• Aqt

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2015-05-20 19:53:40 följande:

    När du kommer med siffror som inte stämmer ger jag de rätta siffrorna och källhänvisar. Fel på det?

    Angående vilka som bor i dessa områden:

    Ungefär hälften av alla som vid det senaste granskningstillfället bodde i ett utanförskapsområde var födda i Sverige. Ungefär 18% var födda i ett europeiskt land och lite färre än 32% var födda utanför Europa."

    Sedan får man hålla sig lite kritisk till Folkpartiets siffror och urvalskriterier, väldigt många områden är inte med. Det är överhuvud taget vanskligt att kommentera något utan att först ha djupdykt i rapporten.

    Jag tycker det är fantastiskt att hälften har fått jobb och att kurvan hela tiden pekar uppåt, men att vi kan sikta högre där med språkstudier och integrering. SD vill ju inte ha integrering alls så de kommer inte att vara till någon hjälp där.

    Jag tycker du har ett konstigt sätt att resonera när du säger saker och sedan låtsas att jag sagt dem och sedan säger att det är ett konstigt sätt att resonera.


    Att bara hälften av alla flyktingar har arbete efter 10 år i Sverige är väl inte positivt, det är katastrof. Hur tror du det blir när 500000 kommer i närtid enl migrationsverkets prognoser?

    Man kan inte läsa utanförskapets karta och tolka statistiken som ok. Det är riktigt illa, och att det blivit värre de 20 senaste åren är för att många inte tar det på allvar och skyller den som tolkar statistiken på ett negativt sätt, som främlingsfientlig. Det är oansvarigt och nonchalant. Det är knappast av ondo många inkl jag är uppriktigt oroliga för Sverige.
  • Aqt

    Är det också "fel siffror" att 87 % av invånarna i t.ex utanförskapsområdet Husby utanför Stockholm är av utomeuropeisk härkomst och 50 % av barnen går utgrundskolan utan godkända betyg för gymnasiekompetens?

    Återigen; det finns nästan 200 sådana områden och visst finns det en del svenskar där också, men i huvudsak klumpas invandrare ihop där.

    Tyvärr!!

    Det blir inte bättre om man inte vill se verkligheten.

  • Aqt
    Anders2015 skrev 2015-05-21 10:35:31 följande:

    Stefan Löfven (S) kräver att kollektivavtal ska gälla alla på den svenska arbetsmarknaden.Men för ombyggnaden på sitt eget hus anlitade han ett företag som saknar kollektivavtal. Det var ett misstag från min sida, säger Stefan Löfven.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article20825698.ab


    Hyckleri, alla dessa "goda människor" och deras pekpinnar och önsketänkande. Men i verkligheten blir det alltid annat. Som för invandringen de flesta politiker talar så gott om.

    Men väldigt få vill själva bo i dessa utbredda segregerade utanförskapsområden som deras egna politik har skapat.
  • Aqt
    Solidaritet skrev 2015-05-21 17:33:56 följande:

    Nej, det är där propaganda kommer in. En del hävdar att allt är invandringens fel. Egentligen handlar det om att vi haft en högerregering i åtta år. 

    Tråkigt bara att så många inte kan se igenom SD:s retorik. 


    Det är naturligtvis många faktorer som spelar in. Invandringen är en av dem som är viktig. Antal segregerade utanförskapsområden har växt i takt med invandringen och att bara migrationsverket begär 157 miljarder kr för att klara administrationen av de hundratusentals flyktingar som nu kommer gör inte reformutrymmet för välfärdssatsningar bättre.

    Det har jag skrivit om tidigare i den här tråden.
  • Aqt
    Solidaritet skrev 2015-05-21 17:49:01 följande:

    Ja, jag har läst din propaganda oräkneliga gånger. 

    Migrationsverket begär inte 157 miljarder. Det handlar om en budget över en period på många år. Svårgreppbart?


    Migrationsverket begär de pengarna och det är den största " reformen", därför är det svårt att få pengar till andra välfärdssatsningar, som t.ex de 215000 st fattigpensionärerna Sverige har (enligt EUs fattigdomsnorm).

    Inte alls svårt att greppa, väldigt enkelt och tydligt och politik handlar om prioriteringar.

    Saxat från pressmeddelandet, Aftonbladet;

    "Pengarna som regeringen har avsatt kommer därför inte räcka, tror Migrationsverket. Sammanlagt hamnar kostnaden för myndigheten på runt 157 miljarder till och med 2019, vilket är en ökning på drygt 18 miljarder från den senaste prognosen."

    Sanningen kanske inte går i linje med din ideologi, och då kallar du det för propaganda.

    Dålig argumentation men upp till dig.

    Låt mig få se några floskler till som att " jag ställer grupper mot varandra" för att statens budget inte är outtömlig och prioriteringar kan göras på olika reformer.....

    Källa;

    www.aftonbladet.se/nyheter/article20392248.ab
  • Aqt
    KillBill skrev 2015-05-21 19:22:31 följande:

    Vad menar du med att Migrationsverket behöver 157 Miljarder bara för att klara sin administration? Det är ju en lögn. 


    Migrationsverket har begärt en ökning av anslagen med 3,6 Miljarder om året för att klara av den värsta flyktingkatastrofen sedan andra världskriget.


    Lögn? Allvarligt, lägg ner nu. Jag undar om du är ironisk eller total avsaknad att ta till dig fakta.
    OK, anger källor gen;

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/migrationsverket-ber-om-miljarder/

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20392248.ab

    KillBills förnekelse av fakta ohc vinkling är samma förnekelse och lögn av idelogiska skäl och att man är politikt färgad som det här;


    ">



    Det är Vänstern i ett nötskal;

    Man kan ljuga, vrida och förtala hur mycket som helst om det gynnar sin egna "godhetsideologi".
  • Aqt
    KillBill skrev 2015-05-21 19:22:31 följande:

    Vad menar du med att Migrationsverket behöver 157 Miljarder bara för att klara sin administration? Det är ju en lögn. 


    Migrationsverket har begärt en ökning av anslagen med 3,6 Miljarder om året för att klara av den värsta flyktingkatastrofen sedan andra världskriget.


    AFTONBLADET skriver: Pengarna som regeringen har avsatt kommer därför inte räcka, tror Migrationsverket. Sammanlagt hamnar kostnaden för myndigheten på runt 157 miljarder...

    Du vet att jag har rätt, du kan bara inte acceptera det.

    157 miljarder är otroligt mycket reformpengar som regeringen satsar på asylsökande istället för välfärdsreformer varav de flesta flyktingarna har kommit hit illegalt med flyktingsmugglare och betalat mellan 100000 och 200000 kronor.
    Är det solidariskt och en vettig flyktingpolitik?
    Kvar i flyktinglägren är de fattiga som behöver bistånd genom UNHCR; medicin, mat och vatten. Det är fruktansvärt. Satsa mer på dem i närområdet istället och ta in kvotflyktingar genom UNHCR, inte med flyktingsmugglare.
    Gör som våra grannländer Finland, Danmark och Norge.
    Det är bättre både för Sverige och omvärlden.

    Behöver jag återigen ge faktalänkar om de 560000 människor som bor i de mer än 155 st segregerade utanförskapsområden, de 215000 fattigpensionärerna vi har, sjunkande skolresultat, akut brist på bostäder o.s.v.

    Men du skulle anklaga det för att vara lögn förstås.


    Jag respekterar att du har en annan åsikt. Men att förneka offentliga fakta från bl.a SCB är bara löjligt.
    Då är det bättre att du säger att trots denna bistra verklighet tycker jag det är bra med att Sverige tar in mångdubbelt fler flyktingar per capita än t.ex våra grannländer.

    Att se våra politiker bråka om bristande resurser,  1-5 miljarder kr  hit och dit, flytta pengar mellan verksamheter, dra ned på skola, vård och omsorg, skjuta upp välfärdsreformer men samtidigt odiskutabelt ge 157 miljarder kr till migrationsverket är inte alls vettigt och solidariskt tycker jag.
    Och så säger de att andra "ställer grupper mot varandra".
    Oförskämt och ologiskt.

  • Aqt
    KillBill skrev 2015-05-21 21:07:22 följande:

    Jag vet inte vad du håller på med. Migrationsverkets total budget under 5 år är 157 miljarder kr och Migrationsverkets kostnad för administration är bara en mindre del av detta belopp. 

