• Rädisan26

    Letrozolbehandling, resultat?

    Hej!

    Jag fick för ett halvår sedan reda på att jag har en lättare PCO. Jag är normalviktig och började i december med LCHF i försök att öka chanserna. Jag har ätit 5kurer med pergotime där jag 4 av 5 gånger fått ägglossning, senaste gången med Pregnyl som komplement. I december gjorde jag en äggledarspolning där allt såg bra ut. Hade då på dag 12 en äggblåsa på 16mm och en på 22mm så jag har haft god effekt av pergotimen men ändå inte blivit gravid. Spermatestet visar toppenspermier.

    Så till saken, är nu inne på första kuren med Letrozol istället och är nyfiken på hur det har gått för er som använt Letrozol? Är det någon som använder det nu?

  • Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?
  • hagnestahill
    beckybe83 skrev 2015-04-20 20:19:22 följande:

    En fråga, vad har ni upplevt för biverkningar?


    Bara lite huvudvärk ett par dagar.
  • Büchert

    Lite uppdatering från mig, var på vul i fredags cd 13, hade en äggblåsa på 13-14 mm, var tillbaka idag och gjorde vul, 25,6 mm! Kan säga att blev ju lite bråttom att fånga mannen som var på väg till Stockholm och inte är tillbaka förän på onsdag tidigast! Så nu är det två veckors väntan igen!

  • Lectin

    Hej på er!
    Jag skulle behöva lite ägglossningsråd! Jag har PCO och har den här cykeln tagit letrozol på dag 3-7. Igår var jag inne på UL (för andra gången) och hade en stor fin äggblåsa (Minns tyvärr inte exakt mått).

    Jag har också kört med äl-tester. Jag började i torsdags och har haft en tydlig stegring under helgen och ett i det närmaste positivt igår morse. Teststrecket var i stort sett lika starkt som kontrollstrecket men en liiiten nyansskillnad fanns där. Så här i efterhand kan man ju önska att jag kört med ett digitalt men men.

    Så till frågan: Läkaren som gjorde ul igår tyckte att jag skulle ta en äl-spruta ikväll om jag inte fått fullt utslag på test nu på morgonen. Jag har ännu inte hämtat ut någon spruta och är lite tveksam. Mina älsymtom peakade igårkväll och börjar nu klinga av. Vad gör en äl-spruta om man redan haft äl? Kan det ställa till något? Förstår det som att det är hcg i sprutan, eller? Har aldrig tidigare tagit äl-spruta utan fått äl efter stimulering (tidigare pergotime) alla gånger utom en när det istället blev en cysta.

    Vad tycker ni? Ska jag hämta ut sprutan och ta den för säkerhets skull eller ska jag lita på magkänslan att jag hade äl igår?

  • Pipam

    Någon som provat ta både 3-7 och 5-9? Denna gången har jag huvudvärk, massa finnar och känner mig uppblåst på dag 3-7 har inte känt något på dag 5-9... Hoppas det är positivt.

  • Lectin

    Körde på "doctor's orders" och tog sprutan ikväll. Får se vad som händer med äl-testen.

    Pipan jag har inte känt några biverkningar på 3-7 men det där är ju så himla individuellt. Finnar har jag i och för sig fått men det brukar jag få även av egna ägglossningar.

  • Lilla stjärnan

    Hej!

    Hoppar in här för att ge er lite hopp och berätta min historia:

    Efter första trippelkuren med letrozole fick jag ägglossning och blev gravid!

    Äter även Metformin sedan sex månader. Känner att det reglerar min pcos på ett bra sätt. Innan hann jag prova en enkelkur med letrozole men det gav inget resultat... Jag är normalviktig. Så be om Metformin och trippeldos letrozole!

  • eagle87

    Hej hur går de för alla?

    Jag Lämnade blodprov på dag 21 här i England . De ska vara över 20 om äl skett. Mitt var 94!!!!!! Min läkare sa att de väldigt bra O ja ska ta ett test om en vecka om mensen inte dyker upp. Fått upp förhoppningar nu. Snälla låt mig inte snubbla på mållinjen

Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?