• chbw

    Letrozolbehandling, resultat?

    Nä. Inte den här gången heller. Mensen kom igår em/kväll. Har ringt mottagningen nu o de ska ringa upp vid tio. Hoppas hoppas min favoritläkare har ledig tid på fredag.

  • chbw
    rebeqqa skrev 2016-03-03 12:18:45 följande:

    Vad synd - dags för nya tag! Hoppas din favoläkare ringer upp.


    sköterskan ringde nästan på en gång, "jag såg att det var du så jag ringde med en gång". De ska egentligen ringa kring 10. Men redan 745 ringde hon. Hon trixade så jag fick en tid hos favoritläkaren så ska dit redan imorgon. känns bra det iallafall. Ska fråga om insemination den här gången.
  • chbw
    1900920802 skrev 2016-03-07 00:58:30 följande:
    Vad härligt :D hur länge hade ni försökt innan du blev gravid?

    Hur vet man när man har äl med hjälp av pillren? Tänk om man tex ligger på fel dag, att de ska vara 14 dar innan mens, men man kanske får äl senare eller mkt tidigare? :)
    Du ska få vul för att se så du inte blir överstimulerad o får fler än 1-2 vuxna äggblåsor. Där kan de se ungefär när du har äl. Jag får ta ovitrelle när äggblåsan är kring 20mm o då får jag äl inom 36 timmar. Men vet att en del får ta äl-test istället för ovitrelle =) men med vul går det att veta på ett ungefär! 
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-03-08 08:07:59 följande:
    Ledsen att jag inte svarat tidigare,har inte varit inne här. deppade till lite där efter mensen...

    Så tråkigt att din men också kom, :/ förstår hur det känns. Men nya tag för oss båda, vi får följa varandra genom denna cyklel med <3

    Ja hoppas verkligen att du får komma till en specialist, du får vara på om att få remss skickad. Jag fick tjata ihjäl mig innan de änligen skickade min om ivf.

    Nu fick jag svar igår redan och vi kommer att få ladstingsbekostad ivf i falun. Blev så tagen på sängen när vi fick svar redan nu, efter mindre än två veckor. trodde de skulle ta minst fem veckor. Så de känns skönt. Skrev också direkt ett mail till kliniken och frågade hur vi kommer att gå väga. eftersom vi inte har så bra förtroende för läkaren där vi gjorde utredning så vill jag inte göra stimuleringen där. De ringde upp från falun på kvällen, och vi bestämde att vi ska göra allt via dem och endast göra vul här på kvnnokliniken. Så de känns jätte bra för mig.

    Så nu får vi se om det blir sista kuren med letrozole för mig, tänker att även om jag itne kommer börja med ivf nästa cykel så kanske det är bra att kroppen får vila från hormoner innan. Skulle prata med kliniken nästa måndag så får jag nog veta lite mer då om när vi får börja osv.

    Ska kila iväg nu, ska äntligen till kurator. känns skönt. Behöver verkligen någon typ av hjälp.

    Kram 
    Ingen fara! 
    ja.. Så jävligt rent ut sagt. O i samma veva som mensen kom ytteligare ett gravidbesked i närheten. Fy. Ja det får vi göra! =) <3 vart i cykeln är du nu? jag är på cd6, tog min andra injektion nyss o ska på vul på måndag =) 

    Åh men härligt att ni fått svar redan! Och att får göra allt utom vul hos dem! låter som en bra plan! =) 

    Ah okej =) 

    Låter bra! min läkare frågade faktiskt om jag ville ha samtalskontakt, men blev i princip nyss utskriven från psykiatrin efter en ångesthanteringskurs så känns rätt okej att klara på egen hand än så länge. Men skönt att läkaren ändå tänkte på det =)

    kram!
  • chbw
    1900920802 skrev 2016-03-09 10:54:01 följande:
    Ok, vad bra! Tänk om dom ser att jag haft äl vid vul redan? Finns risken att man får äl under själva kuren? ska ta upp de där otrivelle ja med, då se vad dom säger.
    tveksamt. vul bokas som jag förstått det in oftast när det är låg risk till att ha hunnit haft äl. Kan bara svara för mig själv, men jag har behövt 2-4 vul innan äggblåsan vuxit sig tillräckligt stor =)
  • chbw
    1900920802 skrev 2016-03-09 15:49:57 följande:
    Okej, men dom kommer säga till vilka dagar + nå dagar extra då vi ska ha sex så man inte råkar missa äl va? de skulle ju va fruktansvärt om man missade men tagit pillren haha. Less man skulle bli!

