Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2016-04-07 22:40:25 följande:
    Och av en ren händelse så korrelerna dalarna slående med finanskris, lågkonjunktur och depression?

    Vi har 70-talets depression, finanskrisen 1980-1983, finanskrisen i början av 90-talet, lågkonjunkturen kring 2004 och den senaste finanskrisen 2008.

    I vilket fall som helst så växer inte mitt förtroende för regeringen efter finansministerns prestation i interpellationsdebatten.
    Vi kan i vart fall konstatera att Sverige just nu går bättre än på många många årtionden, inte ens oppositionen hittar nåt vettigt att klaga på, mest bara futtigheter som ingen fäster nåt större avseende vid.
    Och det i en tid som knappast kan sägas vara gynsam för svensk ekonomi, det finns ö.h.t inget draglok i världsekonomin som gynnar Sverige, ändå går Sverige nu så bra att vi skapar rubriker runt om i Världen.

    Och givetvis ska vi nu glädjas åt Sveriges otroliga ekonomiska framgångar, och göra allt för att det possitiva ska bestå så länge som möjligt.
    För efter en sån här stor uppgång i tillväxten kommer alltid en nedgång, eller i vart fall, en mer normal utveckling av ekonomin.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Digestive skrev 2016-04-10 13:10:53 följande:
    Ja, om man bortser från resursbrister inom välfärden men det rättar förhoppningsvis ut sig.

    Det tar tid att rätta till dessa brister, det går inte att trolla fram arbetskraft som inte finns att anställa, dom behöver utbildas, eller valideras om de nu finns hos de invandrade.
    Detsamma gäller för en hel drös med yrken där vi idag tvingas köpa in arbetskraft för att företag och myndigheter ska klara sina nuvarande åtaganden.
    Inom vissa yrken så tvingas man säga nej till fler/mer arbete, då det inte går att hitta arbetskraft.
    Så tramset med sänkta ingångslöner för att fler ska komma i arbete är bara skitsnack, ingen anställer nån som inte behövs, oavsett om lönen är låg, man anställer de som behövs, och där har Sverige problem idag.

    Så det som måste göras är att upprätta ett register eller liknande, där de som behöver anställa kan söka efter anställningsbara bland alla invandrade och sen låta dom avgöra ifall dom vill anställa.
    Det ska ske i samband med asylsökan, och redan då bli synliga för ev arbetsgivare, då jag tycker det är bättre att låta dom som får möjligheten att jobba, kan få bidra till Sveriges välfärd, istället för att sitta och vänta på en flyktingförläggning.

    Det måste bli slut på att politiker ska bestämma vem som kan jobba, vi har hört nog med dumheter från deras håll under årtionden nu.
    De som behöver anställa vet vad dom vill ha, och hur dom ska kolla om personen har vad som krävs, det gör eller kan inga politiker


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2016-04-14 15:20:45 följande:
    Att öka budgetunderskott är de borgerliga partiernas paradgren.

    Det är anmärkningsvärt att moderaterna kritiserar regeringen för att låna pengar för reformer. År 2014 genomförde Moderaterna det 5:e jobbskatteavdraget till en kostnad av 12 miljarder trots att detta bidrog till det största underskottet i det offentliga finanserna under Alliansens tid vid makten. 
    Det finns ju inget annat att gnälla på idag, när nu Sverige går så bra, så dom griper det sista halmstråt.
    Detta trots att Alliansen mycket väl vet att det är tvingande och unika extra utgifter, som är så gott som omöjliga att finansiera utan att ta från välfärden.

    Vad vi behöver göra, är att få folk att förstå, att mycket av kostnaderna är vad utbildning m.m kostar, oavsett vem som utbildas.
    Om dom som nu läggs på invandrare/flyktingar eller på svenskfödda ungar, så kommer utgifterna att finnas där.
    Det spelar ingen roll om det kallas integrering, skola, utbildning eller nåt annat, det är samma pengar som ska ge samma resultat.
    D.v.s en fungerande medborgare i Sverige, kapabel att klara sin egen försörjning och stå på egna ben.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Digestive skrev 2016-04-14 20:55:25 följande:
    Jag tycker det låter klokt och det känns friskt med konstruktiv kritik som omväxling!

    Det låter bra med ett sådant system som du beskriver och med det här registret så kan arbetsmarknaden skicka signaler direkt till den som har kommit hit och meddela denna att efter språkstudier och eventuella extrakurser så finns det ett jobb att få. Eventuella extrakurser skulle företagen själva kunna hålla och sådana kurser skulle säkerligen kunna kombineras med språkstudiernas senare skede för att spara tid. Det skulle även gå att införa bakvägen som ett komplement, där den nyanlända människan själv kan söka arbete via ett dylikt register och med tolk kallas till intervju, varav ett positivt besked innebär samma process mot en arbetsför status.

    Jag tror att företagen hade kunnat ha en helt annan framtidsförhållning med ett sådant system - oavsett hur det skulle se ut i detalj - och att det skulle ge nyanlända både hopp och drivkraft.

    Det hade troligen också sparat både tid och gjort företagsvärlden allt mer positivt inställd på framtiden.
    Exakt.., jag är själv företagare och är uppriktigt förbannad på allt tjafs om sänkta ingångslöner, den typen av arbete det kan tänkas ge, det kan vi/staten tillhandahålla själva.
    Inga företag vill ägna sig åt annat än det dom är bra på, eller anlita/anställa arbetskraft som inte är nödvändig för sin verksamhet, och dit hör inte ev låglönejobb.

    Däremot vet man, att den där typen av åtgärder leder till en försämrad generell löneutveckling över tid, genom att det alltid överförs fler och fler arbetsuppgifter till de lågavlönade.
    Det kan tyckas possitivt för oss företagare, men jag tvivlar, det brukar istället leda till en hel massa onödiga konflikter, som kostar långt mer än vad som går att vinna på nån % lägre lön till de anställda.

    Märkligt nog så tycks politiker aldrig förstå att företag alltid vet bäst om sin verksamhet.
    På nåt märkligt vis verkar sunt förnuft försvinna i samma takt som antal år inom politiken ökar eller med antal år folk utbildar sig.

    Så jag säger igen, låt de som behöver anställa bestämma vilka som kan anställas, så försöker vi/staten istället enbart att tillhandahålla de redskap, t.ex utbildning, och de människor/arbetskraft som efterfrågas.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Digestive skrev 2016-04-21 11:52:09 följande:
    Den uppenbara inkonsekvens inom regeringens påstådda politik får mig att tappa allt mer av förtroendet.

    Här har man jämrat sig över assimilationspolitik i flera år men om en manlig muslim inom ett regeringsparti inte vill hälsa en kvinna i handen - då får han avgå.

    När en stat, som till namnet kallar sig för mångkulturell och som på pappret för integrationspolitik, signalerar att människor borde förlora jobbet redan vid harmlösa hälsningsfraser - bara för att de krockar med Sveriges hälsningsfraser - så undrar iallafall jag vad vart gränsen till assimilationspolitik går.

    Någon regeringsvänlig här som kan förklara vart gränsen till assimilationspolitik går?

    Personligen finner jag det ynkligt att först brösta upp sig som ett tolerant föredöme och sedan agera på ett sådant här vis. Jag är mer tolerant innan morgonkaffet.

    Patetiskt. 
    Det bevisar hur tydligt som helst, att politik och religion ska hållas isär, vilket jag hävdat ett flertal ggr.
    Så ja, jag tycker det är helt rätt att han får gå, det skulle alla politiker tvingas få göra, som inte kan hålla sin religion utanför det politiska arbetet, som dom är valda att sköta.
    En folkvald politiker väljs inte utifrån sin personliga religionstillhörighet, utan för resp partis politik...
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Digestive skrev 2016-04-21 14:14:48 följande:
    Kränkt av att någon hälsar med handen på hjärtat istället för i handen? Pfft.. löjligt. Det hela bygger på att man som person tolkar det negativt utifrån sin egen kultur - medan gesten i sig är en hälsning med samma innebörd som vilken annan hälsningsgest som helst.
    Det är nog illa och besvärande i många sammanhang, även om jag personligen inte tycker det.
    Men om jag varit en folkvald politiker så skulle jag aldrig låta min ev religionstillhörighet vara en del av politiken, det skulle vara att be om problem som annars lätt kan undvikas.

