Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2022-01-30 14:27:46 följande:

    Först och främst vill jag nämna att jag har döttrar som fortfarande går i eller som nyligen gått i kommunal grundskola och de förstår inte varför det blivit en debatt kring elevers val av klädsel eftersom de aldrig upplevt detta som ett problem.


    På barnets skola finns det självklar en mängd regler. Tex. ordningsregler, regler kring hur man uppträder mot varandra, regler mot mobbning etc. men det finns inga regler kring hur flickor få klä sig (och det behövs inte).


    På skolan kan det förstås inträffa saker som inte bryter mot en skriven regel men som kan vara olämpligt och det skolan gör då är att antingen ta upp det inträffade med eleverna (det finns särskilda möten på schemat där man jobbar med olika värderingsövningar och där man diskuterar saker som händer i skolan.  Handlar det om saker som bara berör en enskild elev så tar skolan kontakt med föräldrarna. Detta är utmärkta alternativ till att göra som IES gör och ha regler och klädpoliser som bryter mot gällande lagstiftning.  


    I övrigt tycker jag mest att det är underhållande att se liberalerna och de andra brunhögerpartierna slåss mot väderkvarnar..


    Exakt. IES hittar på egna regler som är strid med den lagstiftning som alla andra måste rätta sig efter för att de har moralpanik och inte förstått var deras uppdrag börjar och slutar

    De ska ha barnens bästa för ögonen och agera om ett barn riskerar att fara illa. Det är skolan skyldig till.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2022-01-30 21:03:09 följande:
    Skolelever måste gå i skolan och på IES straffas elever om de bär kläder som skolan inte gillar, straff som bryter mot svensk lag.
    Det lär bli påföljder för IES. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2022-01-31 06:47:52 följande:
    www.di.se/nyheter/motvind-for-loof-c-narmar-sig-bottenpartierna-en-korseld-av-kritik/

    Luften håller på att gå ur den poserande pösmunken Lööf.

    De håller dessutom på att förlora sina kärnväljare,  fler lantbrukare röstar numera på SD än på stödhjulet C
    OT. Tråden handlar inte om pompöst kvinnohat, förlåt människohat utan om regeringen
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2022-01-31 11:47:19 följande:
    Så du anser inte att det är ett problem när en minderårig flicka kommer till skolan med en genomskinlig topp.

    Hahaha! Det hade fått pälstanten på IES att gå i totally i taket
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2022-01-31 08:18:45 följande:
    Vad är det som får män publicera sina sjuka fantasier om att flickor i Sveriges grundskolor går omkring och visar trosorna? Det är inget annat än perversa fantasier och har inget med verkligheten att göra.  
    Jag hade skoluniform som barn och när jag tittar på gamla skolkort ser jag att den var allt från nyinköpt till kort. Jag växte fort och kjolarna fick hänga med upp. så var det för de flesta, men ingen, verkligen ingen brydde sig. Och då kunde man hänga i klätterställningen uppochner i knävecken med kjolen draperad över öronen. Det var inte bara trosorna som syntes då utan halva röven också. Fast den syntes inte mer än vad den gjorde i badkläder. Eller när man stod på händer eller hjulade eller när man hissade upp kjolen för att den var i vägen när man skulle springa. Och fortfarande brydde sig ingen, verkligen ingen.

    Fast då fanns inte trostrion beväpnade med mätdon och perversa fantasier.

     
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2022-01-31 17:09:36 följande:
    Nja, det måste ju finnas förklaringar till att rumpnissehögern tror att IES sedlighetspolis bara bestraffar flickor som stör pojkarna genom att ha så korta kjolar att de visar trosorna.

    Jag såg att du länkat här i tråden angående din trosuppfattning, men mitt intresse för din trosupplevelse var så försumbart att jag inte iddes följa länken.

    Hursomhelst. För att man ska tro att den som står upp och sträcker armarna nedåt med knutna nävar hamnar någon annanstans än halvvägs till knäna måste man antingen ha förkrympta armar eller ha en giraff i sitt släktträd.

