• chbw

    Letrozolbehandling, resultat?

    Sandra_84 skrev 2015-10-30 09:49:39 följande:

    Igår började mensen komma lite smått, två dagar innan den skulle! Har aldrig hänt tidigare att den varit tidig när jag har ätit Letrozole! Idag är den igång på riktigt.. :(

    Jag orkar snart inte nå mer.. Vi beslutade oss högst troligt igår för att ge upp Letrozolen nu och ist bara invänta IVFen. Känns både bra och dåligt.. Vet inte alls när vi får börja med den, inte innan nyår iaf sa sköterskan på vår mottagning då dom i Uppsala har fullbokat tyvärr. Frågan är ju bara hur länge efter nyår vi kommer att få vänta. Suck!


    okej :/ 

    håller tummarna att ni får tid snabbt!! :)
  • chbw
    Anonym (FruSind) skrev 2015-11-03 07:21:06 följande:

    På vul i fredags dag 12 var en äggblåsa bara 16 mm, har legat på 18-19 innan. Tog i alla fall ovitrelle-sprutan idag och ska göra insemination imorgon. Gud vad jag hoppas det tar sig nu. Håller tummarna för er andra också!


    åh så spännande! Håller tummarna =)


    här började mensne igår så ska börja med dubbel letrozol imorgon! 

  • chbw
    Anonym (FruSind) skrev 2015-11-04 13:13:44 följande:

    Hoppas det går bättre med dubbel dos!

    Insemination gjord idag. Allt såg fint ut så nu är det bara att vänta.

    Efter inseminationen fick jag kika på makens spermier i mikroskop haha, dom såg i alla fall pigga ut ;)


    Ja jag hoppas det!

    Åh håller tummarna nu!

    Haha; spännande :D
  • chbw
    Mrsforsberg skrev 2015-11-05 16:03:44 följande:

    Tänkte kasta mig in här om det är okej :)

    Jag slutade med p-piller i januari för jag klarade inte av biverkningarna. Min sambo och jag kände oss redo för bebis och sa att händer det så händer det. Problemet är att det inte har hänt, varken ägglosning, mens eller bebis. Jag fick första mensen sedan p-piller uppehållet för 2 veckor sedan och var hos gynekologen i tisdags där jag tog upp mina svårigheter. Fick letrozol utskrivet och även piller som ska framkalla mens.

    Jag ska börja med medicinerna efter ytterligare en cykel, hon ville nämligen se om min kropp har hoppat igång nu.

    Så enligt beräkningar ska jag ha ägglossning helgen 14-15, så då blire mys, sen ska jag ta gravtest i början på december och har det inte tagit då så börjar jag med letrozol. Har varit hos dr Pan i uppsala för akupunktur idag och ska även dit på om en vecka igen för att se om lite hokus pokus kan hjälpa mig. :)


    Kul att du vill vara med =)

    Bra att du fått hjälp ändå hyfsat fort! Är det provera du fick för o framkalla mens?

    Har själv precis börjat min andra letrozol-kur. Dubbel kur för inte ett enda ägg växte förra gången. Får se hur det går nu!

    Håller tummarna för er =)
  • chbw
    Anonym (Ava) skrev 2015-11-05 17:44:42 följande:

    gjorde insemination för en vecka sedan, körde letrozole och sedan otrivelle..nu är det "bara" att vänta


    Spännande. Håller tummarna!

    Kände du några biverkningar av letrozolen och/eller ovitrellen? =)
  • chbw
    ellabellaballa skrev 2015-11-05 21:20:58 följande:

    Jag har gjort ett pat letrozolbehandlingar, konstaterad ägglossning 3 ggr (med blodprov) om jag inte minns fel. Fortfarande ingen graviditet.

    Någon mer som får ägglossning av letrozol men ändå inte blir gravid? Hur rättvist är blodprovet man tar efteråt? Kan det vara missvisande?


    Kan tyvärr inte svara på dina frågor, har bara tagit en kur och fick inte en enda äggblåsa som vuxit. Kur två nu men dubbel kur.

    Jag har inte hört något om att blodprovet kan visa fel, vet inte exakt vad det mäter? Har du lossat av dig själv eller mes hjälp av spruta?
  • chbw
    Anonym (Ava) skrev 2015-11-07 10:45:48 följande:

    Tar ni alla blodprov för att konstatera ägglossning efter spruta?

    Min läkare säger "det kommer att lossna"..när jag frågade"hur vet man att det lossnar?

     

    Kanske har o göra med att dom har konstaterat att jag har egen ägglossing annars.

    Jag fick smått panik eftersom jag inte ger utslag på ÄL tester, men läkaren säger att jag har äl(hur han nu kan veta det med hjälp av blodprov och undersökningar)


    Jag har inte tagit blodprov. Men har ingen egen äl. Så kanske får göra det sen? Sla docl ta ovitrelle om jag får äggblåsor o det ska säkerställa äl.

    Blodprov kan visa äl då man mäter nån hormon som utsöndras efter ägget släppts (har för mig det är så iallafallm eller tvärtom att hormonnivån sjunker? Är inte säker).

    Äl-testerna visar inte rätt för alla.
  • chbw
    Anonym (FruSind) skrev 2015-11-11 19:51:43 följande:

    Har bim på tisdag och insåg idag att jag inte haft ömma bröst efter äl som jag alltid har annars. Undrar om det är positivt eller negativt? Åh denna väntan! :)


    Håller tummarna!! =)

    Fick idag på vul veta att den här månaden örmset onda i äggstockarna inte förgäves. Två små äggblåsor hsr vuxit till sig onspg enligt läkaren myclet bra ut! Ska tillbaks på fredag igen så hoppas de vuxit ännu mer då =)
  • chbw
    KaosArt skrev 2015-11-17 17:11:28 följande:

    Hej!

    Tänkte om jag kunde hoppa in här, jag och min sambo har försökt bli gravida i ca 16 månader utan at lyckas. Har börjat en utredning men de har inte hittat något fel på någon av oss, så där står vi, tomma och uppgivna.

    Ja jag ska om någon vecka spola äggledarna för att se om det är något där. Och efter lite diskussion fram och tillbaka så ska vi få prova letrozol, jag tänker att vi lika bra kan prova när det ändå inte riktigt finns något annat vi kan göra just nu.

    Och det känns lite bättre att vi får göra någonting, fast de känns ändå så hopplöst att det dom inte hittar något problem men att det ändå inte fungerar.

    Har ganska nyss haft mens så de är ca tre veckor till nästa, känns så långt när man väntar på den, på att vi ska får börja med behandlingen och kanske få en liten extra sjuts med ägglossningen. Jag önskar så att de ska hjälpa oss med letrozol.


     Bra att de spolar äggledarna också! Var en tjej i en annan tråd jag följer som spolade och blev gravid efter det! För mig gjorde spolningen ingen större skillnad, mer än att jag fick veta att det är lite långsammare flöde på ena sidan. Kör min andra letrozolkur nu (dubbel kur) och tog ovitrelle-spruta i fredags. Så nu är det bara o invänta bim =) 
    Håller tummarna att det fungerar med letrozol för er nu! =)
  • chbw
    Anonym (Ava) skrev 2015-11-17 19:33:07 följande:

    vad innebär "dubbel kur" :)?


    Två tabletter istället för en =) tog en "enkel" kur först men ingen äggblåsa växte. Nu på dubbel har två vuxit iallafall =)
Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?