Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2021-09-11 14:21:34 följande:
    Det kan handla om att länderna ligger i krig/konflikt och är oförmögna att erbjuda ett fungerande mottagande.
    Krig/konflikt kan jag se som ett skäl till att inte utvisa dit, men knappast som ett skäl att vägra ta emot sina egna medborgare. Oavsett vilket visar det i alla fall att principen om att ta emot sina egna medborgare inte är universellt erkänd
  • Mentat
    KillBill skrev 2021-10-31 08:00:25 följande:

    Gangsterrap är kultur och när Sverigedemokraterna föreslår att gansterrap ska förbjudas i Sveriges radio  så visar SD upp samma typ av fundamentalism som vi annars mest möter inom islamism och andra extremrörelser. 


    Hederskultur är också kultur men vi har likväl förbjudit att man gifter bort sina döttrar mot deras vilja. Kvinnlig omskärelse är en annan urgammal kultur som vi har förbjudit. Finns säkert fler exempel. Enbart att vilja förbjuda vissa kulturyttringar är inget uttryck för fundamentalism.
    Problemet med att vilja förbjuda gangsterrap är väl snarare att gränsdragningen är svår. Att den må vara motbjudande är inget skäl till ett förbud. Däremot kan man väl tänka sig att man i public service' sändningstillstånd skriver in att man skall låta bli att sända våldsförhärligande inslag, vilket möjligen kan täcka in både gangsterrap och Ultima Thule. Jag lyssnar dock inte på någondera, så jag är inte säker på det. Det hindrar förstås inte att fristående media kan sända bådadera.
  • Mentat
    KillBill skrev 2021-10-31 11:42:38 följande:

     


    Nu argumenterar du osakligt. Det är finns en mängd handlingar som är förbjudna men diskussionen handlar inte om det. Diskussionen handlar om att Sverigedemokraterna vill styra Sveriges radio och förbjuda dem att spela viss musik/vissa texter. Att musik och texter förbjuds är något som förknippas med diktaturer kommuniststater samt fundamentalism till exempel talibanstyret i Afghanistan. 

    Man kan också fundera på vad Sverigedemokraterna förväntar sig uppnå genom att stoppa Sveriges radio från att spela musiken radio. Om SD hade varit verklighetsförankrade så hade de känt till att ungdomar i huvudsak stremar sin musik och det är förmodligen bara en fördel att musiken ibland spelas i radio så att vuxna får en bild av den rådande ungdomskulturen. 


    Det var inte det du skrev men för all del, du vill lägga till en hel del. Helt OK. Vi förbjuder redan _vissa_ texter i demokratiska stater. Talibanerna ville däremot förbjuda _all_ musik. Vem som är osaklig här skall vi kanske inte gå in på.

    Du får gärna däremot ta ställning till min fundering kring om man skall styra SR:s sändningstillstånd på det sätt som jag skrev i mitt andra stycke ovan. Styrningar av public service sker redan så det i sig är inte heller något konstigt.
  • Mentat
    KillBill skrev 2021-12-04 09:36:34 följande:

    Expressens ledarredaktion uppmanar C och L att tillsammans med regeringen sänka M /SD/KD budgetens bensinskattesänkning. 


    www.expressen.se/ledare/kor-over-m-stoppa-sankt-bensinskatt/
    Även med en sänkning på 50 öre kommer Sverige fortsatt att ha bland världens högsta bränslepriser. Idag har vi näst högst i världen på diesel, efter Hong Kong vars invånare inte direkt har några glesbygdsproblem. En sänkning med 50 öre gör att Sverige ramlar ner 4 positioner vad gäller bensin och 1 plats för diesel.

    Att tala om det globala klimatet i det sammanhanget är verkligen populism. Samtidigt tankar 1400 milj kineser för 10 kr/liter, 500 milj amerikaner och brasilianare för mindre än så och 100 milj egyptier för 4 kr/liter diesel för att bara ta några exempel.

    (Enligt Diesel prices around the world, 29-Nov-2021 | GlobalPetrolPrices.com , klicka uppe på sidan för att byta till bensin)
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2021-12-04 19:54:31 följande:
    Mm, det finns alltid andra som är värre, ett faktum som mycket ofta brukar användas som argument av personer eller politiska partier som är främmande för ansvarstagande i praktiken.

    Men det är alls inte otänkbart att C och L ser till att Ulfs populism förkastas av riksdagen.

    Vad kommer då härnäst från M. att Sverige bör satsa på kolkraft, Kina och Indien satsar ju ändå så storskaligt att Sveriges bidrag till en än snabbare global uppvärmning förblir försumbart.
    Även med sänkningen, vilken betyder mycket för folk som är beroende av bil, kommer Sverige, så som det mycket tydligt framgick av mitt inlägg, att ha bland världens högsta priser på bensin och diesel. Det är inte så att svenskarna plötsligt kommer att elda på för att det blev så billigt. Jag tog inte ens upp Venezuelas 23 öre/liter bensin eller Irans 10 öre / liter för diesel.

