Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2022-03-15 19:52:22 följande:
    Lyssnade på Lars Calmfors idag. Han var kritisk till skattesänkningar på drivmedel eftersom det driver upp konsumtionen av olja (vilket gynnar Vladimir Putin). Däremot var Calmfors positiv till generella bidrag såsom det bilbidrag som regeringen vill genomföra.  

    Det är bara att konstatera att SD,  KD och M som vill genomföra mycket stora skattesänkningar på drivmedel i detta avseende driver en Putinvänlig politik.
    Tydligen är svensk import av olja från Ryssland om inte försumbar så åtminstone en mindre del, under 10% de senaste åren. (Se Import & Export ? Drivkraft Sverige )
    Att sänka skatten i ett läge där bensin. och dieselpriserna har stigit med ca 10:- / liter bara det senaste året i ett så glesbefolkat land som Sverige handlar givetvis inte om Putin utan om att svenska folket skall klara vardagen. 84 miljoner iranier tankar diesel för 10 öre (sic!) / liter så vi räddar inte planetens klimat genom att ha världens högsta priser.
  • Mentat
    KillBill skrev 2022-03-15 21:28:25 följande:
    Säg det till professor Lars Calmfors det var han som menade att sänkt skatt på drivmedel skulle gynna Putin. 
    Jag tycker det är rimligare att tänka själv och basera mina ställningstaganden på fakta och egna motiveringar.
  • Mentat
    Rataxes skrev 2022-03-16 08:00:17 följande:

    Propagandamaskinen Aftonlatrinen går för fullt

    "Vinner"...

    Det är ju för helvete våra egna pengar!


    Märkligt med tanke på att Lena Mellin skrev en krönika som är riktigt kritisk mot regeringens tydliga röstköp för väljarnas egna pengar: LENA MELLIN: Regeringen köper sig makt med stödpaket (aftonbladet.se)
    De som utformat löpsedeln (som jag antar att det är) vill tydligen ha en annan vinkling.
  • Mentat
    Tom Araya skrev 2022-08-26 15:52:33 följande:
    Jag ser nu att jag räknade fel. Det är inte 67 av nazismkopplade kandidaterna som är från andra partier än SD, utan hela 75 kandidater.
    Det är iofs bra att man går igenom kandidaternas bakgrund. Det är intressant information till väljarna. Däremot är det milt uttryckt anmärkningsvärt att man tydligen inte har undersökt kopplingar till vänsterextremism eller islamistisk extremism.
    Jag har inte heller sett någon inom media som har funderat över denna slagsida.
  • Mentat
    Padirac skrev 2022-08-26 21:15:33 följande:
    Det vet väl alla. Alla andra företrädare är vänsterliberala kulturmarxister
    Goddag yxskaft. Om du inte vill ha en seriös diskussion är det en sak, om du kan tänka dig en får du gärna fundera ett varv till.
  • Mentat
    Flash Gordon skrev 2022-08-27 06:00:21 följande:
    "Man" har inte undersökt någon kandidats bakgrund. Det är AFA/Expo som normalt sett matar vissa journalister som de samarbetar med med information om enstaka individer och denna gång har AFA/Expo själva lämnat ut en hel färdig rapport.

    AFA/Expo har förstås inget intresse av att granska vänsterextremism. Deras egna namn skulle ju komma upp först av allt på den listan.

    ---

    För den som undrar: AFA, Expo och även senare Researchgruppen och Acta Publica hänger alltså ihop genom personer. Det är samma vänsterextrema individer som varit med och startat och organiserat alla dessa grupperingar - och i vassa fall fortfarande styr över dem. Det är olika verktyg för olika tider men hela tiden med samma politiska mål. Från basebollträn och brandbomber till dataintrång och uthängning i media.
    Ändå finner jag det anmärkningsvärt att, vad jag har sett, ingen i media har reagerat på denna inkonsekvens. Visst står journalistkåren långt till vänster om befolkningen som helhet men alla journalister är ju inte vänstersympatisörer.
    Däremot påverkar det här givetvis inför valet. De flesta tänker inte på vad som inte står i en text. Såsom ingenjör med vana att läsa specifikationer har jag fått en del träning i den konsten.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2022-08-27 07:57:24 följande:
    Mentat som efterlyste en undersökning om kopplingar till vänsterextremism har ju själv blivit kallad vänsterextremist av personer aktiva i den här tråden - befinner man sig bara tillräckligt långt ut på högerkanten kan allt annat kallas vänsterextremism, ungefär som att alla väderstreck är söderut om man befinner sig på Nordpolen 
    Att jag skulle ha blivit kallad vänsterextremist har jag iofs inget minne av men ditt resonemang om att ens egen utgångspunkt påverkar vilka man ser som extremister är förstås riktigt. Det kan ju förklara varför SR/SVT ägnar 10-100 ggr mer uppmärksamhet åt högerextremism/-populism än vänsterdito, att de har sin utgångspunkt.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2022-08-27 11:00:15 följande:
    Jag har gott minne - det var ganska längesen då somliga av Familjelivs partiarbetare bara kunde identifiera två partier, Sverigedemokraterna och Sjuklövern och anhängare till "Sjuklövern" var vänsterextremister.

