Asjak

    Kela jag har helt glömt det där med graviditets tester och vad man ska tänka på.

    Har du kollat nu?

    Bra att din syster har testat och tyckte dom var bra,är orolig att hon ska frysa.

    Hur går det för alla med att jobba,förskola och hinna med allt?

    Jag va på intervju idag och får svar inom två veckor sa dom, nu är det bara att vänta och se om ja blir kallad till en andra intervju.

    Dom på förskolan säger att Isabelle kommer på sig ibland att jag inte är där och blir då arg och skriker, vilket jag aldrig vart med om hemma?

    Dom säger att hon hörs mest av alla för hon har höga toner, men det har hon alltid haft :)

    Hörs man inte så syns man inte!

  • Juronjaure

    Hejhej allihop! Tänk vad stora våra pluttar blivit :) Min har visserligen inte börjat på förskola ännu, hon är hemma med pappa som har fullt upp! (Haha, ungen river stället ;) ) Jag däremot har fått jobb på förskola och tar hand om pluttar i hennes ålder. Japp. Lite konstigt är det allt att lämna sin egen hemma och ta hand om andra jämnåriga hela dagarna, menmen, man måste ju jobba liksom...

    Försöker få till barn nr 2, men räknar med att det kommer ta tid, som förra gången. Hur många av er försöker få till syskon i nuläget?

  • Kela1981

    Fick min mens i lördags så det blev inget syskon denna gången. Kan väl egentligen inte säga att vi aktivt försöker, har mest slutat äta piller men kollar inte ägglossning och så. Händer det så händer det :) Bättre lycka nästa månad ha ha ha...

  • ellami

    Kan väl också bidra med ett inlägg. Så tyst här, inte som i början hehe ;) min plutt är fortfarande hemma. Tyckte han var för liten för att börja nu i augusti.. Skulle helst hålla honom hemma till 2 års åldern men vi kommer nog skola in i januari. Det blir väl lagom :) är fortf mammaledig och njuter av det. Dock är dagarna inte lika lugna som förr. Så full av energi o så aktiv att vi ofta måste gå ut två ggr per dag för att han inte ska klättra på väggarna. Han älskar att gå ut! Blir helt lyrisk bara man pekar på dörren.

    Jag hade ju ett MA i maj i vecka 13. Tänk att jag nu skulle vara höggravid och att ett syskon skulle komma redan i november. Istället hoppas vi att vi denna gång får uppleva RUL, som har nästan samma datum som mitt gamla bf datum, inte behöva stryka bort det från kalendern. Är väldigt orolig den här gången. Lycka till ni som håller på med syskonbak <3

    Hur sover era små? Jag trodde inte jag skulle behöva vara såhär trött fortfarande när gossen nu är 15 mån. Men han sover fortf kasst. Fler som har barn som vaknar ofta o stökar mycket?

  • Asjak

    Juronjaure ohh herregud hur orkar du jobba med det också :)

    Ellami grattis vad roligt! Vilken vecka är du i nu?

    Ja nog har dom fått mer energi, jag är väldigt tacksam för förskolan där hon får leka av sig mycket energi.

    Isabelle sover bra på nätterna nu men är ett minster att lägga... Tar ca 1-1.5 timme per gång att natta..

  • Åttiotalist

    Länge sedan man skrev något här så jag kan uppdatera lite också. Beata var riktigt jobbig en period men nu är hon rena drömbarnet, hoppas det håller i sig. Vi har sålt huset i Sverige, inte säkert att vi blir kvar i Bryssel men Stockholm är inte nästa destination isåfall. Jag är fortfarande hemma och tänkte vara det kanske ett halvår till, sedan får vi se om vi väljer dagis eller kanske nanny. Finns många alternativ här. Saknar att jobba lite men samtidigt är det underbart att vara hemma. Finns så mycket att göra här med barnen. 

  • Asjak

    Imorgon börjar jag på mitt nya arbete och Isabelle går upp i tid på förskolan samtidigt som min make går ner i tid på jobbet till 75% för att hon inte ska få så långa dagar på förskolan.

    Spännande att börja pussla ihop allt.

    Har ni andra hjälp i vardagen med städning, handling mm?

  • ellami
    Asjak skrev 2015-09-16 11:25:11 följande:

    Juronjaure ohh herregud hur orkar du jobba med det också :)

    Ellami grattis vad roligt! Vilken vecka är du i nu?

    Ja nog har dom fått mer energi, jag är väldigt tacksam för förskolan där hon får leka av sig mycket energi.

    Isabelle sover bra på nätterna nu men är ett minster att lägga... Tar ca 1-1.5 timme per gång att natta..


    Oj ser att jag glömde svara här! Tack. Är i v 16 nu :) är beräknad i april precis två månader innan storebrors två års dag.
Svar på tråden Junibebisar 2014