Inlägg från: Anonym (***) |Visa alla inlägg
  • Anonym (***)

    Attentatet i Paris: Vad säger ni muslimer?

    Anonym (Fia) skrev 2015-01-07 21:34:22 följande:
    Jag håller med dig. Varför skall de hålla på och  provocera när de vet att det finns konsekvenser. Tycker ärligt talat att de får skylla sig själva.
    Är man med  i leken får man leken tåla. 
    Okej???
    Så nu ska de dödades anhöriga iväg och göra samma grej mot de som sköt?

    Eller hur ska man lösa detta?
  • Anonym (***)
    Anonym (Fia) skrev 2015-01-07 21:44:12 följande:
    Rätt åt dem. Profeten är viktigt för muslimerna och om folk inte kan respektera det och låta honom vara så får de fan tåla konsekvenserna. Min åsikt.
    Så det är  "rätt åt" den som blir avrättad p.g.a. att den ritat en bild i en tidning?
  • Anonym (***)
    Rakad Apa skrev 2015-01-08 02:06:49 följande:
    Too soon?
    Var hittade du den bilden?
  • Anonym (***)
    Anonym (Inte rätt!) skrev 2015-01-08 08:26:40 följande:

    Jag är muslim och jag tycker absolut inte att detta är rätt. Även om tidningen skrev massa dumheter om islam och profeten så är det inte upp till oss människor att straffa någon, det är upp till Gud att straffa!


    Men du tycker ändå att de bör straffas för teckningarna de gjort?

    Du kan inte bara rycka på axlarna och strunta i bilderna?
  • Anonym (***)

    Om vi jämför med hur vårt kungahus har häcklats i media så skulle det alltså vara okej att skicka Säpo på de som ritat teckningar av dem eller de som spelar dem i partaj? De skulle bara skjutas ner eller? En väsentlig skillnad här är dessutom att kungahusets karaktärer existerar och kan bli sårade (har blivit ett flertal gånger) på riktigt. Detta om man utgår från bl.a @Fias resonemang.

  • Anonym (***)
    Anonym (Inte rätt!) skrev 2015-01-08 12:02:38 följande:

    "Islam kräver att kvinnor ska behandlas med respekt, heder och rättvisa. Islam fördömer förtryck av alla slag. I islam är kvinnor, liksom män, beordrade att tro på Gud och att dyrka Honom. Kvinnor är likvärdiga män i form av belöning i Nästa Liv. "


    Har du körkort?
  • Anonym (***)
    Anonym (Inte rätt!) skrev 2015-01-08 17:13:09 följande:

    Muslimer sluta skriv här, det går inte att förklara för en otrogen tyvärr!


    Jag funderar lite över uttrycket "otrogen". Otrogen på vilket sätt?

    Jag menar bara att det är väl fritt att tro på vad man vill? Man är väl inte otrogen om man är buddist? Eller?
  • Anonym (***)
    igsg skrev 2015-01-14 08:19:59 följande:

    Frågan TS borde väl då också vara - Attentaten mot moskeerna i Sverige - vad säger ni kristna?

    Det är nämnligen lika orimligt att ställa kristna till svars för vad en grupp extrema rasistdårar gör som det är att ställa muslimer till svars vad en grupp extremma terrorister gör.
    Alla vettiga människor tar väl avstånd från både attentaten i Frankrike och i Sverige


    Är det fastställt vem/vilka som tänt på?
  • Anonym (***)
    xmarcusx skrev 2015-01-14 15:48:07 följande:
    Jesus:

    Så säger Guds son, han som har ögon som eldslågor, och hans fötter liknar gyllene brons.  19Jag känner dina gärningar, din kärlek och din tro, ditt tjänande och din uthållighet och vet att dina senaste gärningar är fler än de första.  20Men det har jag emot dig, att du låter kvinnan Isebel hållas, hon som kallar sig profet och lär och förleder mina tjänare att bedriva otukt och äta offerkött.  21Jag gav henne tid att vända om, men hon vill inte vända om från sin otukt.  22Se, jag skall lägga henne på sjukbädden, och dem som horar med henne skall jag låta drabbas av svåra lidanden om de inte vänder om från hennes gärningar.  23Och hennes barn skall jag döda med pest.

    Islam är kanske inte mycket att hänga i granen, men kristendomen är inte så himla trevlig den heller, vilket den visat historiskt och i nutid.
    Nej, det där är inte ett dugg trevlig läsning. Usch!

