• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • LindaLove
    V är de enda som vill att politiker ska bestämma över vilken kultur som är ok och vill bestämma vad media ska rapportera om. 

    Menar du att Vänsterpartiet har åsikter om vilken kultur som är ok och vad media ska rapportera om?-Utan att säkert veta så tror jag att du behöver läsa på en del om vad Vänsterpartiet står för och vad de grundar sin politik på? Det parti du beskriver ovan är SD.
    I sitt principprogram förklarade de bland annat att de som inte lever i enighet med svensk kultur skulle kunna bli exkluderade som medlemmar av staten Sverige.... De vill inskränka public service och vill att politiker ska kunna censurera konst och kultur.. 


    Jag definierar mig själv som socialist. Inte kommunist. Jag har läst Karl Marx, Thomas Piketty, Friedrich Engels, kommunismens svarta bok och kapitalismens svarta bok, av rent intresse för samhälle och de system vi försökt skapa och förhålla oss till. Jag har läst om segregation och kriminalitet och har arbetat som volontär och anställd där jag kommit i direkt kontakt med människor i utsatthet av olika slag.
    Av de 20 närmaste människorna i mitt liv är 10 invandrare som kommit till Sverige sedan 2018. De är människor som jag umgås med privat och delar vardagen med. 3 av dem är arbetslösa och verkar vara långt ifrån matchning på arbetsmarknaden. De flesta arbetar inom välfärdssektorn och en av dem arbetar som läkare. Alla utom en kommer från muslimsk kultur och de flesta av dem identifierar sig som muslimer - även om bara ett fåtal besöker moskén regelbundet och inte alltid lever enligt Koranen.


    Men jag behöver inte ha någons erkännande eller någon medalj för det. Var och en får själva välja hur engagerade de vill vara i olika frågor. Men jag tycker det är långt bortom tragiskt att så många människor tycks välja hatet och misstanken framför kärleken och omtanken. För det är precis vad det handlar om.


    Om SDs väljare kunde ägna bara hälften åt sin energi och frustration åt att försöka FÖRSTÅ, istället för att missförstå. -Den som letar efter fel finner inget annat, brukar man säga. Och den som stirrar sig blind av hat på något och suktar efter näring som ska bekräfta att hatet är rätt kommer aldrig att finna en lösning.
    -Det är ju inte svårare än att läsa inlägg från SD-fanatiker så öppnar sig en avgrund. Sen ska vi diskutera huruvida SD har en väljarkår som i många stycken är rent rasistiska??? -Det är patetiskt!! 


    -Hur stor andel av SDs väljare tror DU har rent rasistiska åsikter? Bara sådär mellan tummen och pekfingret? Får jag börja? Jag gissar på.. >90%.
    -Hur stor andel av deras väljare tror du känner någon människa som kommer från exempelvis muslimsk kultur? Jag börjar igen? <1%
    -Vad tror du?

  • FDFMGA

    Lever man ett liv där det centrala är att hata människor med en annan åsikt, en annan religion eller en annan hudfärg så kan förmågan till medmänsklighet helt förtvina.

    Strandhälls man tog  livet av sig för några år sen, såväl tiden före självmordet som efter har förstås påverkat henne, liksom säkert också att hon är dynghögerns särskilda hatobjekt

    Att få betalningsanmärkningar är dessutom inte olagligt.

    www.expressen.se/nyheter/annika-strandhalls-kamp-efter-sambons-sjalvmord/

  • LadyJane
    FDFMGA skrev 2021-12-01 15:32:25 följande:
    Lever man ett liv där det centrala är att hata människor med en annan åsikt, en annan religion eller en annan hudfärg så kan förmågan till medmänsklighet helt förtvina.

    Strandhälls man tog  livet av sig för några år sen, såväl tiden före självmordet som efter har förstås påverkat henne, liksom säkert också att hon är dynghögerns särskilda hatobjekt

    Att få betalningsanmärkningar är dessutom inte olagligt.

    www.expressen.se/nyheter/annika-strandhalls-k.../
    Det är rent ut sagt förjävligt det rena förtal och smutskastning som hon råkar ut för. Det är inte det som ska prägla svensk politik oavsett partitillhörighet.


