Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    FuckGoggleAskMe skrev 2022-08-27 00:11:42 följande:

    Som Fan läser bibeln. 
    Intressant att du tycker att bilden hos KD är mer oroande än hos ditt S. Där borde det väl svida värre. 


    Och ja, det där med överrepresentation, undrar hur en normalnivå på den representationen ser ut hos tex S. 

    För första gången i mitt liv verkar MP som ett intressant alternativ. 


    Ja, verkligen som fan läser bibeln.

    Det lyckade du med  - och jag är inte säker på att läsningen att det inlägget på något sätt är överrepresenterat i fråga om hur fan läser bibeln.

    Bra att du inte stödjer SD eller ett parti som tänker ta in SD i regeringsamarbetet,
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-08-27 00:11:42 följande:

    Som Fan läser bibeln. 
    Intressant att du tycker att bilden hos KD är mer oroande än hos ditt S. Där borde det väl svida värre. 


    Och ja, det där med överrepresentation, undrar hur en normalnivå på den representationen ser ut hos tex S. 

    För första gången i mitt liv verkar MP som ett intressant alternativ. 


    Jag tror att du gått bananas av andra orsaker än att du lyckats läsa hela meningen om min oro för KDs representanter
    "Padirac skrev 2022-08-26 18:12:33 följande:
    Det är oroande att ett litet parti som KD har lika många radikala högerextremister som M eller S"

    Om jag kommer ihåg rätt hade vi en lång dikussion i en annan tråd om att du skämdes för att S samarbetat och kanske sympatiserat med de tyska nazisterna under andra värlsdkriget i ett samtal med en person som kom från ett land som i verkligehen styrdes av fascister i samarbete med nazityskland före och under andra världskriget.

    Det ätr att förhålla sig till historien som fan läser bibeln.

    Missuppfattningen eller desinformationen du sprider har kanske med just _ditt_ S att göra.  
  • Padirac
    Mentat skrev 2022-08-27 10:31:37 följande:
    Att jag skulle ha blivit kallad vänsterextremist har jag iofs inget minne av men ditt resonemang om att ens egen utgångspunkt påverkar vilka man ser som extremister är förstås riktigt. Det kan ju förklara varför SR/SVT ägnar 10-100 ggr mer uppmärksamhet åt högerextremism/-populism än vänsterdito, att de har sin utgångspunkt.
    För att inte tala om kulturmarxisterna SÄPO som rapporterar om den svenska högerextremismens hot mot det fria demokratiska Sverige.  Tomte

    Just nu är hotet från höger större än hotet från vänster. Hotet från religiös extremism är också större än hotet från vänster.

    PS utgångspunkt ligger i att rapportera det som utgör nyheter som bygger på fakta och saklighet.  Inte att politisera rapporteringen. Politiserad rapportering får du hitta någon annanstans
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-08-27 15:15:57 följande:

    Jag upphör inte att förvånas över din fixering vid att jag en gång skrev att jag skämdes över Sveriges eftergivenhet mot nazisterna under andra världskriget, under ett samtal med en judisk politisk flykting från Ungern. Personen som flytt från Ungern hyllade knappast Ungerns roll under WWII, och inte jag heller. Förstår fortfarande inte varför du drar upp detta OT ämne gång på gång och hur det är kopplat till desinformation. Outgrundligt hur du tolkar det jag skrev.


    Men det är kanske lättare än att skriva något om antalet högerextremister i S. 


    Själv är jag inte alls förvånad över att en del skribenter konstant kopplar ihop kritik mot högerextremism med S.

    Men det är kanske lättare att skriva om S än om högerextremism.
  • Padirac
    Dunderthunder skrev 2022-08-28 14:10:45 följande:
    Tvärtom, eftersom V och C inte vill samarbeta och S vill inte ha med V. När man räknar statistiken ska man utesluta V. 

    www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersso...

    "Magdalena Andersson kan tänka sig L i en kommande regering men dörren är stängd för Vänsterpartiet". Som sagt, det ser väldigt mörkt ut för det vänstra blocket. 
    När det gäller en möjlig regeringsbildnig är det en fråga om hur många av riksdagens ledamöter som inte röstar mot talmanens förslag.

    Som det kunde ses vid regeringsbilningen  - eller egentligen regeringsbildningarna  - efter valet 2018 så fanns inte stöd för  en M-ledd regering trots att det i riksdagen fanns en borgerlig och nationalistisk majoritet och de rödgröna var färre.

    V kommer i riksdagen att rösta mot en M-ledd regering

    C kommer att rösta mot en regering som förutsätter samarbete med SD.

    Om L kommer att rösta mot en regering där SD ingår är oklart,

    SD kommer att sälja sig dyrt och V försöker göra detsamma - det kommer kanske att ta lång tid att bilda regering den här gången också med tanke på polariseringen ich svårigheter att samarbeta i riksdagen.

