• Anonym (Dåligt samvete)

    Otrogen en gång - nu är jag gravid...

    Först av allt: Jag behöver inga moralpredikningar. Jag vet mycket väl att jag gjort fel, att jag svikit min älskade man på det värsta tänkbara sättet. Så vi kan väl hoppa den biten, tack.

    Nu till problemet. I lera år var jag tillsammans med en fulkomligt underbar kille, "A". Vi hade det fantastiskt tillsammans, men vi var båda unga och omogna och grälade alldeles för mycket. Till slut orkade vi inte mer fler storgäl och försoningar, utan gjorde slut. Jag saknade honom så jag trodde jag skulle dö, en väninna fick jobb i London och jag flyttade med henne dit. Bodde där i några år och mötte där min nuvarande man, "M". En jättefin och snäll man, som jag tror bokstavligt skulle dö för min skull. Han vill aldrig göra mig ledsen eller arg, så fort vi blir minsta oense viker han  ner sig och ger efter. Jätteskönt på ett sätt, urtrist på ett annat. Jag tror jag gifte mig med honom mest för att det var ett så lugnt och skönt förhållande i jämförelse med mitt tidigare, och för att jag ville glömma A helt enkelt. Vi bor nu strax utanför Stockholm

    För ca två år sedan beslöt vi att försöka skaffa barn, inget har hänt på den punkten. I höstas var jag i  in hemstad och hälsade på, och en kväll stötte jag ihop med A. Gnistorna formligen flög, det var som om vi aldrig varit isär. Det blev en lång blöt kväll som tyvärr slutade med att jag sov över hemma hos A. Nästa dag kom vi överens om att det var fruktansvärt dumt gjort, ingen av oss vill ha ett förhållande igen. Han är förlovad med en tjej och jag är ju gift. Vi skildes åt och lovade att det som hände skulle förbli en engångsgrej.

    Väl hemma igen var min mens sen, inget jag tänkte vidare på eftersom min mens alltid varit lite oregelbunden. Men när den hoppat över helt två gånger anade jag oråd. Tog ett test, och som jag fruktat var det positivt. Jag känner mig helt säker på att det är A som är pappan, och tänkte göra abort i smyg utan  att M skulle få veta något. Men en kväll kom han hem och var alldeles glädjerusig. hans syster hade skickat ett mail till honom där hon ville anordna en fest, och hon hade undrat vad han tyckte de skulle bjuda på, om det var något jag kanske inte kunde eller ville äta nu när jag är gravid! Jag har ingen aning om hur hon fått reda på det, jag har inte sagt något. Det enda jag kan tänka mig är att hon fått nys om det genom en gemensam väninna, hon var den enda som visste om min graviditet men hon visste inget om A och hade därför ingen aning om att jag inte sagt något till M. M är ju jätteglad nu, han v ar lite sur först över att jag hans syster fått veta det före honom (naturligtvis) men han förlät mig snabbt.

    Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Det känns verkligen inte bra att dölja detta för honom, samtidigt finns det förstås en liten möjlighet att han faktiskt är pappan så varför ska jag ta ifrån honom den glädjen innan vi ens kan kolla upp saken?

    Har uselt samvete nu, kan knappt sova om nätterna, drömmer om att babyn föds och är en kopia av A (ja, M vet vem A är och hur han ser ut).

    Jag förväntar mig egentigen inga råd, ville mest skriva av img lite. Men har någon något mer konstruktivt att säga än att jag varit en jävla bitch uppskattas det vart!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-01-21 02:32
    Jag SKA berätta för M, jag vet bara inte när. Jag klarar inte att gå igenom graviditeten själv, så jag vågar nog inte berätta än. Jag vet att det är själviskt av mig, för jag utsätter ju M för att fästa sig vid barnet och sedan kanske förlora det när det är fött. Samtidigt kan ju barnet vara en kopia av M, och då v et jag att han är pappan och behöver egentligen inte säga något. Det skulle ju såra honom enormt, och jag vet att jag aldrig mer kommer vara otrogen mot honom. Jag fick ett ordentligt straff för att jag var otrogen en gång, det ser jag som ett lärostreck...

