Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2019-07-19 10:40:11 följande:
    Hm, jag tycker dels att argument av typen "Se på dina skor - andra gör det" eller kommentarer kring hur många som gillar ett inlägg här på FL ger vid handen att man är en smula osjälvständig.

    Vad gäller Norge så har landet en del oljetillgångar vilket innebär att de liksom andra oljestater har ganska gott om resurser. 

    Norge saknar alltså fullständigt relevans i detta sammanhang - det går lika bra att fnoskigt argumentera för att deras släpphänta inställning till kvinnors integritet har inneburit att arbetsorganisationen för barnmorskor är så komplex att man behöver ha en personaltäthet som mest påminner om en myrstack.

    Själv anser jag att man ska freda kvinnor som behöver råd eller vård kring abort eller preventivmedel från godhetsapostlar som behöver markera att de inte befattar sig med dessa kvinnor.

    Samvetsfrid för den ena ska inte bygga på att man ska göra kvinnors beslut kring abort svårare än de redan är.
    Snälla du, vänligen sluta svara på mina inlägg när du över huvud taget inte bemöter ett ord av vad jag skriver.
    Nu skall jag försöka lämna den här tråden.
  • Mentat
    Digestive skrev 2019-07-19 11:49:14 följande:
    Tack för övrigt att du visar att min poäng och diskurs är förståbara saker... ibland kan man verkligen bli osäker på den saken när man skriver här.
    Det är inte ett dugg svårt - om man vill.

    Jag hade en hel del mycket givande och intressanta diskussioner på ett annat forum med en vänsterpartist. Vi var i princip inte överens om någonting men bägge parter hade respekt för att den andre hade en annan åsikt och försökte förstå de bakomliggande orsakerna till att man hamnat i den ståndpunkten man  hade. Jag tror att det var så enkelt som att båda parter visade respekt för den andre. Pajkastning, medvetna missförstånd och förvrängningar lös med sin frånvaro.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2019-07-19 20:51:12 följande:
    Nja, nu var det ju du som svarade på mitt inlägg och jag som replikerade, du kan kontrollera detta genom att skrolla bakåt eller klicka på visa endast.

    Och bara oss emellan så är ju FL ett offentligt forum där man inte kan begära att ständigt bli krafsad på ryggen av likasinnade.
    Q.e.d.
    Jag har aldrig påstått att jag inte svarade dig. Det gjorde jag och mitt svar hade direkt koppling till det du skrev vilket är en väsentlig skillnad mellan oss.

    Olika åsikter är uppfriskande. Bemötandet på FL är det inte.
  • Mentat
    Padirac skrev 2019-07-24 23:29:24 följande:
    SDs röstare var inte miljoner - OK att de efter valet var blåsta, men före valet hade C lovat att inte sätta sig i en regering som var beroende av SD. Alla andra röstare visste detta och var inte blåsta.
    En (m)-(kd)-regering hade varit beroende av att antingen stödja sig på (sd) i de frågor där (sd) tyckte likadant som Alliansen eller förhandla med (s) i frågor där (sd) var oense med dem, vilket torde vara frågor som (s) hade kunnat stödja rent sakpolitiskt.
    (c) hade inte behövt sätta sig i den regeringen men ändå släppa fram den varpå Annie Lööf hade hållit båda sina vallöften i regeringsfrågan.
  • Mentat
    Padirac skrev 2019-07-25 07:10:12 följande:
    C hade inte kunnat få KD och M att göra detta.

    SD hade om historien upprepat sig fällt varje förslag de varit överens med M+KD om så länge M+KD inte gjort som SD ville i frågor de inte var överens om. Detta var vad SDs MK lovade sina väljare.

    C och L förstod detta.
    Det vet vi ju inte med säkerhet eftersom alternativet inte prövades. Oavsett vilket hade det varit ett sätt för Lööf att uppfylla sina vallöften, något hon valde att inte göra.
  • Mentat
    Padirac skrev 2019-07-25 10:37:02 följande:
    Jodå, det har framgått mer än tydligt att detta skulle skett om alternativet prövades.

    Varför ska vi inte tro på det SD gjort en väldigt stor grej av? Det EBT sagt?

    Löftet att inte ge SD möjligheten att utpressa allianspartierna höll C.

    Gott så.
    Varför skulle vi tro på just (sd):s vallöften när vi inte kunde tro på (c):s? Det är inte logiskt.
    Men för all del, politik är alltför sällan logisk. Jag ville bara peka på hur Lööf hade kunnat hålla sina vallöften om hon hade velat.
  • Mentat
    KillBill skrev 2019-07-25 12:30:43 följande:
    Det du säger är inte sant. Både S, C och L var före valet tydliga med att det parlamentariska efter valet skulle kunna leda till någon typ av samarbeten över blockgränsen och så blev det också.
    Nu gällde det alltså Annie Lööfs löfte om att hellre äta upp sin högra sko än bli stödhjul till Löfven. Det löftet svek hon. Hon höll sitt löfte om att inte sitta i en regering som är beroende av (sd) men jag visar på att hon hade kunnat hålla båda sina vallöften - om hon hade velat.

    "Någon typ av samarbete" kan se ut på många olika sätt, t.ex. Alliansen + (s). Jo, jag vet att Löfven sade nej till det men har (s) veto i regeringsfrågan? Den konstellationen blev inte heller prövad, vilket den hade kunnat bli med en (m)-(kd)-regering.

    För övrigt betackar jag mig för påståenden om att jag skulle ljuga.
  • Mentat
    Padirac skrev 2019-07-25 15:25:27 följande:
    För övrigt har riksdagsledamöter, ministrar och departmentsansvariga + chefer semesterlagen att ta i beaktande i fråga om när semestrar skall läggas ut. Lämpligt är att dessa tas ut i huvudsak när riksdagen semesteruppehåll..
    Semesterlagen reglerar förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Riksdagsledmöter är inte anställda, de har ett förtroendeuppdrag. Rimligen kan då inte semesterlagen vara tillämplig på dem, men rätta mig gärna om jag har fel. Jag hittar inga referenser till förtroendeställning vid en hastig till i lagen på lagen.nu/1977:480
  • Mentat
    Padirac skrev 2019-07-25 18:06:20 följande:
    Du har så rätt och jag har redan rättat mig själv på den punkten
    Ursäkta, jag hade inte sett det.
  • Mentat
    Padirac skrev 2019-07-25 18:27:39 följande:
    AL gjorde skogulasch (eller hur hon nu uttryckte sig) redan 2014 iom DÖ - därmed anser hon att den saken är uppklarad.

    I frågan om Alliansen + S så har varje alliansparti  och S veto.

    AL var mycket tydlig med att om inte alliansen fick ett större förtroende(högre valresultat) än de rödgröna så ville AL ha ett blocköverskridande regeringsunderlag - Alliansen + S gick inte att få stöd för.  KD+M med passivt eller förhandlingsstöd av SD ville AL absolut inte stödja. Detta var tydligt. För bräckligt och för osäkert med möjliga regeringskriser var och varannan månad pga SDs uttalade utpressningstaktik.  Är det ett vettigt alternativ med regeringskriser och nyval om vartannat - inte enligt AL utifrån det hon sagt. 

    Sanningen en del har svårt att förstå är att det inte fanns en borgerligt majoritet - det fanns en ickesocialistisk majoritet, men det är något helt annat.
    Alla har veto vad gäller att ingå i en regering, givetvis, men man kan samarbeta i olika frågor ändå. En (m)-(kd)-regering hade givetvis fått jobba med hoppande majoriteter. Den hade likväl uppfyllt Lööfs till synes motstridiga löften.
    Nåja, vi kommer inte längre på det spåret.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?