• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • KKarate
    Rataxes skrev 2021-11-30 20:53:38 följande:
    Då har Sveriges sämsta regering ersatts med

    Tadaaa

    Sveriges sämsta regering...
    HAhahaha, spot on. Sjukt land.
  • Padirac
    Rataxes skrev 2021-11-30 22:35:31 följande:

    Sveriges miljöminister kan inte svara på frågan om hur många kärnkraftverk vi har i drift eller hur många som lagts ner...

    Det här bådar gott för elförsörjningen...


    Jo, det är ju nytillträdda energiministerns svar på frågor denne får samma dag som denne tillträder som ser till att elförsörjningen fungerar
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-11-30 22:58:41 följande:

    Mm, och bästa om man så vill.

    Sverige har nämligen bara en regering åt gången - eller är det möjligen så att krumelurhögern i en blixtsnabb analys kommit fram till att regeringen Andersson är sämre än föregångaren regeringen Löfven


    Jag tror att varje regering som inte är blåbrun - eller brunblå - är sämst enligt pojkarna som liksom Åkesson 'gillar SD för EUmotståndet'
  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2021-11-30 22:35:31 följande:
    Sveriges miljöminister kan inte svara på frågan om hur många kärnkraftverk vi har i drift eller hur många som lagts ner...

    Det här bådar gott för elförsörjningen...
    OK ... ?!

    Tja, hon hänvisade ju (helt oironiskt) till TV-serien "Chernobyl" när hon pekade på hur farlig kärnkraften är.

    Vettiga sossar måste ju för fan skämmas för vad deras ministrar håller på med.

    Men va fan! Såg inslaget nu. 

    Strandhälls svar: Har vi stängt ned två och har tre i drift?!

    Hon är alltså inte ens medveten om talet 12 som ju är någon slags, väldigt berömt tal när det kommer till svenska kärnkraft. Det faktum att Sverige haft tolv reaktorer i drift - vi räknar bara de vanligaste reaktorerna.
    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Flash Gordon

    Som någon skrev på Twitter:

    Räkning
    Påminnelse
    Inkasso
    Kronofogden

    Strandhäll har ju missat bra många brev som har hamnat hos Kronofogden för 2000 spänn.


    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • KN75

    Man blir inte statsminister, eller minister, tack vare kompetens eller förmåga.
    Man blir vald allra främst tack vare kön.
    Vilket redan verkar ha visat sig med all tydlighet.

    80% av alla som har uttalat sig om MA som statsminister har sagt typ "nu har vi äntligen en kvinnlig statsminister".
    Jag tycker det är fruktansvärt nedvärderande av alla dessa som uttalar sig att hon, och flera av ministrarna, uppenbarligen har valts mest bara tack vare sitt kön.

    Frågan som så ofta har ställts är ungefär: "-Vem tycker du skulle bli allra bäst som nästa statsminister?
    "Det är dags nu att det blir en kvinna" är det allra vanligaste svaret.

    Tänk om någon skulle svara att det bästa är att det blir en man, vilket djä_vla ramaskri det skulle bli!
    Och jag tror ingen vettig man skulle ta på sig den rollen om alla sade att han fick den mest bara för att han är av manligt kön...

    Hur blir det nästa gång?
    -Vem skulle passa bäst som nästa statminister?
    - "Den som har största brösten", eller "Det är dags nu för en vänsterhänt", eller "Nu är det verkligen dags för en blind". Inbillad rättvisa väger mycket tyngre än kompetens och lämplighet, om ingen tidigare statsminister har haft vare sig stora bröst, varit vänsterhänt eller blind, så är det verkligen dags för det nästa gång...

    Lämplighet och kompetens spelar ingen roll.
    Att säga att någon är lämplig för att hon är av kvinnligt kön måste väl vara precis samma sak, lika otroligt korkat, som att säga att någon är lämplig för att hon har stora bröst.

  • Rataxes

    Var hittar såssarna alla stolpskott?


    Socialdemokraterna är det enda partiet med företrädare som dömts för valfusk.
  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2021-12-01 06:52:07 följande:
    Var hittar såssarna alla stolpskott?
    Om Strandhäll på allvar inte vet om vi haft fem eller tolv kärnkraftverk som mest så varför skulle någon annan sosse-minister inte tro att vindkraften är planerbar?

    På riktigt, det är pinsamt usel nivå på ministrarna.

    Man undrar ju vad sossar som Widar och Stig-Björn tycker om sånt här.
    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • KN75
    Flash Gordon skrev 2021-12-01 07:37:38 följande:
    Om Strandhäll på allvar inte vet om vi haft fem eller tolv kärnkraftverk som mest så varför skulle någon annan sosse-minister inte tro att vindkraften är planerbar?

    På riktigt, det är pinsamt usel nivå på ministrarna.

