Inlägg från: Natulcien |Visa alla inlägg
  • Natulcien

    Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?

    MxMeNow skrev 2014-07-25 23:42:16 följande:
    Fast det är "samma sak". Om jag vill ut och äta på restaurang, varför ska barnen inte följa med? Mina barn skiner upp när de får gå på restaurang, gå på bio, fika på café osv. Jag älskar att se dem förväntansfulla och skulle därför ha svårt att tex äta ute utan dom.
    Vår son älskar också att äta på restaurang, fika och gå på bio. Så det får han göra då och då. Men ibland vill jag se en film med en kompis som inte är lämplig för en 3,5-åring...
    Hemmabio är, för övrigt, inte i närheten av en riktig biograf i upplevelse.

    Man kan få både och, faktiskt. Glad
  • Natulcien
    MxMeNow skrev 2014-07-26 09:49:02 följande:
    Nu är inte det här en vanlig hemmabio. Det är en biograf som kostat ca 150 000 att bygga.
    modsey skrev 2014-07-26 07:12:28 följande:

    ja och ganska okomplicerat faktiskt för oss flesta tror jag :)

    Jag säger verkligen inget om de som inte lämnar sina barn en sekund ( iofs kan jag tycka det är lite märkligt...men ok) man väljer själv sitt liv och hur det ska levas. Jag reagerar mer mer på den dömande tonen en del har, att man minsanna inte skaffat barn för att ha barnvakt.

    Jisses, mina barn har gillat att sova hos mormor/ morfar, farfar, moster eller sina kusiner. Det är inte förenat med något negativt hos oss!

    I höst ska min man och jag resa bort tre nätter på en storstadsresa som vi förvisso kunde ha med barnen på, klart att det skulle gå. Vi har rest och reser mycket med dem, men den här gången vill vi åka själva några dagar, strosa på museum, sitta på rökiga caféer, sitta uppe till klockan tre på natten och dricka vin och prata bara vi.

    En annan slags resa helt mot när i reser med barnen. För jag är massor med mina barn ändå eftersom jag kan göra både och!

    Barnen kommer sova hos moster o kusinerna och älska att mata hönsen hon har, gå promenader med deras hund och vara där.

    Det är som sagt var inget spöstraff att sova hos moster och nästa gång vi reser så blir det med dem, precis som resan innan var med dem och precis som hela sommarlovet spenderats med dem!


    Hjälper tyvärr inte för mig. Biograf är biograf. Går inte att återskapa hemma. Inte för en cineast, i alla fall.
    Men räcker 150.000-kronors-varianten för dig så är det ju jättebra. Glad
    MxMeNow skrev 2014-07-26 09:49:02 följande:
    Eller, vänta, var har jag eller någon annan kallat dig "märklig" eller kallat dig något annat?
    Nja, du har hävdat att det är "en gåta" att man vill göra saker utan sina barn ibland. En gåta. Skiljer det sig så mycket från att tycka något är "märkligt", tycker du?
  • Natulcien
    MxMeNow skrev 2014-07-26 10:25:13 följande:
    En gåta betyder att jag inte förstår, kort och koncist.
    Och tycker man att något är märkligt så förstår man inte heller... samma sak. Kort och koncist.
  • Natulcien
    Agdaa skrev 2014-07-26 10:43:18 följande:
    Ganska stor skillnad på en gåta som man inte förstår el tycker är obegriplig

    och märklig som betyder konstig, underlig, som är annorlunda mot det vanliga på ett uppseendeväckande och förbluffande sätt. Ganska kränkande mot en person att säga dessutom.

    Om du inte förstår den skillnaden får du nog slå upp det du tänker vräka ur dig bästa gång.
    Nu var det ju faktiskt inte ens jag som använde ordet 'märkligt', det var någon annan. Jag tog bara det inlägget i försvar. Så läs ordentligt innan du påstår att någon annan person "vräker ur sig" saker.

    Och den som använde ordet skrev dessutom inte att någon person var märklig, utan att fenomenet var "lite märkligt, men okej". Inte alls mer dömande än att skriva att fenomenet är "en gåta".

    Men detta är OT, och jag tror tyvärr inte att vi når konsensus...


