• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • klyban
    Rataxes skrev 2022-06-05 14:16:13 följande:
    Det skadar aldrig att påminna om att socialdemokraterna är det enda partiet med företrädare som dömts för valfusk. 
    Maktpartiet gör allt för Makten. 

    Tack för du berättar att systemet fungerar, antar det är lite tråkigt nu snart vid valet att det är så svårt och valfuska.
    De maktgalna rör aldrig sakpolitiken har vi lärt oss sedan länge och de mailar talepunkter till varandra så de kan undvika sakpolitiken och bete sig som en sekt där ingen får ha en avvikande åsikt.


    KillBill skrev 2022-06-05 14:51:23 följande:
    i förra valet 2018 konstaterades valfusk i Sölvesborg och 50 falska röster uppmärksammades när röster för Moderaterna skickades till länsstyrelsen. Att man aldrig fångade den skyldiga moderaten innebär inte att det inte var valfusk.

    sverigesradio.se/artikel/5974946

    JO, och det vet rataxen redan men hoppades ingen skulle komma ihåg.


    Padirac skrev 2022-06-05 13:56:49 följande:
    Ja, jag uppfattar det som att det handlar som att sprida desinformation, propaganda och skapa polarisering.i det svenska samhället - samma skribent som menade att det hade mer effekt att ljuga om sakförhållanden  har uttryckt önskan om en radikal omstart av samhället - och har dessutom anfört Kremltrogna TASS som trovärdig källa för hur jublande glada de Ukrainabor som bombas sönder och samman skulle bli av det ryska anfallskriget mot Ukraina 

    Exakt så är det, det komiska uppstår när de inbillar sig ingen ser det.


     


    Och de säljer sig som frälsare av det Svenska samhället, men inte en enda gång diskuterar dom sakpolitik i detalj och med fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus.
    Det kanske man som väljare ska observera och ställa sig frågan om de som bara kör populism, talepunkter och sektbeteende där ingen får ha en avvikande åsikt.
    Är det verkligen detta man vill rösta på, för den som röstar på något sånt har inte en susning om vad för politik som kommer, dock kommer de låtsas ALLTID att de ALLTID har rätt VARJE gång oavsett om de har fel och ändrar sig dag från annan.


     


    Och om man har ett parti som aldrig klarar av att svara på tuffa frågor om vad som sker i deras parti.
    Så måste man ställa sig frågan hur det kommer sig att de inte klarar, och bör rösta på ett parti som åtminstone är lite sakliga.


    Och idag räknas SD och KD bort direkt, då de vill inte delta i en diskussion om detaljerad sakpolitik om vad som sker i verkligheten, utan de väljer att göra en förtroendeomröstning och äventyra NATO.
    Och det är här man ställer sig frågan att detta kanske är hela syftet och att de nu ljuger om att de vill ha NATO.
    SD lämnade ju bort säkerhetspolitiken till främmande makt och att de skulle ta beslutet åt Sverige.


     


    Samma SD åkte nyss till Krim och betalande av Kreml, det är en valfråga som aldrig går ignorera varför det skedde och om någon ens ska tro på dom att dom vill gå med i NATO.
    Vad gjrode dom där kan man undra och med tanke det var en diktator som bjöd in dom och med alla deras putinhyllningar under åren.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Rataxes
    Flash Gordon skrev 2022-06-05 14:51:16 följande:
    Särskilt inte i en tråd om huruvida man har, eller inte har, förtroende för en socialdemokratisk regering
    Nä, den här tråden har ju mer eller mindre kapats av maktens stövelslickare, som sida upp och sida ner fyller den med allt annat än diskussioner om förtroende för regeringen. Hade forumet haft fungerande moderering i stil med flashback, hade dessa inlägg förpassats till papperskorgen.
    Socialism är ondska, krossa socialismen!
  • Xenia

    Har inte förtroende för någon, varken regeringen eller oppositionen. Vem i hela världen kan man lita på?

    Magdalena Andersson talar om om "oansvarighet". Men hur oansvarig är hon själv som säger att hon och hela regeringen avgår om Morgan Johansson blir fälld?

  • Padirac
    Xenia skrev 2022-06-05 15:54:27 följande:
    Har inte förtroende för någon, varken regeringen eller oppositionen. Vem i hela världen kan man lita på?

    Magdalena Andersson talar om om "oansvarighet". Men hur oansvarig är hon själv som säger att hon och hela regeringen avgår om Morgan Johansson blir fälld?
    Oppositionen med SD i spetsen missbrukar KU och misstroendeförklaringar dp MJ genomfört den politiks oms regering och riksdag röstat fram. - jag uppfattar det som att MA menar att om de ska hålla på så får de ta det ansvar de påstår att andra inte tar.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2022-06-05 15:43:26 följande:
    Nä, den här tråden har ju mer eller mindre kapats av maktens stövelslickare, som sida upp och sida ner fyller den med allt annat än diskussioner om förtroende för regeringen. Hade forumet haft fungerande moderering i stil med flashback, hade dessa inlägg förpassats till papperskorgen.
    Ja, samt en ändlös loop av ord och grundlösa anklagelser som underkänner meningsmotståndares diskurs och perspektiv redan vid dörren.

    Och så undrar samma människor varför folk slutar ge dem respons.