     

      
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-08-28 17:03:30 följande:
    Annika Strandhäll åker alltså taxi för över 35000 i månaden. Bosatt på Slöddermalm. 
    Det är lätt att vara för reduktionsplikt när man är gåsleversåsse.Kräks
    Du tror inte att det är riskerna hon är utsatt för iom extremhögerns hat  - som bland annat vädras i trådar här på FL -  som gör att hon åker taxi och inte rör sig fritt?
     
  • Padirac
    KillBill skrev 2022-08-28 21:59:22 följande:
    Precis. Sverige har förlorat både en statsminister och en utrikesminister och häromdagen avslöjades att Annie Lööf var mördarens måltavla i Visy. Annika Strandhäll är sannolikt måltavla för ett gäng högerextremister/nazister och kan självklart inte röra sig fritt. Det är obegripligt att brunhögern inte förstår så enkla samband. 
    Ja, oavsett vilka skäll Strandhäll har så borde hatsvansen som är ute efter att skada henne begripa att de möjligen är en del av det de säger är ett problem.

    Jag tror inte att hatarna här på FL vill begripa utanistället ser det som ett tillfälle att angripa - precis som mobbarna på skolgården som rättfärdigar sig själva genom att ge sig på den som visar att den tar illa vid sig av att vara utsatt.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-08-29 18:58:47 följande:
    Nej, det verkar snarare vara ni som försöker berätta att Annika Strandhäll åker taxi för att skydda sig från en hotbild och istället för att vända sig till faktiska säkerhetstjänster.

    Mig veterligen så har varken jag eller Annika Strandhäll försökt att koppla aktuella taxiresor till säkerhetsfrågor överhuvudtaget.
    Inlägget jag skrev var enbart riktad mot de skribenter i tråden som öser sitt hat över Strandhäll

    Jag ber om ursäkt om sarkasmen var för svår att förstå.

    (det var också en sarkasm)
  • Padirac
    KillBill skrev 2022-08-31 21:38:05 följande:
    Bra fråga. Hur kan det komma sig att inte valrörelsen vänds uppochned när det avslöjas att SD, det största partiet i den högernationalistiska alliansen, driver en trollarmé som sprider desinformation och sprider hat?

    www.dn.se/kultur/asa-wikforss-trollfabrikerna.../
    Det är en bra artikel av en skarp tänkare

    - hennes sommarprogram i P1 finns här sverigesradio.se/avsnitt/1077284

    Det är ett program som är värt att lyssna på för den som ingtresserar sig för hur debatten formas av de sm argumterar baserat på känslor och spekulationer om vad som kunde bli sant eller vad som kunde ha varit sant .istället för fakta.   

    "Forskaren Åsa Wikforss pratar om kunskap, lögn och sanning. Men också om andra filosofiska frågor som berör oss alla – om tänkandet och känslorna, om längtan, om det moraliska modet och om lyckan och livets mening.

    ”Striden om verkligheten är i full gång.” Så inleder professorn i teoretisk filosofi Åsa Wikforss sitt Sommarprat. Förra året kom hennes bok Alternativa fakta – om kunskapen och dess fiender och i hennes program går hon igenom vad kunskap är, varför vi människor är så mottagliga för falska nyheter, och vad det är som gör att vi slår ifrån oss tillgänglig kunskap.


    Hon berättar om syftet med falska nyheter (att tjäna pengar, driva en viss politisk agenda eller att skapa splittring i samhället) och att falska nyheter sprids sex gånger snabbare än sanna. Hon förklarar också varför vi är så benägna att tro på fejkade nyheter och sprida dem vidare. Skälen är flera, men det är när ”nyheter” når oss på en känslomässig nivå som vårt kritiska tänkande blockeras. ”Forskning visar också att även när vi accepterat att en nyhet är falsk så händer det att vi ändå håller fast vid dess ’budskap: Det kunde ju ha varit sant! Eller, som det har sagts, 'jag skiter i om det är falskt, det är för djävligt ändå!'.”"

  • Padirac

    Förutom SDs trollarme används robotar för att retweeta SDs rasism

    www.aftonbladet.se/kultur/a/OrRV53/mattias-beijmo-om-manipulationer-av-svensk-valrorelse

    "Enligt Yoel Roth, chef för säkerhet och integritet på Twitter, granskar företaget mellan åtta och tio miljoner misstänkta fejk- och bot-konton i veckan (!). En tredjedel av dessa bedöms vara till för olika former av manipulation, och tas bort. Allt koordinerat beteende är emot Twitters riktlinjer; de anser att även människor som sitter hela dagarna framför datorn och retweetar manipulerar plattformen.


