Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
 • Digestive

  Har du förtroende för regeringen?

  Flash Gordon skrev 2016-05-03 18:19:51 följande:
  Redan 2012 var media fullt av varningar av alla de slag om att kapaciteten i systemet höll på att ta slut. Migrationsverkets egna boenden tog slut hösten 2012 och de tvingades börja handla upp avsevärt dyrare privata alternativ.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5328120

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/migrationsverket-var-kapacitet-racker-inte

  Under 2012 ökade invandringen kraftigt.

  I början av 2013 skrev Billström om volymerna.

  Med överfyllda system och en kraftigt ökande invandring var det ingen kärnfysik direkt att räkna ut vad som skulle komma om man inte minskade inflödet.

  Alla problem var kända långt i förväg. Det var bara medveten(?) inaktivitet som gjorde att det dröjde till hösten 2015 innan de ansvariga agerade. 
  Regeringen fick reda på att flyktingströmmen rörde sig i Europa redan i juni månad 2015 men Migrationsverket gav ingen alarmerande rapport om saken. Båda parter verkade helt blint räkna med att EU:s medlemstater skulle avlasta varandra, som avtalat.

  Vilket är en rätt lustig inställning, för en Regering som inte planerade att lyfta på ett enda finger för att hjälpa till och upprätthålla något medlemsavtal överhuvudtaget på vägen. Istället passade man på att fördöma de medlemstater som inte kunde hantera situationen särskilt väl, när de försökte upprätthålla de medlemsavtal som fanns.

  Det ska tydligen vara bekvämt i alla lägen.

  tinyurl.com/h82tsjm
 • Digestive
  Världsmedborgare skrev 2016-05-05 12:46:16 följande:
  Det är inte bara skrikhögern som tappat stinget, Alliansen verkar även dom helt ha somnat in och har inte längre minsta idé hur dom ska driva opposition/oppinion.
  En gång i tiden hade dom faktiskt nya idéer, men nu är det helt tomt, och det är bara lite lamt tjafs om det gamla vanliga skattesänkandet och minskade bidrag.., och visst om en timmes mer undervisning för småungar.., hur fan kan dom ha blivit så trötta som Alliansen är nu?

  Och som ett brev på Posten så verkar dom även glida isär, troligen p.g.a av frustration och idétorka.
  Det ska bli intressant å se vilke fråga som kan tänkas bli deras gemensamma valstrategi.., just nu verkar det då inte finnas nåt alls, som dom kan bygga sin valrörelse på.
  Inför valet 2014 så stod besparingar i fokus för Alliansen politik - vilket vore, även om det är en något av de äldsta medlen inom politiken, helt i linje med vad som vore effektivt här och nu i tiden. Idag så är mycket utav Alliansens fokus lika tråkigt men det ser ut som det gör av en anledning.

  Låt mig gissa, du var en av dem som hörde att regeringen skulle ett etablera ett "innovationsråd" inför valet 2014 och tänkte "- Shit, varför har ingen tänkt på det tidigare?!?!"?

  En scen ur filmen Catch Me if You Can gör sig påmind;

  You know why the Yankees always win, Frank? 


  - 'Cause they have Mickey Mantle? 


  - No, it's 'cause the other teams can't stop staring at those damn pinstripes.

  Någonting nytt är inte alltid vad som behövs. Det råkar dock sälja bra.

 • Digestive
  Världsmedborgare skrev 2016-05-10 08:19:57 följande:
  Ja jag är inte minsta oroad för de statliga lån Sverige har, det kan t.o.m bli så att dom blir en inkomst om inflationen kommer igång och lånen löper med låg ränta.
  FDFMGA skrev 2016-05-10 22:31:39 följande:
  Inte jag heller, inte oroad alltså.

  Sverige har ju en jämförelsevis mycket liten statsskuld - även om summan i sig kan verka skrämmande utifrån ett privatekonomiskt perspektiv. 
  Håller med om att det stämmer men landets ekonomier befinner sig i ett rätt känsligt läge varav besparingar borde ha staplats upp tidigare än som det har sett ut. Det hade gjort så att staten kunnat säkerställa större och längre projekt, vid och av behov, oavsett marknadens nycker inom de närmsta åren. Det är ju sådant som har tjänat Sverige så väl förr och som är/har varit en blocköverskridande modell.