    Som jag skrev i ett inlägg hyser jag en romantisk och förmodligen idiotisk idé om att M skulle ta på sig faderskapet oavsett om han var fadern eller ej, jag vet hur mycket han älskar mig och kanske skulle han kunna älska barnet lika mycket oavsett om det är hans eller ej. A vill definitivt inte ha barn, så han skulle bara bli tacksam om han "slapp". Naturligtvis måste barnet få veta sitt ursprung, men det kan man ju berätta när det är äldre.

    Jag SKA berätta, när vet jag inte men jag ska göra det. Jag kommer uppdatera tråden när jag berättar, om inte förr.

    Jag vill tacka för alla svar, och för att ni inte kommer med moralpredikningar. Jag vet att det jag gjort är fel, så jag behöver inga sådana.

    Tack.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-01-25 22:27
    Jag har berättat allt för min man nu. Det var ett extremt jobbigt samtal (än en gång menar jag inte för mig själv i första hand, utan för min man. Det var jobbigt för mig så till vida att det var jobbigt att såra honom), han blev otroligt lessen och sårad... Och hemskt nog trodde han att det var hans "fel", att jag inte kände mig tillfredsställd och nöjd med honom! Jag förklarade givetvis genast att det verkligen inte var hans fel, felet är självklart enbart mitt.

    Vi har pratat en hel del men har naturligtvis fortfarande mycket kvar att prata om. Jag vet inte om jag kommer uppdatera tråden mer, jag orkar inte få mer skit nu. Jag vet att jag förtjänar det och att det enbart är mitt eget fel, men jag är bara människa och orkar inte med hur mycket negativitet som helst.

    Nu ska jag fortsätta prata med min man, ville bara tala om att jag berättat allt för honom.

    Jag tackar alla som varit trevliga och hållit en god ton, det har verkligen värmt! Er andra har jag inget att säga, ni borde verkligen fundera över det här med att bemöta andra som man själv bli bemött, och talsättet att den som är utan skuld kan kasta första stenen...

    Jag är klar med tråden, åtminstone för stunden. Det är möjligt att jag återkommer längre fram, men det är långt ifrån säkert.

    Än en gång ett stort TACK till er som visat värme och inte kastat skit!

  • Svar på tråden Otrogen en gång - nu är jag gravid...
  • Johan75
    Anonym (Dåligt samvete) skrev 2015-01-25 10:48:40 följande:
    Jag tycker inte att man enbart kan sägas ha moral om man aldrig någonsin begår några misstag, snarare är det mänskligt att göra tabbar. Om en människa tar ett enda snedsteg tycker jag inte att man kan döma ut henne/honom som en omoralisk människa, särskilt inte om man uppriktigt ångrar sig och har dåligt samvete för det man gjort. Jag har alltid ansett att ett snedsteg inte betyder något, skulle min man vara otrogen mot mig skulle jag absolut förlåta honom om han uppriktigt ångrade sig och hade dåligt samvete. Förutsatt givetvis att det var fråga om ett "one night stand", en längre affär tror jag inte jag skulle kunna förlåta. Ett känslolöst samlag kan jag förlåta, men skulle min man ha känslor för den andra kvinnan skulle saken hamna i ett annat läge. Men jag förstår om alla inte tycker som jag, det där är ju en mycket känslig fråga och hur mycket, om något, man kan förlåta är givetvis personligt. Det finns inga rätt eller fel där.
    Och vad tycker du att det du gör just nu liknar mest - ett känslolöst samlag eller en längre affär? Varje dag som går där du låter din man tro att barnet i magen är hans är ju en dag fylld av lögner, svek och givande av falsk lycka och falska förhoppningar - lycka och förhoppningar som någon gång kommer dras undan och fullkomligt krossa den man du påstår dig älska. 

    Du måste ju förstå att det inte handlar om "ett snedsteg" här? Du ljuger för din man om det som många anser är det viktigaste i livet (ens barn), och du gör det om och om igen, dag efter dag, medveten om att ju längre du väntar desto mer riskerar du att såra honom. 

