Inlägg från: RebeckaZ70 |Visa alla inlägg
  • RebeckaZ70

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2019-01-31 03:16:58 följande:
    Exakt. Så varför lägger du ner så otroligt mycket tid på att underminera bilden av Sverige och dess ledare?


     
    Yttrandefrihet, hört talas om den? Om du vill kalla kritik av Sveriges regering för att "Underminera bilden av Sverige" så får det stå för dig. Jag kommer att fortsätta kritisera regeringen (och oppostionspartier) när jag tycker att det är berättigat och det är ingenting som du kan ändra på, så bit ihop, eller ignorera. Guld i mun



    Försöker du förvandla Sverige till den hetsiga krigszon du själv kommer från?

     


    Visserligen har Malmös rykte försämrats sedan jag föddes och växte upp där, men inte ens jag skulle kalla det för "hetsig krigszon". Solig

    Här har vi allmänna val som sedan ger en regering och den får alla antingen gilla eller acceptera tills nästa val. Det blir ingen ny regering bara för de man själv röstade på inte tar plats i regeringen. Vadå "vurmar" för? Du tycker inte Palestina ska erkännas som stat? Hade ni gjort det direkt hade det inte funnits någon Hamas.


     

    Acceptera regeringen innebär inte frikort från kritik. 

    Jaha? Hade araberna accepterat delningsplanen 1948 (1920 fick de 4/5 av det palestinska mandatet och 1948 skulle de fått ytterligare 45% av resterande)  hade de haft en stat sedan dess. Nejdå, de skulle ha allt, kasta ut judarna i havet och förklara krig. Naturligtvis åkte de på stryk (liksom i alla krig de startat mot oss) 1948-1967 fanns alla möjligheter att utropa en palestinsk stat på de områden som Jordanien och Egypten ockuperade? Nejdå, det gjorde man inte. 
    Man skulle ha allt. Därför förberedde man för ännu ett krig (som man såklart åkte på stryk i än en gång).

    Israel är VERKLIGEN inget föredöme. Krig och oroligheter så länge ni har existerat och det är alltid någon annans fel. Varje gång jag hör om Israel och Palestina tänker jag SHIT vad trött jag är på er! Världen är trött på er! Lika goda kålsupare båda två. Sätt er ner och prata med varandra och KOMPROMISSA. Ge och ge så det känns. Och vad gör ni? Utropar Jerusalem till Israels huvudstad.

    Detta har inte den svenska regeringen erkänt och heder till dem och EU för detta!

    Israel fortsätter att sura för att man vill tala med båda sidor. Den israeliska utrikesministern slog en gång gott i bott med följande kommentar:

    "Den svenska regeringen måste förstå att relationerna i Mellanöstern är mycket mer komplicerade än att montera en Ikea-möbel".

    What?

    https://www.expressen.se/nyheter/margot-wallstrom-reser-till-palestina/
     

    Det var inte Israel som startade krigen 1948, 1967 och 1973...

    Hitta något annat land i regionen där demokrati, jämställdehet mellan kvinnor och män, utbildning, HBTQ-rättigheter respekteras på samma sätt som i Israel. 

    I bästa fall kan palestinierna, om fredsprocessen får en lösning, få ungefär det område de redan kunde fått 1948. Det dög inte då, och jag har inte så stora förhoppningar om att det kommer att duga åt vare sig "kära systerparti" eller de religiösa socialdemokraterna i Gaza. 
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    nihka skrev 2019-02-01 00:38:10 följande:
    Är det "yttrandefrihet" att försöka pinna på dagens partier och dess ledare något som någon död och begraven person eventuellt sa för 50 år sedan? Jag trodde det bara kallades för jävligt okunnigt. Och när man inte vet mycket är det bättre att hålla tyst och låta folk tro så, än att öppna munnen och bevisa detTyst

    Jaså. Jag trodde du hade flyttat till ISRAEL, med det var visst till MALMÖ du nyligen flyttat, tillbaka till. Du ber jag om ursäkt och får omformulera mig:

    Försöker du förvandla Sverige den den hetsiga krigszon du själv nyligen flyttat från?