    Ur mitt perspektiv är det snarare tvärtom - jag tycker nog att SR och SVT ger mer utrymme till ett högerpopulistiskt parti som KD än ett vänsterpopulistiskt som V.
    Nåja, siffran 10-100 ggr är inte tagen ur mitt perspektiv eller allmänt tyckande utan är vad man får fram när man gör sökningar på begrepp som höger-/vänsterextremist/-populist på PS siter.
  • Mentat
    Dunderthunder skrev 2022-08-28 12:10:30 följande:

    Ser mörkt ut för Maggan och gänget...


    Tvärtom, det ser väl märkligt ljust ut? Med det facit vi har beträffande t.ex. brottslighet och ett allt mer havererat elsystem är det snarast obegripligt att de rödgröna kan ha så goda opinionssiffror.
  • Mentat
    Dunderthunder skrev 2022-08-28 14:10:45 följande:
    Tvärtom, eftersom V och C inte vill samarbeta och S vill inte ha med V. När man räknar statistiken ska man utesluta V. 

    www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersson-stanger-dorren-for-v-i-regering

    "Magdalena Andersson kan tänka sig L i en kommande regering ? men dörren är stängd för Vänsterpartiet". Som sagt, det ser väldigt mörkt ut för det vänstra blocket. 
    Andersson kommer att förhandla med (v) och ge dem ett visst inflytande, därefter går hon till (c) och förhandlar med (v)-eftergifterna som sina egna förslag. Då behöver inte (c) och (v) tala med varandra direkt och (v) behöver inte sitta i regeringen för att ha inflytande.
    Det passar säkert (v) (och om det blir aktuellt, (sd)) utmärkt - de kan påverka utan att behöva ta ansvar. En guldsits för varje populistparti.
  • Mentat
    Flash Gordon skrev 2022-08-30 08:50:16 följande:

    Har det någonsin hänt i historien att ett parti som aspirerar på att leda en regering rent ut VÄGRAR berätta vilken ekonomisk politik de vill föra - om de blir valda?


    Ja, någotsånär i alla fall: (s) begärde ju ett "öppet mandat" i valrörelsen -94 (då de för övrigt påstod att de enda besparingar man skulle göra låg på drygt 3Mdr, av en ren händelse exakt det man påstod det av dem så avskydda vårdnadsbidraget kostade).
    När man väl fått makten genomförde man i princip det Anne Wibble i valrörelsen hade hävdat var nödvändigt, besparingar på ca 100Mdr.
  • Mentat
    Optil skrev 2022-09-01 09:54:57 följande:

    Regeringen bör drunkna i sin egen avföring, bättre förtjänar dom inte.


    Visst behöver landet akut en ny regering men debatten behöver också en högre nivå än den du ger uttryck för. Så svårt kan det väl ändå inte vara att komma med sakliga argument?
  • Mentat
    Tom Araya skrev 2024-03-19 02:28:19 följande:

    Har Kristersson sålt ut hela Sverige!?

    Sverige har frivilligt underkastat sig USA (aftonbladet.se)


    Jag förstår att den gamle KGB-agenten Guilliou våndas när Sverige inte bara går med i Nato utan dessutom samarbetar officiellt med USA. Han måste ha fått allergiska utslag över hela kroppen. I praktiken innebär det väl snarast att eventuell amerikansk militär i Sverige får samma status som diplomater.

    Sveriges försvarsmakt är givetvis inte i händerna på Trump även om denne skulle vinna valet i höst. Vi är med i Nato och det är Natos stadgar som gäller om vi skulle behöva stötta något annat land.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?