  • Natulcien
    MxMeNow skrev 2014-07-26 19:55:21 följande:
    Nej, vi myser hemma eller åker till lekparken, tar en fika eller gör något annat "vanligt".
    Så du menar att ingen i er familj någonsin har en egen, lite mer extravagant, upplevelse (ex. middag ute, biobesök etc), utan alla i familjen delar alltid på alla upplevelser, och ingen går någonsin miste om något som de andra gör?
  • Natulcien

    Ja, alla sitter naturligtvis med sina egna glasögon på, som är färgade av egna erfarenheter och upplevelser, det går inte att komma ifrån. Men dessa glasögon kan också göra sådana här diskussioner lite väl hätska och konstiga, tyvärr. Man pratar förbi varandra och förstår inte varandra.

    Själv tror jag på att man måste hitta en balans. Att man alltid finns där för sina barn och ger dem maximal kärlek, trygghet och empati är självklart, men man måste även kunna kliva utanför barnbubblan och vara en egen individ.
    Att bara leva via sina barn och bara göra saker med dem i åtanke gangar knappast barnen, tänker jag. Barn mår bra av att deras föräldrar är egna individer och gör egna saker också. Jag tror att bördan av att vara ens föräldrars enda mening med livet är väldigt tung för ett barn.
    Så tror jag, med mina glasögon...

  • Natulcien
    Agdaa skrev 2014-07-27 19:35:16 följande:
    Låter som du tror att jag sitter o håller fast mitt barn men det är helt fel.

    Jag har en ytterst social, trygg, empatisk, självsäker, omtänksam o självständig 9-åring.

    Jag kan inte vara stoltare över hur han har utvecklats. Han är otroligt populär bland kompisarna och är sällan ensam med mig men jag finns ALLTiD tillgänglig för att han ska få en trygg barndom o uppväxt :)
    Ok. Vad fint.
    Mitt eget barn är fortfarande för litet för att "utvärdera" på det sättet.
    Men det låter precis som om du beskriver mina syskonbarn. De är också sociala, trygga, empatiska och självständiga. Men de har haft barnvakt väldigt ofta. Jag har själv barnvaktat dem åtskilliga gånger. Så bevisligen utvecklas barnen till trygga och fina individer ändå.

    Så för att återgå till det du skrev om att "egen tid" är något som "går ut över barnen"...? Det gör det ju uppenbarligen inte då...?


  • Natulcien
    Agdaa skrev 2014-07-27 22:15:25 följande:
    Ursäkta men har jag sagt att det på nåt sätt avgör? Tror att ni har snurrat in er i er egen hårtofs!!!

    Jag svarade bara på den otroligt korkade kommentaren om hur mitt barn verkade vara fast hos mig som en fånge. Vilket inte stämmer. Era barn kanske har blivit trygga o självständiga som ni skriver kanske just för att ni INTE varit närvarande, vad vet jag? Man börjar ju undra efter alla inkompetenta inlägg :(
    Men du. Ingen har skrivit att de inte har varit närvarande. Att ha barnvakt någon gång då och då innebär inte att man inte är närvarande.
    Man kan för övrigt vara frånvarande även som närvarande s.a.s. Att man rent fysiskt finns hos sitt barn dygnet runt säger ingenting om hur mentalt närvarande man är som förälder.

    Och du, som tyckte att ordet 'märkligt' var "kränkande" nyss...? Nu lyckas du få in både 'korkade' och 'inkompetenta' i ett och samma inlägg...?
    Inte så bra det där med en massa sten i glashuset...
  • Natulcien
    Penida skrev 2014-07-27 22:48:53 följande:

    Jag reagerade inte ens på "en gåta" eller "märkligt" men inkompetent känns verkligen otrevligt.


    Ja, man undrar ju verkligen vilka alla dessa "inkompetenta" inlägg är..? Eller "korkade"?

    Olika åsikter kan jag se att det finns, men ingenting som är inkompetent eller korkat..? Oerhört otrevligt skrivet.
  • Natulcien
    MxMeNow skrev 2014-07-27 22:51:12 följande:
    Jag har slutat svara på frågot i tråden just för att antagandena blivit för många, vissa tycks läsa in vad de själva vill i svaren och utöver det helt sakna självinsikt.
    Ja, oerhört många konstiga antaganden, som t.ex. att man inte skulle vara närvarande som förälder för att man har barnvakt någon gång ibland. Mycket märkligt antagande...
  • Natulcien
    MxMeNow skrev 2014-07-27 23:15:50 följande:
    Det har jag aldrig skrivit så rikta kommentaren till den som skrivit det.
    Och jag menade inte heller att du hade skrivit det. Det var bara ett exempel på konstiga antaganden...

    Och om du nu anser att man ska rikta sig direkt till den det gäller, så får ju du rikta ditt inlägg om bristande självinsikt direkt till den personen då, enligt samma logik...?
  • Natulcien
    MxMeNow skrev 2014-07-27 23:45:50 följande:
    Det har jag gjort i ett tidigare inlägg.
    Jag har insett nu vem det gäller.
  • Natulcien
    Agdaa skrev 2014-07-28 00:24:02 följande:
    Kan inte minnas att jag tyckt att d var fel att lämna sina barn hos släktingar :o

    Barnvakt däremot för att gå ut tillsammans för att "vårda relationen" känns lite omotiverat
    Men du tycker, enligt tidigare inlägg, att det är okej att, som ensamstående, skaffa barnvakt för att dejta!? Så att skaffa en relation är okej, men inte att vårda den? På vilket sätt märker barnet av skillanden när hen har det mysigt hos mormor?
    Du skriver emot sig själv mest hela tiden.
  • Natulcien
    Agdaa skrev 2014-07-28 00:15:18 följande:
    Det som var inkompetent o korkat har jag redan kommenterat men ska vi ta d igen så kanske d går in?

    Det jag reagerade på var att ni tycktes tro att jag tyckte att man bara kunde uppfostra självständiga, sociala mm barn om man var hemma med sina barn istället för att ha barnvakt o göra sina ego-grejer medan jag i själva verket bara kommenterade påhoppet om att jag höll mitt barn som fånge.

    Ni som fortfarande inte förstår skillnaden, scrolla tillbaka o läs om o läs rätt!!!
    Du avfärdar alltså människor som korkade och kompetenta för att de tycks tro något. D.v.s. det är bara du som tror att dessa människor tror att det ligger till på ett visst sätt. Och det räcker för att kalla dem inkompetenta och korkade?

    Och dessutom tror du ju fel.
    Så vitt jag kan se så är det ingen i den här tråden som verkar tro att att du sitter ihopklistrad med ditt barn. Och att man kan uppfostra sociala och trygga barn, trots barnvakt ibland, är ingenting man tror. Det vet man...om man kan något om barns utveckling och psykologi, vill säga. Jag vet ju inte hur dina kunskaper är på det området..?
    Men flera andra av dem som skriver här har goda kunskaper på det området, i alla fall...
  • Natulcien
    Agdaa skrev 2014-07-28 11:16:38 följande:
    Natulcien skrev 2014-07-28 10:13:31 följande:

    Men snälla människa, så sjukt otrevligt du skriver! Egentligen borde jag inte bevärdiga dig med fler svar. Du vräker ur dig invektiv åt höger och vänster, och gnäller samtidigt på att någon använde ordet 'märkligt' Någon skrev om avsaknad av självinsikt, och jag tror att vi nu alla ser vem det syftade till...

    Men du menar alltså på fullt allvar att du inte vet hur man definierar en närvarande förälder? Det är en person som finns där för sina barn och är såväl fyskskt som mentalt närvarande, och ja, det kan man vara även om barnet har barnvakt nån gång om året.


    Det var inte jag som "gnällde" över formuleringen märklig.