    Vilka terrororganisationer använder sig av bibeln?
  • Anonym (***)
    Anonym (Inte rätt!) skrev 2015-01-14 18:34:16 följande:
    Hahah we will see :D
    Vad tror du kommer hända här i framtiden?
    Om 10 år?
    Om 20 år?
  • Anonym (***)

    ?


    Spöstraff för saudisk bloggare - förolämpade islam


    2015-01-12 ? Den saudiske bloggaren Raif Badawi dömdes i september till tio års fängelse, tusen piskrapp och att betala motsvarande 2,1 miljoner kronor i böter för att han förolämpat islam på Internet. I fredagen pryglades han offentligt på ett torg i Jedda, där han fick ta emot 50 piskrapp i samband med fredagsbönen.

    Enligt Reportrar utan gränser väntas han få piskrapp varje fredag tills hela straffet verkställts. Vittnen som såg när han fick spöstraffet säger att han inte skrek eller grät.

    Raif Badawi har varit fängslad sedan 2012, och startade webbsidan "Free Saudi Liberals" (humanf.org) i syfte att ifrågasätta religionens roll i det saudiska samhället. När han greps 2012 yrkade åklagaren på att han skulle åtalas för "apostasi" (när man lämnar sin religion), vilket är belagt med dödsstraff i Saudiarabien.

    Hans hustru, Ensaf Haidar, flyttade efter gripandet till Kanada med parets tre barn, och driver därifrån en kampanj för att Saudiarabien ska låta familjen återförenas i Kanada. Kort innan straffet verkställdes publicerade hon en vädjan via en muslimsk organisation i Kanada, Universalist Muslims, riktad till den saudiske ambassadören i landet:


    "Vi ber [...] din regering att erkänna att det inte existerade något brott som "att smäda islam" under den helige profetens Muhammeds liv (frid vare med honom) och att vår helige profet Muhammed aldrig bortsåg från de kristnas rätt att be i kyrkan eller från kvinnors rättigheter, och att den Heliga koranen är tydlig med att det inte kan finnas något tvång i religionen. Därför begick Mr Badawi aldrig något brott när han efterlyste förändringar på dessa punkter och smädade inte islam"


    I Saudiarabien råder nolltolerans både ifråga om religions- och regimkritik. Webbsidan "Free Saudi Liberals" är numera nedstängd, men en arkiverad version finns på archive.org.

  • Anonym (***)
    Anonym (-) skrev 2015-01-19 23:34:45 följande:
    Det många missar är att det inte handlar om religion det handlar om makt från våldsbejakande individer, hade det handlat om religionen islam.. betänkt att det finns ca 1½ miljard muslimer i världen så vi pratar altså om en liten del fanatiker och extrema människor och så länge man inte kräver att alla män ska göra offentlig avbön förstår jag inte varför vi ska kräva det av muslimer som inte är det minsta våldsbejakande, förstår du nu hur jag menar?

    Sen glömmer många/väljer att medvetet strunta i att det fanns även muslimska offer i den här fruktansvärda händelsen

    Dessa fanatiska terrorister dödar människor dagligen i länder som inte tillhör västvärlden men då reagerar inga, då går inte politikerna i armkrok, nu finns det även västländska offer och då utnyttjar fördomsfulla människor det till fullo och det finner jag faktiskt avskyvärt, för mig är fanatska och extrema människor alltså avskyvärt vare sig de är terroriser eller rasister.
    Hur många är "en liten del"?
    1%?
    10%
    eller?
  • Anonym (***)
    xmarcusx skrev 2015-01-22 18:35:52 följande:
    Vad blandar jag ihop? Hur kan man hävda att uppenbarelseboken inte handlar om våld mot icke-troende, om än inte uppmaningar att ta saken i egna händer? Och ingen kan förneka att kristendomen har ganska många miljoner på sitt samvete,
    Jag förstår inte riktigt...menar du att i och med att uppenbarelseboken handlar om våld mot icketroende så är det ok att göra som de gjorde i Paris?

    Är det så många svenskar som går efter uppenbarelseboken? Har vi sådana lagar här? Nej, knappast!

    Ingenstans kan jag tycka det är ok att dra fram vad som står i dessa gamla böcker. Vare sig det är bibeln eller koranen.
  • Anonym (***)
    Ascendere skrev 2015-01-23 10:34:14 följande:
    Nej, det är inte emot Koranen. Förklara gärna med hänvisningar till Koranen och haditerna var sådant fördöms.

    Nej, naturligtvis ska inte alla enskilda muslimer ställas till svars.
    Det är ideologin Islam som ska ställas till svars.
    Men se det går inte...
Svar på tråden Attentatet i Paris: Vad säger ni muslimer?