• chbw

    Letrozolbehandling, resultat?

    KaosArt skrev 2016-02-20 18:04:52 följande:
    Oj, har aldrig haft sådan smärta från ägglossning. Har du haft det tidigare?

    Ja det är jobbiga känslor som kommer upp, och speciellt när de spä på av massa hormoner. Förstår att du har det tufft.

    Det är det som är så dumt med pms vid mens, att jag redan känner mig känslig och deppig. Och sen ska man få beskedet att det inte tog sig denna gång heller när man redan känner sig så. Kroppen har inte tänkt ut detta bra :p

    Skönt att du får vara ledig och vila upp dig <3
    Jo, får så ont i princip varje gång jag har äl (och även när jag inte har äl, för äggstockarna kan tydligen svälla ändå), dock brukar det bara göra superont under några timmar, men nu varade det till och från i ett par dagar.. och vid mens är jag typ död för jag får så ont.. Men det är pga endometriosen.. Så borde ju vara "van", men det är som en spark i magen varje gång.. Kroppen är väldigt bra på att glömma... :o 

    Ja, det är ju det. Ja men eller hur. Bra jobbat kroppen haha. Har inte haft problem med PMS förrns för typ 2 år sen. Aldrig haft innan. Fatta chocken när det började.. Grät, skrattade och skällde om vartannat, o stackars sambon fattade ingenting. Inte jag heller först. Tills jag fattade vad det var... :p 

    När ungefär har du bim nu? =) Vi verkar väl ligga rätt nära i tiden? Jag borde ha någon gång mellan 2-4mars. Lite svårt o pinna exakt eftersom jag hade ont under så lång tid.. :p 

    Kram <3
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-02-23 07:00:26 följande:

    Okej måste vara jätte jobbigt att ha det så. Förstår att den smärtan inte är något man kan vänja sig vid, vi får hoppas att du blir gravid så du slipper äl och mens ett tag fram över. ;)

    Hehe ja nu håller jag ju så bra koll på min cykel så jag vet ju när pms kommer, men tidigare så fattade ja ju inget varför jag va så känslig helt plötsligt :)

    Ja vi ligger nära varandra nu, jag har bim runt den 29. Så de är bara ca 2 dagar mellan oss. Men ja vet inte om jag ska fuska och testa med clearblue plus på fredag eller lördag. Men ja vet inte, kanske är dumt. :p


    Jo. Man tror ju man ska vänja sig men icke. Jag hoppas bara på att jag är en av de som blir bättre under graviditet. Många med endometrios får ont eller tillochmed ondare under graviditet. Jag håller tummarna att det är ärftligt, mamma hade också mycket problem men efter hon fick mig (första barnet) blev det mycket bättre =)

    Skönt o ha koll iallafall! Mitt kommer o går lite som det vill melöan äl o mens.. haha. O inna äl är jag supergråtig pga medicinerna :'D

    Okej! Kul att det är såpass nära =) jag har köpt hem massa villiga tester för o kunna testa innan om jag vill.. :p får se hur jag gör =) har 3 cb+ tror jag o 1 cbdigital men de ska jag använda först när ett av de andra visat positivt först =)
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-02-24 16:31:14 följande:
    Jag visste inte att vissa med endometrios blev sämre under graviditeten, har bara läst att de kan blir bättre. Då hoppas jag verkligen att du är en av dem som blir bättre! :)

    Ja jag ska nog passa på att köpa hem några tester imorgon så jag har om jag vill testa i helgen. Har känt mig lite extra nere idag, jobbade inte så har mest varit rastlös och stressad. Tror sambon hörde på telefon att de var någon för han kom hem tidigare och tog med mig ut på en promenad. Det gjorde mig gott, han får mig alltid att le med så blev lite bättre i alla fall.

