Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2016-12-08 23:39:17 följande:
    Ja, det ser inte bättre ut.
    Även Tv4 har problem med att skilja på riktiga och falska nyheter:

    www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/12/09/nyhetsmorgon-presenterade-satirnyhet-som-serios-forskning/

    TV4:s morgonprogram presenterade studie om vilka frukter människor använder när de låtsas svara i telefon. Problemet? Nyheten kommer från satirsajten The Onion.
  • K Markatta

    S och MP i regeringen har nu inlett ett samarbete med SD som syftar till att riva upp Lex Laval:

    www.dn.se/nyheter/politik/majoritet-i-riksdagen-vill-riva-upp-lex-laval/

    Det var ju några byggnadsarbetare, vissa sossar och andra SD:are, som gick arm i arm och skrek "go home" åt utlänningar som arbetade på en svensk byggarbetsplats för några år sen. När LO:s Torbjörn Johansson tillfrågas vad han tycker om att man nu befarar liknande scener om S/SD:s förslag blir verklighet skrattar han bara åt det enligt DN:s artikel.

  • K Markatta

    Då gör man ju det enkelt för den samlade borgerligheten. Nästa gång Löfven kräver svar på om de ska samarbeta med sd är det bara att säga "vi kommer inte samarbeta med dem mer än vad ni nu gör". Det är också ett svar som de som säger sig vilja byta block om det samarbetas med sd nöjer sig med och det blir då inget väljartapp.

  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2016-12-14 07:53:53 följande:
    Du menar att samarbete definieras utifrån hur SD röstar i riksdagen, finns det ett förslag som lagts fram av andra partier än SD, helt oberoende av SD, så innebär detta ett samarbete med SD.
    FDFMGA skrev 2016-12-14 07:53:53 följande:
    Samarbete ur ett annat perspektiv än skrikhögerns avser förhandlingar där man kompromissar sig fram till ett gemensamt förslag.

    En fråga som ställts i några opinionsundersökningar är om det är rätt att samarbeta med sd i frågor där man tycker lika. Om man har samma åsikt behövs inga förhandlingar utan det räcker att det ena samarbetspartiet lägger fram sitt förslag och sedan röstar det andra samarbetspartiet ja.

  • K Markatta

    Det här var väl bra av regeringen i alla fall:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/kommunen-vill-frysa-avtalet-med-ryskt-gasbolag

    Karlshamns kommun vill att hamnbolaget fryser avtalet med det ryska gasbolag som planerar naturgasledningen Nord Stream 2. Det efter mötet som kommunalrådet hade med Utrikesdepartementet i går.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/gotlands-kommun-sager-nej

    Gotlands kommun säger nej till att hyra ut hamnen i Slite till Nord Stream 2, uppger tekniska nämndens ordförande för TT.

  • K Markatta

    Oppositionsledaren kräver nu i sitt jultal att rikspolischefen och S-politruken Dan Eliasson sparkas:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/anna-kinberg-batras-jultal

    - Regeringen måste inse att rikspolischefen inte håller måttet. Sverige behöver en polisledning som ser till att poliserna kan göra sitt jobb. Sverige behöver en ny rikspolischef, sa Anna Kinberg Batra.

    (O)ansvarig minister Anders Ygeman (S) får frågan om vilket förtroende han har för Eliasson och ger som vanligt glasklara besked:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/ygeman-man-har-fortroende-anda-tills-man-inte-har-det

    - Man har förtroende ända tills man inte har det.

  • K Markatta

    Det blev ju lite tomt där på den nya posten Regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism efter att Mona Sahlin avgått till följd av brottsutredningen mot henne.

    Nu har man äntligen hittat en expert som är ypperligt kvalificerad för jobbet vilken behövs med tanke på all extremism och terrorism vi ser runtom i världen idag, nu senast i Berlin.

    www.svd.se/just-nu-ny-samordnare-mot-valdsbejakande-extremism

    Eller, tja, expert och expert. Från artikeln:

    Anna Carlstedt är forskare och har tidigare varit ordförande för Röda Korset och för IOGT-NTO. Någon erfarenhet av extremism har hon inte.

    Å andra sidan är hon kompis med ministern som ansvarar för tillsättningen och så har hon ju följande meriter:

    Carlstedt har skrivit flera böcker, bland annat om Nostradamus och om julmustens historia.

  • K Markatta

    Nu lär förtroendet för regeringen minska ytterligare efter att utrikesminister Margot Wallström (S) hamnat på Simon Wiesenthalcentrets lista över årets värsta antisemitiska uttalanden:

    www.wiesenthal.com/atf/cf/%7B54d385e6-f1b9-4e9f-8e94-890c3e6dd277%7D/TT_2016REPORT.PDF

    Wallströms pressekreterare Erik Wirkensjö låter hälsa att han (och regeringen?) numer anser att centret är oseriöst:

    www.expressen.se/nyheter/ny-israelkritik-mot-margot-wallstrom/

    "Att som denna lista ytligt och lättvindigt anklaga politiska ledare för antisemitism riskerar att urholka den viktiga kampen mot antisemitismen."

  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/inrikes/valjarna-litar-mer-pa-en-m-ledd-regering

    En moderatledd regering skulle, enligt väljarna, vara bättre både på att styra Sverige och sköta landets ekonomi. Det visar en opinionsmätning från Sifo som SVT Nyheter har beställt.

    Statsminister Stefan Löfven (S) får ringa in det nya året med dystra siffror. Den enda fråga där väljarna tycker att hans regeringsalternativ är det bästa är när det gäller välfärden. I alla andra frågor som Sifo har undersökt säger de tillfrågade att de föredrar en moderatledd regering,

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-01-09 20:23:28 följande:
    Jag anser att staten alltid ska hushålla med våra gemensamma resurser (våra skattemedel) och därför tycker jag att det är rätt att staten har höga avkastningskrav på statliga bolag.
    Blir inte verksamheten i de statliga bolagen lidande av att man pressar ut så mycket vinst som möjligt ur dem? Det är ju annars standardargumentet från vänsterhåll mot "vinster i välfärden".
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?