    Det som är gjort är gjort, men vill du på något sätt uppvisa någon moral i den rådande situationen så måste du ju berätta så fort som möjligt - nu! Varje sekund som förflyter utan att du berättar är ju från hans synvinkel en evighet av elakhet, själviskhet och bedrägeri.
    Behold, i come as a thief.
  • Anonym (Dåligt samvete)
    Hobbypoeten skrev 2015-01-21 10:07:43 följande:

    Om det visar sig att det är M som är pappan så är det en helt annan sak. 


    Du gjorde ett misstag, ett riktigt illa snedsteg, men som det verkar så älskar du din man. Det är skillnad på ett snedsteg och en kärleksaffär. Var det en engångsgrej så tycker jag att du ska låta bli att berätta - och bära ångesten själv. 


    Jag hade inte velat veta om min partner gjort ett liknande misstag (en gång) och ångrade sig grymt. 


    Men om det däremot är A:s barn, så får ju saken en helt annan dimension - då kommer du inte undan. 


    Lycka till!


    Tack för dina ord! Ja, jag älskar verkligen min man, hela den här historian har fått mig att inse att det är han som är mannen i mitt liv - och nu riskerar jag att förlora honom...

    Jag tycker också det är skillnad på ett snedsteg och en kärleksaffär, och det säger jag inte bara för att jag gjort mig skyldig till ett snedsteg själv. Jag har alltid haft den åsikten.

    Jag vill som sagt vara ärlig, men som jag också skrivit vet jag inte för vems skull jag egentligen vill vara det - är det för att han förtjänar att få veta, inte ska fästa sig vid barnet osv, eller är det för att jag ska känna att jag fått ett rent samvete?

    Samtidigt kanske jag bara söker ursäkter för att inte berätta, för att jag är rädd att förlora honom och bli ensam. Återigen egoism.

    Det är en så fruktansvärd situation, jag vet som sagt att jag bara har mig själv att skylla men jag konstaterar bara fakta. Det känns som att jag fått mitt straff för mitt snedsteg, det kanske räcker nu? Kanske är det bara grymt och onödigt att M också ska straffas och lida, kanske skulle han må bäst av att inte veta...

    Låter jag virrig och obeslutsam? Det beror nog på att jag är virrig och obeslutsam. Tankarna far runt i skallen i ultrarapid, allt känns förvirrat. Jag antar att graviditetshormonerna inte gör saken bättre...

    Jag önskar att någon som varit i samma sits kunde skriva, någon måste ju ha begått samma tabbe som jag någon gång? Det vore roligt att höra hur det gick i så fall. Eller, roligt är kanske fel ord. Just nu vet jag inte vilket ord som skulle vara mer korrekt så det får stå var, jag hoppas alla förstår vad jag menar i alla fall...

    Tack igen Hobbypoeten. Skönt att alla inte öser skit över mig.


  • Anonym (halex)
    Anonym (Dåligt samvete) skrev 2015-01-25 11:52:33 följande:
    Tack för dina ord! Ja, jag älskar verkligen min man, hela den här historian har fått mig att inse att det är han som är mannen i mitt liv - och nu riskerar jag att förlora honom...

    Jag tycker också det är skillnad på ett snedsteg och en kärleksaffär, och det säger jag inte bara för att jag gjort mig skyldig till ett snedsteg själv. Jag har alltid haft den åsikten.

    Jag vill som sagt vara ärlig, men som jag också skrivit vet jag inte för vems skull jag egentligen vill vara det - är det för att han förtjänar att få veta, inte ska fästa sig vid barnet osv, eller är det för att jag ska känna att jag fått ett rent samvete?

    Samtidigt kanske jag bara söker ursäkter för att inte berätta, för att jag är rädd att förlora honom och bli ensam. Återigen egoism.

    Det är en så fruktansvärd situation, jag vet som sagt att jag bara har mig själv att skylla men jag konstaterar bara fakta. Det känns som att jag fått mitt straff för mitt snedsteg, det kanske räcker nu? Kanske är det bara grymt och onödigt att M också ska straffas och lida, kanske skulle han må bäst av att inte veta...

