• zaq1234

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Å vad jobbigt för dig tyckommig, hoppas att ni får op snabbt! kram

    Gick med i pampersklubben o fick ett startpaket, men kupongen ang blöjor hade redan gått ut mars 2015, när man sedan kontaktar dem så kan man endast göra det via deras hemsida o mail...där ska man fylla i sitt födelseår, när jag då skriver 72 så står det att jag är i fel åldersgrupp för att kontakta dom, valde då 2015, tänkte att de vill ha barnets år..men det var också fel åldersgrupp, valde då 1986 och det funkade...inte klokt om de vill ha kunder men att de anser att man är för gammal.....

    ni som skaffat startpaket har ni fått från några andra än, libero, pampers, hjärtat, babyproffsen, lioyds,allt för föräldrar?

  • zaq1234

    Eftersom jag inte hade förberett så mkt inför ankomsten har jag inte många ammningskläder...sitter nu o shoppar på nätet, riktigt roligt, borde städa lite inför att bvc kommer på besök men roligare att shoppa!

  • zaq1234

    Tyckommig vilket märke eller hemsida fanns de där klänningarna? Vad duktig du är som tar dig runt med 4 barn!! Får du In 2 vagnar i bilen? 4 bilbarnstolar ?

    Nu har BVC varit här, hon hade gått upp 150g över födelsevikt så det kändes bra.

  • zaq1234

    Å vad härligt redan att det gått så bra o att risken för TTS är förbi, ännu en milstolpe på denna resa!! Skönt att höra att du även kan ta dig fram o att Alvedon hjälper.
    Japp jag har också shoppat loss på boop, mitt favoritmärke. Köpte förutom på boop design även på mamashop där vissa basplagg i boop var billigare än på boops sida. Har letat amningsklänningar som är mer vardags, många är med snören o grejer som jag tycker är i vägen, hittade en som är klassad som nattlinne, men som funkar som klänning, randig i turkos eller blått från milker från mamashop, fick den igår o har den i dag, jätteskön o praktisk.
    Köpte även på jollyroom en poncho...tror den kan vara bra att ha i höst då man mer kommer ut kanske bland folk o ammar.

    Tycker synd om lille Valentin som har ont, hoppas du får tid snabbt!
    Ja det är inte klokt vad vissa kan kläcka ur sig..man skulle vilja fråga hur tänkte du nu? Du ser kanske att jag har två små nyfödda...att man ska hinna bli gravid o att det ska synas på magen så kort tid efteråt.....känns inte så smart sagt...men å andra sidan så ställer man ju inte en sådan fråga överhuvudteget.....förstår att du tycker det är tröttsamt!

    Vem är näst på tur här i tråden?  har för mig att det dröjer ett tag nu..

  • zaq1234

    Stort Grattis Lisma! Ja visst gör det ont... tog du ngn smärtlindring? Hur lång tid tog det hela? Vad tufft för dig med avslutet på förlossningen, härligt att du nu har bebis hos dig!! Antar att du inte får mkt sömn i natt. Dag 2 börjar de ju äta konstigt. Grattis igen till dig!

    Allt är väl milla! Jag ligger just nu o ammar inför natten, hon har sovit 3h resp 4h i sträck de senaste nätterna. Skönt det! Känner inte heller att jag hinner med min 7 åring, men försöker så gott det går, men antingen ammar jag eller så vill jag sova, eller just bara duscha eller äta mat. Det blir ju snart bättre med mera rutiner hoppas jag o att mjölken blir mer mättande så jag inte behöver sitta hela dagarna.

    Jag skrev att det var vanligt barn på faderskaps pappren, kändes enklast då man inte gjort ÄD i Sverige.

    Härligt Redan att du känner dig fräsch!! Det gör inte jag ännu, har inte fått tillbaka kroppen ännu. Har 5 kg kvar samt att det rinner mjölk överallt...

  • zaq1234

    Milla, ja de frågade om det var vanligt eller donation? Jag blev paff av frågan eftersom alla andra var mer bara namn o nummer. Såg att det fanns en ruta för vid donation finns intyg ja eller nej. Det är kanske så ovanligt att de glömmer o fråga det ibland, vi borde ju haft samma blankett

  • zaq1234

    Frk röd, det kom brev från kommunen precis en vecka efter födelse.
    Det stod endast en ruta med rubrik. Vid donation och sedan fanns 2 rutor, intyg finns  ja eller nej.
    Man skulle ringa innan man kom dit så att de skulle förbereda alla blanketter, då de frågade om det var donation så frågade jag varför, de sa då att sjukhuset måste skriva ett intyg, jag frågade inte mer då jag bestämde mig för att jag skulle svara nej på den frågan. Det är ju viktigt att vara ärlig i sjukvården men på denna blankett förstod jag inte vits, tänkte att det kanske gällde i Sverige då jag har för mig att det inte är anonym donation här...o att barnet har rätt att veta vem som är pappan här...

    Milla, det låter ju vettigt att det borde handla om spermedonation då detta ju gäller faderskapet...men det hela känns så märkligt att just för man är sambo ska man  intyga vem som är far..men inte om man är gift..haha..

  • zaq1234

    Kryssade ingenting då rubriken var typ fyll i följande vid donation, finns intyg eller ej, vi bara hoppade över hela stycket.

  • zaq1234

    JZ. vi har inte bestämt ännu hur vi ska göra med att tala om eller inte.

    Du skrev om din erfarenhet av hon som var 60 som fick en chock, jag har andra erfarenheter av vänner som där man har ett barn som är adopterat o sedan fick de ett biologiskt barn, det som var adopterat har hela uppväxten känt sig lite utanför o föräldrarna har försökt att göra allt för att den inte ska känna det o nästan gjort så att det biologiska barnet känt sig orättvist behandlat..o i en annan familj där de som är adopterade som mått dåligt för att de inte vet sina rötter..och åkt o letat efter dom o sedan mått jättedåligt av att inte veta...jobbiga tonårsår etc

    I vårt fall så kommer ju dottern aldrig att få veta vem som ä bio mamma då det ä anonymt...så jag vet inte vad som är bäst..eftersom vi har ett biologiskt barn så vill jag att de känner att "de är lika"..så tänker jag just nu, men som sagt förstår ju vilken chock det kan bli om man inte berättar från början o att de sen får reda på det...jag tänker också om jag skulle sätta mig in i situationen själv..då skulle jag helst vara ovetande om det o känna att jag är lika som mina övriga syskon i familjen...men som sagt inte lätt att veta vad som är rätt.

    En fråga JZ..varför är det viktigt att berätta för bvc? De vill ju veta vad man ha för ärftlighet och har man då ngt så kollar de ju extra på det sen, typ om man själv har haft problem med synen så gör de en extra synkontroll, men vad hjälper det att säga att det är en ÄD? där vet jag inget o kan således inte säga ngt till bvc om ärftliga sjukdomar i släkten. När bvc frågade oss om ärftliga åkommor tog vi bara upp dom som är på mannens sida.

  • zaq1234

    Jz håller helt med att man ska vara ärlig mot sjukvården... Men BVC känns mer som friskvård.. De ggr man har verkliga frågor om sjukvård så hänvisar de oftast vidare är min erfarenhet.. Men så klart jag berättar för BVC om jag kommer i sånt läge att det behövs...men det vore just därför intressant att veta varför de själva anser varför det var så viktigt.

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus