Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    klyban skrev 2022-06-03 10:51:10 följande:

     


    Desinformation blir det när du upprepar ett uppenbart fel, och kanske du inte skulle försvarat detta felet då.
    För var gång man gör ett sådant påstående, så är det desinformation och av högerextrema som anser alla är kommunister som är till vänster om dom, för det har dom berättat i decennier nu.


    Och där står du sen och tror.......


    Jag kritiserade påståendet som stod på affischen från SSU Blackeberg.

    Är det jobbigt för dig när SSU Blackeberg anser att Karl Marx hör hemma hos dem så är det inte mig som du ska gnälla inför.
  • Digestive
    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/a7Rem7/socialdemokraterna-dag-larsson-med-i-utredning-om-sexkop

    S-politikern med i utredning om sexköp - lämnar sina uppdrag

    Den förtäckta bordellen på Östermalm uppges ha varit en av de största i sitt slag i Sverige - 90 procent av kunderna köpte sex istället för thaimassage. Aftonbladet kan nu avslöja att riksdagsledamoten Dag Larsson finns med i materialet från polisens utredning.
    - Jag har inget minne av detta, säger riksdagsmannen och hävdar att han kan ha blivit utsatt för dataintrång.
    På fredagskvällen meddelade Dag Larsson att han lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan.

    Låt mig gissa att det inte ens blir en bråkdels uppståndelse om en riksdagsman från S finnes skyldig.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-06-04 10:29:42 följande:
    Det ser nästan ut som att de vill fälla NATO, det vore komik om det sker och då vad man då kommer inse med detta och med tanke på vad de sagt innan.
    Digestive skrev 2022-06-04 08:03:17 följande:
    Jag kritiserade påståendet som stod på affischen från SSU Blackeberg.

    Är det jobbigt för dig när SSU Blackeberg anser att Karl Marx hör hemma hos dem så är det inte mig som du ska gnälla inför.
    Marx och SSU är så långt ifrån varandra att det är löjligt, den som tar något sådant i sin mun, berättar den desinformerar och fabulerar.
    Det är intressant när folk missförstår medvetet, blir lite komik då.

    Intressant och se agendan inte tar med den andra politikern som våldtog som råkar vara ifrån SD och var tom mot barn också.
    Vad beror denna selektivitet på och styckmördaren inte ens nämns, vad beror det hyckleriet på?


    Det är otroligt intressant dock hur ofta det sker i SD med brott uppdagas, men förstår de extremt fåggr det sker åt andra hållet att det är fest på loftet, men sen kommer verkligheten och berättar något.....


    Och detta är en anledning ni inte gillar SVT/SR och den opartiska granskningen av politiken och deras brott.
    Och hur man ser denna skillnaden när ni pratar om er själva och andras brott och där egna brott ska låtsas om inte existerar och andras ska sättas på piedestal.
    Detta är en definition av fascism när man särskiljer ett brott beroende på vilken politisk tillhörighet det tillhör, en annan är emot alla brott och oavsett vilket parti de är i.


    Och vi ser de som inte accepterar att bli avslöjade och vart de komemr ifrån, en var tom i KD och ansåg att hårdare straff ska inte gälla mig eller brottet, då det är min rättighet att förtala är min gissning att hon menar med det.
    Detta fast än hon erkände sig skyldig, så var hon inte skyldig berättade hon senare, detta fast vi har erkännandet på papper.
    Det är så man identifierar att politiker har blivit korrupta och när de inte ens längre vid erkännande ens är skyldiga.
    Och varför man skulle ha hårdare lagar på internetförtal, det är ingen som ens förstår idag och det budskapet av henne, men antar hon inte längre vill kännas vid detta och låtsas om att det aldrig skett.


    Du får ta det med SSU Blackeberg.

    I övrigt tänkte jag på fallet Paulo Roberto. Ska man jämföra brott så är det en fördel om de överhuvudtaget liknar varandra.
    KillBill skrev 2022-06-04 10:37:38 följande:
    Toppmoderaten Anders Knape ordförande för SKR har tydligen "åkt dit" i samma härva ( www.expressen.se/nyheter/skr-ordforanden-utreds-for-sexkop-lamnar-uppdrag/ ). Moderattoppen meddelade att han avgår några timmar innan S politikern och redan igår läste jag förvånade kommentarer om att det inte blev mer uppståndelse kring avslöjandet. Orsaken är nog att allt fokus just nu ligger på brunhögerns misstroendeförklaring som kan försvåra den svenska Natoprocessen. 
    Intressant. Två toppolitiker från två olika partier och en kändis. Om de två förstnämnda finnes skyldiga så får vi se hur den sociala domen faller ut.

