• Forumvärd

    Använde du "mammakläder" när du var gravid?

    Idag är jag nyfiken på vad du använde för kläder när du var/är gravida.
    Har du köpt speciella mammakläder och när började du använda det i så fall?
    Eller klarade du dig ändå?
    Rösta och berätta gärna i tråden.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Använde du "mammakläder" när du var gravid?
  • Mrs Green

    Mammabyxor hade jag ganska tidigt, när inte gummisnodden i knapphålet räckte till längre. Jag köpte ett par mammatröjor men växte aldrig i dem, det räckte bra med vanliga tröjor i en större storlek.

  • Penida

    Inte alls faktiskt. Köpte vanliga kläder i större storlek vid behov och använde mina vanliga kläder ganska länge.


    Avskyr CIO-metoder
  • WinterDawn

    Jag hade mina vanliga kläder. Jag är smal av naturen och fick ganska liten mage, plus var höggravid under sommaren, så det funkade med kjol och linne, eller bara strunta i att knäppa jeansen och vika ner kanten istället och ha en längre tröja över. Ibland lånade jag min sambos tröjor.

  • Bling1975

    Använde strumpbyxor, jeans och en vinterjacka. Annars hade jag mina vanliga kläder vilket mest är klänning eller långa linnen/kofta till jeans. Mådde illa direkt om något klämde på magen så höga byxor och strumpbyxor var ett måste ganska tidigt.

  • Eisa

    Nej det behövdes ju inte. Tröjor är tillräckligt töjbara för att räcka över magen och byxorna kunde man knäppa under magen.

  • Amanda84
    Eisa skrev 2014-06-26 06:20:11 följande:

    Nej det behövdes ju inte. Tröjor är tillräckligt töjbara för att räcka över magen och byxorna kunde man knäppa under magen.


    Vanliga tröjor är kanske tillräckligt töjbara men för mig så blir de för korta, på grund av töjbarheten. Om jag skulle haft en vanlig tröja på mig nu, när jag är i vecka 38, så hade den slutat under bysten och byxorna hade slutat under magen. Jag vet inte hur det är för dig, men jag vill inte gå runt med bar mage...
  • Hallonbåt02

    Jag har alltid använt mina vanliga kläder eller köpt 2 storlekar större på linnen eller leggings, jag är smal i vanliga fall så de flesta kläder passar även när jag har gått upp till 72 kg :)

  • Anonym (Förundrad)

    Ni som har era vanliga tröjor: sitter de inte som korvskinn över magen? Jag ökar ca 30 cm runt magen när jag är gravid. Har ni så mycket tyg över runt magen i era vanliga tröjor?
    Ni som köper vanliga kläder fast större storlekar: sitter de inte konstigt över axlarna? Om jag gick upp ett par strl. i tröja skulle axelsömmen hamna en bit ner på överarmen.

Svar på tråden Använde du "mammakläder" när du var gravid?