• zaq1234

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    HRE, du har rätt, man får en extra energi boost efter förlossning...men den gör ju inte att man blir pigg den gör att man ändå fixar tre sömnlösa nätter på rad...man är så klart supertrött..men om man i vanliga fall skulle sova så lite så skulle man inte fungera...om man får barn som är normalviktiga, så sover de i regel nästan hela första natten...jag kunde ändå inte sova då pga av alla hormoner o allt man gått igenom för att äntligen få ett barn..så  jag låg bara o tittade på henne.
    Natt 2-4 så åt hon varje timme...dag 4 var vi på återbesök på bb o där sa de att man är som tröttast denna dag...men sedan att det vänder...för oss gjorde det det, nu sover hon i 3-4 h pass på natten. Med första barnet så funkade ju inte ammningen så där var man uppe varannan timme på nätterna i många veckor...
    så för att svara på din fråga, så beror det helt på om bebisarna får i sig mat så att de är nöjda ett längre tag...då kan man få sova...
    Sedan vet jag ju inte alls hur det är med tvillingar kan ju tänka mig så fort den ena är nöjd är det dags för den andra...så där är man nog väldigt mkt mer trött...är så imponerad av tyckommig som fixar tvillingar och 2 1 åringar o sedan alla de andra barnen som också behöver sin mamma.

  • zaq1234

    Ja visst går tiden fort ändå, jag har också svårt att förstå att det faktiskt är på riktigt, det var som milla skrev även för mig.. Så rädd att det inte skulle gå vägen så man ville inte tänka för mkt av rädsla för att bli för ledsen sen. Det var ju inte länge sedan man trodde att det aldrig skulle gå.

    Tänk redan, du är redan i v 28, nu är det inte så långt kvar.

    Jag undrar också hur länge man blöder, nu är det ju 4 veckor sedan o fortfarande kommer det färskt blod då o då. Ska nog läsa på lite, måste även kolla på träning annat än knip övningar... Känner att jsg inte alls har muskler i mage o i de nedre regionerna.

  • zaq1234

    Jag tecknade gravid försäkring rätt så sent typ i v 30 men valde den dyra m de risker vi har. Vad är 1000 kr i sammanhanget när man lagt ner flera hundra tusen i denna resa... Så tänkte jag.

  • zaq1234

    Jmt. Tar du linfröna hela? Det är viktigt att de är det, ta 2 tsk och skölj ned med vatten. Du kanske gör det redan, men om inte så prova.

    Jag blir hård i magen av blåbär o skulle undvika dom.

    Lägger du plommona i blöt kvällen innan, det ger också större effekt.

  • zaq1234

    Ja vi har också tjafsat hela helgen, nästan enklare på vardagarna då man vet att man är själv med allt. På helgen har man olika förväntan på allt som man vill eller bör göras...

  • zaq1234

    Swede, menade RUL är mossig i huvudet.

    Sömn blir ovanligt bra. Nu i natt 22-04 sedan amning hoppas på 1htill snart, men få 5-6h sammanhängande är toppen. Kvällarna eller från 15-22 är däremot super jobbiga med amning, tröst, bärande, byta blöja konstant, promenader, hon skriker ändå fast jag gör allt det där. Kan vara lugn korta stunder under några av momenten, men det är minst sagt fullt upp den tiden på dygnet. Hur mår du nu?

    Jag kopierade vår lista o har den på datorn kan lägga ut den igen i morgon så kan nya fylla i.

  • zaq1234

    Här kommer listan, lägg in er i ordning efter BF. Ni som fått barn fyll gärna på det på er själva om ni vill


    Ahavamaria: 43 år. Embryodonation, frysåterföring. Beräknad bf 4/5-15, dottern kom 21/4. Piss o skit tillstånd i stort sett hela graviditeten, men en oerhört smidig o lättvindig vaginal förlossning. Har genetisk syster född 15/4 2012. Den graviditeten var väldigt bra, men förtidig bf och igångsättning gjorde mos av mig. Ava Clinic Riga barn. BB Näl, båda gånger mycket nöjd med personal och resurser.