    Ja, NATO-frågan överskuggar det mesta.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-06-04 11:29:19 följande:

    Nej, jag tar detta med dom som ger desinformation om SSU där.
    Vi vet alla detta är bara politisk agenda, så varför försöker du låtsas annat för?


    Och beror det på att du låtsas att du faktiskt stödjer påståendet?
    Undrar då det känns som du försöker sitta på två stolar samtidigt, och det har aldrig funkat.

    Och ja, det ser faktiskt ut som en attack emot NATO verkar som höger inte alls är så glada på att ha NATO.
    Och vi kommer även få se om M och L har synkroniserat sig till fullo med SD och KD.

    Och man gör det nu och där det är direkt skadligt för säkerhetspolitiken och stör NATO frågan svårt, så inser man utan sakpolitiska förslag att detta är endast till för att fälla Regeringen som agenda och i ett läge det helt saknar betydelse och med tanke på valet är ju redan här runt hörnet och i direkt närtid.
    Om de fäller NATO när de ylat om vi ska ha NATO, så kommer man inse att kontakterna med ryssen kvarstår och bör tittas närmare på.


     


    Verkligen udda med denna svängning, det är som att inbjudan till putin att avsätta Regeringen är på tal igen, mer bjud resor till Krim av Kreml för SD-politiker?
    Nått som bör få en stor plats i valet och få svar på varför man är där som Svensk politiker och inbjuden av en diktators organisation.


    Men mer whataboutism och prata om annat nu, ändrar inget.


    Antingen har du ingen aning om vad ordet desinformation innebär eller så har det inte sjunkit ner att det var deras egna affisch liksom budskap. Vilket som går det väldigt trögt för dig.

    Jag har uttryckligen kritiserat affischens budskap men exakt allt flyger över huvudet på dig.

    Det är som att du försöker slå något slags rekord i flummighet.

    Övrigt är en helt annan diskussion.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-06-04 14:02:39 följande:

    Den här är ju fräsch.

    Regeringen vill återinföra förköpslagen

    Nu ska du inte kunna vara säker på att få sälja din gård till dina barn som vill ta över den. Kommunen ska alltid ha  första tjing på att få ta över den.

    uvell.se/2022/06/03/ny-inskrankning-av-aganderatten/

    Right down Rataxes alley, skulle jag tro


    Sådant där är sjukt på riktigt.

    You'll Own Nothing and You'll Be Happy
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-06-04 17:28:19 följande:
    Det är moderaten som utreds för brott. S politikerns namn förekommer i utredningen men förmodligen har inte åklagaren tillräckligt för att kunna påbörja en förundersökning. Bägge politikerna har lämnat sina uppdrag.
    Får väl se hur det utvecklar sig.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-04 19:22:51 följande:
    Så du vill påstå att en källa enbart är objektiv om fler olika parters ansvar tas upp?

    Vilka fler än Trump och demokraterna ska nagelfaras emnar du? Du säger tidigare att Trumps egna agerande skall tas som hans personliga agerande och inte som hans linje - ändå vill du att en artikel om just Trumps egna agerande (?) skall innehålla utläggningar om Demokraterna? Varför inte Bidens agerande, eller Obamas  eller valfri annan person? 

    Det som inte är objektivt är att du vill att det som du kallas Trumps egna agerande skall jämföras med Demokraternas agerande - jag tror inte du öfrstår vad objektivt är meller vad opartiskt är - det är säkerligen därför du inte heller förstår att PS i Sverige är opartiska. Att vara objektiv betyder inte att alla sidor får komma till tals - om Mahatma Gandhi intervjuats måste också Hitler intervjuas .. osv...  plattjordare, foliehattar och astrologer måste få ett ord med i väTomtederleksrapporten 

    Kan du redogöra för vad objektiv betyder? och vad det betyder i sammanhanget?

