Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Som propagandisterna säger: det ger mer effekt att skylla på regeringen


    Kom också ihåg att UK sagt att HAN har sett till att Sverige ansöker om att gå med i NATO.

    Det är ingen ände på lögner och propaganda från de bruna och brunblå Tomte
    Tom Araya skrev 2022-10-07 22:00:56 följande:

    Avgående regering lovade dyrt och heligt i höstas att de aldrig skulle medverka till en svensk NATO-ansökan...
    ...bryter löftet efter bara ett fåtal månader...
    ...man går så långt att man t.o.m. slickar Erdogans smutsiga röv, genom att lova  att utvisa terrorstämplade kurder, bara Tuirkiet släpper in Sverige i NATO...
    ...regeringen uppfyller dock inte sitt löfte till Turkiet, utan lämpar bajsmackan i knät på kommande regering...

    Varsågod kommande regering.
    Ni kommer att anklagas för att antingen ha utvisat kurder eller att ha förhindrat svensk NATO-medlemskap. S har bäddat sängen åt er...


    Erdogan öppnar för Finland i Nato ? kritisk mot Sverige (msn.com)


  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-10-07 22:16:39 följande:
    Att gentemot mig försvara vår förra regering med "what-aboutism" är som att hälla vatten på en gås. Jag tar åt mig exakt noll och intet av kritik mot partier jag inte röstar på... faktiskt även om jag hade röstat på något av dem, eftersom jag är kritisk mot alla partier.
    Men det är bra att du för alla tydliggör att du egentligen saknar argument mot den kritik jag framför.
    Det är betydligt mer intressant att kommentera inläggs innehåll än att hälla vatten på en gås {#emotions_dlg.flower}

    Krikitiken mot innehållet i inlägget är att det av en del skribenter anses ge mer effekt att skylla på regeringen istället för att lägga fram fakta och belägg för slutsatser och påståenden. 

    Att tolka det som ett försvar för förra regeringen kan jag inte se som någonting annat än att det saknas argument och att det anses ge mer effekt att skylla på regeringen.

    Det handlar alltså om sak, inte om person i allmänhet eller ens dig Tom.
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-12-11 07:50:43 följande:
    Allard har tagit över kanalen nu... Skrattande
    Eller tvärt om?

    Nyssnazisterna har tagit över Allard med segerhelg?

    Död
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2022-12-11 19:55:44 följande:
    Med tanke på att Allard sågar även SD, nej.

    Sanningen är nog den att politiker och opinionsbildare som Allard inte har så många andra kanaler att nå ut på. Samtidigt tjänar nog SD på detta, eftersom de själva inte haft lika mycket makt och under lika lång tid som exempelvis S och M, för att bli lika kritiserade som makthavare. En annan detalj som kan bidra är att Riks uttalade vilja att få bort stämpeln som SD's propagandakanal
    Brown-washing?

    Död
  • Padirac

    I dagens partiledardebatt verkar statsministern vara besatt av samma sak som många av FLs brunblå debattörer. Istället för att tala om egna förslag så ger det mer effekt att skylla på förra regeringen.

    Kanske är det de blåbrunas vikande stöd och förtroende i opinionen eller UKs bristande självförtroende som statsminister som gör att UK fortfarande lever kvar i valrörelsen.

  • Padirac

    Expressen gör gällande att diplomater i EU försäkrar EU om att regeringen som kontrolleras av SD inte kommer att styra det svenska EU-ordförandeskapet Drömmer


    www.expressen.se/ledare/ylva-nilsson/tanker-statsministern-strunta-i-sds-kritik/

    "På nyårsdagen trädde Sverige in som EU:s ordförandeland. I Bryssel sprider svenska diplomater ett budskap som ska lugna: ?Det här ordförandeskapet kommer styras från Bryssel, inte Stockholm.?"

    Deras källa är detta: 
    www.politico.eu/article/brussels-eu-fears-spoiler-role-sweden-far-right/

    "The EU?s institutional architecture gives the country with the rotating six-month presidency of the Council of the EU ? currently the Czech Republic ? a central role in setting and progressing the bloc?s policy agenda. To that end, it is seen as helpful if the presidency country has a clear attitude to EU cooperation and a widely understood position on central issues on the agenda. 
     
    But the rise of SD, a party with neo-Nazi roots, has scrambled the picture of Swedish-EU relations for outsiders looking in. This is the first time SD has held real influence, and officials in Brussels are still figuring out what policy stances like its ultra-hard line on immigration and relatively friendly attitude to Viktor Orbán?s Hungary could mean for the way Sweden deals with the EU.