    Det är faktisk rent märkligt att politiker inte får lära sig det, för när det gäller företag som jobbar internationellt, så blir alla utbildade i hur man ska och måste agera inför en annan kultur än vår svenska.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Digestive skrev 2016-04-21 17:34:58 följande:
    Klart att religion och politik bör hållas isär men om politik enligt Miljöpartiet är handhälsningar så kan jag säga att mitt förtroende för deras politiska verksamhet har sänkts allt ytterligare.
    Nu var det ju inte MP som startade debatten, men det visar med all önskvärd tydlighet hur lite det behövs av religion inom politiken för att det ska bli ett problem.

    Problemet med religion inom politiken, är att du som politiker blir sittande på två stolar, och för ett parti som MP blir det en fullständig omöjlighet.

    Fast nu är knappast MP:s klantighet och dåliga ledarskap, det som är värst i Sverige vad gäller religionsproblematiken.
    Långt värre är då SD:s galna påståenden om att Islam skulle vara roten till allt ont, vilket givetvis diskvalificerar dom helt från att kritisera MP.
    Eller för den delen det här: http://www.di.se/artiklar/2016/4/21/har-laxar-lofven-upp-sd-toppen/
    SD bör köpa ett antal sopar och rensa upp i sina egna led, innan dom kritiserar andra partier...
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuv skrev 2016-04-21 17:21:57 följande:
    Jodå du skulle visst låta din eventuella religionstillhörighet vara en del av politiken även om du själv kanske inte skulle vara medvetet om det.

    Att man går kurser i andra kulturer innebär inte att man blir neutral utan bara att man (i bästa fall) får en förståelse för den andra kulturen och kan undvika de största klavertrampen. Men du kommer ändå alltid att vara en produkt av din egen kultur (och religionstillhörighet).
    Nu blandar du ihop religion och kultur, nåt som ligger väldigt långt ifrån varandra i mitt fall.
    Religion är inget jag ens ägnar en tanke i mitt vardagliga liv, då jag inte finner nån mening med att hänga upp det på sagor.
    Att det sen alltid finns delar från en religion som kan vare en del av kulturen eller tvärtom, det är givet.
    En religion skulle ö.h.t inte ens existera, om den inte satts samman så att den funnit gehör i den del av Välden den skapats.
    Även om den alltid tillkommit av makthavare för att skrämma skiten ur undersåtarna.

    Dessutom så är kultur alltid under förändring och följer den pågående utvecklingen, medans religioner ofta är mer eller mindre statiska.

    Därmed inte sagt att jag inte respekterar de troende, åtminstone så länge dom inte börjar tvinga på andra sin övertygelse, då mister dom min respekt.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    oOOo oOOo skrev 2016-04-22 12:38:58 följande:
    Den där logiken är lika bristfällig som vanlig tyvärr.

    Men lägg ner dumheterna, t.o.m Åkesson själv säger att SD består av ca 10% gamla högerextremister med välkänt och mer än tvivelaktigt förflutet.


    Och så här går det när man slänger skit på andra, utan att själv först ha sopat framför sin egen dörr: http://www.di.se/artiklar/2016/4/21/har-laxar-lofven-upp-sd-toppen/


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Digestive skrev 2016-04-22 16:24:03 följande:
    Att hälsa är inte att bedriva politik. Hur man hälsar påverkar inte politiken man för. Muslimen har inte skapat ett problem, han har hälsat på någon som problemförklarade hälsningen.

    Att du vill misstro varenda religiös människa i världen med en plats inom politiken, gör inte din misstro befogad per automatik.

    Sverigedemokraterna? Du utgår från exakt samma grund av skrot och korn som dessa gör i ditt resonemang - fördomar ska trumfa allt annat, för det är säkrast så.
    Det spelar ingen roll vad du säger, problemet finns där, men kan lätt undvikas.
    Religion är och kommer att förbli stekhett varje gång det kopplas ihop med politik, så den/de som gör det, dom får räkna med att hamna i hetluften.
    Och med det helt flytta fokus från det politiska till skitsaker, som t.ex det här med att hälsa.

    Spelar ingen roll om du kallar det fördomar eller nåt annat, håll politiken fri från religiösa gester och beteenden, så slipper vi tramset.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?