  • KN75
    LindaLove skrev 2021-12-01 13:49:54 följande:

    Ja, jösses hörru. 


    Ja jösses, du har verkligen lyckats skapat dig själv en vanföreställning om en väldigt väsentlig och grundläggande sak som du sedan låter genomsyra din syn på mig som person och det sätt som du resonerar med mig.
    Jag är inte SD:are. Jag har aldrig röstat på SD och jag är inte medlem i det partiet.
    Försök att bli kvitt din vanföreställning.

    Men när det gäller den för medborgarna och landet Sverige viktigaste frågan, kriminalitet/integration så är SD det parti som jag i den sakfrågan har högst förtroende för. Mitt förtroende är inte jättehögt men i vart fall bra mycket högre än för de andra riksdagspartierna och i denna fråga har jag i det närmaste oändligt mycket högre förtroende för SD än för V!
    Jag precis som så väldigt många medborgare. Du har väl inte blundat för alla undersökningar som bekräftar detta?

    SD såg det komma, valde att inte blunda, och var det enda partiet som för flera år sedan vågade tala sanning. I dag inser de flesta (utom du då?), inklusive alla riksdagspartier av betydelse, inklusive deras politiker, att SD i stort hade rätt. 
    I dag argumenterar både Socialdemokrater och Moderater med precis samma språkbruk och politiskt innehåll som SD var ensamma om för bara några år sedan.
    Till och med BRÅ har idag börjat att öppet erkänna och redovisa sammanhangen och problemen, samma BRÅ som tidigare verkligen ansträngde sig att dölja och förneka sanningen om sambanden.

    I sammanhanget är det intressant notera att t ex S i Danmark såg det komma och har lyckats mycket bättre. De tog problemen på allvar, i samarbete med de övriga viktiga partierna vidtog de  åtgärder som har gjort att S-ledda Danmark inte alls har dragit på sig motsvarande samhällsproblem med grov kriminalitet, våldsbrott, välfärdsbrott som vi har lyckats dra på oss med vår Svenska politik.

    Det finns EN punkt i Vänsterpartiets program som jag inte skriver under på, och det handlar om att vi ska ha gemensamt ägande på allt
    Det är ju den viktigaste och mest grundläggande punkten i V:s program. Det är också den första och mest tydliga punkten av flera där V är ett extremt parti. Om du försöker inbilla dig själv och andra att detta inte är en väldigt extrem ståndpunkt så förvånar du mig och jag tappar allt förtroende för din förmåga att bedöma sådana enkla saker.
    Med denna vansinnigt extrema punkten kvar i sitt program så är det inte ens lönt att beakta deras övriga program.

    Om du drar paralleller mellan så kallad kommunism runtom i världen och Vänsterpartiet så är du ju ignorant.
    Du pratar om SD:s fötter.
    Då är det ju mera relevant att prata om V:s fötter.
    Om du totalt förnekar V:s och vissa av deras politikers kommunistiska "fötter", deras historia, även i senare tid, och du förnekar deras i flera fall kommunistiska anda så är du ju själv så tydligt väldigt mycket mera ignorant än jag någonsin kan vara.
    Jag noterar att du inte väljer att fördöma kommunismens förföljelse och mördande av miljoner människor. Detta förtigande får stå för dig.
    Då är din trovärdighet noll i denna fråga.

    Där vi har stora ojämlikheter har vi kriminalitet. Det är inget jag gissar mig till min vän. 
    Jo, uppenbarligen gissar du och du gissar helt fel.

    Precis som jag tidigare sagt så har vi gamla kända områden i Sverige där det finns stora ojämlikheter.
    Eller så har du rätt? I så fall har de t ex i delar av Norrlands inland stora samhällsproblem, utbredd grov kriminalitet, massor av skjutningar och våldsbrott, droghandeln blomstrar och har jättestor ekonomisk inverkan på människor och samhälle.
    Och innevånarna i vissa delar av Norrlands inland är kända för att ständigt kasta sten på ambulanser.
    Om det senare stämmer, så javisst min lilla vän, då har du i så fall rätt i dina gissningar.
    Tror du verkligen själv på det?
    Du kanske behöver forskning och källa på att de inte har jättestora problem med grov kriminalitet och samhällsproblem i Norrlands inland?

    Den överlägset största faktorn för skolresultatet är vilka dina föräldrar är.
    Du slår in öppna dörrar. Har någon sagt något annat? T ex barn till analfabeter, föräldrar som inte ens kan läsa och skriva på sitt eget hemspråk, som kanske vill behålla sin egen kultur, som inte förstår västerländsk arbetsmoral som krävs för att de allra flesta tillsammans och solidariskt ska bidra till den gemensamma välfärden, som kanske inte vill att deras dotter ska lära sig Svenska språket, inte lära sig om den västerländska kulturen och livsstilen, som inte vill att deras dotter ska se och lära sig hur fria flickor av lång tradition lever sitt liv i Sverige, vilken livsstil de har i det traditionella öppna fria Sverige, föräldrar som inte vill att deras dotter ska få Svenska fria flickor som sina förebilder, föräldrar som inte har någon kontakt med och aldrig hört talas om åsikter och uttryck som alla människors lika värde, självfallet är det svårare för dessa flickor och barn att få goda skolresultat.
    Det är självklart.
    Men V har ingen lösning på detta.
    Inget annat parti heller, vilket jag inte heller har påstått.

    Ett sätt som omedelbart får effekt är självfallet att sådana föräldrar som i exemplet helt enkelt återvandrar till sitt hemland, där kultur och livsstil bättre stämmer överens med deras önskemål och värderingar och där de kan leva ett liv som analfabeter, där de har möjlighet att på mycket enklare sätt och villkor  försörja sig själva, utan att de står helt utanför det normala samhället.
    Rent ekonomiskt skulle det självfallet också vara bättre för Sverige, även om vi skulle försörja denna familjen med bidrag så skulle det vara oändligt mycket bättre för vår gemensamma ekonomi och välfärd om vi faktiskt med bidrag och våra skattepengar betalade deras uppehälle i deras hemland. Det skulle vara mycket billigt i jämförelse!

    Nej, jag har inte sagt att ökade bidrag löser något. Men det finns en stor grupp människor i Sverige idag som är väldigt långt ifrån arbetsmarknaden.
    Jo, det har du ju sagt! Alla i Sverige som inte arbetar lever på bidrag.
    Och du säger att kriminalitet och samhällsproblem mest beror på låga inkomster.
    Enkelt översatt: Om den enda inkomstkällan är bidrag och om problemen skulle bero på alltför låga inkomster så hävdar ju du att ökade bidrag är lösningen på problemen.

    Ja, att satsa pengar där det finns störst glapp tror jag är den bästa vägen framåt.
    Du säger att där det är störst glapp måste vi sätta in mer pengar. Det måste väl rimligen vara de som inte arbetar och som lever på bidrag som har störst glapp, så återigen, enkelt översatt, anser du att ökade bidrag är ditt förslag till lösning på problemen.
    Trovärdighet noll.

    Fler människor i produktion ger mest ökning i skatteintäkter.
    Du kan inte mena att du själv lyckas lura dig själv att tro på det?
    De människor du talar om, som kräver massor av resurser, kommer ju självfallet inte att producera något av betydelse till någon betalande kund.
    De människor du talar om kommer möjligen i produktion genom konstgjorda jobb, alltså konstruerade arbeten som helt eller i huvudsak är finansierade genom skattepengar.
    Om dessa människor får sin lön och alla sina kostnader betalda med skattemedel, hur menar du att det ska kunna innebära netto skatteintäkter till vår gemensamma välfärd?
    Om jag får 1000 kr betalda med skattemedel som s k lön och jag sedan betalar tillbaka 800 kr i skatt, menar du att du klarar inbilla dig själv att det skulle innebära en ökning i landets skatteintäkter???

    Vänsterpartiets kärnväljare är högutbildade akademiker boende i storstad.
    Då är det mycket anmärkningsvärt att så många av dessa verkar sakna vanligt sunt förnuft. Vissa verkar tom tro att skatt betald med skattemedel kan bli en netto skatteintäkt för landet. Ja jösses, kan det verkligen vara en som påstår sig vara en högutbildad akademiker? 

    Sveriges välfärd är byggd av eldsjälar, hårt arbete och entreprenörskap.
    Grunden till allt detta var att en handfull män beslutade att det fick vara slut på att slösa bort resurser och människor på Sveriges evinnerliga krigande och att man i stället skulle satsa sin energi och resurserna på arbete och entreprenörskap för att bygga upp landet.
    Den som inbillar sig att politiker genom sitt "hårda arbete" skulle ha byggt landet, den kan nog aldrig ha varit ute i verkliga livet.

    Inte heller i modern tid har någon politiker kunnat skapa arbetstillfällen, ja inga andra än skattefinansierade jobb då. Alla arbeten som ger skatteintäkter till landet Sverige och till vår välfärd är skapade genom entreprenörskap och av eldsjälar i sina privata satsningar. Sådana initiativ och arbeten ger skatteintäkter. Skattefinansierade jobb ger självfallet inga netto skatteintäkter.
    Det borde även en välutbildad akademiker klara att begripa.

    Krig upphör i samma ögonblick som de krigande människorna slutar att trycka på avtryckaren, slutar att mörda de som de har utsett till sina fiender.
    Om uttrycket alla människors lika värde hade en betydelse för större delar av jordens befolkning så skulle människorna aldrig trycka på avtryckaren, de skulle inte ha denna stora lust at mörda andra människor, mörda dem som man utsett till sin fiende. 
    T ex inom ganska stora delar av jordens befolkning kan en ung man bli hjälte om han mördar någon av alla de människor som hans ledare har sagt är otrogna hundar. Bara som ett litet exempel, i sådana sammanhang existerar inget som alla människors lika värde, utan där handlar det ofta om lust och stark strävan att mörda alla människor som kan betraktas som otrogna hundar.

    Det finns självfallet också många andra exempel på liknande motsättningar.
    T ex det gamla välkända experimentet med vem man väljer knuffa framför tåget om det krävs för att rädda sina familjemedlemmar. Där människor som kallar sig socialister alltid väljer att knuffa den feta kapitalisten i döden, grundat på det hat och den avsky man känner mot sådana personer.
    Och sedan visar det sig att människorna blev av med sin försörjare, man valde att mörda den feta kapitalisten och sedan svalt hela familjen ihjäl...

    Världens fattigdom beror till allra största delen på krig. Om det blev världsfred och krigarna i stället började bruka jorden och att arbeta med samma lust som man krigar, precis så som vi en gång valde att göra i Sverige,
    så skulle deras egna resurser räcka till alla.
    Alla krig upphör så snart människor slutar upp med att ha lust att mörda andra människor och man därmed slutar att trycka in avtryckaren.
    Så har alla historiens krig slutat och så kan varje av dagens krig sluta på ett ögonblick. Om dessa mordiska människor upphör med sin lust att döda.

    När det gäller folkvandringar så har vi dessvärre bara sett början.
    Vem har sagt något annat?
    Men lyckas du inbilla dig själv att Sverige genom att ta emot fler s k flyktingar skulle kunna göra något åt den saken? Tycker du ärligt att Sveriges förda invandringspolitik, den politik som framförallt V och MP står för, har varit framgångsrik för Sverige och medborgarna? Den har ju inte ens varit lyckad för de människor vi har tagit emot, vi har mest bara erbjudit dem massor av problem.
    Jag anser att Sverige har tagit ett oproportionerligt stort ansvar och mycket större än vad vårt land, med vår förda politik, klarar av. Vår politik har gjort att vi dragit på oss extrema samhällsproblem.
    Nu behöver vi andrum för att reda ut det vi dragit på oss, vi behöver rädda vår gemensamma välfärd, vi måste hantera de som kommit hit på ett värdigt sätt, och vi måste absolut komma till rätta med den fruktansvärda kriminaliteten vi dragit på oss.
    Det enda vi nu ska göra är att genom EU och FN påverka andra länder att ta större ansvar. Först när övriga medlemsländer i vår gemensamma union EU har tagit motsvarande ansvar som Sverige har gjort så kan vi överväga att ta emot fler s k flyktingar, om vi då har förmågan. Innan dess måste det vara stopp, för alla uppräknades bästa, alltså även det bästa för alla dem som redan har kommit till Sverige.
    Allt annat är bara ren utopi.