  Men visst är det fint just nu! Solig - hoppas bara att fler i Sverige får känna av det.
 • Digestive
  Världsmedborgare skrev 2016-05-11 10:29:26 följande:
  Som det utvecklas nu, med allt snabbare och tvärare kast i världsekonomin, så tycker jag man med fog kan påstå, att ekonomin alltid numera befinner sig i ett känsligt läge.
  Det duger inte längre med långsiktiga prognoser, bevisligen fungerar dom väldigt dåligt, om ens alls längre.
  Man skulle kunna säga, att beredskapsläget måste höjas, för att vara berdd på att agera snabbt.
  Jo, precis, och om välfärdsstaten ska hållas uppe i bruk i både regn och skur så får det gärna finnas reserver.
 • Digestive
  nihka skrev 2016-06-15 22:22:17 följande:
  Jag är av åsikten att man inte stödjer Hitler på NÅGOT sätt utan hittar andra samverkansparter. Typ någon som vill minska på barngruppers storlek minus judar i ugn.
  Folket stödjer riksdagsledamöter.

  Riksdagsledamöter stödjer förslag/motioner/propositioner.

  Politiska samverkanspartner bildas inte via voteringar i Riksdagen - riksdagsvoteringen är den demokratiska kärnan som ska upprätthålla folkets intressen.

  Att bluffa i Riksdagen och låtsas som att förslag i linje med ens politik inte är förslag i linje med ens politik, försvagar enbart den politiska linjen i fråga. Vilket i slutändan går ut över folkets sakliga intressen.

  Det är lätt att bära ett pokerfejs i drygt 6 år när man spelar med andras insatser.
 • Digestive
  Gert skrev 2016-06-17 11:16:02 följande:
  Det behöver ingen berätta för mig, jag vet att alliansen kommer sammarbeta med SD efter valet. Titta bara på den senaste partiledardebatten i riksdagen. Annie Lööf och Jan Björklund ler och har det roligt tillsammans med Jimmie Åkesson när han sätter dit islamistkramaren Gustav Fridolin. Även Stefan Löfven gillar egentligen Jimmie Åkesson, det märks i dessa situationer. Det är bara spel gör gallerierna när Löfven kallar Åkesson för en massa hemskheter.
  Jag reagerade också på det breda skrockandet när stenar i glashus togs upp men det var långt ifrån en unik händelse. Sådant händer påtagligt ofta och mellan parter som skulle få de flesta att lyfta på ögonbrynen.

  Man får en knäpp på näsan av hur nära politikerna står varandra rent socialt när man följer riksdagsarbetet.

  Personligen så upplever jag det här spelet för galleriet direkt obehagligt - medan de själva gnuggar varandra varma i en sociala liten bubbla så underblåser de och hetsar fram sociala konflikter i hela samhället.

  Varför ska folket bråka med varandra medan deras främsta företrädare i sak rullar skratt sinsemellan och önskar varandra en trevlig semester vid riksdagsårets slut?

  Folket borde också leka politik.
 • Digestive
  Rataxes skrev 2016-06-19 09:02:57 följande:
  Bara att jämföra. Innan avkriminaliseringen låg dödligheten bland narkomaner i stort sett lika i Portugal och Sverige. (ca 170/år). 2013 dog 38 i Portugal och 589 i Sverige.

  Jag tycker att Portugal har en bättre narkotikapolitik/lagstiftning än Sverige, sen får du tycka precis vad du vill.

  skrolla.se/6-konsekvenser-av-att-portugal-gjorde-droger-lagliga
  Kristdemokraterna har faktiskt "4,8" i en utav de senare opinionsmätningarna. 

  tinyurl.com/zy6lovu

  Solig
 • Digestive
  nihka skrev 2016-06-19 18:52:09 följande:
  Att det ska vara så svårt att fatta att i en demokrati får man lov att stödja och inte stödja som man vill!
  Absolut. Problemet ligger dock i bluffen som görs i riksdagsvoteringen. Voteringen är demokratin i praktik och vad får man då om man bluffar i voteringen? Jo. Man får en bluffdemokrati.

  En del vill inte ha en bluffdemokrati.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?