Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2016-05-13 00:42:57 följande:
    Diagramet visar tydligt att bostadsbyggandet i förhållande till befolkningsökningen varit eftersatt under hela 2000-talet, vilket också var vad jag påstod i mitt tidigare inlägg. 1996-2006 hade vi en socialdemokratisk regeringen och det var i slutet på den perioden som det verkligen gled isär mellan befolkningsökning och byggande, även om det var som sämst 2009, under Reinfeldt.

    Högerregeringarna har till synes misslyckats än värre med proportionellt byggande då deras byggande hade ett överskott 1990-93 som istället borde ha legat som tillskott under 2003-2014.

    Summa sumarum: Varken högern eller vänstern står fri från skuld i misslyckandet till välbalanserad byggtakt.

    Sedan kan man fråga sig vilken politisk inriktning som har bäst möjlighet att påverka, den som förlitar sig på marknaden eller den som drivs enligt en socialistisk ideologi...?
    Och det är under en tid som även S var med på tåget att det privata skulle klara allt, nu ser vim att det finns områden som dt privata inte är intresserade avm, vilket jag hävdat med en dåres envishet under lång tid.
    Vi måste tillbaka till den tid när vi/staten tar hand om det det privata inte vill göra, och använda skatterna för välfärd som folk begriper sig på.
    Men då måste vi åxå sätta igång och gå till motattack mot skattesänknings-politiken som Alliansen lobbar så stenhårt för.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2016-05-13 11:21:38 följande:
    För en gångs skull verkar det som att vi är hyfsat överens. Dock har jag alltid ansett att s varit för slösaktiga med offentliga medel och gjort en hel del prioritetsmissar, så jag är inte övertygad om att en starkare välfärd nödvändigtvis kräver socialdemokraternas skattenivåer.
    Att det behövs nya regler för de som är satta att hantera våra skattepengar är klart, och det enda som fungerar är att göra dom ansvariga.
    Men jag tvivlar det går att få gehör för det, det finns så många "korrupta" kommunalpolitiker som skulle sätta sig på tvären.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-13 18:15:08 följande:
    Det är inte konstigt att bostadsbyggandet halkar efter när regelverk, ständiga överklaganden m.m. sätter käppar i hjulet för de som vill bygga.

    Ta bara det här med strandskyddet som fått rent absurda följder för markägare som vill bygga.
    Strandskyddet ska behållas och helst även stärkas, det ska fan inte bli så att de med pengar ska få börja montera ner vår unika allemansrätt.

    Till det så tillkommer nivåhöjningarna av havsytan, vilket gör att det ö.h.t inte ska byggas i närhetan av havsytan, redan nu så har försäkringsbolagen börjat neka att föräkra, eller höja premierna.

    Men i övrigt finns säkert mycket som kan göras för att underlätta för bostadsbyggande.., själv är jag förespråkare för att bygga "skallägenheter".
    Alltså lägenheter utan någon som helst inredning, bara förberedda för allt som behövs.
    Det skulle bli mycket lägre ren byggkostnad, och ge 100% frihet att inreda själv, vilket betyder att de som flyttar in kan bekosta inredningen efter eget huvud, plånbok och i den takt man själv önskar.
    Det här är inget nytt, utan existerar i många andra länder, och nåt jag sagt under många år, att vi borde ta efter även i Sverige.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-05-14 01:48:59 följande:
    Ja, det är synd att borgerligt styrda kommuner fick möjlighet att rea ut stora delar av allmännyttan till vrakpriser. I och för sig blev det inte några färre bostäder utan bara en överföring av stora belopp från det gemensamma till nyblivna privata bostadsrättsägare.