    Kan du redogöra för var opartisk betyder? 

    Tror du att fakta kan vara objektiv? Trro du att människor har förmågan att uppfatta fakta objektivt?
    Ja, det är en aning svårt att vara objektiv om Y aldrig jämförs med X. Hur din artikelförfattare värderar någonting i ett slutet vakuum är fullständigt subjektivt och således ovidkommande för en faktisk bedömning.

    Nu har man dock facit och någon nämnvärd skillnad har det inte blivit med Joe Biden i Vita Huset. 

    Man vet även att en rungande majoritet av delstaterna höll sig till Demokraternas linje under pandemin - vilket din artikelförfattare inte ens nämner i sin rant. Tydligen var det en obetydlig detalj att nämna.

    Allt som allt och när dödstalen och smittbärare har fördubblats på ett år under Joe Biden - precis som under Donald Trump - så när det nog klent med dylika rant från artikelförfattarens håll.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-04 20:37:24 följande:
    Du menar att Biden farit runt på massa rallies i en tid  av omfattande smitta och varit allmänt vårdslös?
    Eller att demokraterna gjort det?

    Ser du inte det asymmetriska i din argumentation då texte njag citerade handlade om Trump, ja då tar du upp Demokraterna?  Pratar du om personer eller pratar du om partier eller vad pratar du om? Allt sammanblandat av vad jag kan se

    Du verkar inte kunna skilja på objektivitet och opartiskhet - och du verkar inte heller förstå innebörden av de två begreppen.

    Om det inte görs en massa rants om Bidens rallies och allmänna vårdslöshet med covidsmitta så beror det kanske på att Trump utmärker sig på ett dåligt vis i fråga om detta?
    Nej, det menar jag inte. Det har dock ingenting med politiska linjer och resultaten att göra.

    Det görs gott om rants om Joe Biden under det här ämnet men du verkar inte direkt medveten om det. Inte minst om högmodet som i slutändan inte gav någonting mer än en ett onödigt plågat folk och en plågad ekonomi.

    Aja, du kan trycka hur hårt du vill på ovidkommande detaljer - det förändrar ingenting när facit finns.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-04 21:34:40 följande:
    Mogges stökar till det i Amsterdam och många andra länder - halva europas säkerhet är riskerad då folk får vänta på att säkerhetsontroller faktiskt görs av personal som är säkerhetsgodkända Tomtewww.dn.se/varlden/klm-vagrar-att-flyga-passagerare-till-overfull-storflygplats/

    "Hela den här veckan har köerna varit långa för att över huvud taget ta sig in på Schiphol i Amsterdam, som är en av Europas största flygplatser. Problemen har i första hand varit de samma som på bland annat Arlanda, med personalbrist i bland annat säkerhetskontrollen.

    ...

    Inför helgen hade KLM ställt in ett 50-tal flygningar på grund av personalbrist och en flygplats som är på bristningsgränsen full med folk. På lördagseftermiddagen trappades åtgärderna upp. Då fick passagerare inte längre gå ombord på plan till Schiphol från europeiska destinationer.

    ...

    De senaste veckorna har det kommit rapporter om långa köer från många länder i Europa, bland annat Storbritannien, Tyskland och Italien. På Arlanda är köerna till säkerhetskontrollen tidvis mer än timslånga"
    Åter igen önskar jag mer av ditt kronologiska sinne.

    Ingen visste vad larmet skulle resultera i när det begav sig och vi vet fortfarande inte vad det kommer att resultera i.

    Jag kan dock förstå att du är generellt nöjd med Morgan Johansson när en Ah, det blir nog säkert bra.-attityd får godkänt under ämbetet.

    Vilka andra larm om säkerhetsbrister tycker du att Sveriges justitie- och inrikesminister kan vifta bort, eller gäller det bara säkerheten på flygplatser och myndigheter? 
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-06-04 21:37:52 följande:
    Så du vet alltså inte vad objektiv betyder - eller så har du en relativistisk uppfattning om objektivitet - kanske omfattar du uppfattningar som stämmer med post-truth?
    Jodå, det vet jag. Det är du som inte riktigt är införstådd med att objektiv/subjektiv är synonymt med opartisk/partisk.

    https://svenska.se/tre/?sok=objektiv&pz=1
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?