    Du skyller ifrån dig igen, Det är BÅDAS fel att ni har haft krig så länge ni existerat. Israel är VERKLIGEN inget föredöme. Varje gång jag hör om Israel och Palestina tänker jag SHIT vad trött jag är på er! Världen är trött på er! Lika goda kålsupare båda två. Sätt er ner och prata med varandra och KOMPROMISSA. Ge och ge så det känns. Och vad gör ni? Utropar Jerusalem till Israels huvudstad.
    Om det bara hade varit de kristna socialdemokraternas uttalande 1971 hade jag inte brytt mig värst mycket, idioter finns i alla politiska partier, men det har gått en röd tråd av antisemitism i det patiet sedan dess. Via vurmandet av terroristen och nazilärjungen Arafat, till kramandet av terroristfinansiären och förintelseförnekaren Abu Mazen, (i praktiken Palestinas nuvarande diktator). Det kollektiva kuldbeläggandet av svenska judar pga Israels politik till deltagandet i demonstrationer där hat mot judar proklameras. Det har jag flera gånger påtalat, tystnaden från forumsocialisterna är talande. 

    Du skrev: 
    nihka skrev 2019-01-31 03:16:58 följande:


    Försöker du förvandla Sverige till den hetsiga krigszon du själv kommer från?


     

    Jag kommer från Malmö, bor i Tel Aviv, oavsett om jag skulle bo i Säffle så kommer jag fortfarande från Malmö...

    Konstig "hetsig krigszon" som tog emot 4 miljoner turister förra året...

    Det är ett antal länder som redan flyttat sina ambassader till Jerusalem och fler följer efter, deal with it...
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70

    Förre S-ledaren Göran Perssons ord om Israel...


    Anders Pihlblad sade att han upplevde att Perssons initiativ bidrog till att Sveriges relation med Israel förbättrades, vilket Persson höll med om. Därefter påpekade Pihlblad att relationen mellan Sverige och Israel de senaste åren har blivit ?minst sagt frostig?.


    ? Jag tycker det är sorgligt. Kom ihåg en sak: Israel har i stort sett under hela sin historia varit i krig. Trots det är det en öppen, vital demokrati, sade Persson.


    Han påpekade därefter att han inte försvarar allt som den israeliska regeringen gör, men menade att den bäst formulerade kritiken mot Netanyahu-regimen finns bland judiska grupper i Israel.


    ? Det är det som utmärker det judiska samhället: Vitaliteten, demokratin, öppenheten, sade Göran Persson.


    Vilka fel den nuvarande regeringen skulle ha gjort, ville han inte ge något rakt svar på, men då Anders Pihlblad frågade om Persson anser att det var fel av regeringen att erkänna Palestina som stat, gav Persson ett subtilt svar.


    ? Under min tid skedde det inte. Och det var inte en fråga som var inaktuell på något sätt, sade Persson.


    Tänk om dagens socialdemokrater skulle hälften så mycket förstånd som sin förre ordförande...
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Bananböjaren skrev 2019-02-01 12:28:12 följande:
    Araberna? Det var zionisterna som inte accepterade tvåstatslösningen från 1948. De hatade den idén så mycket så att Sternligan lät mörda FNs sändebud Folke Bernadotte bara för att han ens kom på tanken om en tvåstatslösning. Ta livet av en medlare utsänd av FN, vem gör nått sånt?