    Och idag fick jag äntligen veta att vårat remiss gått iväg. Så nu är det bara att vänta och se, jag hoppas verkligen att vi kan få ivf landstingsbekostat. Tror de kommer att ta w mellan 1 -2 månader att få svar. Men vi ska fortsätta med letrozol och hoppas såklart att vi lyckas på egen han innan!
    Visste inte det heller.. Tyvärr är det många läkare som tycker/tror att en blir botad av graviditet. Men en kan inte bli botad från en kronisk sjukdom. Möjligen färre symtom eller symtomfri men inte frisk. tack! jag hoppas verkligen det. 

    Okej! Vilken go sambo du har! Jag testade idag mest för att se hur svagt testet var, pga ovitrelle-sprutan. Men det var negativt, så borde inte ha något hcg från den kvar. Väldigt tidigt tycker jag, är bara nästan 8 dagar sen sprutan. Men skönt om de gått ur redan, då kan jag ta ett eventuellt plus nu efter på allvar =) 

    Håller tummarna att ni får ivf landstingsbetalt om det inte funkar nu! 

    kram
  • chbw

    negativt hcg-test ca 8 dagar efter ovitrelle bör väl tyda på att sprutans hcg inte påverkar längre? Och att eventuellt plus nu efter/utebliven mens borde tydas på ett litet frö?? =) 

  • chbw
    rebeqqa skrev 2016-02-25 21:52:38 följande:

    Förvirrad.

    Käkat provera för att framkalla blödning men inget har hänt på en vecka. Igår hade jag några droppar mycket mörkt blod och idag lika så. Det är brun/rött och inte alls så som min mens brukar vara. Men jag är inte svullen och har inga mens-känningar.

    Ska ju ta dubbel dos letrozol på mensens 3e dag.. vet inte hur jag ska göra. Hur hade ni gjort?


    Hade nog ringt och frågat för säkerhets skull! =)
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-02-28 08:26:10 följande:

    Testade med cb + igår men negativt resultat. Hat haft lite brunt blod i flytning på morgonen igår och idag. Som jag kan ha innan mens, men jag har inga menskänningar än. Så jag känner mig uppgiven och trött, men samtidigt lite hopp efter som jag inte känner att mensen är påväg. Dock är den ju inte sen än. Äh känns dumt att hopps för den där jävla mensen kommer ju innom någon dag...

    Har du testat något än?


    Okej! Än finns det dagar att hoppas! =) hört att många inte får positivt förrns bim eller till och med efter!

    Jag har testat men bara negativt än så länge. Men bim är på onsdag eller torsdag så är fortfarande tidigt. Har mensen inte kommit på fredag testar jag med cb+. Innan det jör jag gravisitetskolöens billiga stickor =)
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-02-29 07:26:43 följande:

    Nu är det kört för denna gång. Vaknade med kraftig mens värk, känningar och illamående. Har haft illamående vid mens sen jag började ta letrozol, är det något som du haft? Plus mycket mer mens värk. Är skakis också. Inge kul alls på mensens två första dagar med letrozol för mig :( fick sjukskriva mig sist.

    Men för dig lever hoppet än :) jag lägger över mitt hopp på dig nu. Så med dubbelt hopp så kanske det går vägen för dig! :)


    Åh nej så trist :/ då håller vi tummarna för nästa cykel!! =)

    Har nog alltid mått illa vid mens, men det är dör jag får så pass ont att jag mår illa. Jobbigt att värken blivit värre för dig med letrozolen :/ min är nog samma som alltis, förjävlig med andra ord. Har haft tur o vart ledig nästan varje gång jag haft som mest ont. Sjukskrev mig i december senast, men i januari var jag ledig så slapp.. hoppas det går över snabbt med det onda o illamåendet!

    Tack fina du! Bara ett par dagar kvar till bim nu. Negativt igår, men är antingen på äl+11 eller äl+12 än så länge.... glad iallafall att brösten inte är lika ömma som förra cykeln. Kunde knappt ha kläder på mig då :p annars känns det nog som vanligt tror jag. Ömmar/värker kring äggstockarna o livmodern till o från. Inte superpmsig än. Men det kommer väl haha.