    Du ljuger således när du skriver att "Migrationsverket har begärt 157 miljarder bara för att klara deras administration" 

    Sedan hoppas jag att du förstår att man bör länka till någorlunda objektiva källor om man vill vill vinna gehör för sin åsikt. En video om flyktingmottagande som är klippt och redigerad av en Sverigedemokrat är inte objektiv någonstans. 


    157 miljarder kvarstår, och poängen är att svt ljög eftersom statistik visar att flyktingsmugglingen med livsfarliga båtar minskat markant i australien. Men det är inte första gången svt ljuger och förvanskar sanningen av ideologiska skäl.
  • Aqt
    KillBill skrev 2015-05-21 22:58:33 följande:

    Varför är du så förtjust i att redovisa kostnaden för fem år? Är det för att summan blir högre om du multiplicerar den med fem?

    Varför kan du inte hålla dig till den årliga kostnaden för Migrationsverket som är drygt 31miljarder?


    För att de själva har gått ut med att de behöver den summan; 157 miljarder kr.

    Inte svårare än så. Tycker du att det är en anmärkningsvärd summa pengar?, det tycker jag med.

    Och de hade behövts till välfärdssatsningar och UNHCR bistånd istället för att till stora delar späda på segregationsproblemen här och gynna människosmugglingsindustrin.
  • Aqt
    Solidaritet skrev 2015-05-22 14:25:45 följande:
    Det beror på vilka värderingar en har. 
    Att du anser att liv inte går att värdera i annat än pengar på ett rationellt sätt säger enbart att du värderar med pengar som riktmärke. Inte att det är det enda rationella sättet att värdera. Varför skulle det vara det? 

    Jag tycker att det är fullt rationellt att inte värdera liv i pengar. 
    När staten ska "värdera" så måste de utgå från landets och statskassans resurser och styra samt prioritera dessa.
    Ideologiskt önsketänkande och resursprioriteringar är 2 olika saker och det senare är viktigare politiskt, man kan i vart fall inte låtsas att statskassan (resurser) är en outtömlig resurs.
    Men rent känslomässigt är aldrig pengar det viktigaste. Dock är det farligt om politiska beslut och prioriteringar baseras för mycket på känslor.

    Människor dör i trafiken, av brister i sjukvården o.s.v även i Sverige.
    även om mycket är ok här så behövs alltid mer resurser.
    Rent känslomässigt ska vi stå tillbaka för det och skänka halva statskassan x antal hundra miljarder varje år till fattiga i Afrika, men då får vi offra vår välfärd och i långa loppet våra liv och levnadsstandard.
    Svåra gränsdragningar, för gränser måste man dra.
    Betyder det att andras liv inte är lika mycket värda som våra?

  • Aqt
    Anton Chigurh skrev 2015-05-22 15:42:26 följande:

    Håll med om att jag har en poäng, Soli. En jävligt bra poäng.

    Vi hade räddat livet på tusentals afrikaner ifall vi gör som jag skrev tidigare !!!  Sant, eller falskt ???


    Frågan är ju då inte om utan hur mycket vi ska offra för att andra utanför Sverige (som inte kan komma hit eller de som kommer hit av olika anledningar)? Vart går gränsen, för alla har en gräns. Man kan alltid säga att vi ställer grupper mot varandra oavsett....
  • Aqt
    Solidaritet skrev 2015-05-22 14:51:13 följande:

    Jag har inte påstått mig ha svaret på vad ett människoliv är värt. Jag anser inte att den frågan går att besvara på ett vettigt sätt. 

    I den här diskussionen handlar det om flyktingar. Det är vad varenda diskussion här på familjeliv mynnar ut i. Kan vi ta emot dem eller inte? 

    Ja.


    Hur många kan vi ta emot? Nu finns inga bostäder och de flesta kommer att vara arbetslösa i flera år.

    Kan vi ta emot 1 000 000 flyktingar på 4-5 år ( dubbelt enl. migrationsverketsprognos + anhöriginvandring)?

    Om då migrationsverket hade behövt dubbelt så mycket pengar d.v.s 320 miljarder kr. Hade det varit osolidariskt att ifrågasätta det?