    Blomman701

    TyckOmMig

    Bullenochgrisen: 25 år och gravid genom äd i vecka 35. BF 19 Juli. Inga tidigare IVF försök, blev gravid på första försöket med äd ( ett två dagars embryo) via ks Huddinge. Medicin vid ET: Lutinus och Progynon. Har hittills haft en bra graviditet, mådde pyton til vecka 17 men efter det så har allting rullat på Med värden och blodtryck, inga direkta gravidkrämpor förutom sammandragningar. Väntar en flicka :)

    MillaQ2, 43 år, flera MF efter "naturlig" befruktning, 1 MF v 8 efter IVF m egna ägg, 2 ÄD utan graviditet (en färsk, en frusen), gravid på 3e ÄD (frusen) IVF Riga, (Levaxin denna gång) BF 31/7, planerat snitt 22/7, moderkaka långt ner plus ett tidigare snitt. Har två pojkar 11,14 år. Min nuv sambo har inga barn.Det tog tre år för oss att komma hit (v33 nu) men hade flera dödsfall i familjen som troligen förlängde tiden. Vet ej kön på denna, är bara lyckliga för ett barn oavsett :)

    Snart lycklig, 49 år, tidigare återfört 26 st toppenembryon med egna ägg, endast ett tidigt missfall, gravid vid 1:a ÄD (Aten, Life Clinic, Dimitri), stark immunsupport, bf 13/8 ändrat till planerat snitt omkring den 23/7 pga av placenta previa=täcker för hela utgången, först var det trillingar, sedan tvillingar, men till slut nu endast ett barn (flerbörd avstannade i vecka 8+), vet ej kön. Inga barn sedan tidigare. Sambo två vuxna barn sedan tidigare.

    zaq1234 42 år, har försökt i 7 år, har gjort tre IVF i Sverige, MA på gång nr 2. 3ÄD på IVFRiga, ÄD 2 MF, men gång 3 lyckades det, nu BF 1 aug. Har ett biologiskt barn på 7 år. Fick en dotter  4060g 51 cm lång 40+5 vaginal förlossning

    Skade 45 år - 1 ÄD 2014, dödfödd kille. Ny donation januari 2015, ett insatt embryo resulterade i graviditet, BF 7/10.

    HRE, 46 år - väntar tvillingar! 6 IVF med egna ägg och 3 ÄD, gravid på 4:e. Tidigt dubbelmissfall IVF nr 2. Försökt bli gravid i 4 år, först med pojkvän och nu själv. Fått donerat ägg av min syster. BF 22 november, men har bestämt de kommer i oktober;.)

    Redan47, 49 år, 10ÄD, 21år 0 26 år vuxna tjej o kille, i tidigare relation. Har inte blivit gravid sedan dess....längtan väcktes på allvar tillsammans m min nuvarande man, och vi bestämde oss det ska gå. BF 27/11, enäggstvillingar, men det blir tidigare, hur vi mår kommer bestämma datum, men senast v39.

    JZ79, 36 år, gravid efter 5 års längtan och kämpande.. Vi har både manlig och kvinnlig faktor som gjort vi inte blir gravida. 2 ivf på Sahlgrenska utan ET. 1 ÄD i Åbo och sedan till slut hysto och dubbeldonation hos Penny. BF 12 januari 2016. Inga barn sedan tidigare, första gången gravid någonsin :)

    Weeme, 44 år, gravid efter 2,5 års kämpande denna omgång. 4 tidigare MA efter naturlig graviditetsstart, efter 3 MA visade det sig att jag hade hög ämnesomsättning. Efter medicinering fick vi en dotter. Sedan var äggen för gamla för på alla år blev det bara ett MA trots att jag tidigare blev lätt gravid så vi beslöt göra ÄD i Riga. Hade tur och blev gravid på första försöket, ett insatt embryo. BF december -15.

    Missne: 44 år, gravid efter 12 års kämpande. Har gjort många IVFer i Sverige som ej lyckats. Immunologisk utredning våren 2014 hos Dr D visade på immunologiska orsaker. Första ÄD på AVA Riga i april 2015 lyckades. En av två fastnade. BF 15 januari 2016.

    Kakolina, 39 år, gravid efter ÄD på Island, efter första insättningen av ett tvådagarsembryo den 15 maj. Diagnosticerad med förtidigt klimakterium vid 37. Inga IVF-försök. Inga tidigare barn. Singel med kompis som spermadonator. BF 3 februari 2016.

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus