Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2022-01-31 16:45:31 följande:
    Eh, va?

    Tja, här var redan bilder på aktuella kjollängder uppseendeväckande och blev uppmärksammade i flera dagar. Varför skulle då samma kjollängder vara mindre uppseendeväckande bland barn och ungdomar?

    Det är tråkigt att du inte är nöjd med världen som du och gelikar är med och skapar. Ett råd - för att bli lite mer nöjd över tillvaron i sak - är att inte springa i taket när du ser aktuella kjollängder på kvinnor.
    Nja, det måste ju finnas förklaringar till att rumpnissehögern tror att IES sedlighetspolis bara bestraffar flickor som stör pojkarna genom att ha så korta kjolar att de visar trosorna.

    Jag såg att du länkat här i tråden angående din trosuppfattning, men mitt intresse för din trosupplevelse var så försumbart att jag inte iddes följa länken.

    Hursomhelst. För att man ska tro att den som står upp och sträcker armarna nedåt med knutna nävar hamnar någon annanstans än halvvägs till knäna måste man antingen ha förkrympta armar eller ha en giraff i sitt släktträd.

    Jag är ganska nöjd med världen, i synnerhet med Sverige. Jag tror till exempel inte att den nyauktoritära rörelsen kommer att få något reellt inflytande i Sverige, mer än i vissa hederskulturella sammanhang - som i utanförskapsområden eller IES.

    Och jag väljer ju själv var jag vill bo och mina barn har aldrig haft någon dragning till kadaverdisciplin - så de valde kommunala skolor och har klarat sig undan från påprackad sexualiseringSolig
  • FDFMGA

    För övrigt så tycks Ulfs gnällighet verkligen ha smittat av sig på partiet.

    M står för fler anmälningar till KU än samtliga andra partier tillsammans under 2021/2022.

  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-31 17:36:27 följande:
    Varför tar du upp trosor? Det syntes inga trosor på bilden jag postade - det var en kvinna som var klädd i aktuell kjollängd.

    Det var många ord och från någon som anser att aktuella kjollängder är sådant oskick att bilder på kvinnor som klär sig i dem borde beivras här.
    Det var ju gott och väl att det var kjolar du länkade till. Huruvida jag anser att dina kjollänkar borde beivras här på FL har jag ingen egentlig uppfattning om - jag har ju inte följt dina länkar.

    Men min uppfattning om hederskultur och vuxnas sexualisering av småflickor är däremot tydlig, hoppas jag. Och det oavsett om det handlar om Teheran eller Täby.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-31 18:15:22 följande:
    Som sagt var det en bild som postades, inte en länk. Men det är bra att du har tänkt efter lite.
    Aha, ja det händer att jag hoppar över en del av dina inlägg.

    Men jag lovar att jag ska titta på bilden på din kjol vid tillfälle och självklart så kan du inte vara ansvarig för dina gelikars fixering vid trosor om det är kjolar du postar.
  • FDFMGA
    nihka skrev 2022-01-31 18:48:02 följande:
    Hahaha! Trosuppfattning.

    Sedan har vi de kvinnliga tennisspelarna som tills alldeles nyligen var TVUNGNA att ha korta vita tenniskjolar och inte leggings eller shorts som männen.

    Varför ska alla lägga sig i så förbannat?
    Kontrollbehov, i synnerhet riktat mot kvinnor7flickor.

    Det är naivt att tro att Sverige som helhet kännetecknas av den människosyn som gör att vi placerar oss på diametralt motsatt plats som vissa länder i Mellanöstern på WWS-värderingskarta.

    IES mellanmjölksversion av sedlighetskontroll är i grunden samma företeelse som den IS tillämpar - eller som talibanerna tillämpar, alltså att kvinnor/flickor ses som objekt som kan utmana och därför måste kontrolleras och justeras utifrån en mall som inte är kvinnornas/flickornas egen.

    Samma företeelse, fast omvänd, stod det om i tidningarna i somras då norska beachvolleybollkvinnor protesterade mot att mallen angav att de måste spela halvnakna.

    www.expressen.se/gt/sport/handboll/tvingas-spela-i-bikini-verkligen-helt-sjukt/


  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2022-02-02 09:17:04 följande:

    Se där ja.