    Det här forumet slutade vara ämnat åt diskurs för längesen och jag hakar väl också på trenden om inte intresset svalnar helt.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-06-05 10:48:33 följande:

    Desinformation är det när man upprepar ett fel man vet är ett fel, men visst sure låtsas gör dessa människor ofta som desinformerar.
    Det är dock väldigt intressant att man tror SSU är Marx, men dom kan väl fortsätta leva i sin fantasivärld?

    Förstår din ad hominem, det blev väldigt jobbigt för dig där med svaren insåg jag.


    Ok, så SSU Blackeberg sprider desinformation om sig själva.

    Det kan jag köpa, för - och som sagt - jag tror inte att Karl Marx hade känt sig hemma i SSU eller för den delen S.
    klyban skrev 2022-06-05 10:57:10 följande:

    Regeringar de detaljstyr inte mysigheter i det dagliga arbetet, och vi har inget ministerstyre.
    Men ändå så försöker man påstå att ett ministerstyre har skett, dock inte genom säga att ett ministerstyre sket.
    Utan istället säga att de ska ha gjort något som inte ligger som ansvar på Regeringen.


    Sen finns Regeringen alltid där om de vill ha hjälp.


     


    Och det är också här det extremt avancerade börjar för vissa, och det är att de blandar ihop Regeringens arbete med det normala arbetet med myndigheter och sen antyda men kolla ministerstyre.
    Det verkar extremt triggande att vi inget ministerstyre har I Sverige, då mycket agenda kommer av att man försöker påstå vi har ministerstyre.
    Värst var COVID-19, där påstod man ministerstyre säkerligen i 6-9 månader och detta fast än inte ett enda ministerstyre gick påvisa.
    De gav upp till slut i stort, då de insåg hur galet fel de hade om ministerstyre och Regeringens arbete med FHM.
    Som FHM komiskt nog skötte det mesta och inte regeringen, visst är det komik att en del pratar politik och inte ens vet ministerstyre inte finnes.


    Ministrar kan göra en hel del utan att göra sig skyldiga till ministerstyre. Valet är inte mellan att bara titta på och rulla tummarna eller göra sig skyldig till ministerstyre.

    Som vanligt bjuder du bara på flum. Allt är totalt svartvitt i dina resonemang.
  • nattuw
    Anton Chigurh skrev 2022-05-30 13:56:39 följande:
    Bill å padi har säkert någon jättebra förklaring till varför det som ena veckan är rashygien, men veckan efter är.....familjeplanering.
    Allt beroende på vem som lägger förslaget. 

    Någon patetisk undanflykt lär vi INTE få se. Det vore isf första gången. Typ. Det har aldrig. Någonsin. Förekommit. Tidigare. 

    Mvh Anton     
    Så länge de inte återinför tvångssteriliseringen av oönskade element utan nöjer sig med att dra in deras bidrag så är det väl inte så illa.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-05 11:04:14 följande:
    Nej, det är inte sant att det behövs jämförande studier för en objektiv framställning av fakta.

    En objektiv framställning av vad som hänt i sak kan bara relaters till vad som faktiskt hänt i sak - det är sånt det skall refereras till och inte den whataboutism och fingerpekande som du försöker få det till.

    Tyvärr är det väl de som i snabb takt radikaliseras som är lätt manipulerade i fråga om fakta och i fråga om objektivitet och opartiskhet, 

    .

     
    Studier? Nej, det är inte nödvändigt. Det räcker med att jämföra resultaten under Donald Trump respektive Joe Biden - som man numera vet motsvarar varandra.

    Sedan kan du tycka vad du vill om trivialiteter som hur Donald Trump skötte sina politiska möten, vad han sa på dem och hans uppseende i allmänhet - som uppenbarligen har varit ovidkommande för resultaten.

    I praktiken grundar du bara dina åsikter på känslor och bias - någonting låter dåligt i dina öron, du gillar inte Donald Trump och då blir de faktiska resultaten ointressanta för dig.

    Kan du överhuvudtaget nämna en enda bra sak som Donald Trump gjorde/lyckades med under sin tid som president? Jag tvivlar på det.
    Padirac skrev 2022-06-05 11:06:15 följande:
    Kan du redogöra för dessa potentiella säkerhetsbrister, eller är detta det du säger dig inte veta så mycket om i sak och inte vill spekulera om?
    Larmet gällde en potentiell säkerhetsbrist på flygplatser och myndigheter på grund av personalbrist i pandemins spår. Varken mer eller mindre av informationen som det - mig veterligen - har rapporterats om.

    Skulle du säga att stressfaktorer och underbemanning kan påverka kvalitén på ett arbete negativt?
  • Digestive
    nattuw skrev 2022-06-06 00:10:58 följande:
    Så länge de inte återinför tvångssteriliseringen av oönskade element utan nöjer sig med att dra in deras bidrag så är det väl inte så illa.
    Det är väl hyckleriet som är illa liksom stundtals nödvändig politik som får halta efter på grund av hycklerit i fråga.

    Fenomenet i allmänhet har även dåliga vibbar:

  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-06-05 07:12:01 följande:
    Så detta är alltså den statsminister vi har.

    Känslostyrd, lättirriterad, agerar på stundens ingivelse.
    Det var känt och omtalat redan när Andersson valdes.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?