• zaq1234

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Hej hej, jag hänger också på, har funderat på samma sak, att några kan tycka det är jobbigt då man kämpar o kämpar för ett plus o läsa om de som har fått plus o deras frågor o besvär. Fördelen att man är i samma tråd är ju att de som fått plus har hållit på ganska länge och ev  har lite svar på alla funderingar som de som är nya har, men man kan ju vara i flera trådar  och som du säger det är viktigt att de som är i samma fas får sitt utrymme.

     

  • zaq1234

    Tack Redan, allt bra med mig, sammanfattat, mådde illa vecka 6-16, men sedan bra, får kramper i benen på nätterna, är törstig hela tiden, orkar bara med promenader, spänner i magen vid annan ansträngning slutat med alla mediciner/vitaminer förutom levaxin, folsyra o d vitamin. Så jag tror jag mår som bäst nu...när jag läser om andra i tråden så har man värre att vänta o ett par veckor. Har massor med energi nu många projekt på gång hemma.

    Jag skrev in mig vecka 10 för att vara säker på att få tid för KUB i rätt vecka. Då tog de prover som de skulle då också. Man går ju så sällan i början, jag tyckte också att de inte sa några nyheter, de är noga med alkohol, sist jag var där fick jag en broschyr ang att man inte ska skaka sin bebis...om de bara visste hur mycket man gått igenom för att bli gravid så känns det bara vet inte hur jag ska uttrycka mig, men man är ju så otroligt försiktig och påläst...att man gör allt för att skydda sin lilla i magen o även efteråt.

    Nästa tid hos mvc efter vecka 10 fick jag vecka 20, även fast bm tyckte det var lite för tidigt, huvudsaken att det var efter RUL.

    Nästa tid är efter notch, som är i vecka 25, så tid hos bm vecka 26.

    Jag frågade om jag inte skulle komma tätare och mäta blodtrycket nu efter vecka 20, men hon sa att risken är först efter vecka 25 men jag har ändå 4 veckor till nästa gång vecka 29..hon att om man är orolig så kan man gå på den öppna mottagningen och mäta när man vill, så det kommer jag nog att göra.

  • zaq1234

    Blomman701

    Jag känner tvärtom kan man säga Just på grund av att ditt landsting rekommenderar vecka 37+0 så undrar jag om Sthlm har koll som säger 41+0 Det är ju en hel månad som skiljer dom åt, Frågade min bm, men hon visste inte varför utan sa bara vad som gäller här.

    Jag vill också om det går undvika att bli igångsatt...men är även rädd för att bebisen ska dö i magen den sista veckan om man väntar, en kompis kompis var med om det .  

  • zaq1234

    Hur gick det för dig idag tyckommig? Fick du göra notch eller TUL? Jag fick göra notch o det såg bra ut, så skönt.

  • zaq1234

    Först fick jag se bebisen o hon kollade puls på den, mätte huvud o andra delar, sa att den växt som den ska. Sedan var jag tvungen att ligga helt stilla o inte prata, så letade hon upp ca 3 olika blodkärl, de som för blod till moderkaka, lyssnade på flödet samt tittade på ett diagram, det skulle vara symmetriska kurvor, hon kollade om hon hittade ngn notch, vilket skulle ha synts som en bulle på diagrammet. Det är först efter v 24 som notch ska vara borta. Känns så skönt att so far so good...

  • zaq1234

    Redan, inte konstigt att vara nojjig alls, sedan är vi ju så vana att ta prov för det ena o det andra, så vi vet ju hur vi ska gå Till väga. Jag blev nojjig igår kväll för att det var länge sedan jag kollade blodtrycket, så jag åkte till mvc öppen mottagning i morse o kollade, har ju vanlig tid där nästa torsdag men vill inte gå o undra en vecka.

  • zaq1234

    Jag har funderat på att skaffa en blodtrycksmätate att ha hemma.

    Är de som man kan köpa på Apoteket tillräckligt bra, det känns ju viktigt att man kan lita på dom. Så man inte får mer oro om den visar för högt eller missar saker om den visar för lågt. Kan ngn rekommendera ngn bra?

  • zaq1234

    Jag har heller inte köpt ngt ännu...tänker att jag har hela sommaren på mig..
    Idag skulle jag till mvc, vecka 25+4, 100 dagar kvar... men så ringde hon o sa att hon inte kunde, lite snopet, ska dit i morgon istället vilket såklart blir strul med jobbet, men jag prioriterar så klart mvc. vill gärna få svar på socker, blodtryck etc.

    Efter vecka 25 är ju nästa gång på mvc v 29, tycker det är lång tid då man efter v 25 bör ha koll varje vecka känner jag. Har ni andra lika som bor i Sthlm?

    Jag är sugen på godsaker varje kväll, var mkt lättare att äta bra fram till v
    16 då man mådde illa till o från...är lite orolig över sockervärdet, men undrar hur det funkar, då om man äter mkt på helgen men sköter sig i veckan o tar prov på ex fredagen..då borde ju helgens socker ha försvunnit....o får man då ett rättvist värde....?

    Har ni ngt bra tips på var man köper gravidkläder..har gått i samma byxor sedan v 12 nu...inte så kul...tycker de flesta butikerna i sthlm har lagt ned.

  • zaq1234

    Snart lycklig. Är det ngt speciellt skäl att du går på spec mvc? Eller bara att det är ÄD, till mig sa de att jag först får gå till spec mvc om ngt provsvar är tokigt... Men jag känner att det är långt mellan provtagningarna.

    Boob är bra tycker jag, men hittar inga återförsäljare i stan, vill gärna prova innan jag köper, på nätet finns det ju.

    På Karlavägen har jag bara varit i den som heter proud. Får kolla efter ngn på c då...

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus