Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/inrikes/ministern-beklagar-regelvidriga-resor

    Enligt Dagens Nyheter ska han också ha fått traktamente och hotellkostnader betalda även för dagar i utlandet när han inte har haft något officiellt uppdrag, han ska alltså har drygat ut arbetsresor med extra dagar för privata aktiviteter. Dessutom ska han vid ett tillfälle ha rest till Brasilien trots att hans programpunkter på plats i landet hade strukits, och trots att han då fått rådet av andra medarbetare att inte resa.

    Vad säger då hans chef?

    Infrastrukturminster Anna Johansson beklagar nu de uppmärksammade resekostnader som hennes statssekrerare Erik Bromander har dragit på sig. Trots att regelverket ser ut att ha brutits, har hon ändå fortsatt förtroende för Bromander...

    Jaha, hon beklagar att Erik Bromander har fifflat men har ändå fullt förtroende för honom?

    Nu får Löfven ta och åka hem från sina kompisar i Saudiarabien och ordna upp det här!

  • K Markatta

    Lyxresenären har nu i alla fall fått sparken. Under tiden sparkar regeringen Löfven även på de som verkligen ligger ner, dvs handikappade barn:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/riksdagsdebatt-om-assistansersattningen

    De nya riktlinjerna från regeringen gör att personer som inte klarar sig själva ändå kan bli utan assistans. Exempelvis blev 4-åriga Selma nekad personlig assistans efter att reglerna ändras. Att hon behövde sondmatas och medicineras bedömdes som sjukvård eller egenvård.

  • K Markatta
    Tom Araya skrev 2016-10-29 04:28:48 följande:
    Bromander får 2,3 miljoner i fallskärm Publicerad 27 okt 2016 kl 17.35

    Regeringen beslutade under torsdagen att sparka statssekreteraren Erik Bromander och ge honom avgångsvederlag.


    Det kan ge Erik Bromander upp till 2,3 miljoner kronor.


     Detta är i linje med den så kallade statssekreteraröverenskommelsen, säger Cajsa Holm, presskommunikatör vid regeringskansliet.

    www.expressen.se/nyheter/bromander-far-23-mil.../


    Ett korrekt agerande är att sparka ut honom med huvudet före utan fallskärm. Man kan hänvisa till att det han gjort kan misstänkas vara brottsligt och att det därför inte blir något avgångsvederlag.

    Vill han ändå snylta åt sig av fallskärmen får han processa om saken. Det kan inte uteslutas att han då får rätt men då framstår han inte minst i media som ännu mer av en idiot än vad han redan gör.

    Det ska inte vara enkelt och smärtfritt att sko sig på folkets bekostnad.
  • K Markatta

    Det är tydligen inte bara underhuggare som flyger i första klass till diverse turistmål på "tjänsteresor":

    www.svd.se/hultqvist-akte-pa-safari-med-regeringsplanet/om/sverige

    Försvarsministern åkte på safari med regeringsplanet

    Försvarsminister Peter Hultqvist hade fem månader på sig att planera en tjänsteresa till Afrika. Ändå blev regeringsplanet stående i Botswana över en helg, samtidigt som Hultqvist och fem medarbetare var på privat safari och övernattade på lyxiga Tau Game Lodge.

  • K Markatta

    Regeringen fortsätter med sin feministiska utrikespolitik:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/hard-kritik-mot-filippinbesok

    Nu har näringsminister Mikael Damberg (S) varit i Filippinerna och haft ett förtroligt samtal med president Duterte, som nyligen dragit igång en kampanj som SVT beskriver så här:

    Vår korrespondent rapporterade därifrån för en tid sen, och träffade en äldre kvinna som förlorat sitt barnbarn i en brutal insats sanktionerad av polisen.

    - De högg honom i huvudet med en machete, sedan använde de spikar. De satte dem här och här, säger 72-åriga Nanay Nelly från ett av Manilas fattigaste områden Tondo, och visar mot SVT Nyheters korrespondent Susan Ritzéns hals och huvud.

    Dambergs nya kompis Duterte har även kallat Barack Obama för horunge och uttryckt beundran för Hitler.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-11-20 12:35:24 följande:
    Nya kompis? Ge dig. Damberg och delegationen från svenskt näringsliv har på resan till Filippinerna också besökt politisk opposition, MR-aktivister och fria medier. Damberg intervjuas i kvällens Agenda. Låt oss fortsätta debatten efter det.
    Nu har vi sett på Agenda:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/hrw-damberg-maste-sjalvrannsaka

    Phelim Kine, btirädande asienchef för människorättsorganisationen Human Rights Watch riktar skarp kritik den svenska ambassadören i Filippinerna och den svenska näringsministern efter deras Manilabesök tillsammans med Saab.

    - Ambassadörens beslut att hylla Dutertes fattigdomsbekämpningsprogram är lika groteskt som det är oärligt. I själva verket är det mer verklighetstroget att kalla det för ett krig mot fattiga, säger Kine och fortsätter:

    - Ambassadören och ministern måste åka hem och allvarligt självrannsaka, för de har svikit den filippinska och svenska befolkningen genom att totalt förkasta konceptet av att stå upp för mänskliga rättigheter.

    - Nettoresultatet av allt det här är att i mediabevakningen av det här på Filippinerna kommer Sverige framstå som ett land som vill ha handel med Filippinerna och vill sälja svenska vapen till landets säkerhetsstyrkor. Det här är den värsta signalen man kan skicka när säkerhetsstyrkor bokstavligen dödar tusentals filippinier utan något anvsarstagande.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-11-21 07:53:56 följande:
    Av Agenda så får man också information om att dambergs besök på Filippinerna var bestämt redan innan Dutarte kom till makten, att syftet med besöket var att inviga Sveriges ambassad i Manilla. Man fick också information om att Damberg på resan till Filippinerna träffade MR aktivister samt den politiska oppositionen. Syftet med besöker var också civilt inte militärt.

    Med det sagt så tror jag att regeringen, när galningen Dutarte kommit till makten, ångrar både beslutet att öppna ambassad på Filippinerna och Dambergs resa..

    Kan du förklara varför du i ditt inlägg lite ovanför påstår att Damberg ska ha haft ett förtroligt samtal med Duarte? Det är väl inte annat än ren och skär lögn eller?
    Det var en av Dutertes närmaste män som tog emot Damberg (S), inte Duterte personligen. Det är väl en ganska liten detalj att fokusera på?

    Här ses Damberg (S) frottera sig med mördarregimen:


    Bemöt gärna den svidande kritiken från HRW om du inte håller med dem.
  • K Markatta

    Transparens verkar inte vara regeringens starkaste sida. Nu har Stefan Löfven skrivit ett hemligt beundrarbrev till Donald Trump, inte helt olikt det brev som Mona Sahlin en gång skrev till Bruce Springsteen, men en stor del av innehållet har hemligstämplats av regeringskansliet:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/sekretess-kring-lofvens-brev-till-trump

    Regeringskansliet hänvisar till offentlighets- och sekretesslagen, och skriver till SVT Nyheter att: "Vissa uppgifter i brevet rör Sveriges förbindelser med annan stat  eller i övrigt annan stat och det kan antas att det stör Sveriges mellanfolkliga förbindelser om uppgifterna röjs."

    Som en jämförelse kan nämnas att förra statsministerns gratulationsbrev till Obama när han blev vald inte hemligstämplades.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?