    Låter jag virrig och obeslutsam? Det beror nog på att jag är virrig och obeslutsam. Tankarna far runt i skallen i ultrarapid, allt känns förvirrat. Jag antar att graviditetshormonerna inte gör saken bättre...

    Jag önskar att någon som varit i samma sits kunde skriva, någon måste ju ha begått samma tabbe som jag någon gång? Det vore roligt att höra hur det gick i så fall. Eller, roligt är kanske fel ord. Just nu vet jag inte vilket ord som skulle vara mer korrekt så det får stå var, jag hoppas alla förstår vad jag menar i alla fall...

    Tack igen Hobbypoeten. Skönt att alla inte öser skit över mig.
    Kan tro att din egoism och att det handlar om dig hela tiden är uppmärksammad till 100%Flört
  • Anonym (jaru)

    konstigt även att du får göra ultraljud på MVC, dessutom första besöket.. tycker allt verkar så konstigt.

  • Mrs D
    Anonym (jaru) skrev 2015-01-25 11:59:34 följande:

    konstigt även att du får göra ultraljud på MVC, dessutom första besöket.. tycker allt verkar så konstigt.


    Jag fick göra det, skillnad på landsting kanske ?
  • Anonym (Dåligt samvete)
    Anonym (halex) skrev 2015-01-25 11:34:26 följande:
    o rätt intressant är TS resonemang om.. hur ska det bli för henne om hon berättar..
    Ingen empati för hur ska han ta det eller direkt ånger.. vad har jag gjort.

    För allt handlar om TS.. mig, mig mig mig mig  jag jag jag jag
    o rättfärdigande för att det handlar om jag jag jag jag

    Problemet är att just den här typen inte har normal sympati och empati än för sig själva eller när de själva tjänar på det i syfte..
    Moral är från deras horisont.. Jag får men inte du!!

    Bäst av allt.. prällen har förlåtit och därmed är det OK Gud och bibeln och allt är OK. Den naturliga ångern är borta

    Narcissus o Eco... precis det vi har här och inget annat.
    Såvida vi inte har med den kvinnliga sociopaten att göra.. Det är snäppet värre det..

    Men otroligt intressanta inlägg av TS...
    Jag hade tänkt ignorera dina inlägg då du uppenbarligen bara är ute efter at provocera, men nu måste jag protestera. Hur har du det med läsförståelsen egentligen?

      "Dock är frågan för vems skull jag vill vara ärlig, min egen eller hans? Han skulle bli så fruktansvärt ledsen och besviken om han fick veta att jag varit otrogen. Är det verkligen rätt att rasera hela hans värld bara för att jag ska få ett rent samvete?" 

    "Det är så jag tänker också - tänk om han stöttar mig och fäster sig vid barnet och så visar det sig att det inte är han som är pappan. Det skulle ju vara förödande för
    honom..."

    Det här är bara två korta stycken ur mina inlägg, men jag skriver klart och tydligt att jag oroar mig för min man och hur han ska ta det här. Jag skriver inte ett ord om mig själv (förutom det om att jag inte vill vara ensam under graviditeten, vilket du kan anse som egoistiskt bäst du vill - ingen kvinna vill vara ensam under sin graviditet, oavsett om hon förtjänar det eller ej).

    Antingen har du grava problem med läsförståelsen eller så vill du inte se vad jag faktiskt skriver- det handlar nog om en landning av bägge delar. Du tolkar det jag skriver hej vilt och totalt felaktigt, du lägger ord i min mun och gör falska påståenden. Kort sagt, du kör med ohederlig debatteknik. Det förvånar mig dock inte, du har ju inga riktiga argument att ta till så därför gör du på det här sättet. Självklart kommer några ryggdunkare som saknar förmågan att tänka själva applådera dina inlägg och tycka du är fantastisk, men förhoppningsvis ser andra hur ohederligt du debatterar och avfärdar dina bristfälliga argument.

    Du vet säkert mycket om hur det är att sakna empati och sympati, det är helt uppenbart att du själv saknar förmåga till sådana känslor. Varför anser du att du får men inte andra? m du försöker tillskriva mig den åsikten bör du läsa mina inlägg igen - jag har upprepade gånger sagt att jag skulle förlåta min man om han var otrogen en gång. Jag skulle dock ha svårare att förlåta om han hade en affär, men det innebär inte att jag är en hycklare -jag har inte haft en affär. Jag har gjort precis det jag skulle kunna förlåta min man för, tagit ett snedsteg.

