Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Ascendere skrev 2016-04-26 13:02:59 följande:
    Det är väl det där "som med visshet kan säkerställas" som man kan diskuteras, tex om antalet som inte arbetar ökar med X, medans antalet som arbetar är konstant, vad händer då?

    Det är inte raketforskning att räkna ut, det är heller inte att spå framtiden, det är vanlig enkel matematik. 
    Jo det är faktiskt numera väldigt svårt, då saker kan förändras mer eller mindre över en natt.
    Tidigare, när det fanns en inbyggd tröghet i arbetsmarknaden, och ekonomierna, så fungerade det riktigt hyfsat att ställa prognoser, men idag verkar det mest vara undantag om nån lyckas ställa rätt prognos.

    Den här förändringen kan du kolla bara genom att följa hur börserna svängt historiskt, då ser du att de tvära kasten kommer med allt kortare tidsintervaller, ju närmare i tid du läser av..
    Det är faktiskt inte konstigt alls, då vi idag kan göra allt på så mycket kortare tid och med långt mindre personal.
    Så det gäller att ta till vara de möjligheter som ges, och samtidigt vara beredd på en snabb omsvängning.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    SmalaSara skrev 2016-04-26 16:32:49 följande:
    Det var du som pratade om spåkulor. Jag svarade Ascendere om att hen tyckte det saknades diskussion om hur man ska bemöta kommande utmaningar med alla de som fått PUT eller TUT om 1-2 år. Ja, men det har väl alltid varit högerns mantra? Allt löses med sänkt lön och sänkt skatt.... Sim salabim. Att lägre skatt och lön inte gett lägre arbetslöshet på sikt i något annat land tycks inte bekomma dem det minsta. Vi har hittills misslyckats kapitalt med integrering på arbetsmarknaden. Och inget ser ut att kunna ändra på den saken. Jag gissar att högern får som den vill och vi får billigt "tjänstefolk" som jänkarna och en ny låglönesektor med människor som måste h två jobb för att klara sig. Jag hoppad S (och V för all del) kämpar glödhett mot en sådan utveckling.
    För en gångs skull håller jag med, tyvärr förstår många inte att krav om lägre lön och avgifter hör till det politiska spelet.
    Lägre löner och avgifter är en genväg till högre avkastning för företag, men det kommer aldrig att ge några märkbart fler jobb.
    Det borde alla förstå om dom tänker efter, då jobb endast tillkommer i företag, om det finns ett behov.
    Att driva företag är ingen välgörenhetsinrättning, därför finns det inga företag som anställer mer arbetskraft om inget behov finns, så enkelt är det.

    Vad gäller låglönejobb, så är det enbart ett sätt att som helhet minska löneutvecklingen, då vi vet att fler och fler arbetsuppgifter över tid kommer att läggas på dessa låglönejobb, vilket givetvis drabba de "vanliga" jobben, med resultat att antalet anställda kan minska, och därmed så minskar även den totala lönekostnanden. 
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2016-04-26 21:57:08 följande:
    Det har kommit en ny opinionsundersökning från ipsos:

    ipsos.se/160426-Dn-Ipsos-valjarbarometer-apri...

    S rasar med 4,5 procentenheter och är nu åter på Juholtnivåer.

    MP noterar sitt lägsta stöd på 10 år och är nära 4%-spärren.

    Stödet för vänsterblocket sammanlagt är det lägsta sedan 1979.
    Med tanke på att andelen osäkra ligger på över 16% så blir det svårt att dra några slutsatser, att det skulle se ut ungefär så här, är bara som det brukar vara så fort nåt skit får utrymme i media.
    Folk visar helt enkelt sitt missnöje, men så värst mycket av förnyad politisk tillhörighet brukar det inte röra sig om.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2016-04-27 10:44:55 följande:
    Fullt så enkelt är det inte. 
    För att hänfalla år anekdotiska exempel för en stund så har vi liksom många andra en person som städar hemma hos oss ibland, med RUT-avdrag är det precis att vi har råd, dvs kostnaden blir densamma som om jag eller min partner hade städat hemma istället för att jobba. Hade kostnaden varit högre hade vi inte haft råd.
    Så visst kan lägre löner och avgifter skapa fler jobb. 
    Men det där är subventionerade jobb, inte låglönejobb där vi/staten inte ska betala lönen.

    Införandet av sk låglönejobb är och kommer aldrig att bli något annat än ett redskap för att sänka lönerna, och det kommer i sin tur att skapa konflikter på arbetsmarknaden.

    Trots att jag är företagare har jag väldigt svårt att se nån som helst fördel med dessa jobb.., vad jag ser hos företagare idag, är inte krav på lägre lön eller ö.h.t fler låglönejobb.
    Det är istället arbetskraft som efterfrågas, och svårigheten att få tillgång till alla de som kommit hit som flyktingar och deras kunskaper.
    -----

    Jag såg f.ö nu att restaurangbranchen någonstans (missade vart) har börjat validera invandrare för att få tag i den arbetskaraft dom har så oerhört att få tag i.
    Det är i det närmaste kris inom deras yrken, just för att de inte får tag i arbetskraft, så jag är helt säker på att vi behöver fler sådana initativ för att få folk i arbete.

    Tyvärr så är det svårt att nå ut till allmänheten med, att det inte är arbetslösheten som idag är det största problemet, utan att få tag i folk till de yrken som saknar arbetskraft.
    Jag hoppas du/ni får en AHA upplevelse när ni tänker efter och ser sambandret mellan arbetslöshetssiffrorna och avsaknanden av arbetskraft, dom är ju båda sidorna av samma mynt.
    Men som jag säger, bristen på arbetskraft löser vi inte med låglönejobb, skulle några sådana behövas, t.ex som en form av introduktion till arbetsmarknaden, då kan vi stå för dom själva.

    Så vill vi sätta fart på integrationen, måste vi ge de företag som behöver anställa, all info som finns om våra invandrare vad gäller deras kunskaper, och sen låta företagen bestämma vilka som är anställningsbara, och kan vi, ska vi hjälpa till med ev kompletterande utbildningar i fall det behövs.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    oOOo oOOo skrev 2016-04-27 10:20:12 följande:
    Att driva företag är ingen välgörenhetsinrättning nej, de försöker tjäna pengar. Men det kan mycket väl vara så att de kan anställa fler om det var billigare. Du får nog fundera lite mer på vad du menar med behov. Ha vi behov av mobiltelefoner tex? I någon mån har vi inte behov av en hel del samhället producerar idag men ändå finns det företag som tillverkar det. Det handlar om tillgång och efterfrågan. Med en viss lönesättning är det inte lönsamt att producera, med en lägre lönesättning blir det lönsamt och företagen kan anställa fler.
    Varför skulle dom anställa fler bara för att lönen är lägre, jag skulle inte göra nåt sån´t, anställer eller anlitar jag nån, så är det för att det finns ett behov, inget annat.

    Är det inte lönsamt att producera, då lägger man ner eller effektiviserar/ser över sin verksamhet.
    Det du säger är precis vad man vill åstadkomma med låglönejobb, lägre löner för att slippa förändra sin verksamhet, och givetvis även öka sina vinster.

    Men vill vi ha den typen av företag? Jag tror inte det.
    Företag som inte kan stå på egna ben har ingen framtid, så dom ska vi heller inte hålla under armarna.
    Vi ska istället se till vara bäst på det vi gör, och dit når man inte genom att sänka kraven eller lönerna.
    Eg bara fortsätta på den väg som varit så framgångsrik för Sverige, och inte bli nåt nytt jävla låglöneland som enbart gynnar skitföretag med usla arbetsgivare.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2016-04-27 10:44:09 följande:
    Det som tagits upp i media den senaste tiden är viktiga saker och inte bara "skit" som du (och Gustav Fridolin) säger. Nu har man främst granskat Miljöpartiet vilket ju i och för sig är bra och på tiden men man bör även titta närmare på exempelvis skumma "Socialdemokrater för tro och solidaritet". Det verkar vara liknande personer som håller till där som de nu uppmärksammade miljöpartisterna.
    För mig är det skitsaker, jag är intresserad av politik och ekonomi, det politiska spelet är mest bara tröttsamt, och driver inte på utvecklingen eller de förändringar som måste göras.

    Jag förstår att det behöver granskas, men det har gått för långt när det blir tvärstopp i politiken p,g,a av skitsaker, som inte har nåt med med det politiska arbetet att göra.
    Det måste få en egen agenda, för det är bortkastad tid och pengar när det blir dominerande frågor.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    oOOo oOOo skrev 2016-04-28 14:14:13 följande:
    Vilka vi? Låt företagen göra som de vill och gå under då om deras ide om att betala låga löner inte fungerar. 
    oOOo oOOo skrev 2016-04-28 14:18:12 följande:
    Det gör du nog utan att du fattar det själv.

    Om det var så att lönen inte hade någon betydelse för om du anlitade någon för ett jobb betyder ju det att du hade betalat din förnsterputsare tex hela din förmögenhet bara för att du ansåg dig ha ett behov att få fönstren putsade. Så är det ju inte. Om hen är för dyr anlitar du henom inte helt enkelt.

    När du så tydligt inte vet hur ett företagande fungerar, så gör du dig en tjänst om du inte uttalar dig om dessa frågor.
    Lön, är bara en i en lång rad aspekter som är avgörande, och för mig som anlitar tjänster för skogsbruk, är det helt andra saker än kostnaden som är avgörande, och detsamma gäller inom alla områden där man inte är ute efter snabba klipp, speciellt där varja investering handla om långsiktig avkastning på ett utfört arbete.

    Som sagt, är det några låglönejobb vi behöver ha, då kan vi/staten/Sveriges skattebetalare betala dom själva, dessa typer av jobb ska inte finnas på den öppna marknaden, för dom kommer bara att ställa till ett h-vete.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-04-28 20:57:22 följande:
    Enkelt att förstå för de flesta.

    X antal invandrade barn kräver Y antal nya skolor och Z antal nya lärarinnor.

    X antal invandrare kräver Y antal nya läkare och Z antal nya vårdcentraler.

    X antal invandrare kräver Y antal bostäder och kommer att resultera i Z antal nya bidragstagare

    Om vi ska behålla samma kvalitet på skolan och vården och samhället.

    Men var ska pengarna till detta komma ifrån?

    .
    Och det du nämner är samma pengar som alltid måste fram, oavsett om befolkningsökningen kommer från invandring eller svenskar födda i Sverige.

    Så det är ingen merkostnad, det är vad vi alltid kommer att få betala när vi blir fler, och fler måste vi bli om vi inte ska bli ett i välfärden backande rullatorland.

    Och ungar vill ju inte svenskar skaffa, inte så det räcker, plus att det tar minst 20 år innan en unge blir produktiv och våra kostnader för varje unge vänds till en inkomst.

    Så just nu behövs invandringen, den är billig och ger ett långt snabbare resultat än att "föda upp" egna ungar.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-04-29 10:25:08 följande:
    Nä, det är inte samma pengar men det har du redan fått svar på i tråden.

    Jag tror det var AMS som för ett par år sedan räknade ut vad som egentligen behövs i form av invandring för att kompensera svenskar som föll bort ur arbetskraften. Det rör sig om några tusen arbetskraftsinvandrare om året.

    Allt utöver det är bara en befolkningsökning som vi inte behöver och som kostar pengar. En stats välstånd bestäms inte av hur många människor den omfattar. Kina och Indien har inte världens bästa välfärd.
    Klart det är samma pengar, det är skattepengar som alltid måste fram när vi blir fler.
    Att det skiljer i hur snabbt dom måste fram, eller vilka utbildningar som behövs, vårdbehov o.s.v är förstås uppenbart.
    Dock är det utgifter som aldrig går att undvika, det är pengar vi får betala för att ha en välfärd som täcker in alla i Sverige.

    Folk måste bli medvetna om, att en svenskfödd unge behöver vi bekosta under säkert 20 år, och den kostnaden blir troligen i nivå med vad en invandrare behöver i hjälp för att bli till nytta för vårt samhälle.
    Den stora skillnaden är under vilken tid vi behöver bekosta det.
    Och som det ser ut nu, ska vi vara glada ju snabbare det går att få ordning på demografin, annars får vi kringkostnader som kommer att vara skyhögt större än vad invandringen specifikt kostar oss.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Att älta kostnader för invandring är eg helt meningslöst, när det absolut viktigaste är att rätta till åldersfördelningen/demografin i Sverige.
    Vad det kostar är exakt den kostnad vi måste ta, då alternativet är skyhögt långt mer kostsamt för oss som bor i Sverige.

    Att flytta fokus från demografin till kostnader för invandring, är enbart ett sätt att framställa invandrare som ett problem, och det är nog det sämsta vi kan göra, och så långt ifrån problemlösning det går att komma.
    Vill vi behålla välfärden behövs fler i produktiv ålder opch fler ungar, så är det bara, att det kostar är en självklarhet, det gör det alltid, men över tid så är det alltid en god investering.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?