Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2022-02-16 20:36:19 följande:
    Nu kan du sluta och spekulera. Att Åkesson inte kan göra detta val säger allt. 
    Det vore politiskt självmord för Åkesson att ta ställning mot Putin även om han till äventyrs inte skulle hålla med Putin i just Ukrainafrågan.

    Så här nära valet han duckar han så länge han bara orkar - tills det är klart och står klart vad de flesta tycker om det hela och då tycker han likadant. Och att det alltid har varit hans och partiets hållning
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Magica de Hex skrev 2022-02-17 00:00:11 följande:
    Men inser du inte vad Åkesson ställs inför? 
    Han måste välja mellan två ledare han absolut inte gillar. Han säger att han föredrar det västerländska samhället men inte ledarna av det.

    Jag har inte kritor tillgängligt så jag kan förklara på din nivå, men låt oss anta att han fått frågan "skulle du vilja äta hundskit eller kattskit?". Åkesson måste svara så han svarar hundskit.

    Rubriker dagen efter:

    Åkesson vill äta hundskit!

    Begriper du?
    Låt mig använda dina kritor för att du lättare ska förstå.

    I det här läget kan man välja att rita med den ljusblåa kritan istället för att välja saxen och klippa sönder teckningen.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2022-02-18 06:56:50 följande:
    Passa gärna på att fråga retarderingens stövelslickare varför det inte blev folkstorm när varken Stefan  Löfven eller Isabella Lövin ville välja mellan Putin och Trump när de fick den frågan 2018.
    För att världen inte stod i farstun till ett tredje världskrig 2018?

    Det här är väl så nära Cubakrisen vi har kommit på 70 år.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nihka skrev 2022-02-18 14:05:40 följande:
    För att världen inte stod i farstun till ett tredje världskrig 2018?

    Det här är väl så nära Cubakrisen vi har kommit på 70 år.
    60 år
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2022-02-18 09:12:46 följande:
    Ett av skälen till att många saknar förtroende för regeringen beror på energipolitiken (eller bristen därav). Ett annat skäl till att människor saknar förtroende för regeringen är att människor mördas på öppen gata och att socialdemokratiska nätagitatorer försöker vifta bort problemet med "monster under sängen" argument. Ett tredje skäl till att regeringen inte inger förtroende är att regeringens politik syns varenda gång någon utanför storstadsområdenas kollektivtrafikområde måste tanka sin bil. Alltså såna där små vardagstrivialiteter som syns i plånboken och  som påverkar människor i deras vardag oavsett vad de röstar på och som socialdemokratin i sitt elfenbenstorn inte ens vill låtsas om att de finns.

    Att alla försök till sakdiskussion får de socialdemokratiska nätagitatorerna att se brunt gör inte människors vardag bättre. För att människors vardag skall bli bättre och för att människor skall känna förtroende för regeringen går det inte sopa alla problem under mattan tills mattan inte längre räcker till.
    Och just vad är sakligt i ditt inlägg? Mest en massa känslor med tillhörande fantasier om att bara man byter ut regeringen så är uppvärmning och bensin nästintill gratis och alla kommer att krama varandra. Kolla bara Norge. Deras bensin är en hel krona dyrare och då har de egen olja! Sveriges bensinpriser är lägst bland de nordiska länderna och ungefär samma som i Storbritannien:

    bilresa.se/bilresa/bensin-och-dieselpriser-i-europa/

    Det spelar väldigt liten roll vem som sitter i regeringsställning så länge man håller sig till de rumsrena partierna. Potten kan bara fördelas och om något blir billigare eller satsas på blir blir samtidigt något annat dyrare och mer eftersatt. Det finns ALLTID något att klaga på för den missnöjda.

    Sedan ska man ha mål med förbättringar och det har exakt INGEN regering till dags datum varken saknat eller åstadkommit.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-02-18 14:25:16 följande:
    Typ så här

    www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/en-skola-med-studiemiljo-i-varldsklass_H8021931

    SD 2020: Vi föreslår att skolan ska vara mobilfri upp till årskurs 9.

    Socialdemokraterna 2020: Avslag på SD:s motion!

    Socialdemokraterna 2022: Förbjud mobiltelefoner i skolan!

    www.bohuslaningen.se/nyheter/sverige/regeringen-vill-forbjuda-mobiltelefoner-i-skolan.14483c11-b7bc-495d-be1d-c3cf77f6bc01
    Typ inte så där.

    Helt olika förslag. S vill ge möjligheten för skolan att förbjuda mobiltelefoner, men att de kan användas om de används i undervisningen.

    SD ville totalförbjuda så där stelbent som SD är och sedan fanns det en massa andra saker med i förslaget så som skriftliga ordningsomdömen från årskurs 1.

    Helt rätt att kasta ut skiten!
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-02-15 10:27:49 följande:
    Partiet kör en drive inför varje val. Utbildar sina medlemmar i att agitera på nätet. Som på Facebook och här på FL, till exempel.

    2018 blev det parodiskt när säkert 20+ nykläckta socialdemokratiska digitala dörrknackare ett halvår innan valet klev in på Flashback samtidigt och trodde att de skulle kunna smälta in och lura på andra Partiets tyckande.

    Sedan är det inte så mycket Socialdemokratisk politik som de sprider.

    Istället sprider de oftast anti-SD-budskap. Och numer också anti-KD och anti-M.
    Naturligtvis är det inte bara regeringsvänliga utan ALLA partier och dess sympatisörer agerar på nätet. Internet är inte ditt SDs egen arena där alla andra är tysta.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2022-02-19 10:09:10 följande:
    Ser man till nätaktiviteter så är de blåbruna partiarbetarna sanslöst överrepresenterade, inför senaste valet så var SD-utbrytarna och promillepartiet AFS näst mest frekventa efter SD.

    Nätet passar ju också de blåbruna i och med att VPN ger dem möjlighet att delta med så många nick som de önskar. Mot den bakgrunden kan det vara svårt att förstå det ständiga gapandet om att andra partiers sympatisörer ska hålla tyst - men auktotitära rörelser tolererar inte åsikter som avviker från åsiktskorridorens - eller som inte deltar i gyttjebadet i det blåbruna diket.
    Nu hade de bruna en head start när det gällde nätaktivitet och föraktfulla begrepp som gammelmedia myntades, men det var flera decennier sedan.

    Pojkarna som då låg i framkant är nu medelålders gubbar och själva omsprungna av hela den yngre befolkningen och Sverige är ett av världens mest digitala länder där till och med 109-åringar bloggar.

    Det är väl otroligt svårt att orka med utveckling när man själv inte är en del av den.

    Ja, men det löser sig i det VPN-lösa riksdagsvalet där det är en person - en röst.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Challenger skrev 2022-02-19 11:11:25 följande:

    Ingen har förtroende för regeringen och det är därför den kommer att bytas ut i september. Liberalerna och Miljöpartiet får lämna riksdagen. 

    Vi kommer få en ny regering bestående av M, SD och KD.


    Dina prognoser baseras alltså på att noll personer stödjer regeringspartierna och att SD plötsligt skulle tillhöra ett block
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?