    Trots att jag skriver hela tiden att jag ångrar mig djupt, och har "Dåligt samvete" som nickname, hävdar du att "den naturliga ångern är borta". Återigen visar du din ohederliga debatteknik. Ja, prästen gav mig absolution. Jag antar att du inte är katolik och därför inte förstår vad det innebär?  Ett respektlöst pucko på ett diskussionsforum kan hånskratta och prata om "prällar" bäst han vill - vi katoliker vet att när prästen ger oss absolution är vi förlåtna av Gud. Jag förstår om det ter sig som hyckleri att ara kristen och samtidigt bedra sin make, men det behöver det inte vara. Jag skulle vara en hycklare om jag hade för vana att vara otrogen mot min man, nu har jag inte det och känner mig säker på att inte ses som en hycklare annat än av sådana om du.

    Men med tanke på att du knappast är vit som snö när det kommer till moral och etik är det snarare du som är hycklaren när du dömer mig. Jag behöver inte din förlåtelse, någon större än människor har redan förlåtit mig.

    Nu ska jag ignorera dig. Du får försöka reta upp någon annan.



    Johan75 skrev 2015-01-25 11:41:03 följande:
    Och vad tycker du att det du gör just nu liknar mest - ett känslolöst samlag eller en längre affär? Varje dag som går där du låter din man tro att barnet i magen är hans är ju en dag fylld av lögner, svek och givande av falsk lycka och falska förhoppningar - lycka och förhoppningar som någon gång kommer dras undan och fullkomligt krossa den man du påstår dig älska. 

    Du måste ju förstå att det inte handlar om "ett snedsteg" här? Du ljuger för din man om det som många anser är det viktigaste i livet (ens barn), och du gör det om och om igen, dag efter dag, medveten om att ju längre du väntar desto mer riskerar du att såra honom. 

    Det som är gjort är gjort, men vill du på något sätt uppvisa någon moral i den rådande situationen så måste du ju berätta så fort som möjligt - nu! Varje sekund som förflyter utan att du berättar är ju från hans synvinkel en evighet av elakhet, själviskhet och bedrägeri.
    Det var väl ändå en konstig fråga, jag har inte en längre affär. Jag hade ett samlag med A, det var mycket dumt och jag ångrar det djupt, men nu har det hänt, jag kan inte göra det ogjort. Det enda jag kan göra är att försöka berätta det för min man på ett så skonsamt sätt som möjligt (och bara för att vara tydlig, om du skulle vara som halex: Det är för min mans skull jag vill att det ska vara skonsamt, inte för min skull. Jag bryr mig i allra högsta grad om min mans känslor, vilket jag trodde var uppenbart i mina inlägg. Det kanske låter märkligt att jag bryr mig om min mans känslor efter att ha varit otrogen mot honom, men tycker man det har man inte mycket till livserfarenhet. Man kan bry sig mycket om någon, och rentav älska honom/henne trots att man kanske begår ett misstag en enda gång. Alla kan begå misstag, även du. Så var inte så snabb med att döma, höga hästar är ingen särskilt säker sittplats. 

    halex är ju inte intresserad av att diskutera utifrån verkligheten utan vill hellre tolka saker på sitt eget sätt, hur dåraktigt hans sätt än må vara, och han vill inte diskutera utifrån sanningen utan väljer hellre en ohederlig debatteknik. Jag tänker inte ödsla mer tid på honom, eller någon som beter sig som han.

  • Fool
    Anonym (Dåligt samvete) skrev 2015-01-25 11:52:33 följande:
    Tack för dina ord! Ja, jag älskar verkligen min man, hela den här historian har fått mig att inse att det är han som är mannen i mitt liv - och nu riskerar jag att förlora honom...

    Jag tycker också det är skillnad på ett snedsteg och en kärleksaffär, och det säger jag inte bara för att jag gjort mig skyldig till ett snedsteg själv. Jag har alltid haft den åsikten.

    Jag vill som sagt vara ärlig, men som jag också skrivit vet jag inte för vems skull jag egentligen vill vara det - är det för att han förtjänar att få veta, inte ska fästa sig vid barnet osv, eller är det för att jag ska känna att jag fått ett rent samvete?

    Samtidigt kanske jag bara söker ursäkter för att inte berätta, för att jag är rädd att förlora honom och bli ensam. Återigen egoism.

    Det är en så fruktansvärd situation, jag vet som sagt att jag bara har mig själv att skylla men jag konstaterar bara fakta. Det känns som att jag fått mitt straff för mitt snedsteg, det kanske räcker nu? Kanske är det bara grymt och onödigt att M också ska straffas och lida, kanske skulle han må bäst av att inte veta...

    Låter jag virrig och obeslutsam? Det beror nog på att jag är virrig och obeslutsam. Tankarna far runt i skallen i ultrarapid, allt känns förvirrat. Jag antar att graviditetshormonerna inte gör saken bättre...

    Jag önskar att någon som varit i samma sits kunde skriva, någon måste ju ha begått samma tabbe som jag någon gång? Det vore roligt att höra hur det gick i så fall. Eller, roligt är kanske fel ord. Just nu vet jag inte vilket ord som skulle vara mer korrekt så det får stå var, jag hoppas alla förstår vad jag menar i alla fall...

    Tack igen Hobbypoeten. Skönt att alla inte öser skit över mig.
    Sluta använda din självömkan som ursäkt för att utsätta din man för en av de värsta sveken man kan göra mot en man. Det där är bara ren rationalisering, du sitter på fullt allvar och försöker övertyga dig själv och andras om att det skulle vara av någon slags barmhärtighet att låta din man uppfostra ett barn som inte är hans mot hans vilja så att DU ska slippa ta konsekvenserna för dina handlingar. Sluta ljug för dig själv TS, det här har inget med din mans välmående att göra, det handlar bara om att du vill slippa stå för det du gjort.

    Jag repeterar det jag redan skrivit, det du överväger att göra nu (blåsa din man på faderskap) är ett svek av episka proportioner som får otroheten i sig att blekna i jämförelse. Det är ingen lite grej, det är så passt stort att man tex i England gjort det olagligt att ljuga om faderskap. Att du öht överväger att göra det bara för att slippa stå för din otrohet är helt makalöst

    Ang "ösa skit", så handlar större delen av kritiken du fått INTE om din otrohet, utan om vad du överväger att göra mot din man och barnet för att slippa stå för din otrohet. Men istället för att ta till dig av det som skrivs så drar du på dig offerkoftan och fortsätter klura på om du ska blåsa din man på faderskap.
  • Anonym (Dåligt samvete)
    Anonym (jaru) skrev 2015-01-25 11:59:34 följande:

    konstigt även att du får göra ultraljud på MVC, dessutom första besöket.. tycker allt verkar så konstigt.


     " Om det är så att du är osäker på hur långt gången du är, tex för att du har mycket oregelbunden mens, eller är orolig för att du har blött/blöder kan din BM oftast hjälpa dig få en tid till Specialist MVC för ett vaginalt ultraljud / ultraljud."
    Källa: http://www.niomanader.se/mvc-besok/

    Jag berättade för barnmorskan att jag försökt räkna ut hur långt gången jag är, men att jag haft oregelbunden mens så jag var osäker på om det stämmer. Hon sade då att man kan få ett UL på specialist MVC, men det var tydligen ganska långa köer dit (enligt henne, jag vet inte!). Därför sade hon att hon ska göra ett VUL vid inskrivningen för att säkerställa graviditetens längd. Dels för att kunna räkna ut vilket datum barnet ska födas, dels för att jag ska få visshet.

    Verkar det verkligen så konstigt att BM vill kunna skriva in rätt uppgifter i MVC-journalen? Jag tycker det verkar helt logiskt. Men jag kan förstås ha fel, jag har aldrig varit gravid förut...
  • Anonym (halex)
    Anonym (Dåligt samvete) skrev 2015-01-25 13:00:42 följande:
    Jag hade tänkt ignorera dina inlägg då du uppenbarligen bara är ute efter at provocera, men nu måste jag protestera. Hur har du det med läsförståelsen egentligen?

