• chbw

    Letrozolbehandling, resultat?

    KaosArt skrev 2016-01-17 19:27:00 följande:
    Ovitrelle är det spruta för att äl ska komma? Okej ja hoppas verkligen att äl kommer innan du far bort! ;)

    Här i västernorrlad får man inte ivf för ens efter tre år när man har diagnosen oförklarad barnlöshet. Helt galet tycker jag, för det är ju inte mitt fel att sjukvården inte har kunskapen om vad mitt fel är. Men men, nu är det så så vi får betala själv, men vi får lite billigare i alla fall i och med att min mans jobb tillhandahåller bruttolöneavdrag. 

    Låter verkligen jobbigt med problem med ämnesomsättningen, jag själv har flera gånger msstänkt att jag har hypotyreos, då jag har en del symptom från och till. Samt att min mamma och moster har det. Men surt att det ändå är så lite som 5 kg som skiljer. Kan de inte reglera dosen levaxin så att ämnesomsättningen blir bättre?

    Ja känns verkligen bra att en annan läkare kollar upp mig :D

    Ja men precis de är ju så jag tänker att de är klart man kan vara öm så som dem håller på att trycka sådär inne i kroppen, de kan ju va lite hårdhänta ibland tycker jag :P Så därför jag inte la någon större vilt i att jag var öm.
    Ja precis, för o framkalla äl =) 

    ah okej. väldigt märkligt att det ska behövas sån tid för o få rätt till det.. 

    det är fruktansvärt frustrerande, är så många andra symtom som kommer med på köpet.. Okej, vad har du haft för tsh? allt över 2.5 ska behandlas, samt allt över 2.0 om en försöker bli gravid. 
    Min dos håller på o regleras då värdena hoppar upp och ner hela tiden, men jag tror jag behöver tillskott av t3 också och inte bara t4 (levaxin), mina provsvar tyder nämligen på att min sköldkörtel inte riktigt konverterar t4 till t3 som den ska, men min läkare på vc vägrar. Han pratade om remiss till specialist, men jag har inte hört något om det. Ska ta nya prover förhoppningsvis i veckan, o ska träffa läkaren den 5/2 så då ska jag se om han kan skicka den jäkla remissen nån gång. Är ju rätt viktigt med sköldkörteln just nu när vi försöker baka bäbis. 

    haha ja, jo.. :p jag är ju öm pga endometriosen, men såklart lär en kunna va öm ändå. jag fick tillomed ont av cellprovet. hu. och spolningen. Tur att jag inte drömmer mardrömmar lätt.. :p 
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-01-18 19:27:28 följande:

    Jag hade 2.2 nu senast men har tidigare haft högre värde, men alltid fått höra att det är normalt. Att det är normalt att ha upp mot ca 4.3 eller något sådant. Men av vad jag har läst så är det mycket prat om att de gränserna är för höga. Men jag vet inte vart jag ska få tag på en läkare som kommer att lyssna på det.

    Jaha okej visste inte att de var båda de som kan behövas tillföras. Men bra att ni håller på att reglera i alla fall, då går det ju lite framåt. 

    Men jag blev lite klurig på min äl denna gång, äl testen har visat utslag och stegrat, men samtidigt inte visat så starkt som de brukar göra. Tror du då att jag inte haft äl eller att testen bara inte visat fullt ut utslag?`Har du varit med om det, eller brukar du alltid framkalla äl?


    Gränserna är fel. Forskningen säger 2.5 och 2.0 om en vill bli gravid. Och när en behandlar med levaxin bör värdet ligga under 1.0.

    Ja jag hoppas det iallafall. Ska ta nya prover imorgon. Min morgontemp har blivit lite oroande låg igen såfår se helt enkelt...

    Äl-testen är positiva om teststrecket är lika starkt som eller starkare än kontrollstrecket. För min del har testet stegrat men inte gett positivt utslag. Varje gång jag haft äl har testet varit superstarkt.

    Ibland kan dock testen va dåliga o en har äl ändå. Har inte varit med om det själv men vet andra som har =)
  • chbw
    rebeqqa skrev 2016-01-22 14:48:41 följande:

    Hej tjejer jag har ägnat de senaste 2 dagarna åt att läsa tråden - ni är underbara som kämpar på och peppar varandra.