    Vart går din gräns när du tycker att Sveriges välfärd offras (pengar till välfärdsreformer)?
  • Aqt
    Solidaritet skrev 2015-05-22 16:08:12 följande:

    Finns det inga bostäder? I hela landet? Källa på det tack.

    Du är så väldigt väldigt fixerad vid det här med invandring, det verkar maniskt. 

    Du borde skaffa en hobby. 


    Det saknas bostäder till 500000 flyktingar som väntas komma till Sverige de närmaste åren.

    Det fattas bostäder till dem som bor här nu.

    www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/vakna-kaplan-bokrisen-ar-har/

    Vad konstig du är, vad har mina privata intressen med flyktingdiskussionen att göra. Mår du ok?
  • Aqt
    Solidaritet skrev 2015-05-22 17:03:39 följande:
    Det där är inga fakta. Sverige är ett glesbefolkat land. Vi har plats. 
    Problemet ligger inte där. 
    Men glesbefolkat betyder inte att det finns inflyttningsklara bostäder.
    Ska de 500 000 mäniskorna som kommer bo i en koja i skogen?
    Varför får Migrationsverket hyra hotell m.m till alla flyktingar för miljardkostnader?

    Stefan Löfven sa i valrörelsen att studenter får tälta p.g.a bostadsbristen, Vänsterpartiet sa också att det är akut brist på bostäder. Ja alla politiker pratade om det när det kom till kritan.
    Men ingen har lyckats ordna så att det byggs ens tillräckligt för ens den befolkning vi har nu.
    Boverket har larmat om detta och föreslår modulhus och baracker för miljardbelopp för att få plats med alla flyktingar.
    Men när det väl byggs får ofta flyktingar förtur framför de som stått i bostadsköer i flera år.

    Migrationsverket betalar så bra för att hyra i deras panik att få plats med alla flyktingar att folk konkurreras bort p.g.a flyktingströmmarna;

    http://www.op.se/jamtland/stromsund/vill-gora-hyreshus-till-asylboende

    Och i Stockholm ger politikerna förtur till återvändande IS soldater och övriga flyktinar på andras bekostnad.
    Så är de dessutom så oförskämda att påstå att de som protesterar "ställer grupper mot varandra".

    http://www.dn.se/sthlm/har-byggs-lagenheter-for-nya-flyktingar/

    http://www.expressen.se/nyheter/vill-bygga-modulhus-at-nyanlanda-flyktingar/

    http://www.metro.se/nyheter/folkpartiet-stockholms-stad-vill-ge-is-krigare-fortur-i-bostadskon/EVHoet!GqYRkRRlx60g/


  • Aqt
    Gert skrev 2015-05-22 21:42:47 följande:

    Nu är det stort upplopp i det invandrartäta Tensta. Påminner om Husby-kravallerna för några år sedan.

    Vad gör regeringen?

    www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/oroligheter-i-tensta


    Jag är uppväxt i Stockholms södra förorter och känner många i förorterma. Tyvärr hänger ofta gäng (dessvärre är det så att det oftast är invandrare) och bilar eldas ofta upp. Trots att det sjuder av föreningsliv, det byggs nya platser för idrott, aktivitetssatsningar för ungdomar, satsningar på jobb där invandrare får företräde och specialstöd så ökar dessa problem.

    Och som vanligt är det " den utbredda strukturella rasismen" som är orsaken.

    Vi svenskar är alltså rasister och inte tillräckligt välkomnande och det satsas för lite pengar och resurser hävdas det från vänsterhåll...

    Att vi går med på detta och inte säger ifrån mer är otroligt.
  • Aqt
    KillBill skrev 2015-05-23 09:42:38 följande:

    Återigen verkar det som att du publicerar inlägg byggt på SD fantasier eller kan du visa mig citat från någon namngiven "vänsterperson" som säger att:" vi svenskar är rasister och inte tillräckligt välkomnande"


    Strukturell diskriminering används av vänstern/S i de flesta riksdagsdebatter som en förklaring till segregerat utanförskap. Jag har sett många riksdagsdebatter.
  • Aqt
    KillBill skrev 2015-05-23 12:48:52 följande:
    Ok du kan alltså inte ge ett exempel på att en "vänsterperson" sagt att "vi svenskar är rasister och inte tillräckligt välkomnande". Ska jag förmoda att allt var en SD fantasi eller?