    Hade du varit intresserad av historia och faktiskt läst något om ditt lands historia hade du vetat detta. Du kanske inte ska svälja allt som rabbin berättar åt dig i synagogan utan istället börja öppna ögonen och se runt dig. Palestina är där för att stanna.
    Inbillar du dig att jag tycker att Sternligan var något bra så har du fel. Palestinas diktator, Abu Mazen var finansiär av terrordådet mot Israelska idrottsmän 1972 i München och är en förintelseförnekare. Detta är idag, inte 1948. Hans föregångare Arafat var lärjunge hos den nazistiske stormuftin av Jerusalem. Hyllas än idag. Det finns ingen som hyllar Sternligan, det är skillnaden.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Padirac skrev 2019-02-01 18:34:52 följande:
    Men hur är det då med kritik mot Israel och dess agerandet med bosättningar mm - är det Ok att kritisera Israel utan att bli kallad antisionist?
    Det är väl klart, annars skulle ju jag kallas "antisionist"... Jag är inte ok med bosättningspolitiken som förs, tycker att det kunde pausas ett tag till man ser om processen leder någonstans. Iofs så byggs endast i area "C" områden där Israel har all rätt att bygga enligt Osloavtalet, men ändå...
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Padirac skrev 2019-02-02 18:07:05 följande:
    en.wikipedia.org/wiki/International_law_and_Israeli_settlements

    "The international community considers the establishment of Israeli settlements in the Israeli-occupied territories illegal under international law, because of the Fourth Geneva Convention of 1949 which states: "The Occupying Power shall not deport or transfer parts of its own civilian population into the territory it occupies."[a][b][c][d][e] Israel maintains that it is not in violation of the Fourth Geneva Convention since, in its view, Israeli citizens were neither deported nor transferred to the territories, and they cannot be considered to have become "occupied territory" since there had been no internationally recognized legal sovereign prior.[f] The United Nations Security Council, the United Nations General Assembly, the International Committee of the Red Cross, the International Court of Justice and the High Contracting Parties to the Convention have all affirmed that the Fourth Geneva Convention does apply.[g][h]

    Numerous UN resolutions and prevailing international opinion hold that Israeli settlements in the West BankEast Jerusalem and the Golan Heights are a violation of international law, including UN Security Council resolutions in 1979, 1980,[9][10][11] and 2016.[12][13] UN Security Council Resolution 446 refers to the Fourth Geneva Convention as the applicable international legal instrument, and calls upon Israel to desist from transferring its own population into the territories or changing their demographic makeup. 126 Representatives at the reconvened Conference of the High Contracting Parties to the Geneva Conventions in 2014 declared the settlements illegal[14] as has the primary judicial organ of the UN, the International Court of Justice[15] and the International Committee of the Red Cross."


    Jag tror personligen att Israel kommer att införliva Area C med övriga Israel och låta den palestinska befolkningen där bli israeliska medborgare, jag har hört vissa tongångar åt det hållet. 

    Du får gärna skriva något med egna ord istället för att klistra in wikipediaartiklar...
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    nihka skrev 2019-02-02 14:47:52 följande:

    Mordet på Folke Bernadotte planerades av Yehoshua Zetler, terroristgruppen Sternligans operative chef i Jerusalem, och godkändes av en styrgrupp där den framtida israeliske premiärministern Yitzhak Shamir ingick. Shamir var under tiden för mordet på Bernadotte en av Sternligans högsta ledare


     


    Yehoshua Cohen, den som satte sex skott i Bernadottes kropp blev senare vän och livvakt åt David Ben-Gurion, Israels förste premiärminister. Inga egentliga försök att gripa mördaren gjordes av polisen i Jerusalem. Varken Cohen eller hans medhjälpare åtalades för mordet. De förhördes inte ens. Alla visste, men inget gjorde något officiellt uttalande om erkännande förrän långt efter Cohens död.

    1980 instiftade israeliska regeringen, under ledning av den tidigare Irgun-ledaren Menachem Begin, ett militärt dekorationsband uppkallat efter terrorgruppen. Utmärkelsen var för medlemmar av Sternligan som anses ha bidragit till den israeliska statens grundande. Israels terrorister delar alltså ut utmärkelser till sina terrorister. Irgunvar som bekant, en sionistisk terroristgrupp. Organisationens tidiga ledare Menachem Begin, blev senare Israels premiärminister från 1977 till 1983.

