Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2022-01-18 13:29:29 följande:
    Lite extra obstinat idag?

    Du får gärna förklara hur jag har uttalat mig annorlunda om Region Västerbotten jämfört med hur du har uttalat dig om Region Stockholm.

    Att du anser att omvärlden ska prestera bättre än dig - för att duga, vara acceptabel eller vad det nu kan handla om - kanske kan förklara lite av ditt missnöje med det samma?
    Nej, jag upplever det som att du är precis som alltid och obstinat är inte rätt benämning, skulle snarare associera till en struts med huvudet i sanden som påstår att den flygerGlad

    Men visst kan vi köra varvet runt en gång till om du insisterar.

    Om du har körkort så rekommenderar jag en resa genom Norrlands inland, det skulle möjligen kunna få dig att förstå vilka oerhörda skillnader det finns i Sverige och kanske också förstå varför det kan uppfattas som löjeväckande av andra när någon pekar på Västerbotten då Region Stockholms (medvetet?) vanskötta sjukvård kritiseras.

    Till den nya rundan har ju också KillBill lärt dig betydelsen av prognos - om du inte redan glömt förstås. En prognos är alltså en framåtblickande gissning, till skillnad från ett resultat.

    Lycka tillSolig
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-18 18:20:49 följande:
    He, att du utgår från att jag inte förstår det ena eller det andra betyder givetvis inte att det är så. Retorik som bygger på tomma påståenden fungerar på folk som läser tidningsrubriker istället för artiklar, men det kanske är din målgrupp.

    Prognoser bygger på tidigare data, FDFMGA. Det vill säga det som saknas i dina tomma påståenden.

    Det får stå för dig och de där andra. För min del är Region Västerbotten ett bra exempel på att vårdfrågan inte är så enkel att problem/icke problem vilar på ägarformen.

    Sådant som att Region Västerbotten har sämst löneutveckling i hela landet för undersköterskor medan politikerna - i regionens mer gynnsamma kommuner - höjer sina egna löner med miljonbelopp och med tveksamma extratillägg, det kan också vara en del av förklaringen till varför regionen haltar på området - även om just du hävdar att allt kan förklaras med en biltur.

    Det är konstigt att det alltid verkar vara problematiskt när blåa nackar göder sig feta medan andras tynar. Är det dock röda nackar som sväller någonstans i landet så ska man inte bry sig om det, nej, nej, istället ska ta sig en sväng med bilen.
    En prognos som visade sig vara inkorrekt - att missta den för verkligheten tyder på ett visst mått av  - tja, fyll i lämpligt ordval själv.

    Jag tror säkert att det finns en hel del som är illa skött av S-styret i Västerbotten, men min invändning var - om jag ska anknyta till gången du la ihop äpplen och päron och ritade en massa cirklar för att bevisa att antaler äpplen är lika med summan av äpplen och päron, 125 procent av äpplena blev äpplen - att du reflexmässigt pekar på päronen (Västerbotten) när någon påpekar attt äpplena är maskätna (sjukvården i Region Stockholm).

    Men "titta på dom då-reflexen" är du inte ensam om här på FL - men det är inte desto mindre en ofruktbar debatteknik.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-19 20:30:22 följande:
    Din (kvasi-)prognos/kvalificerade gissning att min röst i kommande val hamnar på KD är givetvis aktiv fram tills efter valet.

    Kul att du svalde betet.
    - Har man informationen att 75% inte gillar SD så är det givet att 25% gillar SD.
     
    - Har man informationen att 25% gillar S så är det givet att 75% inte gillar S.
     
    Att ingetdera är givet eller ens förståbart för dig är inte omvärldens problem att anpassa sig till. Men, men:
     
    Om någon säger att du får ett glas som till 75% är tomt, tror du då lite snopet att du får ett tomt glas? - då det aldrig nämns att 25% av glaset är fyllt.
     
    Om någon säger att du får ett glas som till 25% är fyllt, tror du då lite glatt att du har fått ett fullt glas? - då det aldrig nämns att 75% av glaset är tomt.
     
    Om någon ställer två brukar färg framför dig, en vit och en svart, och ber dig att måla hela staketet men att 75% av det ska vara vitt, vad händer då? - jag är seriöst nyfiken.
     
    Börjar polletten trilla ner eller är 75% av den utanför?
    Ja, bra att du förstått att en prognos är framåtblickande, inte tillbakablickande.

    Nästa framsteg skulle kunna vara att du lär dig skilja på äpplen och päron, då skulle du få större potential att styra undan från språkliga och matematiska snömospiruetterSolig
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-20 18:19:18 följande:
    Både prognos och kvalificerad gissning är vetenskapliga termer. Sök på begreppet empiri.

    Ingen av oss blandar ihop äpplen och päron.

    Du klarar dock inte av att utgå från 100% av befolkningen då det är svårt för dig att räkna ut/med hur många som gillar SD (samt räkna ut/med hur många som inte gillar S) med den tillgängliga informationen.

    Något som du själv bevisar att du har svårt med, exempelvis här:
    FDFMGA skrev 2019-12-20 17:02:43 följande:

    Visst.

    Här har vi ditt exempel:

    Ca 75% av befolkningen gillar inte SD,

    ca 25% gillar S

    Där emellan finns vi övriga dryga 50%, du glömde viss oss....

    Du skrev att 75 procent ogillar SD, det var första frågan

    Andra frågan - hur många som gillar SD kan inte besvaras eftersom du inte har med detta i ditt exempel.

    [...]


    När du inte kan besvara aktuella frågor så utgår du från 50% av befolkningen och missar därmed hälften av premisserna (det vill säga äpplen och päron) som i sin tur avgör innehållet för positionen däremellan.

    Exemplet ska läsas såhär oavsett om du förstår eller inte förstår hur självklart det är:Man ska inte behöva anpassa språket till folk som inte (ens efter två dryga år) kan komma fram till slutsatsen att 25% av befolkningen gillar SD - utifall 75% av befolkningen inte gillar SD.

    Det är verkligen basal logik, FDFMGA.
    Nja, det är väl snarare exempel på hur vanskligt det är med artificiell intelligens.

    En prognos som visat sig vara felaktig kan möjligen utgöra ett faktaunderlag i en diskussion där den som lutar sig mot prognosen inte förstått vad en prognos är.

    Detsamma kan sägas om ditt bollande med äpplen och päron. Ingen betvivlade att du behärskar såväl addition som subtraktion, invändningarna handlade om att du räknade mekaniskt utan att förstå vad det var du räknade.

    Hur går det förresten med din forskning kring "däremellans" betydelse? Som jag minns så var det där du snubblade i matteexemplet. Det finns en gammal julvisa, "Nu är det jul igen" där man sjunger "men det var inte sant, men det var inte sant - för däremellan kommer fasta. Den skulle du kunna använda som forskningsobjekt, den ger nämligen en förklaring till varför det tokade till sig för dig när du ritade matematiska cirklar.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2022-01-21 15:26:34 följande:
    Värt att notera är att det urspungliga inlägget fastslog följande

    P1: 75% gillar inte SD 

    P2: 25% gillar S

    P3: Däremellan finns 50% som är varken de som ingår i P1 eller i P2

    så.. de där 50% gillar SD men gillar inte S

    det är möjligt att en artificielle intelligens kunde fått till det bättre  - om den hade kunskap om basal logik så klart..

    *compute error*  iom att 75% inte gillar SD men 50% gillar SD
    Risken finns förstår att ett ovanligt obegåvat AI-system skulle få spader av exemplet och haverera som ett korthus - eller alternativt leverera ett lika orimligt svar som exemplets ingångsvärden var orimliga.

    Som det brukade sägas bland folk som hade med programmerare att göra: Skit in, skit ut.
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2022-01-21 17:20:14 följande:
    Du har ingen tidigare data att utgå från. Exempelvis meteorologen och kemisten gör sina prognoser och kvalificerade gissningar utifrån tidigare data, annars vore de inte vetenskapsmän.