    Det är inte frågan om att andra är värre. Det handlar om att sätta saker i perspektiv. Att du omedelbart drar till med halmgubbar om kolkraft i stället för att svara på vad jag skriver är ett skäl till att jag med jämna mellanrum tröttnar på det här forumet. Dialog är betydligt mer intressant än parallella monologer.
  • Mentat
    LindaLove skrev 2021-12-16 08:55:32 följande:

    Det är ingen slump att man arbetar på detta sätt i det blå blocket. Man vill inte ha en gemensam välfärd värd namnet, för man anser att vi inte ska ha samfinansiering av dessa tjänster, utan att var och en ska betala för sig.


    -Så länge de blå får styra är vi i regression, på väg tillbaka till århundraden före socialismen.


    Uppenbarligen bygger du dina ställningstaganden på fördomar snarare än fakta. Det är kanske inte förvånande, det du påstår hör man ofta men det blir inte sant för den sakens skull. Bevisligen har du inte läst (m):s partiprogram där man bl.a. uttryckligen säger om välfärden att "Grunden är en solidarisk och offentlig finansiering" (Moderaternas partiprogram)
  • Mentat
    Rataxes skrev 2022-01-01 18:40:28 följande:

    Gott nytt år önskar socialdemokraterna:


    Då kan det ju dessutom vara värt att minnas att stora delar av vänstern klagade i högan sky över "katastrofbudgeten" därför att den något sänker skatten på diesel, med 50 öre. Alltså: Prishöjningen mildras något men är fortfarande en rejäl höjning.
    "Katastrof för klimatet"? - trams!
  • Mentat
    K Markatta skrev 2022-01-06 12:09:09 följande:

    www.svt.se/nyheter/snabbkollen/5-000-kr-mer-for-elen-i-december

    5 000 kr mer för elen i december

    I dagarna kommer elräkningen för december månad då elen var rekorddyr. För vissa hushåll kan räkningen bli nära 5 000 kronor högre än vanligt.

    I elområde 3 och 4, alltså söder om Dalälven, kommer en villa med eluppvärmning ge en elräkning på runt 6 500 kr, enligt beräkningar som Vattenfall har gjort åt SVT. Ett normalår är kostnaden knappt 2 000 kronor.

    Kari i Haparanda om det rekordhöga dieselpriset: Helt galet

    www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/rekordhogt-dieselpris-i-sverige-bilister-efterlyser-statligt-ingripande

    Renskötaren Jonas åker till Finland och tankar diesel istället

    www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/renskotaren-jonas-aker-till-finland-och-tankar-istallet

    Miljövänlig diesel chockhöjdes över en natt - Tommy i Kiruna sågar nya priset

    www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/miljovanlig-diesel-chockhojdes-under-nyarsnatten

    Farmanbar: Rekordhögt dieselpris ger viktig signal

    Även om de rekordhöga dieselpriserna svider i plånböckerna för privatpersoner är prisökningen ?en viktig signal? till producenter om att det finns en stark efterfrågan, anser energiminister Khashayar Farmanbar (S).

    omni.se/farmanbar-rekordhogt-dieselpris-ger-viktig-signal/a/V9paRr


    Det är inte riktigt lönt ännu att betala avgifterna på Öresundsbron bara för att fara till Danmark och tanka bilen, men jag räknar löpande på det. Vid 23:- för dieseln skulle det löna sig. Haparandaborna behöver inte betala broavgifterna.
    Under tiden: 84 milj iranier betalar 9 öre / liter för diesel...
  • Mentat
    Rataxes skrev 2022-02-09 09:58:00 följande:
    Hmm, vill minnas att jag hade 14000 eller nåt sånt 1994, han har haft något bättre löneutveckling än vad jag haft. Sådär 1600-1700 mer varje år, (per månad då)
    Det är utmärkt att ministrar har bra betalt, deras ersättningar var på tok för låga tidigare!
    Problemet är inte ministrarnas löner utan att vi har fel personer som ministrar. 
  • Mentat
    KillBill skrev 2022-02-15 20:56:28 följande:

    SD - Putins nyttiga idioter..

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/66vnO8/europaparlamentet-alla-utom-sd-rostade-for-ukraina-stod


    Läste du mer än rubriken? Tydligen ville (sd) inte bistå Ukraina med pengar utan hellre med militärt bistånd. Säga vad man vill om (sd), vilket många gör, men det låter ju inte direkt som att man går i Putins ledband utan snarare tvärtom.
    Att vilja genomföra en sak på ett annat sätt är inte samma sak som att man är mot genomförandet av den saken, vad frågan än gäller.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?