Inlägg från: Anonym (småland) |Visa alla inlägg
  • Anonym (småland)

    någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?

    Hoppar gärna in här. fick missfall i lördags och enligt vul den dagen hade det dött två dagar tidigare. Jag var i v.10. Nu väntar jag på att blödningen ska gå över så vi kan köra igen. Blev helt knäckt av det här missfallet. Vi var inne veckan innan på grund av blödning och då fick vi se vår bebis och höra hjärtljud. Allt var ok och vi fick bild med oss hem, för att sen i veckan efter höra att det är dött och bara spola ner i toaletten. När det kom ut höll jag mitt lilla miniatyrbarn i handen innan min man sa att vi skulle spola ner det. Och det gjorde vi. Som om det vore en död fisk. Mår riktigt riktigt dåligt över detta och vill bli gravid igen så fort som möjligt. Men min man vill inte ha ett december-barn så om inte äl hinner komma igång i feber blir det paus till maj. Och det vill inte jag. Så hur länge blöder man?

  • Anonym (småland)

    Ni som pratar om äl-test har jag en räknefråga till: om jag skulle ha äl i slutet av februari och (med lite tur) testa positivt i mars, när skulle då bf vara beräknad? I slutet på november eller i december? Känner att jag mår så dåligt av alla graviditeter hit och dit. Vill inte vänta utan sätta igång direkt men maken vill inte ha december-barn. Men om bf skulle bli i november kanske han kan övertalas. Jag ser bara allt i svart just nu och det enda jag kan tänka på är att bli gravid igen.

  • Anonym (småland)

    Sitter i väntrummet på kk och väntar på att få komma in. Ska på efterkontroll efter missfallet. Hoppas att allt ser bra ut så att jag slipper skrapning.

  • Anonym (småland)
    Anonym (Ella) skrev 2015-02-06 10:05:33 följande:

    Själv struntar ja verkligen i vilken födelsedag en blivande familjemedlem skulle få (med all respekt mot er som tycker tvärtom). Då jag för en vecka sen var gravid och hann i huvet planera så mkt så känner jag idag att det kvittar verkligen så länge jag får ha känslan i kroppen av att ett liv växer där inne. Är så otroligt speciell, jag känner mig speciell (även om jag inte är först på jorden med detta direkt:)

    Visst om jag fick önska skulle jag få barn i typ mars. Men skulle inte klara av att vänta med att försöka. Tänk om det inte går då?

    MEN det är min åsikt och jag respekterar även andras.

    Nu vill jag bara sluta blöda, så vi kan sätta fart med verkstan igen :) är ju rätt roligt trots allt ;)


    Om min äl kommer igång snart så hinner vi försöka nu i februari. Vill bara att blödningen ska ta slut fort. På efterkontroll nu och de sa att det finns lite slem kvar. slipper skrapning dock. Pust! Det är min man som inte vill ha barn i december. Jag känner precis som du. Vill bli gravid fort. Vi får se hur förhandlingarna går.
  • Anonym (småland)

    Tack alla. Ja det är tungt. Riktigt tungt. Nu börjar jag se lite ljusare på vardagen igen även om det är svårt stundtals. Men det känns som att ingen förstår. Därför blev jag lättad när jag hittade hit. Här kan jag möta andra i samma situation. Ni är underbara!

  • Anonym (småland)
    Moonlight83 skrev 2015-02-09 16:30:52 följande:

    Hej.Hoppar gärna in här om det går bra.Jag fick mitt senaste mf i går morse.Var då i v10.Bara 3 dagar tidigare var vi inne på vul pga blödningar men allt såg bra ut men de kunde inte se varifrån blödningen kom.Hade då haft blödningen under 14 dagar och varit på vul vid 2 tillfällen.

    Ska in till gyn i morgon för att se att allt kommit ut som det ska.

    Detta var mitt 3:e mf/ma på 6 månader.Fick i Augusti ett ma i v18 samt i oktober ett mf i v5.Vi har nu försökt att få syskon till vår 5 åriga dotter i snart 3 år.De första 2 åren hände inget alls,under förra året blev vi spontangravida i april vilket sedan blev ma i v18.Visade sig sedan att barnet hade Edwards syndrom.