    Strukturell diskriminering? Att personer som inte har svenska namn ofta sållas bort och inte ens får komma på anställningsintervju kan inte ens du neka till.

    Menar du något annat? I så fall brukar Riksdagsdebatterna vara väl dokumenterade. Visa mig ett exempel (vem sa/vad sades) på när strukturell diskriminering angetts som förklaring till segregerat utanförskap (när det inte handlar om arbetsmarknad).



    Det nämns väldigt ofta i riksdagsdebatter. Om du lyssnar på dem själv så kommer du att märka det. Det finns hundratals timmar med riksdagsdebatter om integration, diskriminering och arbetsmarknadspolitik.
    T.ex Rossina Dinamarca tar väldigt ofta upp det. Det jag menar är att det ofta nämns att det råder en "strukturell rasism" på arbetsmarknaden och att det är en viktig orsak till problem med att arbetslösheten är så utbredd bland utlandsfödda.
    Här är fakta om arbetslöshet bland utlandsfödda;

    http://www.tino.us/2014/08/invandrare-jobbar-mindre-an-svenskfodda-hur-man-an-raknar/

    http://www.exponerat.net/tino-sanandaji-skrona-att-invandrare-arbetar-efter-7-ar-efter-7-ar-jobbar-halften/

    http://www.dn.se/ekonomi/svart-for-flyktingar-att-fa-jobb-trots-stod/

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/tio-ar-senare-har-varannan-mindre-an-13-000-i-manaden-1/

    Jag anser att det generaliseras och att rasism ofta överdrivs av vänsterpolitiker och även att media t.ex svt spär på det med rena lögner ibland. Nedan är ett skrämmande exempel på det vilket är extra allvarligt då det var i en valdebatt inför ett riksdagsval. En granskning avslöjade det;


    #t=17">

    #t=17


    Visst finns diskriminerng av alla kategorier, ålder, kön o.s.v.
    men det är i det stora hela kompetens, arbetslivserfarenhet, utbildning och språkkunskaper i företrädesvis svenska som är avgörande.


    Och Sverige har en väldigt stor andel flyktingar i förhållande till folkmängden och särskilt vad som väntas kommande år med ca 100 000 flyktingar per år.
    Så det kommer knappast bli bättre och det är en situation som ingen önskar naturligtvis.
    Jag har märkt att du inte tar till dig fakta och har svårt att respektera egna uppfattningar. Jag lägger fram fakta hela tiden.
    Dags att jag frågar dig vad du tror gör att Invandrare generellt har så svårt att lyckas på arbetsmarknaden.
    Tror du det kan ha att göra med bristande språkkunskaper, bristfällig utbildning och att det är så många som kommer hit på kort tid, förra året kom 100 000 hit och så tillkommer efterföljande anhöriginvandring?

  • Aqt
    KillBill skrev 2015-05-23 21:42:45 följande:

    Tino är nationalekonom med tydliga konservativa åsikter. Han har en hel del kritiker både bland socialister och liberaler. Tino skriver inte objektivt (och det förväntar jag mig inte heller att han ska göra). Att Tino skulle vara en opolitisk nationalekonom är lika sant som att påstå att Karl Marx var en opolitisk nationalekonom.


    Tino skriver ju som det är utan att vinkla fakta för att det anses vara mer synd om vissa nationaliteter o.s.v.

    Han tar mycket fakta rakt av från bl.a SCB och OECD.

    Sedan att det är obekväma fakta som de med en viss politisk agenda inte vill att det förtydligas och sprids är en annan sak.
  • Aqt
    KillBill skrev 2015-05-25 08:17:08 följande:

    Jag kanske missförstod dig, menade du följande uttalande av Tino?

    "sverigedemokratiska väljare har lägst IQ av alla väljargrupper"


    Det citatet måste du gilla:).

    Jag har förstått att du ogillar Sverigedemokrater.

    Har han forskningsunderlag på det så finns inget att säga om det. Är det ett lösryckt citat som inte har faktaunderlag så är det illa sagt.

    Annars tycker jag Tino skriver bra rapporter.

    T.ex avslöjade han Alliansregeringens och Anders Borg manipulerande med siffror om Sveriges tillväxt då de bytte räknesätt angående BNP.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?