Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
 • Digestive

  Har du förtroende för regeringen?

  SmalaSara skrev 2016-04-16 15:09:56 följande:
  Anser du att KD är bästa alternativet för S om de ska samarbeta höger ut? Hur ser du i så fall på deras ringa storlek?
  Nja, det vet i tusan men det hade varit intressant! Båda delar iallafall ett starkt fokus på sociala frågor.
 • Digestive
  SmalaSara skrev 2016-04-16 19:46:12 följande:
  Jag svarade på ett inlägg om brottsstatistik. (Det gällde alltså inte på något generellt plan.) Dessvärre kl 4 på natten efter en fest :)
  Aha..! Då förstår jag. Andra verkar dock ha svårare för att förstå saken.
 • Digestive
  SmalaSara skrev 2016-04-17 16:35:39 följande:
  Det finns två olika grader Av generalitet:

  1. Att generellt tala om statistik om kriminalitet och ursprungsland.

  Är inte samma sak som

  2. Generellt om kriminalitet och ursprungsland

  Du kan ju inte på fullt allvar tro ett någon tror att biologisk rasism inte existerar öht?

  Ändå går din diskussion ut på att övertyga mig om att jag visst tror något så befängt. Istället för att diskutera själva sakfrågan.

  Jag påstår inte att inlägget var genomtänkt, däremot påstår jag att det syftade till just det inlägg som jag citerade; det gällde alltså statistik i relation till ursprungsland. Inget annat.

  Du behöver inte diskutera med mig. Jag får heller inte särskilt mkt ut av det.
  När man gör sig dum för att få andra att se dumma ut.

  Förstår man fortfarande inte vad du menar till och med efter att du har förklarat det så är det bara tråkigt och beklagligt. Ibland önskar man att folk hade "Uppdatera"-knapp på medvetandet.
 • Digestive
  SmalaSara skrev 2016-04-17 22:49:27 följande:
  Att medvetet missförstå och/eller tolka meningsmotståndaren enligt "worst-case-scenario" är tyvärr väldigt vanligt i dagens debattklimat; en av de saker som Marteus tar upp i sin tankeväckande artikel om åsiktskorridoren. Jag länkade den härovan om du inte redan läst den.
  Det är genomgående inom vissa grupper och inte minst här på Familjeliv. Man kan även förklara sin sak bäst man vill men det är likväl deras inledande intryck som ekar hela vägen in i nästa år och längre. Exemplen kan göras många, ser två bara högre upp i tråden här och då räknar jag inte ens med ditt fall.

  Det var en klarsynt och högaktuell artikel. Så är det i mångt och mycket.

  Även jag var en av de som hade en extremt hård ton i början av Sverigedemokraternas framfart men den sansades relativt fort i takt med att partiet växte - man får helt enkelt tänka sig för och hur man uttrycker sig om en betydande del av befolkningen. För man målar bara in sig själv och sin sak i ett hörn samt kväver en nyttig debattmiljö.

  Det har blåst friskare vindar i Sverige än dessa. Antalet trådar och inlägg som jag har postat i önskan om ett sundare debattklimat är otaliga.

  Det är tragiskt att våra politiker inte har mött den delen av befolkningen som har känt/känner oro i en bättre dialog än den som har varit. Det är ett folksvek som heter duga och direkt skadligt för politiken i stort.
 • Digestive
  FDFMGA skrev 2016-04-17 23:36:07 följande:
  Javisst. 

  Vi gör oss skyldiga till samma debattekniska knep där, men det är klart att det är mer effektivt att kunna citera ett påstående som åtminstone taget ur sitt sammanhang är otvetydigt.
  Du är bättre på det, absolut. Övning ger färdighet.
 • Digestive
  FDFMGA skrev 2016-04-18 00:21:34 följande:
  Nja, jag anser nog att SmalaSara är ganska skicklig på det men att hen har ett miserabelt förvar och därför krävs det inte mycket fotarbete av hens debattmotståndare.

  "Hen" är för övrigt ett kulturmarxistiskt ord har jag läst i en text där två högerextremister var upprörda över att kulturmarxism inte är ett vedertaget begrepp och att det inte tas upp i Nationalencyklopedin samt att Wikipedia i sin definition klassar det som en högerextremistiskt konspirationsteoretisk benämning av nedsättande karaktär. Dessutom var de upprörda att man tog upp den mest kände användaren av begreppet, personen som såg det som sin livsuppgift att kämpa mot kulturmarxismen: Anders Behring Breivik.

  För mig är det rätt enkelt. Den som använder begreppet har troligen sin politiska hemvist bortom SD. Därför finner jag det osannolikt att SmalaSara kommer att kunna styrka påståendet att Widar Andersson och Aida Hadzialic  är en del av den pejorativa och högerextremistiska diskursen.
  Det ska räcka med att närmare förklara vad man menade - om man känner sig missförstådd på något vis.