      "Dock är frågan för vems skull jag vill vara ärlig, min egen eller hans? Han skulle bli så fruktansvärt ledsen och besviken om han fick veta att jag varit otrogen. Är det verkligen rätt att rasera hela hans värld bara för att jag ska få ett rent samvete?" 

    "Det är så jag tänker också - tänk om han stöttar mig och fäster sig vid barnet och så visar det sig att det inte är han som är pappan. Det skulle ju vara förödande för honom..."

    Det här är bara två korta stycken ur mina inlägg, men jag skriver klart och tydligt att jag oroar mig för min man och hur han ska ta det här. Jag skriver inte ett ord om mig själv (förutom det om att jag inte vill vara ensam under graviditeten, vilket du kan anse som egoistiskt bäst du vill - ingen kvinna vill vara ensam under sin graviditet, oavsett om hon förtjänar det eller ej).

    Antingen har du grava problem med läsförståelsen eller så vill du inte se vad jag faktiskt skriver- det handlar nog om en landning av bägge delar. Du tolkar det jag skriver hej vilt och totalt felaktigt, du lägger ord i min mun och gör falska påståenden. Kort sagt, du kör med ohederlig debatteknik. Det förvånar mig dock inte, du har ju inga riktiga argument att ta till så därför gör du på det här sättet. Självklart kommer några ryggdunkare som saknar förmågan att tänka själva applådera dina inlägg och tycka du är fantastisk, men förhoppningsvis ser andra hur ohederligt du debatterar och avfärdar dina bristfälliga argument.

    Du vet säkert mycket om hur det är att sakna empati och sympati, det är helt uppenbart att du själv saknar förmåga till sådana känslor. Varför anser du att du får men inte andra? m du försöker tillskriva mig den åsikten bör du läsa mina inlägg igen - jag har upprepade gånger sagt att jag skulle förlåta min man om han var otrogen en gång. Jag skulle dock ha svårare att förlåta om han hade en affär, men det innebär inte att jag är en hycklare -jag har inte haft en affär. Jag har gjort precis det jag skulle kunna förlåta min man för, tagit ett snedsteg.

    Trots att jag skriver hela tiden att jag ångrar mig djupt, och har "Dåligt samvete" som nickname, hävdar du att "den naturliga ångern är borta". Återigen visar du din ohederliga debatteknik. Ja, prästen gav mig absolution. Jag antar att du inte är katolik och därför inte förstår vad det innebär?  Ett respektlöst pucko på ett diskussionsforum kan hånskratta och prata om "prällar" bäst han vill - vi katoliker vet att när prästen ger oss absolution är vi förlåtna av Gud. Jag förstår om det ter sig som hyckleri att ara kristen och samtidigt bedra sin make, men det behöver det inte vara. Jag skulle vara en hycklare om jag hade för vana att vara otrogen mot min man, nu har jag inte det och känner mig säker på att inte ses som en hycklare annat än av sådana om du.

    Men med tanke på att du knappast är vit som snö när det kommer till moral och etik är det snarare du som är hycklaren när du dömer mig. Jag behöver inte din förlåtelse, någon större än människor har redan förlåtit mig.

    Nu ska jag ignorera dig. Du får försöka reta upp någon annan.
    Johan75 skrev 2015-01-25 11:41:03 följande:
    Och vad tycker du att det du gör just nu liknar mest - ett känslolöst samlag eller en längre affär? Varje dag som går där du låter din man tro att barnet i magen är hans är ju en dag fylld av lögner, svek och givande av falsk lycka och falska förhoppningar - lycka och förhoppningar som någon gång kommer dras undan och fullkomligt krossa den man du påstår dig älska. 

    Du måste ju förstå att det inte handlar om "ett snedsteg" här? Du ljuger för din man om det som många anser är det viktigaste i livet (ens barn), och du gör det om och om igen, dag efter dag, medveten om att ju längre du väntar desto mer riskerar du att såra honom. 