    Även Aftonbladet ledarsida argumenterar emot Farbror Bosse och hans kompisar.

    www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/dnarzO/normer-finns-jamt-engelska-skolans-kladkod-ar-bara-uttalad


    "Ponera att en elev kom till skolan bara iförd underkläder. Eller om grabbarna skulle föredra att gå med bar överkropp och hänvisa till något amerikanskt kåkfararmode? 

    Antagligen skulle ingen skola tillåta det. Därför att det strider mot våra normer om hur man är klädd på en arbetsplats. Och antagligen skulle Skolinspektionen och skribenterna jag citerat tycka att en tillsägelse vore helt i sin ordning."


    Ledarsida.

    Jag som trodde att Kadhammar var en av Aftonbladets kolumnister som representerar sig själv och sina åsikter.

    Där ser man - det blåbruna nyspråket är en utmaning för oss som värnar den traditionella svenskanSkrattande
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-31 23:24:59 följande:
    Slarv, lathet och ogenomtänkta regler kan summera Stockholms Stads del.
    Tja, fast skolan hade ju bara en lite mer kreativ syn på hur man kan tillämpa den moderata tomteliberalismen än vad som är gängse bland friskolor.

    I normalfallet erbjuder man ju glädjebetyg för att locka elever samtidigt som man tillämpar ett fritt elevval, så att man väljer bort de mer kostnadskrävande eleverna. På så sätt kan man allokera bort skattemedel från skolverksamheten till vinstutdelning för ägarna samtidigt som de kommunala skolorna får ta hand om de elever som inte platsar i friskolorna, till exempel sådana med neuropsykiatriska diagnoser.

    Stundtals är det inte så häftigt att betala skatt, inte när man vet att en del av skatten går till bidragskramande privatpersoner i stället för till skolverksamhet, samtidigt som de kommunala skolorna antingen behöver mer skattemedel eller tvingas till besparingar.

    Svensk skola, sjukvård, kollektivtrafik, äldrevård är hårt drabbade av tomteliberalismens konsekvenser.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2022-02-02 11:58:55 följande:

    När ska journalisterna granska Ebba Busch lögner?


    Det är inte bara det nionde av guds bud som Ebba har svårt att leva upp till. Hon slirar ordentligt även på det åttonde, åtminstone om man tolkar det som "du ska inte ljuga".

    KDS bildades väl som en protest mot vad man upplevde som avkristnandet av Sverige, och nu ljuger Ebba för att försöka rättfärdiga samarbetet inom den blåbruna alliansen.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2022-02-02 12:13:30 följande:
    Positivt med röster som inte springer efter flocken utan stannar till för att.själva tänka efter. 

    Till och med i skitblaskan aftonlatrinen kan man emellanåt hitta något positivt!
    Att själv tänka efter är inte detsamma som att referera till vad någon annan tyckerSkrattande
  • FDFMGA
    KN75 skrev 2022-02-02 14:31:32 följande:
    Ja, du har rätt.
    Men samtidigt fel.
    De flesta av LO:s medlemmar röstar inte på S utan på SD.
    Bland de manliga medlemmarna är det tydligen en väldigt stor övervikt till SD:s fördel.
    Men ledningen bestämmer över medlemmarnas huvuden att man ska stödja ett annat parti än det som de flesta medlemmar röstar på och sympatiserar med.

    Du har dock rätt så till vida att det är fruktansvärt förvånande att inte de allra flesta manliga medlemmarna lämnar LO, när fackförbundet så uppenbart väljer att direkt motarbeta sina egna medlemmar.
    Nja, du borde lära dig att skilja på omröstningstrådar och verklighetens folk.

    De flesta LO-anslitna röstar iofs vare sig på S eller SD, de flesta betyder nämligen majoriteten. Men det är betydligt fler som röstar på S än på SD.

    Det kan förstås vara så att SD är större än S bland manliga arbetare och visserligen har jag sett en och annan blåbrun partiarbetare förespråka att man avskaffar kvinnors rösträtt, men det är inte något som förordas av något blåbrunt parti.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?