    Jag är ganska nöjd med världen, i synnerhet med Sverige. Jag tror till exempel inte att den nyauktoritära rörelsen kommer att få något reellt inflytande i Sverige, mer än i vissa hederskulturella sammanhang - som i utanförskapsområden eller IES.

    Och jag väljer ju själv var jag vill bo och mina barn har aldrig haft någon dragning till kadaverdisciplin - så de valde kommunala skolor och har klarat sig undan från påprackad sexualiseringSolig
    Hahaha! Trosuppfattning.

    Sedan har vi de kvinnliga tennisspelarna som tills alldeles nyligen var TVUNGNA att ha korta vita tenniskjolar och inte leggings eller shorts som männen.

    Varför ska alla lägga sig i så förbannat?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2022-02-01 08:47:55 följande:
    Kontrollbehov, i synnerhet riktat mot kvinnor7flickor.

    Det är naivt att tro att Sverige som helhet kännetecknas av den människosyn som gör att vi placerar oss på diametralt motsatt plats som vissa länder i Mellanöstern på WWS-värderingskarta.

    IES mellanmjölksversion av sedlighetskontroll är i grunden samma företeelse som den IS tillämpar - eller som talibanerna tillämpar, alltså att kvinnor/flickor ses som objekt som kan utmana och därför måste kontrolleras och justeras utifrån en mall som inte är kvinnornas/flickornas egen.

    Samma företeelse, fast omvänd, stod det om i tidningarna i somras då norska beachvolleybollkvinnor protesterade mot att mallen angav att de måste spela halvnakna.

    www.expressen.se/gt/sport/handboll/tvingas-spela-i-bikini-verkligen-helt-sjukt/
    Urk. Publiksport...
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AndreaBD skrev 2022-02-02 10:56:30 följande:
    Det händer faktiskt att skolor plötsligt inför såna regler för att det faktiskt händer att elever kommer i något som verkar vara underkläder eller i bästa fall minimala pyjamas. Vi hade det problemet på högstadiet en gång när främst en tjej började ha några slags svarta spetslinnen som enda plagg på överkroppen och några andra hade t.ex. shorts/hotpants i något slags t-shirt-material. Då har man inte mycket på sig. 

    Det finns två problem med detta. 1. Tjejerna gör bort sig, får ett rykte. 2. Killarna blir helt galna. Och det ställer till med problem för att kunna bedriva undervisning. 
    Skolungdomar klär sig ibland olämpligt och kommer alltid att göra det, men det strider mot svensk grundlag att ha (sedlighets)regler för kläder hur välmenande man än anser att man är.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-02-03 14:06:58 följande:

    Maria Hind Alias, socialdemokrat från Eskilstuna och riksdagskandidat i valet 2022, vänder sig emot Paritets försök att anklaga IES för att ägna sig åt "hederskultur".

    En beklaglig relativisering av hederskulturens offer ...

    twitter.com/mariahindalias/status/1488237399335489544

    Det är beklagligt att efter en paus härifrån, läsa det som har skrivits om IES/hur många har kopplat kjollängd-debatten till att vi inte ska ha hederskultur i skolan oavsett vem som adresserar den. Det är en relativisering som heter duga av hederskultur, och dess offer. Suck.
    .


    Ja, hederskultur är att dra det lite för långt men det är likväl sexistiskt och lagvidrigt.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-02-02 16:51:36 följande:
    Rataxes skrev 2022-02-02 12:13:30 följande:
    Positivt med röster som inte springer efter flocken utan stannar till för att.själva tänka efter. 

    Till och med i skitblaskan aftonlatrinen kan man emellanåt hitta något positivt!
    Det är inte särskilt komplicerat. Det är bara sunt förnuft.

    Ingen frisk, vuxen människa kan klaga på att IES delar ut leggings till elever som kommer till skolan i så korta kjolar att de inte ens täcker rumpan.
    .
    Det var värst vad du låter dina känslor diktera ditt förnuft.

    Det förnuftiga är att man som skola inte bryter mot grundlagen för då kanske man inte får fortsätta bedriva skolverksamhet.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?