    Det som är gjort är gjort, men vill du på något sätt uppvisa någon moral i den rådande situationen så måste du ju berätta så fort som möjligt - nu! Varje sekund som förflyter utan att du berättar är ju från hans synvinkel en evighet av elakhet, själviskhet och bedrägeri.
    Det var väl ändå en konstig fråga, jag har inte en längre affär. Jag hade ett samlag med A, det var mycket dumt och jag ångrar det djupt, men nu har det hänt, jag kan inte göra det ogjort. Det enda jag kan göra är att försöka berätta det för min man på ett så skonsamt sätt som möjligt (och bara för att vara tydlig, om du skulle vara som halex: Det är för min mans skull jag vill att det ska vara skonsamt, inte för min skull. Jag bryr mig i allra högsta grad om min mans känslor, vilket jag trodde var uppenbart i mina inlägg. Det kanske låter märkligt att jag bryr mig om min mans känslor efter att ha varit otrogen mot honom, men tycker man det har man inte mycket till livserfarenhet. Man kan bry sig mycket om någon, och rentav älska honom/henne trots att man kanske begår ett misstag en enda gång. Alla kan begå misstag, även du. Så var inte så snabb med att döma, höga hästar är ingen särskilt säker sittplats. 

    halex är ju inte intresserad av att diskutera utifrån verkligheten utan vill hellre tolka saker på sitt eget sätt, hur dåraktigt hans sätt än må vara, och han vill inte diskutera utifrån sanningen utan väljer hellre en ohederlig debatteknik. Jag tänker inte ödsla mer tid på honom, eller någon som beter sig som han.
    Där kom väl den förväntade reaktionen.

    Jobbigt att bli sedd eller?

    summera dina jag som exempel.
    Summera din moral och försvar.

    Du vill ha sympati och empati. Men du ger inget..

    o ja det handlar om dig.. jag jag jag mig mig mig o det tragiska är att du inte ser det. o ni brukar sällan göra det.

    Givetvis ska du ignorera nu. Det brukar vara en välkänd manöver.. Värre hade väl varigt i verkliga livet.. hämnden hade kommit och det med besked..

    haha ja nu när man påtalar det, då kommer det.. Men från såna som dig o tack o lov få. Så kommer inte ångern av sig själv. inte ens samvetet. Inte ens moralen..

    o dina försök.. de faller platt!

    Ja du skulle väl förlåta din man om han kom hem med en unge som han gjort en annan kvinna på tjocken och sagt. Mitt barn och det ska vi ta hand om nu. VEM försöker du lura.. dig själv eller alla andra..

    Fortsätt du att skriva. det är högst intressant.

    Känner du hur ilskan och hatet sipprar genom dig, med tanke på din text som nu citeras?

    Du får väl prata med prällen och bli förlåten i bibliska måttFlört
  • Anonym (halex)
    Fool skrev 2015-01-25 13:16:43 följande:
    Sluta använda din självömkan som ursäkt för att utsätta din man för en av de värsta sveken man kan göra mot en man. Det där är bara ren rationalisering, du sitter på fullt allvar och försöker övertyga dig själv och andras om att det skulle vara av någon slags barmhärtighet att låta din man uppfostra ett barn som inte är hans mot hans vilja så att DU ska slippa ta konsekvenserna för dina handlingar. Sluta ljug för dig själv TS, det här har inget med din mans välmående att göra, det handlar bara om att du vill slippa stå för det du gjort.

    Jag repeterar det jag redan skrivit, det du överväger att göra nu (blåsa din man på faderskap) är ett svek av episka proportioner som får otroheten i sig att blekna i jämförelse. Det är ingen lite grej, det är så passt stort att man tex i England gjort det olagligt att ljuga om faderskap. Att du öht överväger att göra det bara för att slippa stå för din otrohet är helt makalöst

    Ang "ösa skit", så handlar större delen av kritiken du fått INTE om din otrohet, utan om vad du överväger att göra mot din man och barnet för att slippa stå för din otrohet. Men istället för att ta till dig av det som skrivs så drar du på dig offerkoftan och fortsätter klura på om du ska blåsa din man på faderskap.
Svar på tråden Otrogen en gång - nu är jag gravid...