    Irgun utförde ett stort antal terrordåd.Det mest välkända var mot ett hotell i Jerusalem där sammanlagt 91 personer dödades. Sprängladdningen levererades av en lastbil som användes för mjölktransporter, så grattis Israel och terroristpremiärministeren som gav order om bombningen för införandet av bilbomber i Mellanösternkonflikten!

    Du har en benägenhet att glömma bort att tala om staten Israels terrorism, men smattrar som en kulspruta ut ordet terrorist när det handlar om allt som görs från andra sidan. Det handlar om två terroristvurmande stater som terroriserar varandra. Ni förtjänar varandra. Ni förtjänar också båda att den svenska regeringen spottar på er, med det gör den inte. De försöker prata med båda sidor när ni inte har vett att prata med varandra. Och i Sverige höjer vi inte upp terrorister till premiärministerposter, medan Israel har hämta flera av sina från terroristgrupper.


    Tänk dig att kunna ha med det här i sitt CV när man intar landets högsta position. I Sverige klassas det som ett brott, massmord men i terroristvurmande Israel blir du som Menachem Begin premiärminister:





    Återigen - jag hyllar verkligen inte terroristerna i sternligan. (som förbjöds kort efter mordet) 
     Och i Sverige höjer vi inte upp terrorister till premiärministerposter






    Nä, Sverige är fullt upptagna med att låta sina företrädare ta emot militära soldatordnar (som delas ut till höger och vänster till mördare och terrorister) av "kära systerparti" president på livstid, terrorfinansiär och förintelseförnekare. 



    Här ses den vapenvägrande (!) försvarsministern ta emot "Order of merit" 

    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Padirac skrev 2019-02-02 18:39:10 följande:
    Det verkar som att resten av värden på goda grunder anser att Israel bryter mot internationell rätt iom bostsättning och utposter. 

    Israel är inte oskyldiga i konflikten med Palestina och Israel är inte ett offer utan en mycket aktiv deltagare.
    Vill man kalla den korrupta organistationen FN för "resten av världen" så kan man såklart göra det...
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    Flash Gordon skrev 2019-02-02 20:43:01 följande:

    Notera hur tråden om "Har du förtroende för regeringen" (igen) har vridits från Socialdemokratins otvungna och kärvänliga förhållande terroristorganisationer och antisemiter till att handla om staten Israel.


    Skyll inte på mig den här gången, jag har ett par gånger rekommenderat att vi tar de frågorna i en lämpligare tråd.

    Förgäves. 

    Jag får väl fortsätta acceptera att kallas sverigehatare och att underminera Sveriges anseende eller hur det nu skrevs.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
  • RebeckaZ70
    FDFMGA skrev 2019-02-03 13:40:52 följande:
    Jag tror att hen syftar på personer här i tråden.

    Hen brukar ha en benägenhet att vifta med rasistkortet om hen anar kritik mot Israel. 

    Jag har åtminstone inte lagt märke till något annat än kritik av Israel i den här tråden och den som förr här på FL brukade ge uttryck för sitt judehat framträder ju numer som allmänborgerlig väljare med vurm för SD-samarbete och som devot Israelvän.
    Du kan lägga ner din härskarteknik nu. Du vet mycket väl att mina nick är feminina namn och inte några "hen". 

    Ja oj ja, fy på mig som har fräckheten att kririsera regeingen och dess företrädare för sånt som tydligen ska ses som normalt enligt forumets självutnämda elit. Sånt som att delta i demonstrationer när judehat proklameras, posera med terrorister, skylla på oss när vi drabbas av antisemitism i Malmö osv.

    Normaltillstånd, eller?  
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?