    Kram
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-03-01 19:27:28 följande:
    Åh jobbigt för dig med den smärtan :( fy, endometrios är verkligen något hemskt.

    Blev hemma idag ja, mådde inte alls bra. Påverkad både fysiskt och psykisk, så himla utmattad mentalt med.

    Ja kan ju vara tidigt att testa för dig än. Blir spännande att se vad som händer om några dagar!

    Laddade upp med nya äl test idag så ja ska vara redo till nästa försök, måste ju försöka se framåt.

    Får jag fråga vart du bor någon stans? :)
    Usch jag förstår det! hoppas det känns lite bättre snart! 

    Jo. Får se nu, bim imorgon eller på torsdag. Har börjat få ont så tror tyvärr mensen e på g :( negativt test idag iallafall. 

    Okej =) vilka använder du? 

    jag bor i haninge, dudå? =)
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-03-01 20:04:03 följande:

    Åh ja man brukar ju känna när mensen är på g. :( men lite hopp finns ännu i alla fall.

    Använder rfsu, köpte från graviditetskollen.se men jag fick så svaga test resultat av dem. Fick lixom inget som visade starkt positivt, så tyckte de var förvirrande :p så får lägga lite mer pengar och få test jag trivs med. Hade rfsu denna äl och fick starka positiva resultat så jag litar mer på dem. Men det är säkert väldigt olika för alla. Vad använder du för test?

    Jag bor i Sundsvall :)

    Hur har det gått med din hypotyreos? Har du fått till medicineringen?


    Ja.. går upp o ner. Ena stunden känns det som jag ska börja blöda NU. Andra stubden känns det avlägset. Så märkligt. Men ja. Det visar sig inom några dagar.

    Ah okej =) jag har ett gäng från grav-kollen hemma men eftersom jag gör vul o tar ovitrelle så vet jag ju när äl sker. Så rätt onödigt att jag köpte testerna :p

    Gravtest därifrån med, o så har jag ett cbdigitalt som legat o väntat i typ 1 år. Måste kolla så det inte gått ut :p o några cb+ som jag bara använder om jag går över bim =)

    Ah okej! =) senast var värdena bra. Lite orolig för läkaren bara släppte mig o vill inte ta prover förrns typ juni. O mina värden har aldrig legat stabilt bra. Så ska försöka få remiss till specialist. Är ju viktigt att värdena är bra när en försöker bli gravid...

    Kram
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-03-02 10:15:57 följande:
    Ja men just det, du har ju mer koll på äl. Men kan ju ändå kanske vara skönt att ha lite koll med testerna ändå kan jag tänka mig. Känner själv att jag vill ha så mycket kontroll jag kan men tanke på att hela situationen är så mycket utom ens kontroll annars.

    Okej bra att de låg bra just nu i alla fall, men ja läkaren borde ha mer koll om du har i din bakgrund att det inte är stabilt. Speciellt efter som som du säger att de är extra viktigt nu när du försöker bli gravid.

    Det är så jobbigt att man ska behöva jaga på läkare osv för att få den hjälp man behöver.
    Jo precis =) lät bli testerna den här månaden faktiskt. när äggblåsan e kring 20mm tar jag ovitrelle o då lossar ägget inom 36 timmar, o så brukar jag känna tydligt när det lossar också =) men är ju kul o se stegringen :P 

    Jomen precis! Är värdet för högt kan det leda till att en inte kan bli gravid alt högre risk för missfall. Inte direkt kul med det hängande, när det faktiskt kan förebyggas. Så hoppas på specialist o att de vill hjälpa till o hålla koll så värdet verkligen ligger stabilt.. 

    usch idag eller imorgon ska mensen (helst inte) komma. Så rädd varje gång jag måste gå på toa nu! ._. 

    kram
Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?