    jag är super orolig för att missa äl pga att jag inte vet alls när ja har de, känner nämligen av äl känningar redan nåra dar efter mens jämt och sen fram tills nästa mens kommer. (Även fast jag inte ägglossar varje månad) äl sekret kan man ju märka av, men jag har läst att man förmodligen blir utan Sekretet under pillrens gång för att de dämpar östrogenet ?
    ja alltså.. jag vet ju bara hur det funakr med ovitrelle =) men när jag tar den ska vi ligga 2ggr inom 36 timmar. men de lär ju säga till när det är störst chans =) 

    jag har fått älflytningar ändå nån dag innan äl trots letrozolen. Samma nu med gonalf. =) letrozolen dämpar ju tillfälligt men det är för att östrogenet ska få en skjuts så att äggblåsa/or växer, så östrogenet ökar sen när man slutar med tabletterna =)
  • chbw
    1900920802 skrev 2016-03-09 16:29:47 följande:

    Tagit bidrottninggele 2 månader nu, ska börja med letrozol nästa mens, tror ni jag kan kombinera letrozolen med bidrottninggelen eller kan de bli " för mkt " för kroppen? Eftersom att bidrottninggele verkligen funkar för många så är de ju även effektivt å rätt starkt preparat även om de är receptfritt :)


    jag kombinerade, åt bidrottninggelen från mensens första dag till ägglossning tror jag.. var ett tag sen haha. Men orkade inte ta mig an o beställa fler när de tog slut. Nu ska jag testa progesteronkräm den här gången =)
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-03-11 07:52:09 följande:

    Ja gravid besked är något som jag också tycker är jobbigt, så många känslor som säger emot varandra. Glädje för den andre men avundsjuka och sorg. Varför är det inte min tur?

    Jag är på cd 11 idag. Så jag ska nog börja testa med äl test imorgon är bara två dagar isär ;)

    Såg att du tänt testa med progesteronkräm denna gång. Det tänkte jag också göra! Känns bra att prova lite olika och känna att man gör något för att hjälpa kroppen.

    Vilken bra läkare som tänkte på det! Gick bra för mig när jag var där, var såklart jobbigt. Men kändes bra, så ska dit igen om två veckor.


    Ja.. det är ju det. Självklart glad för deras skull men så ledsen själv. Men snart är det vår tur!! =)

    Ah spännande! Jag är på cd10 nu. Ska också köra på ältester nu med. O vul på måndag! Hoppas hoppas det vuxit en fin äggblåsa nu.. tummis för fin stegring för dig snart!

    Ja känner lite samma! Känns iallafall bättre än o göra ingenting. O på tal om det måste jag bli bättre på att komma ihåg folsyran igen...

    Ja, läkaren jag har haft senaste gångerna är toppen! Ber alltid l få träffa honom i första hand nu, känner mig alltid så peppad när jag går. O som stt han verkligen ser mig och bryr sig om sina patienter. Så himla bra!

    Åh vad härligt att det kändes bra ändå! =)

    Kram
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-03-13 18:40:11 följande:
    Cd 13 nu och inget utslag på äl test än! Borde komma imorgon i så fall tycker jag.

    Blir spännande att höra imorgon hur det såg ut för dig på vul :)

    Ja just det måste också bli bättre att komma ihåg vitaminer! Tänkte också börja ta d vitamin med, har läst att de kan vara bra för äggreserven, den va ju låg för mig.

    Skönt att du trivs så bra med din läkare! Jag hoppas att jag också gör det på nästa kliniken vi ska till. :)
    ja =) 

    usch är så nervös för besöket imorgon. Vet inte varför. Drömde häromdagen att jag var överstimulerad och hade 3 stora äggblåsor och massor fler på g. Helt sjukt. Dosen jag har har bara gett en stor äggblåsa tidigare. Drömt massor av konstigt senaste dagarna :P 

    Ja. ska ta dvtamin varje dag egentligen, men kommer bara ihåg i perioder... Får bli bättre på det med :P 

    Ja, det känns jättebra! Håller tummarna att ni får en bra läkare där!
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-03-14 09:41:49 följande:
    Det kommer säkert gå bra! Håller tummarna för dig under dagen :)

    Brukar också drömma massa tok när det är något jag är nervös eller orolig inför. Jobbigt faktiskt då de gör att ja blir ännu mer orolig.

    Jag fick i alla fall utslag igårkväll på test! Så det blev ligga lite innan sovdagt :) hehe

    Antar att jag har äl typ ikväll eller imorgon förmiddag typ. Så vi hinner ju få till det kanske två gånger till. Hehe. Så hoppas jag att progesteronkrämen kommer med posten idag. Vilken dag börjar man med den?
    =) Tyvärr en liten ensam en på ca 13mm. Så gonalf några dagar till, o nytt vul på torsdag. Men den är på g iallafall =) 

    Jo. haha det är ju så! 

    härligt =) som jag förstått det ska man börja från äl-dagen o så fortsätta. Om man blir gravid ska man fortsätta med krämen till vecka 12, annars sluta på typ mensdagen. Håller tummarna! 

    kram
Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?