Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2022-05-25 14:54:00 följande:
    Menar du att långa köer för privatresenärer är en fråga om rikets säkerhet? 

    Att bemanningen hos säkerhetspolisen är underdimensionerad för vissa arbetsuppgifter i samband med en pandemi har jag noterat - om detta är en fråga för rikets säkerhet har ingen annan än du påstått i de argument och sakförhållanden (att det saknas information) du lagt fram

    Notera min fråga till dig och notera ditt påstående om andras uppfattning. Solig

    Dina brösttoner om saker som du säger det saknas information om har jag mycket riktigt noterat {#emotions_dlg.flower}
    Jag menar att säkerheten på myndigheter och flygplatser är en fråga om rikets säkerhet. Du behöver inte hålla med, det var dock vad larmet berörde i början av året.

    Ditt kronologiska sinne lämnar en del att önska. Lite svårt att diskutera med någon som menar att Morgan Johansson kunde borsta av sig larmet i början av året - för att det (än så länge, av vad vi vet) bara har uppstått köer på Arlanda tre månader senare.

    - Vi såg det komma!
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-25 15:05:09 följande:

    Det som är intressant, det är att dina påståenden är irrelevanta och vi vet redan att FHM och Tegnell har gjort ett mycket gott arbete, som innebar vi fick den tredje minsta överdödligheten i Europa.


     


    Varför du tar upp trumpen är det ingen som vet, trumpen är irrelevant för Sverige och pandemin.
    Men jag förstår du hoppas att whataboutismen ska göra så din agenda inte blir så tydlig, men det bara sätter ett strålkastar ljus på den.


     


    Och varför du itne ger ett kred til ett så gediget arbete och att inte svepas med extrempolulsiterna, det tyder på en extrem integritet av den myndigheten och låter sig inte påverkas av lekmän som påstår saker som itne existerar.


    Eller den bästa av alla och de 23 forskarna som hade orddiarré och Tegnell avväpna dom med en enda mening och att de är välkomna att saklig diskutera detta.
    Dom kom aldrig, då de visste redan där att de var chanslösa.
    Och det är oerhört roligt att se vissa har inte brytt sig om fakta, och sen haft fel i över två år.
    Men detta är också människor som alltid har rätt, men nu blev det bara för övertydligt de hade helt fel.


     


    Och du kan köra hur mycket whataboutism du vill, trumpen är inte till din hjälp oavsett vad du säger eller tycker.
    Sånt finner jag sjukt intressant, och förstår att nu ska det pratas om annat eller elka semantik och tro nått ändra sig för dig.


     


    Faktum är att FHM och Tegnell har gjort ett gediget arbete, och detta genom bara titta i backspegeln i historien av pandemier.
    Och du som trodde du kunde desinformera om att vi skulle ha Ministerstyre i Sverige, tänk vad din agenda tar ut dig på resor som slutar på samma sätt och krasch rätt in i berget.
    Det är tryggt att bo i Sverige med myndigheter som vet vad de ska göra, och inte störs av såna som trumpen som inget vet om något.


    Men såklart allt är regeringens fel!!!!  (Vi har ju inget ministerstyre ens.)


    Vilka påståenden menar du är irrelevanta? Sveriges ansvariga under pandemin har redan fått eloge av mig, det var bland det första jag skrev.

    Du verkar inte ha koll på vad whataboutism innebär.

    Övrigt vet jag inte ens vad det ska likna och någonting om ministerstyre har jag aldrig berört.

    När du spenderar såhär långa inlägg på halmgubbar så kan du åtminstone se till att de är fina.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-05-24 21:12:53 följande:
    Det som är rasism idag är god och ansvarsfull socialdemokratisk politik imorgon.

    .
    Strandhäll ondgör sig över att SD talar om återvandring för Somalier.

    .
    Glömmer bort att nämna att hon satt på ett regeringssammanträde för två veckor sedan där regeringen talade om ...

    ... återvandring för somalier.

    twitter.com/hanifbali/status/1529171731453181957
    .

     


    Det där klavertrampet var ändå legendariskt.
  • Digestive
    Flash Gordon skrev 2022-05-25 15:44:55 följande:

    Men det är ju onekligen synd att regeringen och dess göromål hanteras som sossarnas privata kampanjorganisation.


    Kan inte se varför just detta skulle skilja sig från någonting annat. Solig

    Men att självändamålet trillade på ända och blev ett självmål var ändå lustigt att se. Hyggligt stor publik också.
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-25 16:59:07 följande:

    Inser att du inte vill diskutera faktan som berättar om FHM och deras framgång.


    Och det är lite komik att vissa haft fel i över två år, och nu försöker låtsas om de inte haft helt fel.


    När jag redan har påpekat deras framgång och gett ansvariga eloge för den så är väl det överflödigt? Du kanske ska slå upp ordet eloge.

    Du skrev tidigare att det fanns utrymme för förbättringar, vad tänker du på då?
  • Digestive
    klyban skrev 2022-05-26 12:06:25 följande:

    En helt menlös diskussion har jag lärt mig.
    Men en är tex att man kanske inte ska ha 17 olika personal till en brukare.
    En annan är att upprätta djupare rutiner, och här har jag hört talas om flera galna saker och bara ifrån en i vården som jobbar mot äldre.

    FHM har gjort ett gediget arbete och gjort av beprövad tidigare erfarenheter, och trumpen kom aldrig ens nära den strategin vi hade.
    trumpen sluta bry sig vid 80000 döda. och när han stadigt hade sagt att det kommer ALDRIG bli 10000 döda, ..... men sen vid 80000 döda, så gav trumpen upp och strunta i frågan mer eller mindre efter den punkten.


     


    Och inget trumpen gjrode tar eller ger nått till FHM, de bryr sig inte om trumpen som du förstår, då de valde en faktabaserad och där evidens styrde.


    Och kommer ihåg hur galna populisterna var över att inte alla beslut skedde exakt när de ville, men idag inser vi de haft fel i nästan precis exakt allt i över två år och så blir det när man använder agenda över verkligheten.
    Därför låtsas de idag att ingen ska påminna dom om detta.
    Och även berättar det en del för dessa och hur lite de deltar i verkligheten, för allt vi berättade hade redan skett innan och allt man gjorde var att ta denna beprövad erfarenheten och det gav oss tredje lästa överdödligheten i hela Europa.


    Har själv arbetserfarenheter inom assistentbranschen och visst hittar man galenskaper där. Sverige mötte dock pandemin med otillräckligt beredskapsmaterial - skyddsutrustningen som krävdes för att skydda våra svagaste kom på plats försent.

    Du resonenerar som om USA var en diktatur under pandemin.

    En enda delstat följde Donald Trumps öppna linje genom hela pandemin. 16 delstater tog en medelväg. Övriga 33 delstater - en rungande majoritet - följde Demokraternas hårda linje.

    Med andra ord är det resultatet av Demokraternas linje som du kritiserar och inte Donald Trumps.

    Donald Trumps öppna linje liknade Sveriges i mångt och mycket - förutsättningarna för en öppen linje är dock bättre i ett glesbefolkat land som styrs mer centralt än USA.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-26 21:54:44 följande:
    Trump och covid ... Liknade inte den linje som FoHM och Sverige drev under pandemin.
    www.nature.com/articles/d41586-020-02800-9

    'The US president?s actions have exacerbated the pandemic that has killed more than 200,000 people in the United States, rolled back environmental and public-health regulations and undermined science and scientific institutions. Some of the harm could be permanent.'

    'US President Donald Trump?s rally in Henderson, Nevada, on 13 September contravened state health rules, which limit public gatherings to 50 people and require proper social distancing. Trump knew it, and later flaunted the fact that the state authorities failed to stop him. Since the beginning of the pandemic, the president has behaved the same way and refused to follow basic health guidelines at the White House, which is now at the centre of an ongoing outbreak. The president spent 3 days in a hospital after testing positive for COVID-19, and was released on 5 October.

    Trump?s actions ? and those of his staff and supporters ? should come as no surprise. Over the past eight months, the president of the United States has lied about the dangers posed by the coronavirus and undermined efforts to contain it; he even admitted in an interview to purposefully misrepresenting the viral threat early in the pandemic. Trump has belittled masks and social-distancing requirements while encouraging people to protest against lockdown rules aimed at stopping disease transmission. His administration has undermined, suppressed and censored government scientists working to study the virus and reduce its harm. And his appointees have made political tools out of the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) and the Food and Drug Administration (FDA), ordering the agencies to put out inaccurate information, issue ill-advised health guidance, and tout unproven and potentially harmful treatments for COVID-19.'


    Demokraternas linje var masktvång, state-lock-downs, stay-at-home-orders och att all verksamhet förutom den essentiella skulle stängas ner.

    Är det så du minns Sverige under pandemin?

    Donald Trumps personliga omdömeslösenhet har inte mycket med saken att göra och din källa är löjligt partisk.

    En rungande majoritet av delstaterna följde Demokraternas linje medan en (1) enda delstat valde Donald Trumps linje genom hela pandemin - din källa ger dock Donald Trump skulden för vartenda Covid-relaterat dödsfall i USA.

    Hur kan du ens få för dig att den är objektiv källa, Padirac?
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-26 22:49:24 följande:
    Du menar att Nature är vetenskaplig därför inte objektiv?

    Du menar att Trump följde och stödde vetenskapliga förhållningssätt precis som FoHM och Sverige gjorde?

    Var det inte så att du i inledningen till denna debatt påstod att Trump följde Sverige i fråga om pandemihanteringen?

    Att Trump på sina väckelsemöten bröt mot restriktioner är det vad du kallar att följa Sveriges linje?

    Artikeln säger att UK hade likande antal dödsfall som USA, var hittar du att artikeln säger att Trump är ansvarig för alla dödsfall, artikeln tar upp Trump's massiva angrepp på vetenskaplighet , vetenskap och hur hans använder angrepp mot detta för att ge sig själv fördelar och konsekvenserna för samhället av det.

    Jag tror att det är du som inte är objektiv här. 
    Nej, jag säger att en artikel som inte ens nämner Demokraternas ansvar inte är objektiv.

    Nej, jag säger att Donald Trumps linje liknade i mångt och mycket Sveriges linje till skillnad från Demokraternas - som skiljde sig radikalt från Sveriges.

    Nej, jag säger att Donald Trumps personliga omdömeslöshet har väldigt lite att göra med hur USA klarade sig genom pandemin.

    Ja, vart nämner artikeln Demokraternas ansvar? Artikelns syfte är dock inte att vara objektiv - vilket är helt OK - en icke objektiv artikel som denna har dock försvinnande lite med ämnet att göra.

    Kritiserar man hur USA hanterade pandemin så kritiserar man hur Demokraterna hanterade pandemin. Det är den springande punkten som få svenskar ser och när de enfaldigt lägger ansvaret på Donald Trump.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-26 23:51:44 följande:
    Artikeln visar att Trump inte hade den svenska hanteringen av pandemin som ledstjärna. 

    Vad någon whataboutism om demokraterna har med saken att göra har jag ingen aning om. 

    Jag kritiserar alltså den som påstår att Trump följde svensk hantering av pandemin. Ingenting annat.
    Vilket hans linje i mångt och mycket gjorde. Vad Donald Trump gjorde under pandemin påverkar inte åtgärderna som hans linje bestod av.
  • Digestive
    Padirac skrev 2022-05-27 00:13:09 följande:
    Det var det du påstod och jag sa att det var osant och okunnigt och desinformation du spred med tanke på vad du påstod. 
    Och dina argument verkar vara att det inte alls var samma sak att exempelvis förespråka öppna grundskolor - för att Donald Trump gjorde ditten och datten.

    Som om linjen att hålla grundskolorna öppna förvandlas till någonting helt annat av sådant.

    Det här är bara ytterligare ett exempel på hur ogrundade dina utspel är om alltifrån SD-vurmare till desinformation. Du får i vanlig ordning återkomma med faktiska argument - i det här fallet argument som överhuvudtaget är relevanta i sak.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?