    Jag har haft riktigt besvärliga cykler hela livet och alltid haft en rädsla för att inte kunna bli gravid. Vi har försökt sen i somras men utan varken mens eller ägglossning kan man ju inte direkt säga att det är några riktigt försök. I slutet av november träffade jag en privat gynekolog som konstaterade att jag har PCO. Jag fick 2 kurer med prover utskrivet och har nu avslutat sista kuren. Fick letrozol tabletter utskrivet och idag kom min mens. Så på söndag (dag 3) tar jag min första tablett. Ska på UL dag 15 för att se hur äggproduktionen ser ut. Vi hoppas massor på att detta ska vara vår väg till bebis.

    Jag har ingen egen mens så jag undrar om detta inte tar sig på första försöket trots letrozol.. hur vet jag när jag ska börja med kur 2? Eftersom jag inte får egen mens? Den blödningen jag har nu är ju Tack vare provera tabletterna.


    De gånger jag inte fått äl trots letrozol har jag fått ta provera igen för o framkalla blödning o börja om med en högre dos =)

    Får du ägglossning med hjälp av letrozolen så bör du få mens utan provera om du inte blir gravid =)
  • chbw
    rebeqqa skrev 2016-01-22 19:03:16 följande:

    Tack snälla för svar!

    Mensen kom idag, men det är verkligen jätteliten. . Den har inte kommit igång sådär rikligt som den brukar, knappt att jag behöver skydd. Ska jag ändå räkna det som dag 1? Isf ska jag då ta min första tablett på söndag.


    Jag ringde samma dag jag fick blödning. De ville kolla med vul innan jag tog tabletterna så att det intr va rester kvar i äggstockar/livmoder. Men tror jag blödde väldigt lite efter proveran. O vill minnas att jag inte behövde göra vul då jag inte fick äggblåsor eftesom det då inte bör vara rester kvar eftersom ingen blåsa vuxit =) . Mensen brukar vara mindre då när en inte har äl. Om de sagt dag 3 så börja då o sen ringer du på måndag o boka in ett vul så de kan se om det vuxit någon äggblåsa =) (första gången gjorde jag 4 vul innan vi bestämde för o avbryta då inget vuxit. Tog provera o sen dubbel kur letrozol o då växte 2 äggblåsor. Ingen befrukrades så gjorde en till dubbel kur. De såg ingenting på 2 vul då valde jag o bryta, men fick ägglossning ändå så äggblåsorna var lite luriga . Nu har jag testat gonal-f (spruta) o fick en fin blåsa. Så nu är det bara vänta.)

    Håller tummarna att letrozol är rätt för dig!! =)
  • chbw
    nepe skrev 2016-01-24 20:22:32 följande:

    tack för svar! Ja det har jag också varit orolig för.. Men tycker att de borde sagt något :/ Tänk om vi missar äl för att vi struntar i det? det vågar jag inte.. Kan det vara så att det finns risk för överproduktion om man äter mer än enkel dos? jag käkar ju än så länge bara en tablett om dagen.. Dessutom läste jag någonstans att letrozol ger mindre risk för överproduktion än tex pergo.. Ska fråga om det på torsdag!  


    De sa inget till mig heller så ringde o frågade, o fick inte ha sex innan vul. Första vul görs vad jag förstått det så pass tidigt att även om nån blåsa börjat växa har de ofta inte vuxit tillräckligt för o lossa =)
  • chbw
    nepe skrev 2016-01-25 22:01:21 följande:
    vet faktiskt inte hur de kan glömma.. Jag har ju också hört flera säga att de får både ligga innan vul och att en del inte ens behöver göra vul. När jag berättade det för sköterskan lät hon uppriktigt chockad och sa att är kliniken seriös SKA vul göras och sex väntas till efter det, så det inte är så att man får fler än två vuxna äggblåsor.. :o 
    nepe skrev 2016-01-25 22:03:02 följande:
    Menar du den sprutan för att ägget sedan ska släppa? Jag vet faktiskt ingenting om den :/ Var tar man den ens? är det ett hormon in i huden bara? kräm in i Snippan? :D haha har ingen aning!
    Om du tänker på ovitrelle (för att en ska få ägglossning) så tas den under huden på magen. Känns inte ett dugg =) Samma med gonal-f (för att få äggblåsor o växa, om inte letrozol fungerar)
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-01-26 06:28:18 följande:
    Ja jag har också tidigare läst om att gränserna läkare har idag är fel, men det är så svårt att hitta någon läkare som lyssnar på det.