    Man undrar ju vad sossar som Widar och Stig-Björn tycker om sånt här.
    Nej Flash, du måste ha missat allt.
    Det enda felet med vår nya energiminister måste väl vara att han är av fel kön? Vilken nivå han är på, om han har kompetens och lämplighet eller inte, det saknar egentligen betydelse.
    Elpris och tillgång på el, och liknande frågor, saknar betydelse.
    Om en kvinna hade blivit vald så hade allt varit frid och fröjd...
  • LindaLove

    Svårt att känna fullt förtroende för en regering som saknar mandat och därmed inte kan driva sin politik.


    Det läget gäller ju för samtliga partier och samtliga samarbetsformer i svensk politik idag.
    Sossarna har regerat på nåder av Centerpartiet och Miljöpartiet i 7 år. Det kan inte bli annat än pannkaka. Så hade läget varit även för exempelvis Moderaterna att regera ihop med andra partier.


    Man vill gärna utåt sett påvisa och påstå att man är överens och har samsyn, men i själva verket skiljer sig politiken åt mellan de olika partierna. Och BRA är väl det, annars hade vi inte behövt olika partier utan hade kunnat göra som de puckade amerikanerna och klumpat ihop allt i ett rött och ett blått block.

    Det absolut enda parti som jag känner fullt förtroende för är Vänsterpartiet. Det är det enda parti i min mening som har en 100% seriös och trovärdig politik. De har oerhört kompetenta och pålästa politiker på samtliga poster. Ta bara Daniel Riazat som är talesman för utbildningsfrågor! Han är helt otroligt kunnig och grundar allt sitt debatterande i forskning beprövad erfarenhet - till skillnad från  M, KD, L och SD som bara skjuter från höften och säger saker som man vet "den stora massan" tänker om skolan.


    Allting handlar om skolan i slutändan. Det börjar i skolan och det slutar i skolan. Den största utmaningen Sverige har är att bryta segregationen - och det handlar i slutänden om utbildning. Forskning över hela världen visar att DITT skolresultat är helt kopplat till vilka dina föräldrar är och vad de arbetar med. För att bryta detta mönster måste vi investera enorma resurser i områden, grupper och individer som idag är långt ifrån att lyckas. -De i utsatta områden.


    Det häftiga i detta är att överlägset störst utvecklingsmöjligheter har de människor som idag INTE bidrar till samhället. De som de BLÅ politikerna avskyr och där ordet "bidrag" retar gallfeber på dem (emedan ordet "avdrag" är bland det bästa som finns...).
    OM vi skulle lyckas få bara 25-50% av de i utanförskap idag att LYCKAS så skulle i princip all kriminalitet och socio-ekonomiska problem upphöra!


    Man kan inte straffa bort kriminalitet. Man kan ta bort de individer som är farliga för allmänheten från gatorna - men det löser inte kriminaliteten på sikt. 
    Vi måste istället lägga enorma resurser NU på att motverka att de barn som idag är småungar inte ska välja en kriminell bana.


    Sen finns det tyvärr ett parti bestående utav tomtar i sveriges riksdag. Ett parti som är motsatsen till Vänsterpartiet. Ett parti som INTE har kompetenta politiker, utan de flesta av deras ledare saknar relevanta utbildningar. De bygger sin politik utifrån att det är skillnad på olika människor. De har sina fötter i fascismen och vill begränsa människors möjlighet till ett fritt liv. De vill begränsa media och de vill begränsa kultur. Jag vill inte kalla dem nazister, för det är de inte (längre). Men utifrån deras rasistiska rötter vill de få i princip alla samhällsproblem i Sverige idag att verka komma av invandring - och så är inte fallet.
    Sverige är ett segregerat (uppdelat) land där VI som redan har (jag är själv högutbildad och höginkomsttagare) får mer och mer - och de som är i andra änden av repet får det allt sämre. Arbetsmarknaden efterfrågar alltmer kompetens - men de som är längst från arbetsmarknaden har inte ens fullgjort grundskolan.


    Forskning visar också att kriminalitet kommer ur ojämlikhet, att växa upp i ett resurssvagt hem, i ett utsatt område, dina föräldrar har ingen eller låg utbildningsnivå och du har låg tilltro till samhället. Forskning visar också att om du tar bort varje enskild faktor av dessa - så har du ingen kriminalitet. Det gäller för om du är "ursvensk", första- andra och tredje generationens invandrare.


    Det kan finnas problematik med att olika kulturer möts och vi måste bli väldigt mycket bättre på integration i Sverige. Men vi ska därför aldrig någonsin låta oss sjunka så lågt som människor att vi tar till så enkla svar att vi förvandlas till rasister! 


    Så alla ni som röstar på SD måste faktiskt ta era förnuft till fånga. SD må vara tomtar, men för den skull behöver ni inte vara troll. Man kan faktiskt tänka och resonera och utveckla sig själv, istället för att välja att lägga sin demokratiska röst på ett parti som inte har EN enda konstruktiv tanke utan bara vill söndra och segregera ytterligare!


    Som jag inledde - skolan är allt. Och ju högre utbildning desto färre röster på SD. DET är fakta.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?