    Jag är alltså inte SD:are.
    Så allt ditt övriga dravlande om sådana avstår jag vidare från att kommentera på annat sätt än att du verkar vara en person som ofta väljer att grovt generalisera om andra människor.
  • KN75
    LadyJane skrev 2021-12-01 17:14:03 följande:
    Det är rent ut sagt förjävligt det rena förtal och smutskastning som hon råkar ut för. Det är inte det som ska prägla svensk politik oavsett partitillhörighet.
    Brukar du vara lika rak och tydlig i dina uttalanden när förtal och smutskastning gäller Moderater eller SD:are?
    Eller får de bara vad de förtjänar? Och du är den som bestämmer skillnaden och vilka som förtjänar vad?

    Självfallet vet både du och jag att du sannolikt aldrig har uttalat något sådant gällande smutskastning gällande Moderater och SD:are.
    Om du överbevisar mig lovar jag att ta tillbaka och be om ursäkt.

    Jag tycker absolut att det finns saklig grund att ifrågasätta Strandhälls lämplighet, såväl pga sådant hon senare som tidigare har ställt till med,
    och jag finner det anmärkningsvärt att någon motsäger detta. 
    Detsamma skulle jag utan tvekan tycka i motsvarande fall oavsett vilken partitillhörighet en sådan minister skulle ha.
    Dock anser jag att även kritik ska framföras på lämpligt sätt och med lämpligt språkbruk.
  • Flash Gordon
    Det är dumt att ljuga, Strandhäll

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/7dxkw4/det-ar-dumt-att-ljuga-strandhall 

    Strandhäll sa i SVT att hon aldrig haft några betalningsanmärkningar. Hon sade också att hon var mån om att sköta sin ekonomi. När betalningsanmärkningarna uppdagades, liksom att sammanlagt nio fakturor gått till kronofogden ändrade hon sig. Då sade hon att hennes framlidne make hade skött även hennes ekonomi medan hon koncentrerat sig på sitt jobb. Oavsett vilket så är det aldrig bra att säga saker som inte stämmer. Det undergräver förtroendet, i det här fallet klimatministerns. 

    U
    nder sina första timmar i ämbetet sade hon att hon kommer att lägga ett förslag på riksdagens bord i den infekterade frågan om slutförvaret av kärnkraftsavfallet senast på Luciadagen. Kan man lita på den tidtabellen? Kanske inte. 

    Politik är en förtroendebransch och ju mer lättkollad en uppgift är desto viktigare är det att Annika Strandhäll och andra toppolitiker säger som det är. Inte kläcker ur sig vad som helst. För en vanlig människa ter det sig osannolikt att man inte kommer ihåg att man har flera betalningsanmärkningar. Men klimatministern säger att hon inte gör det. Det är svårt att tro på. Ett gott råd, Strandhåll. Glöm inte politikens första budord nästan gång du hamnar i blåsväder. Det gör allting jobbigare.


    Krishantering 1-0-1: var öppen, tydlig och ärlig.

    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • LadyJane
    KN75 skrev 2021-12-01 17:31:19 följande:
    Brukar du vara lika rak och tydlig i dina uttalanden när förtal och smutskastning gäller Moderater eller SD:are?
    Eller får de bara vad de förtjänar? Och du är den som bestämmer skillnaden och vilka som förtjänar vad?

    Självfallet vet både du och jag att du sannolikt aldrig har uttalat något sådant gällande smutskastning gällande Moderater och SD:are.
    Om du överbevisar mig lovar jag att ta tillbaka och be om ursäkt.