  Jag tror att de flesta använder begreppet "kulturmarxism" mindre korrekt än så.
 • Digestive
  FDFMGA skrev 2016-04-18 01:14:52 följande:
  Jag tror att din förmåga att bedöma detta är än mer begränsad än SmalaSaras.

  Och jag betvivlar starkt att SmalaSara kommer att kunna presentera en vedertagen definition av den högerextremistiska benämningen, eller kunna ge exempel på när Widar och Aida använt uttrycket.

  Men visst: Presentera en vedertagen definition.

  Tittar man på Wikipedias definition så leder den också rakt mot radikalare element än SD:

  Kulturmarxism, av engelskans Cultural Marxism, är en pejorativ politisk term och bygger på en konspirationsteori baserad på förställningar om att judar och personer runt Frankfurtskolan försöker krossa den västerländska kulturen och kristendomen genom kulturkrig, bland annat genom att etablera politisk korrekthet och multikulturalism som norm. Denna teori framförs och används framförallt av tänkare och opinionsbildare inom den radikala högern och extremhögern i USA och Europa
  Att närmare förklaringar inte har räckt är en klanderfri bedömning.

  Jag tror att relativt få som använder begreppet är medvetna om den korrekta definitionen och nej, jag vet inte hur dessa definierar begreppet utan att ha frågat dem.
 • Digestive
  FDFMGA skrev 2016-04-18 06:08:06 följande:
  Aha, då förstår  jag hur du har resonerat ibland när det har varit mycket svårt att förstå vad du försöker uttrycka.

  Det funkar emellertid inte så. När SmalaSara skriver om kulturmarxismens inflytande i Sverige blir det mycket svårt att följa hens tankegångar  om man ska behöva fråga vilken som är hens privata definition av kulturmarxism.

  Likaså när hen skriver att två namngivna offentliga personer är negativa till kulturmarxismen.

  Men tack för din förklaring. Då förstår jag varför du ena dagen är centerpartist, andra dagen kristdemokrat och tredje piratpartisk. I själva verket kanske du hela tiden varit folkpartist eller digestivist Skrattande

  Nåja, jag tror att man ska försöka ha ett gemensamt språk. 

  Och då kvarstår det faktum att kulturmarxist är en nedsättande benämning högerextremister använder på personer som anser att olika etniciteter kan leva tillsammans i samma land. Det skulle förvåna mig om en socialdemokratisk minister har den uppfattningen eller ens att en högersosse som Widar Andersson skulle ha blivit högerextremist.

  Tittar man på Wikipedias definition så leder den också rakt mot radikalare element än SD:

  Kulturmarxism, av engelskans Cultural Marxism, är en pejorativ politisk term och bygger på en konspirationsteori baserad på förställningar om att judar och personer runt Frankfurtskolan försöker krossa den västerländska kulturen och kristendomen genom kulturkrig, bland annat genom att etablera politisk korrekthet och multikulturalism som norm. Denna teori framförs och används framförallt av tänkare och opinionsbildare inom den radikala högern och extremhögern i USA och Europa
  Det har nog varit väldigt svårt att förstå vad jag har skrivit genom åren om du hela tiden skulle ha dragit paralleller till den här diskussionen om kulturmarxism och . Även resan i tiden ser jag som väldigt omotiverad.

  Skulle det alltså bli svårare att följa SmalaSaras tankegångar om man frågar hen om vad hen menar? Jag håller inte riktigt med.

  Ja, ett gemensamt språk är eftersträvansvärt men lika vilset som du kan definiera exempelvis primitivism kan andra definiera någonting annat - exempelvis kulturmarxism - lika vilset. Fenomenet grundar sig i att alla inte besitter likvärdig kunskap i alla ämnen.
 • Digestive
  Rataxes skrev 2016-04-18 06:41:16 följande:
  Det är troligast ett medvetet val. Det ska märkas att hästarna är höga.
  Indeed.

  Det har dock sin charm att bemöta folk som gör sig dumma bara för att få andra att se dumma ut - som om de faktiskt vore så dumma som de gör sig. Det brukar sänka ner hästarna något.
 • Digestive
  SmalaSara skrev 2016-04-18 13:00:00 följande:
  Ja, inte bara ett svek utan också fullkomligt verkningslöst. Sk negative campaigning riskerar alltid att slå tillbaka mot avsändaren.

  Men något håller på att hända; "t.o.m." Aftonbladets ledarsida tycks ha insett att skambeläggning och att ge nedvärderande epitet inte är rätt väg att gå.

  När det gäller diskussionsklimatet här så är jag övertygad om att den som saknar intellektuell hederlighet i debatten kommer att förlora i längden; åtminstone förtroende från de som är intresserade av att diskutera.
  Jag kan bara instämma och visst kommer de som inte kan debattera rent helt enkelt smutsa ner sig själva i slutändan. I stort påverkar det hela åsiktsgrupper, tyvärr.

  Gör man det inte bra så har man helt enkelt gjort det dåligt. Att sakna/vägra intellektuell hederlighet är ingenting bra och en ohållbar dimridå i längden.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?