    Swedish diplomats in Brussels have assured their colleagues that their presidency will be run from Brussels and not from Stockholm. That has reassured some in the Council, but the potential influence of SD has prompted unease among others in Brussels.

    ...

    At the parliamentary debate in Stockholm this month, the dissonance in messaging between Kristersson and SD leader Åkesson was on full display. 
     
    ?In my government, we see all the possibilities of a stronger EU,? Kristersson said as he opened the session. "

    Kommer Kristersson levande ur SDs skruvstäd? Vad händer med Sverige i EUs gemensamma arbete?  
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-04 17:28:45 följande:

    Det återstår att se huruvida sittande regeringspartier förtjänar förtroende även efter valet.


    Efter valet i september 2022 eller tänker du på nästa val?  Det kan komma tidigare än 2026.. men jag tror att Kristersson böjer sig så långt framåt det behövs för att få sitta kvar..
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-05 00:24:28 följande:
    Jag håller med om att tidigare regering var så kallat svag (läs: en minoritetsregering) liksom sittande regering (också en minoritetsregering).

    Till tidigare regerings favör så visste de inte hur regeringskonstellationen i slutändan kom att se ut - de bitarna föll på plats långt efter alla vallöften - medan sittande regering hade en konkret regeringskonstellation att utgå ifrån när alla löften gavs.

    Man kan även skilja på vad enskilda partier har gått till val på och på vad de som gemensamma regeringsalternativ har gått till val på.

    Jag är rätt säker på att hakkors redan är förbjudna i det offentliga.✌️Både sittande och tidigare regering har fått göra eftergifter angående Sveriges NATO-ansökan och Turkiets påtryckningar.
    I kommersiell media bröstar sig Kristersson för att för första gången på 12 år lyckats få till en majoritetstregering genom samarbetet med SD.
    www.dn.se/sverige/kristersson-avfardar-eu-kritik-om-sd-samarbetet/

    "I Frankrike såväl som i flera andra europeiska länder har regeringens samarbete med Sverigedemokraterna väckt en del uppmärksamhet på grund av partiets bakgrund. Att samarbeta med SD är inget som faller i god jord i alla läger. Ulf Kristersson blir lite irriterad över att den här frågan diskuteras.

    ? Det är ett genuint stickspår vad andra länder tycker. När jag träffar regeringscheferna är alla respektfulla för att varje regering som tillträder måste ha tolerans eller majoritet i sina parlament. Vad vi har lyckats med är att för första gången på tolv år få en majoritetsregering på plats. Jag skäms inte en millimeter för det. Om det sedan finns EU-parlamentariker som inte gillar det så kan jag leva med det.
     
    Tidöavtalet mellan regeringen och Sverigedemokraterna omfattar inte EU-politiken men SD kommer ändå att ha ett inflytande över frågor som hanteras under Sveriges ordförandeskap. Enligt Ulf Kristersson gäller det frågor där man är överens nationellt som ibland får koppling till EU-beslut.
     
    ? Var sjunde fråga ungefär som kan landa på vårt bord under ordförandeskapet är sådana där vi har goda skäl att diskutera dem med SD. Det rör sig i första hand om migrationsfrågor, energiförsörjning, brottsbekämpning."
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-05 01:11:59 följande:
    Han får nöja sig med en majoritet i riksdagen.🙃
    Majoritetstregering enlig Kristersson - det är vad han ser det som. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-08 15:35:43 följande:
    Flykt? Du har ett märkligt förhållande till sanning.

    Det handlar om symboler på flaggor och inte om flaggor per se. Även juridiskt så vore det lönlöst att enbart förbjuda flaggor - det vore busenkelt att kringgå och hade knappt uppnått någonting.

    Jag håller med, varför fokuset enbart ligger på PPK är ingen gåta.
    Jag kommer ihåg hur du delade bilder på taturingar av vitmakt- och neonazisymboler och då menade att det inte handlade om symbolernas betydelse 
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-01-12 08:31:08 följande:
    Det ska bli kul att beskåda riksdagens första partiledardebatt för i år (nu den 18de) med sådant här drama i luften.🍿

    Det finns säkert organisationer som EU har terrorstämplat för nazisters räkning också.
    Det är väl ett narrativ  som Kreml driver - att EU/västeuropa styrs av nazister 

    Hur kunde du plocka upp det?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?