    Månaden därefter slutförde vi fertilitetsutredningen genom att göra en spolning på äggledarna.Visade sig att jag har väldigt trånga äggledare och ena är nästan helt blockerad.Månaden efter blev vi gravida vilket blev mf i v5.Sedan dröjde det 2 månader och vi blev gravida igen men då gårdagens mf i v10.

    Misstänker att spolningen hjälpte till att få oss gravida i höstas då vi blev gravida 2 av 3 försök direkt efter spolningen.

    Just nu mår jag riktigt dåligt och då vi helst ska vänta en mens innan vi kan köra i gång igen så blir det som först på äl om 1,5 månad som vi kan börja försöka igen.Tog mig 36 dagar efter ma:t innan jag fick min mens igen.

    Skulle egentligen vilja köra i gång direkt efter att blödningen slutat men de flesta verkar ju avråda från det.

    Vi brukar förövrigt köra med clearblues fertilitetsmonitor för att se när jag har äl.Oftast kring den 17-18 dagen i cykeln.


    Beklagar verkligen! Nu vet jag ju inte om ni fått rådet av specifika skäl, men min barndomsvän är gyn-läkare och hon säger att det här med att man ska vänta en månad bara är båg. De säger så för att slippa en massa tidiga vul då mamman inte har någon koll på när äl varit. Hade jag varit ni hade jag kört på direkt efter blödningen upphört.
  • Anonym (småland)

    En fråga: nu efter att jag äntligen slutade blöda efter missfallet tycker jag att mina flytningar luktar illa. Det kliar inte men luktar bläää. Ska jag köpa en sån där tredagarskur för att återställa pH-balansen eller är det inte bra att göra det när man samtidigt försöker bli gravid?

  • Anonym (småland)
    Anonym (Nelle) skrev 2015-02-14 15:39:36 följande:

    Ring till gyn! Låter som bakteriell vaginos, de kan kolla upp det och bra att de får kolla så du inte fått någon livmodersinfektion också.


    Ok tack! Då ringer jag dit direkt på måndag morgon!
  • Anonym (småland)

    En fråga till: när jag var hos gyn för min infektion i underlivet efter missfallet, såg jag att det i min journal står att jag haft ett ma. Men vad är då ett ma egentligen? Jag var på vul under graviditeten (v8+2) och allt såg bra ut och veckan efter (9+3) åkte jag in på grund av blödning och smärta och de konstaterade att det var dött. Behövde inga hjälpmedel utan allt kom ut av sig själv. Jag hade kallat det för mf och inte ma, då jag trodde att ett ma var att det dött flera veckor tidigare och inte stötts ut av kroppen. Så hjälp mig nu. Varför stod det ma i min journal?

  • Anonym (småland)
    Mallanmillis skrev 2015-02-21 16:36:55 följande:

    Hur går det för alla?

    Hur känner ni när andra runt omkring er blir gravida? Jag själv känner att jag inte kan glädjas på samma sätt längre efter det vi varit med om. Just nu känns det som att alla runt om oss blur gravida eller ska ha. Förra veckan ringde en barndomskompis och berättade att det väntar barn nummer 2. Visste inte riktigt vad jag skulle säga i telefonen men fick fram ett "åh va kul" och "grattis" men hörde själv hur dumt det lät när jag sa det. När vi sagt hej då och lagt blå satt jag och grät ... Vill kunna vara genuint glad.


    Jag tycker precis samma sak. Alla i ens omgivning verkar ju plussa precis nu eller går med mage. Känns jättejobbigt. Men vi har äntligen bestämt oss för att inte vänta in första mensen utan vi kör direkt, och tar det inte denna månad ska vi hoppa över mars för min man vill inte ha december-barn. Visst barn kan ju komma både före tidigt och för sent så att det ändå blir december, men jag argumenterar inte med honom om det.
Svar på tråden någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?