    Men hur har det gått med proverna? Har du fått några nya svar än?
    Ja, det är ju tyvärr det :/ 

    nej, jag ska lämna proverna idag, hann inte med förra veckan, så svaren bör komma på onsdag =) 
    Senast var jag övermedicinerad så hoppas det ordnat till sig nu! 

    hur går det för dig?
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-01-26 20:19:44 följande:
    Okej du får berätta hur det gick :)

    Ja mensen väntar till helgen så jag hoppas såklart att den inte kommer. Men men.

    Annars så har vi börjat ställa in oss på att gå vidare med ivf, så vi skickade alla våra provsvar och journalanteckningar till ivf-kliniken. Vi har gjort utredning på en annan klinik och inte varit så nöjda med dem så därför vände vi oss vidare. Men nu kontaktade ivf kliniken oss och frågade varför vi inte fått någon remiss skickad för att ansöka om att får ladstngsfinansierat, vilket vi inte ens fått veta att vi hade möjlighet till?! Helt sjukt att den gamla kliniken inte sagt det, från dem fick vi höra att vi inte kunde få hjälp för ens vi försökt i tre år. Så vi har varit inställd på att betala själv. Så ivf kliniken ringde och pratade med dem och nu så ringde gamla kliniken upp idag och ska nu skicka en remiss. Då på grund av att jag hade trög genomfart i äggledarna som de såg på spolningen. Ännu en sak de inte sagt, utan när vi gjorde spolningen så sa läkaren att det såg bra ut! Jag känner mig så felbehandlad. Så tur att vi vände oss vidare och fick mer hjälp. Så en remiss ska skickas men som sagt är det inte säkert att vi får godkänt. Men nu har vi i alla fall chansen att bli bedömda om vi får eller inte.
    MarJon89 skrev 2016-01-26 10:44:58 följande:

    Det har inte hänt nånting :/ åt min sista provera tablett i torsdags 21/1. Men har inte fått min mens efter det. Fick inget svar på hur lång tid det kunde ta. Någon som vet? Så har därför inte börjat med letrozolen ännu. Galet irriterande :(

    Fick svar på proverna. Det var ett väldigt luddigt brev. Det stod att alla hormonprover var "normala och stämmer med PCO-bilden" samt "positivt var ett högt AMH som visar på en stor äggreserv"


     


    Men så himla märkligt och fel de gjort. Du bör prata med chefen där, eller anmäla det högre upp. Det ska ju inte få gå till så! 3 år lät väldigt länge! 

    Jag hade velat ställa mig i kö för IVF men får inte pga min vikt ligger några kg för högt. O på grund av min sköldkörtel och stillastående ämnesomsättning kan jag inte göra något åt det :( 

    Om inte letrozol eller annan behandling fungerat, o om du dessutom har trög genomfart i äggledarna så bör ni ju bli beviljade! =)

  • chbw
    Jossefinelinnea skrev 2016-01-27 10:32:14 följande:

    Någon som ätit dubbel dos av letrozol o inte fått någon reaktion från äggstockarna? Var på koll igår på dag 13 o det hade inte hänt mycket tyvärr. Blir så ledsen för jag trodde verkligen på denna medicinen efter allt positivt jag läst. Ska tillbaka på måndag, försöker hoppas på att de växt till sig lite då...


    Ja. eller alltså. Det syntes inget på vul, men fick ägglossning ändå ca 5 dagar senare. Min läkare sa då att letrozolen kan vara väldigt lurig och en kan få äl senare ändå. Jag gjorde 2 vul, ett dag 12 och ett ca 4 dagar senare har jag för mig, och ingenting syntes, så gav upp och skulle ta provera. men så fick jag utslag på äl-sticka samt alla symtom ca 5 dagar senare, och mens 14 dagar efter det, så slapp proveran. Håller tummarna för dig, att det synas något nästa gång! =) 
    Jag fick en enkel kur och två dubbel. Nu kör jag på gonal-f (sprutor).
  • chbw

    Hjälp!

    Är 14 dagar efter ovitrelle nu, och 12 eller 13 dagar efter ägglossning. Har tre test hemma. 2 cb+ o 1 cbdigital.

    Ska jag våga testa med ett cb+ idag, eller skabjag vänta till torsdag o se om mensen blir sen? Bim är imorgon eller onsdag...

Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?