    Twitters data är förhållandevis öppet tillgängliga för forskare och analytiker, och vid en genomgång av den senaste tidens politiska debatt på plattformen framträder tydliga mönster. Vissa politikers tweets förstärks med hjälp av den strukturerade manipulation som avslöjats i andra länder. Det gäller sånt som Twitter vet manipulerar det alla ser i flödet: Icke-autentiska interaktioner, koordinerad aktivitet och egentligen alla former av artificiella och betalda metoder att få klick, retweets.


    Enligt Alberto Escorcia finns tydliga tecken på att detta finns i den svenska valrörelsen online.


    I hans data är den så kallade ”Kabul-tweeten” ett belysande exempel på mönstret av koordination och förstärkning av främlingsfientliga budskap. Tobias Andersson, rättspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna twittrade en bild på SD:s kampanjmålade tunnelbanetåg och skrev: ”Välkommen till återvandringståget. Du innehar en enkelbiljett. Nästa stopp, Kabul!”


    Tweeten fick enorm uppmärksamhet på Twitter, och därefter i etablerade tidningar och etermedier. Men tittar man på interaktionerna och engagemanget runt denna tweet, ser man hur den förstärkts med hjälp av koordinerad manipulation.


    I samma stund som tweeten skickas, retweetar ett stort antal konton den. Dessa konton reagerar automatiskt på Anderssons tweet – de är synkroniserade och programmerade att blint retweeta det han säger. Andra konton som förstärker tweeten bär kännetecken på att vara så kallade ”cyborg”-konton – en människa med programvara för att styra flera konton samtidigt. Sammantaget kommer 26 procent av samtliga retweets av Anderssons Kabul-inlägg från automatiserad, mänsklig eller kombinerad manipulation enligt de definitioner som Twitter använder för att kategorisera detta.

    ...


    Hanif Balis twitterflöde visar enligt Alberto Escorcia tydliga tecken på koordinerat beteende med avsikt att manipulera Twitters algoritm. Den helt symmetriska formen på hur hans budskap sprids vidare visar på artificiell förstärkning, som en del i en köpt kampanj. Till höger en En ”vanlig” stor tweet med organisk spridning.

    ...


    Uppgifter om sverigedemokratiskt koordinerad manipulation av sociala medier har funnits ett bra tag, nu senast publicerade ETC ett avslöjande med nya uppgifter. Men när Alberto Escorcia ombeds ta fram den politiker som är det tydligaste exemplet på koordinerad förstärkning, lyfter han den moderate politikern Hanif Bali. (Här bör noteras att Escorcia inte har någon bakgrundskunskap om svensk politik.)


    Hanif Balis twitterflöde innehåller konstanta och tydliga tecken på koordinerat beteende med avsikt att manipulera Twitters algoritm. När data visualiseras och jämförs med storskalig organisk spridning av budskap på plattformen, blir skillnaden tydlig även för en lekman.


    Vi kan även här ta ett exempel. Den 16 augusti twittrar Bali hånfullt en bild på en sko som han menar att Annie Lööf har lovat äta upp om hon stöttar en socialdemokratisk regering. Den retweetas nästan ögonblickligen av över 200 konton enligt typiskt trollfarmsmönster, och det finns starka indikationer på att manipulationen till stor del kommer från en polsk trollfarm.



    ...


    Vem står då bakom all den storskaliga, artificiella förstärkningen av tweets om invandring, kärnkraft och moderata talepunkter? Förutom att vi nu vet att Sverigedemokraterna organiserar just sådan verksamhet, kan vi jämföra med hur det ser ut i andra länder. Där finansieras denna typ av kampanjer av tankesmedjor och liknande politiska organisationer, stora som små. Om den svenska valrörelsen inte är världsunik, råder samma situation här. Det mest sannolika är att pengarna ursprungligen, liksom i andra länder, kommer från förmögna personers plånböcker.


    De senaste veckorna har TV4 och Kalla fakta kunnat avslöja hur flera partier har skapat metoder för att slussa in pengar till valrörelsen utan att transparent redovisa var pengarna kommer från eller vad de används till.
    I Moderaternas fall har Gunnar Strömmer, partisekreterare, fångats på band av TV4. Han säger till en man han tror är en donator att pengar kan användas till att bygga upp ett ”call-center”. Strömmers ordval är mycket intressant; just call-centers är som nämnts ovan en diskret term som används för att beskriva trollfarmar världen över.


    Så, är det inte lika illa i andra partiers digitala miljöer? Data ger oss svaret, och det är: nej. Det systematiska och storskaliga användandet av de metoder som Twitter vill förbjuda, förekommer nästan uteslutande på den svenska valrörelsens högerkant. Detta vidimeras av forskning: det trolliknande och disruptiva beteendet i den digitala demokratin är mer utbrett på den högra sidan av det politiska spektrumet."


Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?