    Inkluderar man andra sektorer så var det mycket stora värden som offrades för att några hade förläst sig på Ayn Rand, tycker de kunde ha nöjt sig med att svärma lite för Nietzsche och sen lugnat ner sig.
    Ja tyvärr så lyckades Allianen bra med sin lobbyism att övertyga svensken, att allt kan det privata sköta och bekosta.
    Men så fungerar det aldrig i verkligeheten, det privata är bra på mycket, men inte när det gäller att sköta ett land och ta hand om dess befolkning, vissa saker måste vi betala och göra själva, för att inte välfärden ska urholkas.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-14 13:38:06 följande:
    Helt seriöst - varför vill du utvidga något som redan idag får så här absurda följder?

    www.dt.se/opinion/debatt/debatt-helt-seriost-...

    tinyurl.com/zadfjxo
    Det skulle få ännu mer av absurda följder om vi tog bort strandrätten, och lät det bli privata märkägare som stängslade in sin mark överallt.
    Vi ska alla kunna ströva fritt i Sverige, och få ta del av naturen, den ska inte vasra någons privata parkområde.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-14 13:38:06 följande:
    Allemansrätten missbrukas å det grövsta i dag, att markägare upprörs och vill ha förändringar är fullt förståeligt. Att tvingas bekosta sanering efter att utländska så kallade asfaltsläggare på grund av att de missbrukat allemansrätten är inte OK tycker åtminstone jag. Samma sak gäller de som drabbats av tiggarnas lägerverksamhet.
    Det är lagbrott du beskriver, och har inget med strandrätten eller allemansrätten att göra.
    Så det kommer inte att förändras p.g.a av inskränkningar eller förändringar i dessa.

    Och vem tycker du ska bekosta infrastrukturen till dessa platser du tycker ska f bebyggas, för den finns i de allra flesta fall inte på plats.
    Så att det skulle bli var mans egendom, kan du glömma, det har inte mer än ett fåtal råd med, så det blir rikamans byggandet till största delen.
    Undantagen är förstås de som redan har mark, eller kan få tag i den billigt, dock så kvarrstår kostnaderna för infrastruktur och service, vilket lätt kan komma upp i miljonbelopp för ett året runt boende.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-05-15 08:23:25 följande:
    Klart det sjönk 2008-2010, ungefär.

    Vi hade den värsta finanskrisen på den här sidan Hitler och i stort sett alla bostadsprojekt stoppades av investerarna. Det hade ingenting med Alliansen att göra.

    Sedan gjorde man en del regellättnader, vill jag minnas, och det har nu skjutit fart igen i takt med att ekonomin blivit bättre.

    Varje regering som behåller det hämmande system man har idag med skatter, lagar, regler osv håller nere bostadsbyggandet på de nivåer vi ser idag.

    Nu för man bostadspolitiska samtal sägs det men man har direkt kört fast på just dessa principiella grejer: regelverket.
    Nja, det stämmer bara till en liten del, för byggandet skulle det privata ordna, men dom började bara bygga dyrare bostäder.
    Det som nu har kommit igång beror mer på att nu finns det pengar vi/staten skjutit till.

    Så igen, ska vi bygga bostäder för alla, så måste vi göra det själva, det privata vill inte, om vi/staten inte tar alla risker, och då kan vi lika gärna göra det i egen regi, och även stå för driften.

    Men givetvis ska regelverket se över, alla regelverk måste vara i ständig förändring för att passa i tiden.

    Men stranskyddet måste vi värna stenhårt.., jag tror f.ö inte så många begriper vad det har för betydelse för vår miljö.
    De flesta tror det mest är ett förbud mot byggande, men det är så mycket mer än tillgång till stranden, och som kan få stora och förödande konsekvenser för miljön om det börjas byggas.

    Några exempel: Ett helt ekosystem kan slås ut, det behövs inte mycket för att det ska ske i strandnära områden.
    Grundvattnet kan bli förstört och/eller nivån bli sänkt, och det kan betyda stora problem långt bortom byggandet.
    Nya vägar, vvs och el måste dras fram, och det kan betyda svårigheter för både jord och skogsbruk.

    Så att tillåta byggande som ligger strandnära och saknar närhet/tillgång till infrastruktur kan bli både dyrt och ställa till med problem för div näringar och vår miljö.

    Visst ska vi tillåta byggande strandnära, vilket vi faktiskt gör, och inte så lite heller, men när det nekas så finns troligen en hel massa invändningar som är både förnuftiga och genomtänkta.
    Fast det är förstås inte så att de som tycker förbudet är bra vill prata om det, givetvis vinklar dom till sin fördel..