    Jag tycker absolut att det finns saklig grund att ifrågasätta Strandhälls lämplighet, såväl pga sådant hon senare som tidigare har ställt till med,
    och jag finner det anmärkningsvärt att någon motsäger detta. 
    Detsamma skulle jag utan tvekan tycka i motsvarande fall oavsett vilken partitillhörighet en sådan minister skulle ha.
    Dock anser jag att även kritik ska framföras på lämpligt sätt och med lämpligt språkbruk.
    Du läste alltså inte vad jag skrev?
    Eller kommer du med halmgubbar för att det är den enda attack du kunde komma på.

    Förklara, med egna ord hur du tolkar detta: Det är inte det som ska prägla svensk politik oavsett partitillhörighet. Lägg extra fokus på oavsett partitillhörighet.

    Projicera inte ditt beteende på mig, tack.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-11-30 21:04:00 följande:
    .
    nattuw skrev 2021-11-29 21:29:40 följande:
    Vilket då skulle innebära att de (SD) skulle kunna ta hem 40% av rösterna och därmed med stor sannolikhet bli det största partiet.
    Med den logiken så skulle partierna kunna ta hem massa procent !  V 75%, S 98%, C 99%, L 100%(!), M 97%, MP 94%, Fi 89% och övriga partier 99% -
    Jag ser att du insett varför undersökningen är irrelevant.
  • LadyJane
    Flash Gordon skrev 2021-12-01 17:46:54 följande:
    Det är dumt att ljuga, Strandhäll

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/7dxkw4/det-ar-du... 

    Strandhäll sa i SVT att hon aldrig haft några betalningsanmärkningar. Hon sade också att hon var mån om att sköta sin ekonomi. När betalningsanmärkningarna uppdagades, liksom att sammanlagt nio fakturor gått till kronofogden ändrade hon sig. Då sade hon att hennes framlidne make hade skött även hennes ekonomi medan hon koncentrerat sig på sitt jobb. Oavsett vilket så är det aldrig bra att säga saker som inte stämmer. Det undergräver förtroendet, i det här fallet klimatministerns. 

    Under sina första timmar i ämbetet sade hon att hon kommer att lägga ett förslag på riksdagens bord i den infekterade frågan om slutförvaret av kärnkraftsavfallet senast på Luciadagen. Kan man lita på den tidtabellen? Kanske inte. 

    Politik är en förtroendebransch och ju mer lättkollad en uppgift är desto viktigare är det att Annika Strandhäll och andra toppolitiker säger som det är. Inte kläcker ur sig vad som helst. För en vanlig människa ter det sig osannolikt att man inte kommer ihåg att man har flera betalningsanmärkningar. Men klimatministern säger att hon inte gör det. Det är svårt att tro på. Ett gott råd, Strandhåll. Glöm inte politikens första budord nästan gång du hamnar i blåsväder. Det gör allting jobbigare.

    Krishantering 1-0-1: var öppen, tydlig och ärlig.
    Du fortsätter med ditt korståg och vägrar konsekvent bemöta den kritik du får. Det är typiskt kännetecken för oseriösa tvångstyckare och åsiktsmaskiner. De fungerar på samma sätt som antivaxxers och andra extremister. De kan inte försvara sina åsikter, bara spotta sig ur dem..

    Jag förväntar mig att du håller en gedigen föreläsning om stigmat kring knagglig ekonomi, hur det påverkar människor fysiskt och psykiskt samt att du redogör varför vissa människor tenderar att se ner människor som någon gång fått ekonomiska påroblem.

    Det tillhör liksom bilden, det är inte så enkelt som att hon har en vana av att ljuga. Det du gör är ett retoriskt fel gulity by association, dvs du skuldbelägger henne för dina egna ihopfantiserade halmdockor.

    Har hon en vana att ljuga så ska du bevisa att det är så.

    Var är din bevisning? Aftonbladet är inte en pålitlig källa, men det vet du nog redan.
  • oOOo  oOOo
    LadyJane skrev 2021-12-01 18:16:16 följande:
    Det tillhör liksom bilden, det är inte så enkelt som att hon har en vana av att ljuga. Det du gör är ett retoriskt fel gulity by association, dvs du skuldbelägger henne för dina egna ihopfantiserade halmdockor.
    GBA har du nog missuppfattat en smula Drömmer
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?