    Att du använder ord som du bara känner till ytligt är inte omvärldens problem att anpassa sig till, FDFMGA.

    Inom mängdlära så bollar man med 100% av logiskt tillgängliga äpplen, päron et cetera men det gör inte den som är oförmögen att räkna ut helheten, det vill säga du, FDFMGA.

    Du har ingen aning om vad sidorna utgör i sin helhet och har därmed ingen aning om vad positionen däremellan innehåller. Din semantiska grävning förändrar inte det även om du hyr en grävskopa över helgen.

    Jag tycker dock att du ska fortsätta hävda att du har rätt när du helt uppenbart har fel - sådant är du betydligt bättre på än mängdlära, logik och vetenskap.
    Inte för att jag fullständigt förlitar mig på SMHI, men skillnaden mellan dig och metereologen är att den senare inte envist i efterhand skulle insistera på att det regnade den dag SMHIs prognos förutsatte regn men det blev strålande solsken. Kan det månne vara så att du influerats av Donald Trump?

    Hur går det förresten med dina studier av "Nu är det jul igen"? Har du förstått varför däremellan används i frasen "men det var inte sant - för däremellan kommer fasta".

    Ett tips - fastan inkluderar vare sig jul eller påsk, det får barnen veta genom det fiffiga ordet "däremellan".

    Jag känner att vi nått cirkulationsplats ände i den här diskussionen - så jag tillönskar dig en synnerligen trevlig helg i förhoppning att du ska fortsätta leverera betraktelser om AI som politiskt styrmedel till Padirac!

    Uppskattas verkligenSkrattande
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2022-01-21 20:06:54 följande:

    Intressant opinionsundersökning. Svenonius är verkligen socialdemokraternas bästa valarbetare!


    Det skulle faktiskt kunna bli så att vi äntligen slipper det moderata vanstyret i Region Stockholm.

    En annan glädjande nyhet är att det kristna rikspartiet inte har någon framgång i opinionen med dess fokus på populism, i senste Sifo backar de och ligger mycket nära riksdagsspärren.

    En nåd att stilla bedja om vore att KD av väljarna förpassades ut ur riksdagen i valet senare i år, inte heller någon omöjlighet.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2022-01-21 21:59:44 följande:
    Jag tror helt säkert att de flesta väljarna tror att polis, åklagare, domstolar och myndigheter mha nya anpassade lagar ska komma åt gången.

    Vad var det jag hörde nyligen...

    Great minds discuss ideas.
    Average minds discuss events.
    Small minds discuss people.
    Gången behöver man knappast komma åtGlad

    Men däremot gängen. Hen kanske tänker sig att ministrarna borde agera som Stålmannen eller Flash Gordon, men som du skriver så är det inte fullt lika personfixerat i verkligheten.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2022-01-21 23:22:45 följande:
    Jaså.. jag kommer bestämt ihåg att herrarna inom SD och i SDs bakvatten mumlat om vissa grupper som inte är svenskar eller i alla fall inte går som svenskar och att det är dessa som är med i gängen ????

    Gängen känns igen på gången skulle de kunna säga
    Mot bakgrund av blandfärshögerns vurm för vikingatiden kanske man tänker sig att de blåbruna ska kunna presentera en nutida AI-klon av Gånge-Rolf som minister - som då på egen hand ska rensa upp bland buset.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2022-01-22 08:11:41 följande:

    Nu gäller det bara att börja rada upp KU-anmälningar och planera de följande förhören till tidigt i september månad, ungefär


    Haha, ja det kan man verkligen hoppas - men risken finns att att någon vuxen lyckas få stopp på gnällhögerns aktiviteter. Inom M börjar man åtminstone ifrågasätta om inte aktiviteterna är kontraproduktiva.

    Men visst, KU-anmälningar entusiasmerar ju nätets partiarbetare men knappast någon annanSolig
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?