• Forumvärd

    Använde du "mammakläder" när du var gravid?

    Idag är jag nyfiken på vad du använde för kläder när du var/är gravida.
    Har du köpt speciella mammakläder och när började du använda det i så fall?
    Eller klarade du dig ändå?
    Rösta och berätta gärna i tråden.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Använde du "mammakläder" när du var gravid?
  • La Lola
    La Lola skrev 2014-06-25 11:20:57 följande:

    Nja, bara 2 par mammabyxor (med Hedda) o 1 par med Alma.
    Något annat har jag inte haft behov av.


    O de började jag använda i v 20 typ.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Sophie13

    Mammabyxor samt mammalinnen körde jag på. Till linnet ofta vanlig kofta och sjal. Ville inte lägga pengar på mammakläder.

  • Limaliie

    Har kunnat ha mina vanliga byxor i stort sätt hela tiden även om jag har ett par mammabyxor som jag fått av syrran. Jag använder mycket mjukisbyxor och har alla byxor under magen.

    Däremot överdelar måste jag ha mammakläder, jag har sån gigantisk mage oh högt sf-mått så funkar inte med mina vanliga kläder. Men det gjorde det ett bra tag dock för jag har mycket tunikor och annat. Men nu, nej!

  • Amanda84

    Jag började använda mammabyxor från ca vecka 14 och mammatröjor något senare. Nu är jag i vecka 38 och alla mammabyxor är för små. Den breda mudden går inte över magen längre och det gör mig väldigt frustrerad eftersom jag trodde att mammakläderna skulle vara anpassade och töjbara under hela graviditeten. Inte heller mammajackan från H&M kan jag knäppa längre. Jag har ändå tre olika mammabyxor från olika märken men inga av dem funkar.

    Just nu har jag ett enda klädesplagg som jag kan ha och det är inte mammakläder utan en gigantisk klänning som jag fick av min mamma efter ett felköp av henne. Det ser ut som att jag går runt i ett jättestort tält och det är ganska jobbigt att folk glor så mycket när jag går ut.

    Jag vill tillägga att jag var normalviktig när jag blev gravid och har gått upp 11 kilo sedan dess. Problemet är att min mage är gigantisk och står rakt ut.

  • Smulan 89

    Ja, några ggr. Kunde använda mina vanliga kläder hela graviditeten. Åkte till och ifrån förlossningen i mina vanliga jeans.

  • EmmaKH

    Använder mest leggings och långa linnen eller långklänningar. Men har fått tre par snygga mammatröjor av svärmor, använder nr två idag =) Sen har jag ett par mammashorts. Mjukisbyxor har jag på jobb. (Hatar mjukis egentligen men måste ha nånting på mig ju, jobbar med dementa på boende)

  • Jeaninne

    I fjärde eller femte månaden började jag använda kjolar med resår i midjan. I sjätte eller sjunde köpte jag två "riktiga" mammaklänningar. Den ena svart med empiremidja (precis under bysten) och täta plisseringar i kjolen. Jag kan ha den än - den ser inte ut som en mammaklänning, trots att det finns hur mycket tyg som helst att ta i anspråk! Den andra var härligt röd - fast DET var egentligen en Big is Beautiful-klänning. Alltså för tjocka kvinnor - som är tjocka överallt. Den satt inte lika bra som den riktiga mammaklänningen.

    Jag tycker att man ska satsa på riktiga, välskräddade mammaklänningar! De gör det så mycket roligare att vara gravid. Man blir nöjdare med sig själv och stolt över sitt tillstånd. Ja, det blir till och med lättare att stå ut med graviditetsbesvären!

  • snö 81

    Allt form av tryck på livmodern gjorde ont/var obehagligt från v.7 typ. Från början försökte jag köra med öppen dragkedja på byxorna med en lång tröja över. Men redan i v.10-11 gav jag upp och köpte mammabyxor med låg mudd som passade perfekt för en relativt platt gravidmage :)

  • stor grön drake

    Jag valde "hela graviditeten" fast det var snarare halva. Mammabyxor började jag med tidigt, men mest pga att det var så skönt med den varma mudden på ryggen jag klarade de flesta tröjor/t-shirts/linnen och klänningar trots magen

  • fluu

    Inte mycket. Jag hade två mammatröjor och en vinterjacka. Utöver det köpte jag lite "vanliga" kläder i större storlek, mycket vida klänningar som gick att växa i och så hade jag turen att bära magen högt så byxor och trosor funkade som förut.

    De "vanliga" större kläderna köpte jag när jag närmade mig mitten på graviditeten och tröjorna och jackan runt vecka 25. Jag gick upp 14 kg som mest, men gick ner på slutet av graviditeten och landade på 11 kg plus. Fick GIGANTISK  mage, smalare ben, ännu större bröst och svullna fötter.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
Svar på tråden Använde du "mammakläder" när du var gravid?