Inlägg från: Seven Costanza |Visa alla inlägg
  • Seven Costanza

    klassiska kvinnofällan?

    Majsan70 skrev 2015-05-09 11:22:38 följande:

    Jag ser det som att det mesta handlar om dig och vad du tycker faktiskt. 

    Vart står din man i den här frågan? Vill inte han tillbringa tid med sina barn? Vill inte han arbeta mindre o så fall varför? Tycker inte han att det är skönt att få ensamtid med barnen eller en eftermiddag tillsammans? Varför prioriterade han att arbeta framför att vara pappaledig? Skrämmande i min värld att han hellre tillbringade tid på jobbet än med sina barn. 

    Hade vi delat lika från början hade vi inte haft några kvinnofällor med dåligt betalda arbeten, deltidstjänster som knappt går att omvandla till heltid eller dåliga pensioner. Vi hade inte haft kvinnor som inte kunde lämna ett dåligt förhållande pga sin dåliga ekonomi. 

    Ja det var min syn på din trådstart och jag har själv suttit i fällan i mitt tidigare äktenskap och varit den som tog all ledighet och som gick på knäna efter skilsmässan som jag till slut tog modet till mig att gå igenom.  Så jag dömer absolut ingen, men själv tog jag lärdom och har inte gjort likadant när min och nuvarande makens dotter var liten. 


    Fast om du läser var han ju faktiskt hemma tre av fem dagar med andra barnet från fem månaders ålder när TS började jobba, så jag tolkar det som att han var föräldraledig med den yngsta, även om han inte verkar ha varit hemma på heltid. Att han jobbar heltid nu och hon 80% får hon själv svara på dock.
  • Seven Costanza
    Solidaritet skrev 2015-05-09 12:28:49 följande:

    I din värld, finns det några pappor?


    I resten av världen där det ser ut som hon beskrivit (USA t ex) verkar det inte "finnas några pappor" i det avseende du verkar åsyfta för det är inga pappor som slutar sina jobb för att vara hemma med barnen där i alla fall, så svaret är väl nej. Inga ansvarstagande pappor i alla fall - verkligheten med att välja mellan barn och jobb drabbar bara mammor, för det verkar bara vara mammor som kan tänka sig att ge upp sina jobb. Sedan lär det ju vara orsakat åtminstone delvis av att kvinnorna ofta tjänar mindre och det blir då svårt för kvinnan att vara familjeförsörjare. Barnomsorg i USA kostar ofta minst hälften av kvinnans nettolön och har man mer än ett barn kan den äta upp hela lönen så man förstår ju varför kvinnorna väljer att inte jobba om det knappt blir något överskott av det, även om jag inte samtycker med hur det amerikanska systemet fungerar. Stort slöseri med välutbildade kvinnor som bara jobbar några år och sedan blir hemmamammor.
Svar på tråden klassiska kvinnofällan?