    Och som ja sagt, vem ska stå för infrastrukturen och kostnaden för service, den blir väldigt kostsam om det ska stå villor överallt där folk vill bygga, och då lär det bli skattehöjningar och taxahöjningar som alla får vara med att betala.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-15 09:38:28 följande:
    De som vill bo strandnära ska naturligtvis betala. Jag har inga som helst problem med att det bara är rika som har råd att bygga så. Jag är varken avundsjuk eller missunsam.

    I dagsläget är.en markägare tvungen att begära handräckning via kronofogden för att bli av med ockupanterna med allt krångel det innebär. Med en stärkt äganderätt skulle han ha lov att köra bort dem med det våld som krävs. Polis skulle enkelt kunna avhysa dem.
    Det har inget med avundsjuka eller att vara missunsam att göra, och jag har själv både strandrätt och tillräckligt med pengar.
    Det handlar om att skydda värden i olika former åt framtida generationer, så att även dom kan få möjlighet att ta del av Sverige på samma sätt som vi och generationer före oss har kunnat.

    De lagar vi har idag fungerar alldeles utmärkt för att bli av med ockupanter, och det behövs ingen handräckning från kronofogden som det påstods tidigare.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-15 11:30:52 följande:
    Ekosystemet behöver inte förstöras för att man bygger ett antal villor i anslutning till sjöar eller åar.
    Det vet du inte svaret på förrän efter en tid., det blir bara gissningar, och det har vi sett tillräckligt många exempel på för att vi vid det här laget borde ha lärt oss att inte fortsätta med.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-16 20:19:15 följande:
    Nähä? Vad märkligt då att alla sökningar jag gör på kombinationen "olovlig" "camping" "avhysning" innehåller text där "begära handräckning av kronofogden för att avhysa personerna." också ingår i sökresultaten.

    så här är lagen:

    Om det ligger på privat mark får markägaren får i stället vända sig till Kronofogdemyndigheten för att ansöka om särskild handräckning.


    Ansökan ska innehålla identitetsuppgifter på dem som ska avhysas. Kronofogden hjälper inte till med identifiering.


    Kostnaden för att få ett beslut om särskild handräckning verkställt är 600 kronor per person som ska förmås att flytta. Eftersom svaranden i många fall saknar betalningsförmåga är det ofta den sökande som får stå för kostnaderna.

    Har du andra uppgifter får du gärna delge dem.


    Ja du kan ju kolla vilket lagutrymme som användes i Malmö, och den omtalade olaga bosättningen där, eller hur man börjat göra i Stockholm.

    Men för enkelhetens skull så kan jag tala om, att det hela tiden varit trams att det skulle behövas hjälp av Kronofogden.
    Att det blev så fel, berodde enbart på dåliga juridiska kunskaper, där man använde sig av fel lag/lagutrymme., vilket man nu upptäckt och därför avhyser snabbt när en olaglig bosättning upptäcks.

    Men det är förstås inte så kul att erkänna att man inte ens hade de kunskaper om svensk lag som krävdes, både tidningar/press och de inblandade hos kommunerna gjorde ju bort sig totalt, -
    När dom upptäckte det, så var det minsan inte lika högljudt.

    Så precis som så många ggr förr, är det inte fel på svenks lag, utan praktiserandet av den som är orsaken till att man hamnar i trubbel.
    Märkligt nog så är de kriminella ofta långt mer bevandrade i juridiken än vad många jurister är.
    Men en sak är säker, bryter någon mot svensk lag, så finns det alltid ett lagutrymme som är användbart.

    Undantag är när det tillkommer "hjälpmedel" och nyheter som inte omfattas i tillämpningen av en lag, då kan det bli svårt att komma åt de kriminella utan att först göra förändringar i lagen.
    Vilket  vi bl.a kan se på Internet, där kommer vi att få dras med problem under många år framåt, mycket beroende på att det är grönsöverskridande och att det då kan bli fråga om flera olika länders lagstiftning.

    En fråga som som med all säkerhet kommer att vålla problem, är praktiserandet av gränsbevakningen med hjälp av Frontex.
    Där kan det snabbt bli fråga om gränsöverskridningar av flera länder på kort tid och under ett å samma uppdrag, och hur det ska kunna fungera utan konflikter mellan berörda länder har jag svårt att se.., det ska bli intressant och se hur man tänker lösa det.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?