    Läs om o läs rätt, människa!!
    Jo, det var du. Det är nog inte jag som ska läsa om och läsa rätt här...
    Du skrev "...och märklig som betyder konstig, underlig, som är annorlunda mot det vanliga på ett uppseendeväckande och förbluffande sätt. Ganska kränkande mot en person att säga dessutom." Inlägg #141.
    Agdaa skrev 2014-07-28 11:16:38 följande:
    En närvarande förälder är en som är med sitt barn, inte ute på sina egna ego-grejer som du verkar tycka är en mänsklig rättighet :(

    Man väljer själv om man vill ha barn vet du. Om man inte vill ta hand om dom så skaffa dom inte från början!
    Natulcien skrev 2014-07-28 10:31:22 följande:

    Du avfärdar alltså människor som korkade och kompetenta för att de tycks tro något. D.v.s. det är bara du som tror att dessa människor tror att det ligger till på ett visst sätt. Och det räcker för att kalla dem inkompetenta och korkade?

    Och dessutom tror du ju fel.

    Så vitt jag kan se så är det ingen i den här tråden som verkar tro att att du sitter ihopklistrad med ditt barn. Och att man kan uppfostra sociala och trygga barn, trots barnvakt ibland, är ingenting man tror. Det vet man...om man kan något om barns utveckling och psykologi, vill säga. Jag vet ju inte hur dina kunskaper är på det området..?

    Men flera andra av dem som skriver här har goda kunskaper på det området, i alla fall...


    Det tror inte jag!
    Jag tycker inte att "ego-grejer" är "en mänsklig rättighet". Du sitter ju och hittar på egna saker här och fantiserar ihop att folk tycker si och så.
    Jag har valt att ha barn, och jag både vill och tar hand om honom på bästa sätt. Gå och skrik åt dem det gäller istället.
    Agdaa skrev 2014-07-28 11:16:38 följande:
    Till er stora glädje så kan jag meddela att detta är mitt sista inlägg i denna tråden. Finns ingen anledning o skriva när ni bara vrider o vänder på allt hela tiden o skriver rappakalja som inte har med citerade inlägg att göra o komma med konstiga obegripliga slutsatser. Dessutom blir man anmäld för att man säger vad man tycker o d tycker jag är riktigt lågt. Skäms på den personen!!

    Så nu kan ni gå ut i sommarvädret o umgås med era barn istället istället för att sitta instängda o skriva värdelös skit.

    Tack för kaffet!

    (Ni behöver inte skriva till mig för jag är ändå inte intresserad av att läsa denna tråd mer)
    Och för din information så tar moderatorerna inte bort inlägg bara för att de anmäls och p.g.a. åsikter, utan p.g.a. att de innehåller otrevligheter. Du har gått till rena personangrepp flera gånger och det är dessa inlägg som har raderats.

    Tråkigt, TS, att din tråd solkades ner av sådana här otrevligheter.

  • Natulcien
    modsey skrev 2014-07-28 11:29:48 följande:
    ha ha jag jobbar och mina barn är hemma med sin pappa, eller rättare sagt på stranden. Var har du själv dina barn och varför skriver du här i stället för att vara med dem Flört
    Min son är också med sin pappa på stranden, och jag sitter hemma och förbereder, och söker info, inför en resa... Flört
  • Natulcien
    modsey skrev 2014-07-28 11:43:50 följande:
    samma här, vi ska i väg hela tre nätter utan barnen i höst.
    Vi hyr in en okänd nanny genom någon barnvaktsförmedling tänkte vi Drömmer


    Vi ska, i och för sig, resa tillsammans hela familjen, men det är nog tillräckligt ego och oansvarigt av mig att inte vara som en igel på sonen och pappan och följa dem till badet misstänker jag... Obestämd
  • Natulcien
    Penida skrev 2014-07-28 17:12:50 följande:

     Nu har Agdaa lämnat och jag väljer att utgå från att hon talar om sitt eget barn och utifrån sin egen övertygelse då hon inte kommer kunna visa mig att det finns något stöd för det hon säger rent generellt. Det finns inget stöd för, så vitt jag vet, att barn i välfungerande familjer generellt sett tar skada av att spendera tid med älskad släkt när deras föräldrar gör något på egen hand som de inte gjorde igår när barnet var närvarande.


    Nej, hen har inget som helst stöd för det hen påstår. Bara hemsnickrade teorier.
    Och en majoritet i tråden tycker trots allt att 'egen tid' är viktigt, och jag tror att det är sundast för hela familjen att man, som förälder, får lite 'egen tid' då och då.
Svar på tråden Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?